Serie A 14/15 (25): Roma 1-1 JUVENTUS
- Lypsky
- Juventino
Naprawdę uważacie, ze robi nam różnicę czy mamy 9 czy 12 punktów przewagi nad tak słabą Romą?
Nie zmienia to faktu, że po raz n-ty pokazaliśmy nasze frajerstwo - typowy mecz do wygrania, natomiast my robimy wszystko by nie wygrać.
Wg Bońka, Allegri schodził wkurzony, choć cieżko mi w to uwierzyć.
Nie zmienia to faktu, że po raz n-ty pokazaliśmy nasze frajerstwo - typowy mecz do wygrania, natomiast my robimy wszystko by nie wygrać.
Wg Bońka, Allegri schodził wkurzony, choć cieżko mi w to uwierzyć.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Krystek
- Juventino
A dziwisz się mu? Chłopak dostaje po 5 minut albo mniej to chce się pokazać, normalne. Ja bym na jego miejscu chciał odejść i nie będę miał mu za złe jeśli poprosi o transfer, widzę w nim ogromny potencjał i bardzo duże umiejętności już teraz.jarmel pisze:Zaczynam rozumieć czemu Allegri tak rzadko stawia na Comana. Może i chłopak ma potencjał, jest szybki i ma już jakieś umiejętności jednak często się za bardzo podpala i strasznie frajersko traci piłkę. Po prostu strasznie widać, że to jeszcze młokos.
Klopp pewnie oglądał nasze poczynania i już zaciera ręce :doh:
Allegriego wywaliłbym od dawna (nie zatrudniałbym go), ale po tym co dzisiaj pokazał, potwierdza tylko jak słabym jest trenerem. Gdyby nie to że piłkarze Juventusu odstają od reszty Serie A ten słabiutki trener nie miałby szans na Scudetto.
Na pewno ten odważny i przebojowy duet Marotta & Allegri poprowadzi nas do triumfu w Lidze Mistrzów

Ostatnio zmieniony 02 marca 2015, 23:21 przez Krystek, łącznie zmieniany 1 raz.
Forza Juve!
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Żeby ruszyć do ataku to jeszcze trzeba mieć kim ruszyć do tego ataku, a dzisiaj to chyba tylko Pereyra,Vidal i Lichy wykazywali jakieś chęci, z tym,ze jeden bramek nie umie strzelać a drugi co drugą piłkę oddawał rywalom a trzeci jednak wolał sobie pogadać niż pograć. Ciężko zdominować rywala grającego nawet w 10 gdy napastnicy grają jedno wielkie 0.
Bramka jak zwykle frajerska,ale to już chyba razem z tym słynnym DNA i nie odejdzie;/
Bramka jak zwykle frajerska,ale to już chyba razem z tym słynnym DNA i nie odejdzie;/
Ostatnio zmieniony 02 marca 2015, 23:18 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Dwumecz z Romą: 4-1. Zagralismy dzis swietny mecz w obronie. Na koniec znowu lekka kupa w majtach ale mimo wszystko wytrwalismy przy 1-1 po 2 dobrych zmianach w Romie. Zachowalismy 9 punktow przewagi przy czym Napoli przegralo i obecnie nie mamy zadnego konkurenta w walce o mistrzostwo. Plan minimum zostal wykonany. Teraz potrzebne jest przekonujace zwyciestwo z Sassuolo zeby podtrzymac morale i lecimy dalej po majstra.
Ogolnie mecz bez historii, wykonalismy dobra robote i mozemy juz o tym zapomniec. Forza Juve!
Ogolnie mecz bez historii, wykonalismy dobra robote i mozemy juz o tym zapomniec. Forza Juve!
Ostatnio zmieniony 02 marca 2015, 23:17 przez Wicior, łącznie zmieniany 1 raz.
- booyak
- Juventino
Same punkty nie, ale trwający dołek Romy moglibyśmy pogłębić. A tak remis wywalczony w takich okolicznościach może dodać im skrzydeł na jakiś czas o czym pisałem wcześniej.Lypsky pisze:Naprawdę uważacie, ze robi nam różnicę czy mamy 9 czy 12 punktów przewagi nad tak słabą Romą?
Tutaj właśnie pies pogrzebany.Lypsky pisze:Nie zmienia to faktu, że po raz n-ty pokazaliśmy nasze frajerstwo - typowy mecz do wygrania, natomiast my robimy wszystko by nie wygrać.
★ ★ ★
- Wojtek1207
- Juventino
Po bramce Teveza graliśmy tak samo, jak przed: obrona i kontra. Tylko nasi za bardzo się napalili i zrobili kilka niepotrzebnych fauli tuż przed polem karnym.
Ktoś pisał w przerwie meczu, że Roma może strzelić albo po jakimś głupim błędzie, albo po stałym fragmencie. I prze te 70 minut graliśmy uważnie, spokojnie, a ostre wejścia i "pressing" były z dala od pola karnego. W przedziale 70-78 były chyba ze 3 takie faule. I po tym Chielliniego to się aż złapałem za głowę. Daliśmy Romie broń do wyrównania.
