Liga Europy 2014/2015

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 27 lutego 2015, 10:35

Coś Ci powiem...gdyby chodziło o hiszpańskie drużyny to jeden koszyk nie stanowiłby problemu i choćby było 6 hiszpańskich to nie mielibyśmy ani jednej tego rodzaju pary...ja przypuszczam, że włoskie zespoły są nie na rękę włodarzom europejskim, którzy nie spodziewali się takiego obrotu sprawy...może to brzmi nieco jak szukanie spisku ale już nic mnie nie zaskoczy...najlepiej aby same się włoskie powybijały...oczywiście nie dla mnie bo cały czas mam nadzieję, że włoskie unikną siebie w następnej fazie tak jak hiszpańskie unikają się nawzajem w LM !

Obrazek
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 27 lutego 2015, 10:47

Może ogólnie UEFA nie lubi włoskich ekip, ale mam też wrażenie, że lubi Juventus.

Mówicie o 4 ekipach włoskich w LM. A co wy na to, że dwie z nich byłyby wtedy losowane z 1. koszyka? :smile:

MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lutego 2015, 10:54

Wstrzymajmy się z teoriami spiskowymi do losowania. Jedna para Włoska jest prawdopodobna, dwie pary są już bardzo alarmujące i mało prawdopodobne, z matematycznego punktu widzenia.

Futbol to kasa. MS odbędą się w Katarze. W środku sezonu. Eh. O ile te 2% czy tam ile procent piłkarzy z ligi można puścić na PNA czy Puchar Azji, tak w przypadku MS liga musi przyznać grant blisko 30% graczy. Liczę na jakiś totalny bojkot władz wszystkich liczących się lig. No już nawet nie mówię, że piłkarze mogą umrzeć na boiskach z powodu drastycznej zmiany klimatu.

Potrafili wykorzystać swoich piłkarzy za kasę na mundialu, to co dla nich taka manipulacja losowaniami śmiesznej LE?

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty :)
delarudii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2015, 11:11

Na pewno pary już są ustalone, a o 13 zobaczymy fotomontaż losowania. Ludzie opanujcie się trochę.. Pary włoskie są jak najbardziej realne i jeśli nawet zostaną wylosowane dwie to nie będzie w tym nic dziwnego. Ja mimo, ze chciałbym tego uniknąć, to będę mile zaskoczony, jeśli nie zobaczymy żadnej włoskiej pary w następnej rundzie.

Życzyłbym sobie:
Torino - Club Brugge
Napoli - Besiktas
Inter - Dnipro
Roma - Dinamo Moscow
Viola - Ajax

MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lutego 2015, 11:24

jeśli nawet zostaną wylosowane dwie to nie będzie w tym nic dziwnego
Mamy 5 włoskich ekip i 11 innych
Prawdopodobieństwo, że jedna z par będzie włoska wynosi 4/15, jakieś ~26% . Ale prawdopodobieństwo drugiej pary Włoskiej to już 2/13, czyli ~15% szans, że dostaniemy dwie Włoskie pary. Teraz, możnaby z tego obliczyć prawdopodobieństwo wystąpienia takiego scenariusza w oparciu o konkretne przykłady, ale matematyką ostatnio zajmowałem się na serio w szkole średniej, więc poczekajmy do losowania :prochno:

Ale matematyka w UEFA kończy się na liczeniu milionów Euro na koncie. Więc nic mnie nie zdziwi.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lutego 2015, 11:42

MCL pisze: Prawdopodobieństwo, że jedna z par będzie włoska wynosi 4/15, jakieś ~26% . Ale prawdopodobieństwo drugiej pary Włoskiej to już 2/13, czyli ~15% szans, że dostaniemy dwie Włoskie pary.
Janusze matematyki w natarciu :prochno:
Jest 41% szans na to, ze uda sie uniknac wlosko-wloskiego pojedynku. Nie mam teraz czasu zeby dokladnie policzyc prawdopodobienstwa wystapienia jednej i dwoch takich par, zreszta obawiam sie ze bez wzgledu na to co bym wykazal, zwolennicy teorii spiskowej i tak beda wiedziec swoje.

goodman

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lutego 2015, 12:12

Swoją drogą, Serie A chyba nie takie słabe jak większość forumowiczów uważa, skoro taka Fiorentina eliminuje Tottenham z "potężnej" Premier League, który do trzeciego Arsenalu traci jedynie 4 pkt.

sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lutego 2015, 12:52

Fiorentina swietna robote robi trener Momtella chciał bym go u nas latem
Co do legi za bardzo sie podniecili po słabej grupie . Po za tym w Legi za duzo karakanów w kadrze zwłaszcza w obronie .

joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2015, 12:54

alessandro1977 pisze:...oczywiście nie dla mnie bo cały czas mam nadzieję, że włoskie unikną siebie w następnej fazie tak jak hiszpańskie unikają się nawzajem w LM !
Ja nic nie mówię, ale w ubiegłym sezonie z hiszpańskich drużyn grających w LE i LM tylko Socciedad został wyeliminowany przez zagraniczne drużyny, reszta to były "bratobójcze pojedynki".

MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lutego 2015, 12:55

Swoją drogą, Serie A chyba nie takie słabe jak większość forumowiczów uważa, skoro taka Fiorentina eliminuje Tottenham z "potężnej" Premier League, który do trzeciego Arsenalu traci jedynie 4 pkt.
Jedna jaskółka wiosny nie czyni, więc nie popadajmy zaś w hurraoptymizm ;) ale to jest domena tego forum, skakanie ze skrajności w skrajność. Fajnie, też się cieszę, że kopiemy Angoli, ale kto wie czy te nasze wszystkie zespoły nie sfrajerzą i nie odpadną w 1/8

Jest jakaś strona która na żywo updateuje losowanie LE? Bo nie do końca chce mi się oglądać ceremonię minionych gwiazd i lesnych dziadków wyciągających piłeczki z urny.

cziro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2015, 12:59

Obraz Serie A jest mocno zniekształcony przez to jak olewano wcześniej LE. A co do LM w poprzednim sezonie wiemy jak odpadło Napoli, wiemy jak odpadliśmy my. Skończyło się na tym, że z grupy wyszedł tylko Milan, a było o włos od tego aby wyszły wszystkie 3 drużyny i już by była mowa o wielkim odrodzeniu calcio rok temu. Nie ma co popadać w euforię, ale wszystko co się mówi (także na tym forum) o tragicznym poziomie sportowym Serie A to kompletne bzdury. Brakuje infrastruktury jak tlenu, a potem będzie tylko lepiej.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 27 lutego 2015, 13:16

MCL pisze:Jest jakaś strona która na żywo updateuje losowanie LE?
http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/index.html
aczkolwiek pary live pojawiają się szybciej niż obraz...

zobaczymy co Jurek wylosuje..

EDIT: jak widać ciężko... ale to Hiszpanie zagrają między sobą i mogą mówić o pechu

Round of 16
EvertonEverton(ENG) v Dynamo KyivDynamo Kyiv(UKR)
DniproDnipro(UKR) v AjaxAjax(NED)
ZenitZenit(RUS) v TorinoTorino(ITA)
WolfsburgWolfsburg(GER) v InternazionaleInternazionale(ITA)
VillarrealVillarreal(ESP) v SevillaSevilla(ESP)
NapoliNapoli(ITA) v Dinamo MoskvaDinamo Moskva(RUS)
Club BruggeClub Brugge(BEL) v BeşiktaşBeşiktaş(TUR)
FiorentinaFiorentina(ITA) v RomaRoma(ITA)
Ostatnio zmieniony 27 lutego 2015, 13:24 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2015, 13:22

Obrazek

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 27 lutego 2015, 13:24

Stosunkowo ciezkie losowanie dla wloskich druzyn, ale nie ma co narzekac. Co najmniej dwa zespoly (Napoli i wygrany z wloskiej pary) powinnismy zobaczyc w 1/4 finalu. Przed interem spore wyzwanie, bardzo ciekawy dwumecz z Wolfsburgiem, Torino natomiast zagra bez presji i kto wie czy po raz kolejny nie sprawi niespodzianki.

Make friends for life or make hardcore enemies!
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 27 lutego 2015, 13:24

Napoli powinno dać radę ruskim, do tego gwarantowana jedna ekipa z pary Roma-Viola. Ciężkie wyzwanie przed Torino i Interem, ale rewanże grają u siebie przynajmniej, więc są w lepszej sytuacji. 4 ekipy w ćwierćfinale i bez włoskiej pary, to by było coś :pray:

Zablokowany