Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2015, 15:02

Jeśli macie mieszane uczucia względem Dybali to takie same podejście powinniście mieć do Andersona. Tym bardziej, że Lazio miało w swojej historii kilku efektownych jednosezonowców.

Dybala miał już niezłą drugą rundę w Serie B, obecnie gra naprawdę bardzo dobrze, a w jego poczynaniach widać jakość i umiejętności, choć oczywiście sam też mam względem niego wątpliwości. Warto wspomnieć o tym, że kontrakt kończy mu się w 2016 i jeśli go nie przedłuży to Maurizio "40 kawałków" Zamparini nie będzie raczej taki hardy w negocjacjach jak próbuje się kreować w mediach.

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2015, 15:04

D-Rose pisze:Mam mieszane uczucia co do tego Dybały. Moze dlatego, ze kiedys tez kupilismy magika z Palermo za 3 tony euro a dzis chłop wchodzi na 23 sekundy przed koncem spotkania Torino - Napoli. 8)

Jesli juz sie na niego zdecydujemy to daj Boze zebysmy trafili jak Napoli z Cavanim.
za taki kesz to ja wole Andersona z Lazio
Arbuzini pisze:Jeśli macie mieszane uczucia względem Dybali to takie same podejście powinniście mieć do Andersona. Tym bardziej, że Lazio miało w swojej historii kilku efektownych jednosezonowców.

Dybala miał już niezłą drugą rundę w Serie B, obecnie gra naprawdę bardzo dobrze, a w jego poczynaniach widać jakość i umiejętności, choć oczywiście sam też mam względem niego wątpliwości. Warto wspomnieć o tym, że kontrakt kończy mu się w 2016 i jeśli go nie przedłuży to Maurizio "40 kawałków" Zamparini nie będzie raczej taki hardy w negocjacjach jak próbuje się kreować w mediach.
Czy ty widziales choc jeden jego mecz? Anderson jest olsniewajacy. Oczywiscie ze ma wahania, ale jesli juz gra na swoim najwyzszym poziomie, to to jest poziom Ronaldo. Jestem absolutnie zachwycony nim, uwazam ze zrobi wielka kariere, jesli tylko nie zniszcza go kontuzje, co niestety jest mozliwe, bo juz w tym sezonie zdarzyl sie polamac

forumowy ujadacz
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2015, 17:05

To samo można powiedzieć o Dybale, który w klasyfikacji kanadyjskiej ustępuje tylko Tevezowi. Żeby nie szukać daleko to w Lazio nie tak dawno błyszczał Zarate, pewnie jakby to on zamiast Amauriego trafił do nas to dziś wszyscy mieliby wątpliwości co do Andersona, a na piedestał wynoszono by zawodnika Palermo ;)

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2015, 16:28

filippo pisze:Anderson jest olsniewajacy. Oczywiscie ze ma wahania, ale jesli juz gra na swoim najwyzszym poziomie, to to jest poziom Ronaldo.
Nie szalejmy, być może poziom Hazarda, zobaczymy jak z nim będzie w dłuższym okresie czasu. Choć na moje oko, rokuje lepiej niż Hernanes i Candreva. Ale i tak do nas nie trafi, bo gramy inną taktyką. Jak już jakiś skrzydłowy w ogóle przyjdzie - to raczej za grosze, a nie za całą sakwę.

Sewilla jest ponoć zainteresowana Llorente. Bylibyśmy skłonni go sprzedać za 16 mln.

Na radarze Juve znalazł się lewy obrońca Augsburga - ghańczyk Abdul Rahman Baba (GDM). Posiada to, czego nie mają nasi wahadłowi, czyli porządne dośrodkowanie

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2015, 18:21

Ivory pisze:Na radarze Juve znalazł się lewy obrońca Augsburga - ghańczyk Abdul Rahman Baba (GDM). Posiada to, czego nie mają nasi wahadłowi, czyli porządne dośrodkowanie
Robi wrażenie, totalne zaprzeczenie Kielona :shock: Co do LL to każda kwota większa od 10 mln to sukces

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Ziółi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2015, 23:00

O, lewa obrona. Na dobry początek fajnie byłoby podrasować boki obrony, bo za szybko raczej się nie odejdzie od tego ustawienia z czwórką w środku pola. A ciekawe jakby to wyglądało z takimi zdolnymi ofensywnie bocznymi obrońcami.
Według whoscored najlepszy gracz Augsburga w tym sezonie. 17 kluczowych podań (w tym 4 asysty), w 20 meczach - dla porównania Evra 23/1 w 16 meczach (Szwajcar z prawej 19/4 w 22). Zaskakujące, że ułomek ofensywny, jakim jest Evra, tworzy ponad szansę na mecz (pomijając już ich jakość) - ciekawe jakby w tym układzie wyglądał Ghańczyk, zakładając, że serio jest takim dzikiem.