Edit
Ale tak naprawdę to 5-1. Pamiętajmy o tym jednym wirtualnym
Ktoś pisał w przerwie meczu, że Roma może strzelić albo po jakimś głupim błędzie, albo po stałym fragmencie. I prze te 70 minut graliśmy uważnie, spokojnie, a ostre wejścia i "pressing" były z dala od pola karnego. W przedziale 70-78 były chyba ze 3 takie faule. I po tym Chielliniego to się aż złapałem za głowę. Daliśmy Romie broń do wyrównania.
Edit
Jemu chyba chodzi o punkty.Wojtek pisze:4-3.Wicior pisze:Dwumecz z Romą: 4-1.
Ale tak naprawdę to 5-1. Pamiętajmy o tym jednym wirtualnym
Ostatnio zmieniony 02 marca 2015, 23:20 przez Wojtek1207, łącznie zmieniany 2 razy.
- Wojtek
- Juventino
4-3.Wicior pisze:Dwumecz z Romą: 4-1.
Szkoda, że Coman spalił w tej sytaucji pod koniec meczu :roll:
ps.
AhaWarchoł pisze:Mówimy o punktach kolego.Wojtek pisze:4-3.Wicior pisze:Dwumecz z Romą: 4-1.

Ostatnio zmieniony 02 marca 2015, 23:21 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kamex22
- Juventino
Remis 1-1 w meczu na wyjeździe, gdzie remis nas urządza, a płaczki już zwalniają trenera i wieszczą nam rychły upadek i degrengoladę...
A jako, że na Allegri'ego każdy najeżdża to trzeba być dość kreatywnym i wygrzebać Marottę, co nie Krystek?
A jako, że na Allegri'ego każdy najeżdża to trzeba być dość kreatywnym i wygrzebać Marottę, co nie Krystek?
- Hołek
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
I teraz całą noc będę się zastanawiać czy to trolling czy na poważnie. Możesz być z siebie zadowolony.pan Zambrotta pisze:frajerstwo tak grać. zarówno z bvb, jak i asr. Niby mamy przeciwnika na widelcu, mamy okazje, a nie potrafimy go dobić. Bezbarwny styl, brak walki, gryzienia trawy. Wybiega Coman i w pierwszej akcji pokazuje, jak grać. Facet ma parę w tych udach.
Kto tu grał w 10? :doh: my gramy długie lagi na Comana i Teveza, wybijamy piłkę z własnej połowy, a Roma grzeje szybkie wymiany i przedostaje się na nasze pole karne.
Bezjajeczny ten Juventus ostatnio. Zawiódł mnie Marchisio, zawodzi mnie Evra. Słabe warunki fizyczne, szybkość nie ta, bardziej asekuruje się w obronie niż próbuje wyjsć przed atakującego i wygarnąć piłkę. Jego rola w ataku to 1)rozpędź się 2)wycofaj piłkę do tyłu.
Jakoś mnie nie stresuje ten wynik. Owszem, mogło być lepiej, ten mecz udowodnił jednak, że nie mamy konkurencji a jedynym przeciwnikiem jest nasza mentalność.
Zobaczymy w Dortmundzie.
Niektórzy ludzie postrzegają rzeczy w ich naturalnym stanie i zadają sobie pytanie: Dlaczego? Ja marzę o rzeczach, których nigdy nie było i mówię sobie: Dlaczego nie?
- Vincitore
- Juventino
Ostatnio przedstawiłem listę zawodników, którzy w ostatnich tygodniach, dostawiając baniaka po wrzutce strzelili nam bramkę, było ich sporo. Dzisiaj dopisujemy Seydou Keitę. Na serio nikt w Juventusie tego nie zauważa?
Wynik spoko, ale okoliczności osiągnięcia go kiepskie.
Wynik spoko, ale okoliczności osiągnięcia go kiepskie.
- Krystek
- Juventino
Zwolniłbym obu, z nimi nie rozwijamy się, wręcz cofamy się w rozwoju. Niestety przy Marottcie nie ma co liczyć na takie transfery jakie robił choćby Moggi a jako jedne z ostatnich przykładów daje Ibrahimovica i Vieire. Nie widzę szansy żeby szalonooki ściągnął do Juventusu weźmy choćby takiego Lacazette. On raczej ściągnie Pazziniego albo przy odrobinie szczęścia Osvaldo, oczywiście na na wypożyczenie z opcją wykupu, jak każdego.Kamex22 pisze:Remis 1-1 w meczu na wyjeździe, gdzie remis nas urządza, a płaczki już zwalniają trenera i wieszczą nam rychły upadek i degrengoladę...
Ale to nie temat o Marottcie i transferach, ja chcę tylko podkreślić, że na 2 najważniejszych dla osiągnięć sportowych stanowiskach, czyli trener i dyrektor ds. sportowych mamy 2 pokraki, co jest smutne, a mecz Roma-Juventus potwierdził jak słabym trenerem jest Allegri.
Forza Juve!
- Swider10
- Juventino
Wielka szkoda remisu, niby dobrze broniliśmy tylko czy taka obrona wystarczy na Borussie? Niemcy grają bardziej kombinacyjną piłkę niż Roma no i dużo szybszą, boje się coraz bardziej o mecz w Dortmundzie. Dzisiaj tak jak większość remis brałbym w ciemno także jest dobrze, ale bez fajerwerków .
"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"