Coppa Italia 14/15 (1/2): JUVENTUS 1-2 Fiorentina
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Maks na konferencji powiedział, że Sturaro zacznie na ławce a do tego Pogba zagra w 1 składzie. Też chciałbym zobaczyć taki atak ale bardziej prawdopodobne jest to w meczu z Sassuolo.pumex pisze: Chciałbym zobaczyć mniej więcej następujące zestawienie:
Storari - Caceres, Ogbonna, Chiellini, Padoin - Vidal, Marchisio, Sturaro - Pereyra - Coman, Llorente
- zbysioJuve
- Juventino
Gazetta podobno przewiduje ustawienie 3-5-2:
Storari - Caceres (Barzagli), Bonucci, Ogbonna - Padoin, Pereyra, Marchisio, Pogba (Sturaro), De Ceglie - Llorente, Coman (Matri) =>LINK
Jak widać szykują się spore zmiany bo aż sześciu zawodników z podstawy by brakowało. Czyżby wynikało to z olewania tego Pucharu
?
.
EDIT:
Storari - Caceres (Barzagli), Bonucci, Ogbonna - Padoin, Pereyra, Marchisio, Pogba (Sturaro), De Ceglie - Llorente, Coman (Matri) =>LINK
Jak widać szykują się spore zmiany bo aż sześciu zawodników z podstawy by brakowało. Czyżby wynikało to z olewania tego Pucharu

Jeśli chodzi ogólnie o rozgrywki pucharowe to było to jakoś z rok temu w pierwszym meczu w LE z Trabzonsporem w Turynie. Ale po ostatnich wyczynach trudno się spodziewać o zachowanie czystego konta a tym bardziej z dobrze grająca ostatnio FiorentinąJulek997 pisze:Mógłby mi ktoś powiedzieć kiedy ostatni raz w pierwszy meczu u siebie zagraliśmy na 0 z tyłu ??
.
EDIT:
Tak była tam wtedy afera, czy piłka przy dośrodkowaniu wyszła za linię czy nie wyszła. Fakt, że było zero z tyłu, choć później z tymże na wyjeździe tez wygraliśmy 1-0 z Olympique Lyon.Julek997 pisze:a no tak zapomniałem o Trabzonie, ale tam chyba nam sędzia pomógł bo piłka nie wyszła za linie i Turki strzeliły prawidłowego gola;/;/
Ostatnio zmieniony 04 marca 2015, 17:55 przez zbysioJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- Julek997
- Juventino
@zbysioJuve
a no tak zapomniałem o Trabzonie, ale tam chyba nam sędzia pomógł bo piłka nie wyszła za linie i Turki strzeliły prawidłowego gola;/;/
a co do składu, jeżeli wyjdzie jutro taki jak napisał zbysioJuve to szybko zagram na Viole u buka. 3-5-2 plus w ataku Llorente = tragiczna, żmudna, przewidywalna gra zakończona porażka bądź bramkowym remisem ;(
a no tak zapomniałem o Trabzonie, ale tam chyba nam sędzia pomógł bo piłka nie wyszła za linie i Turki strzeliły prawidłowego gola;/;/
a co do składu, jeżeli wyjdzie jutro taki jak napisał zbysioJuve to szybko zagram na Viole u buka. 3-5-2 plus w ataku Llorente = tragiczna, żmudna, przewidywalna gra zakończona porażka bądź bramkowym remisem ;(
- mnowo
- Qualità Juventino
Dzisiaj z kolei cytowany przez wielu jest Sky, który podał, że zagramy w ustawieniu 4-3-3.zbysioJuve pisze:Gazetta podobno przewiduje ustawienie 3-5-2:
Jak widać szykują się spore zmiany bo aż sześciu zawodników z podstawy by brakowało. Czyżby wynikało to z olewania tego Pucharu?
Szczerze powiedziawszy, nie miałbym nic przeciwko poniższemu składowi i ustawieniu - ciekawy jestem, jak poradziłby sobie po tak długiej przerwie Barzagli i czy mimo wszystko nie byłoby to pewne ryzyko ze strony Allegriego.

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Padoina przeżyję bo ostatnio nie schodził w zasadzie z pewnego przyzwoitego poziomu i ogólnie przeciwko takiemu składowi nic nie mam...mam tylko nadzieję, że Maxowi nie przyjdzie do głowy wystawienie jakiegoś De Ceglie, którego mam nadzieję na boisku już nigdy nie zobaczyć w koszulce Juve...nie wiem czy nie lepiej odpuścić z Pogbą...ławka mu dobrze zrobi bo ostatnio nie zachwycał a Paul musi być gotowy na Borussię...