Dzięki dwumeczowi z Dnipro są przynajmnie jakieś dane o Masuaku. Najlepszy gracz OP w pierwszym meczu, zarówno według WS, jak i Squawki i nr 3 w rewanżu, najlepszy z bloku defensywnego. Można przypuszczać, że w Grecji sobie lekko radzi(20m, 6a) i nie daje się ogrywać Papopoppapolusom. Ktoś coś go ogląda albo jakiś filmik, taki jak ten z Babą? Jego jakość ofensywna chyba jest niepodważalna, pytanie jak z tyłami. Juve raczej trzyma rękę na pulsie, co.

cziro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2015, 23:05

Jeśli chodzi o lewą obronę, to Murru jest dla mnie mniej więcej na tym samym poziomie pożądania co Rugani (:ok:), Verratti czy Vasquez 8)

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2015, 23:09

cziro pisze:Jeśli chodzi o lewą obronę, to Murru jest dla mnie mniej więcej na tym samym poziomie pożądania co Rugani (:ok:), Verratti czy Vasquez 8)
Ooo, a to ciekawe, biorąc pod uwagę, że pozostali wymienieni są absolutnymi gwiazdami swoich zespołów, tymczasem Murru rozegrał w obecnym sezonie bodaj 2 mecze ligowe i taki stan rzeczy nie jest spowodowany kontuzją.

Prawdę powiedziawszy ja nigdy nie rozumiałem jarania się Murru, nawet w czasach, gdy grał w pierwszym składzie Cagliari.

Obrazek
cziro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2015, 23:32

Ja ich nie stawiam na tym samym poziomie człowieku :lol:

W tym sezonie to ja go nie widziałem ani razu :lol: , ale to co widziałem wcześniej pozwala mi wierzyć, że sprowadzenie takiego Murru (który nie wyglądał jak dobrze zapowiadający się ligowy średniak - szarak) jako zmiennika na chociażby kolejny sezon i możliwość rozwoju w Juve kosztem De Ceglie i darowanie sobie na przyszłość piłkarzy typu Peluso, może nam przynieść bardzo wiele radości. Nie wiem dlaczego w tym sezonie nie gra, ale w tamtym nagrałem sobie mantrę że on musi kiedyś odpalić i to najlepiej w Juve:D Evra ogarnie kolejny sezon w pierwszej 11 jak znam życie. Na razie Nicola nie odpala, ale jakież to ryzyko :lol: POza tym jak na włoskie warunki to jeszcze dziecko.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2015, 23:35

cziro pisze:Jeśli chodzi o lewą obronę, to Murru jest dla mnie mniej więcej na tym samym poziomie pożądania co Rugani (:ok:), Verratti czy Vasquez 8)
Murru już przepadł. Polecam obejrzeć mecz Olympiakosu i zwrócić uwagę na Masuaku. Tego gościa to bym u nas chętnie widział. 21 lat, paszport UE, ograny.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2015, 23:53

pumex pisze:Prawdę powiedziawszy ja nigdy nie rozumiałem jarania się Murru, nawet w czasach, gdy grał w pierwszym składzie Cagliari.
Kończył mu się kontrakt i wydawało się, że latem odejdzie za darmo z Cagliari. Raczej niewielu widziało w nim zbawcę lewej flanki. Nie dorabiaj ideologi, pumi.

Patrząc na to jak obecnie wygląda rynek młodych, lewych obrońców będę zawiedziony jeśli nie ściągniemy jakiegoś zawodnika, który w przeciągu 2-3 lat nie będzie się zaliczał do TOP10 na tej pozycji. Większość najmocniejszych klubów ma tę pozycję dobrze obsadzoną, często mając dwóch bardzo konkurencyjnych zawodników na jedno miejsce więc to, że nam wykupią wszystkie dobre opcje w ogóle nie wchodzi w grę.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 marca 2015, 09:18

Podobno Exor po sprzedaży firmy z branży nieruchomości Cushman and Wakefield zarobił 3,5 mld i dzięki temu Elkann doinwestuje Juve kwotą 50 mln euro która po części zostanie przeznaczona na spłate długu czyli jakieś kilka milionów euro a reszta pomoże przy transferach.

Neto jest już nasz ale odejdzie gdzieś.
Albo na nim zarobimy albo wypożyczymy żeby się ogrywał, ta druga opcja głównie wchodzi w grę.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2015, 10:07

50 mln to dobra sumka. Może wystarczyłoby na Verrattiego :-D
Standardowo mamy jakieś 30 mln na transfery własnej kasy. Zobaczymy. Może po (daj Boże) awansie do LM trochę zarobimy i ta kwota się zwiększy.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 marca 2015, 10:14

Tylko może być też tak że ta kasa przyjdzie w formie rocznego/2 letniego kredytu.
Nie liczyłbym na cuda typu Verrati, prędzej wykupimy Ruganiego/Zaze i Berardiego i Pereyre i na tyle starczy no chyba że sprzedamy Pogbe.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2015, 10:34

sebatiaen pisze:Tylko może być też tak że ta kasa przyjdzie w formie rocznego/2 letniego kredytu.
Nie liczyłbym na cuda typu Verrati, prędzej wykupimy Ruganiego/Zaze i Berardiego i Pereyre i na tyle starczy no chyba że sprzedamy Pogbe.
Nie no śmieje się. W momencie gdy Juventus wyda na jednego zawodnika te 50mln to 90% userów tego forum wyciągnie kopyta na zawał (w tym ja).

Zablokowany