Serie A 14/15 (25): Roma 1-1 JUVENTUS
- rad
- Juventino
Takiej nędzy nie widziałem już chyba dawno. Taka impotencja w każdym aspekcie gry, że chyba tona braveranu im nie pomoże. Nie dość, że człowiek chory, ma gorączkę i dreszcze to jeszcze takie widowisko nam serwują. My nie chcemy wygrać, oni nie chcą wygrać, co będzie to będzie. Do końca meczu to ja chyba już nie wytrzymam.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Tak to miło wyglądać i tak jest. Mimo to uważam, że jesteśmy zbyt pasywni w obiorze piłki a zwłaszcza tego Holevasa puszczamy jak dzieci. Sędzia na początku zapomniał kartek :roll: Ostatnie podanie... moglibyśmy to pozamiatać. Tevez słabo, na Vidala też się dziś nie da patrzeć. Roma póki co bez sytuacji
Zagrać tak drugie 45 tylko z większym zębem i będzie ok.

- pumex
- Juventino
Mam wrażenie, że w pełni kontrolujemy mecz. Roma zdaje się grać dokładnie to, na co jej pozwalamy. Dobrze się ustawiamy i próbujemy kontrować, szkoda że nieudolnie.
Pereyra to jeździec bez głowy pierwyj sort. Nie wiem, jak ktoś taki może być uznawany na zawodnika zdolnego do kreowania gry. Vidal i Tevez znowu bezbarwnie.
Pereyra to jeździec bez głowy pierwyj sort. Nie wiem, jak ktoś taki może być uznawany na zawodnika zdolnego do kreowania gry. Vidal i Tevez znowu bezbarwnie.

- Patrol
- Juventino
Co można napisać po pierwszej połowie? Ustawiona przez Maxa osławiona formacja 3-5-2 zdaje jak na razie egzamin, bo nasi po prostu sprawiają wrażenie, jakby ten remis był jedynym co ich interesuje. A szkoda, bo Roma gra niepewnie w obronie. W defensywie jak na razie bezbłędnie, odpukać! Na plus Morata i Pereyra. Markiz po raz kolejny bardzo dobrze wygląda na pozycji Andrzejka
Oby jakaś kontra wypaliła w drugiej połowie i skromne 0:1 w pełni mnie zadowoli.

- Kamex22
- Juventino
Może i nie gramy z nożem na gardle, ale i tak jak od święta jesteśmy pod bramką rywali to wygląda to zdecydowanie groźniej niż "ataki" Romy.
Swoją drogą w pierwszych 20 sekundach wyszło całe buractwo Romy...
Swoją drogą w pierwszych 20 sekundach wyszło całe buractwo Romy...
- Asus3
- Juventino
Póki co wynik bardzo dobry, Juve ucieka Romie o następny punkt, bilansem spotkań bezpośrednich. Czego więcej się spodziewaliście to nie wiem.
Allegri = kalkulacja i minimalizm, a nie ładna gra i pewność siebie. Tak było zawsze i będzie.
Allegri = kalkulacja i minimalizm, a nie ładna gra i pewność siebie. Tak było zawsze i będzie.
- Morgesztern
- Juventino
Zgadzam się, że w obronie gramy bardzo dobrze. W 2. połowie wyjść troszkę bardziej ofensywnie i będzie
.

- kosciu88
- Juventino
Widac ze remis nam pasuje. W obronie na razie bezblednie w ataku slabo ale po 3 5 2 mozna bylo sie tego spodziewac. Licze na wejscie Comana pod koniec 2 polowy i moze jakas szybka kontre w jego wykonaniu.
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Kontrolujemy mecz, bo naszym celem jest obrona, bez żadnych większych udziwnień tj. 3 lub nawet 4 zaskakujących podańpumex pisze:Mam wrażenie, że w pełni kontrolujemy mecz. Roma zdaje się grać dokładnie to, na co jej pozwalamy. Dobrze się ustawiamy i próbujemy kontrować, szkoda że nieudolnie.