Chętnie bym zobaczył składzik, który przedstawia SKY. Ciekawe jak podejdziemy do tego meczu, tzn. na ile serio chcemy wygrać ten puchar 

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Mam dziwne przeczucia przed tym meczem. Najlepszą motywacją dla naszych powinno być wywieszone to zdjęcie w szatni. To najlepiej mówi gdzie kończy się nasza historia w CI...
Fiorentina wydaje się być ewidentnie w gazie. Ciężko zaprzeczyć. A my? Gramy do jednej bramki, przesiąkamy minimalizmem. Stałe fragmenty to 90% szans na stracenie gola a te tracimy w każdym meczu od 0-0 z Udine. Każdy wie jakie znaczenie mają stracone gole w fazie pucharowej, jeszcze u siebie
My ostatnio lepiej rozdajemy prezenty niż Św. Mikołaj.
Nie przemawia do mnie atak, Llorente wiadomo, Coman ponownie rzucony na głęboką wodę i Pepe po którym nie wiadomo czego się spodziewać. Wolałbym jednak większą rotację z Sassuolo niż dzisiaj...
1-0 mnie zadowoli.
Uwielbiam to czekanie na rewanż. W LM równe 3 tyg. W CI równy miesiąc :lol: Co za <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> wymyślają takie rzeczy? Powinno być max 2 tyg. a najlepiej po tyg. jak w LE. Jak ja nienawidzę niedokończonych spraw
Mam nadzieję na fajny meczyk. Zagalopowałem się?
Fiorentina wydaje się być ewidentnie w gazie. Ciężko zaprzeczyć. A my? Gramy do jednej bramki, przesiąkamy minimalizmem. Stałe fragmenty to 90% szans na stracenie gola a te tracimy w każdym meczu od 0-0 z Udine. Każdy wie jakie znaczenie mają stracone gole w fazie pucharowej, jeszcze u siebie

Nie przemawia do mnie atak, Llorente wiadomo, Coman ponownie rzucony na głęboką wodę i Pepe po którym nie wiadomo czego się spodziewać. Wolałbym jednak większą rotację z Sassuolo niż dzisiaj...
1-0 mnie zadowoli.
Uwielbiam to czekanie na rewanż. W LM równe 3 tyg. W CI równy miesiąc :lol: Co za <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> wymyślają takie rzeczy? Powinno być max 2 tyg. a najlepiej po tyg. jak w LE. Jak ja nienawidzę niedokończonych spraw

Mam nadzieję na fajny meczyk. Zagalopowałem się?

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Nie ma się co oszczędzać, bo po dzisiejszym meczu podejmujemy Sassuolo. Wiem, wiem, są bardzo niewygodni, ale takie Sassuolo powinniśmy spokojnie ogrywać u siebie nawet bez Pogby i Teveza. Kolejny mecz można wyjść rezerwowym składem, bo mamy bezpieczne 9 pkt przewagi i pomiędzy wyjazdami na Sycylię i do Niemiec są tylko 3 dni przerwy. Jak awansujemy do ćwierćfinału LM to nikt nie będzie płakał, gdy potem zremisujemy u siebie z Genoą (choć fajnie byłoby im się zrewanżować za to 0:1). A potem już przerwa na reprezentacje.
dzisiaj PW: JUVENTUS - Fiorentina
po 4 dniach SA: JUVENTUS - Sassulo
po 6 dniach SA: Palermo - JUVENTUS (na Sycylii spokojnie można wtopić rezerwowym składem)
po 3 dniach LM: Borussia - JUVENTUS (najważniejszy mecz)
po 4 dniach SA: JUVENTUS - Genoa
po 13 dniach SA: JUVENTUS - Empoli
po 4 dniach PW: Fiorentina - JUVENTUS
po 4 dniach SA: Parma - JUVENTUS (Parma bankrutuje, więc możliwy walkower)
I tutaj mamy już 14-15 kwietnia, czyli terminy pierwszych ćwierćfinałów LM. Fajnie byłoby po dzisiejszym meczu zachować szanse na awans, bo jak przed rewanżem z Fiorentiną odpadniemy z Borussią z LM, to przynajmniej wciąż będziemy mieć szansę na 2 trofea.
dzisiaj PW: JUVENTUS - Fiorentina
po 4 dniach SA: JUVENTUS - Sassulo
po 6 dniach SA: Palermo - JUVENTUS (na Sycylii spokojnie można wtopić rezerwowym składem)
po 3 dniach LM: Borussia - JUVENTUS (najważniejszy mecz)
po 4 dniach SA: JUVENTUS - Genoa
po 13 dniach SA: JUVENTUS - Empoli
po 4 dniach PW: Fiorentina - JUVENTUS
po 4 dniach SA: Parma - JUVENTUS (Parma bankrutuje, więc możliwy walkower)
I tutaj mamy już 14-15 kwietnia, czyli terminy pierwszych ćwierćfinałów LM. Fajnie byłoby po dzisiejszym meczu zachować szanse na awans, bo jak przed rewanżem z Fiorentiną odpadniemy z Borussią z LM, to przynajmniej wciąż będziemy mieć szansę na 2 trofea.
- Dybala 4ever
- Juventino
Jeśli chodzi o nas to na Juventus Stadium nie mamy z reguły problemów by wygrać. Schody zaczynają się jeśli chodzi o mecze wyjazdowe. Nie wygraliśmy poza Turynem od meczu z Napoli :shock: . Trzeba ten trend zmienić jak najprędziej będzie to możliwe. Jeśli skład awizowany przez Sky będzie taki sam na wieczór to zacnie. Pograją ci co mniej bywali na boisku szczególnie atak i oby im dziś motywacji nie zabrakło, żeby pokazać się z jak najlepszej strony. 1-0 mnie nie zadowala. Wygrać przynajmniej 2 bramkami. Tak wiem, że Viola jest w gazie etc. Ale do cholery jesteśmy Juventusem! Wygrać dziś pewnie i przekonująco, żeby w rewanżu zagrać swoje na spokojnie i awansować do wielkiego finału. Grunt też nie stracić bramki. Stać nas na to, tylko naprawdę dziś trzeba wspiąć się na wyższy poziom niż dotychczas! Forza Juve!
- Vimes
- Juventino
Fajnie byłoby zdobyć ten Puchar Włoch po tak długiej przerwie, ale to jest najmniej ważne z trofeów, o które walczymy, więc chciałbym dzisiaj zobaczyć dobry mecz, bez kunktatorstwa, a nie kolejne męczenie buły przez 90 minut. Z Romą trenowaliśmy chyba wariant defensywny przed Borussią, więc dzisiaj może dla odmiany trochę ofensywy na wypadek, gdyby trzeba było odrabiać straty w Dortmundzie.
- Morgesztern
- Juventino
Powtórze słowa pumexa z bodaj tematu o meczu z Hellasem. Czyli mniej więcej: "Jak Coman nie gra to źle, bo się nie rozwija, jak ma grać to źle, bo mecz prestiżowy...Dragon pisze:Coman ponownie rzucony na głęboką wodę
Ludzie zdecydujecie się.
EDIT: Znalazłem.
pumex w temacie o meczu z Milanem pisze:Myślę, że w przypadku Comana ciągle jest zbyt wiele różnego rodzaju 'ale'. Z Milanem nie, bo prestiżowy pojedynek, z Chievo nie, bo postawią autobus a 18-latek potrzebuje sporo przestrzeni,

- pumex
- Juventino
I dalej uważam podobnie
Zresztą, jaki jest prestiż tego meczu, żeby bać się zaufać Comanowi? Nie tacy młodzi i w nie takich meczach mieli okazję zaprezentować się szerszej publiczności. Dziś mocno na niego liczę. Szkoda tylko, ze na prawej flance prawdopodobnie wystąpi Pepe, ponieważ chciałbym mieć możliwość oceny Moraty na tejże pozycji.
Liczę również na to, podobnie jak Vimes, na zwyczajnie dobry mecz. Wypróbujmy raz wariant stricte ofensywny, bez tego kunktatorstwa z tyłu głowy.

Liczę również na to, podobnie jak Vimes, na zwyczajnie dobry mecz. Wypróbujmy raz wariant stricte ofensywny, bez tego kunktatorstwa z tyłu głowy.

- Vincitore
- Juventino
JuventusFC ‏@juventusfc 11 sek.11 sekund temu
#Juventus starting XI: Storari, Caceres, Bonucci, Ogbonna, Padoin, Vidal, Marchisio, Pogba, Pepe, Llorente, Coman. #JuveFiorentina
Jednak Barzagli na ławce, reszta raczej bez niespodzianek.
#Juventus starting XI: Storari, Caceres, Bonucci, Ogbonna, Padoin, Vidal, Marchisio, Pogba, Pepe, Llorente, Coman. #JuveFiorentina
Jednak Barzagli na ławce, reszta raczej bez niespodzianek.