Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2015, 10:44

Virgil pisze: Atak : Tevez, Berardi, Zaza,Morata + jakiś Matri wygląda nieźle.
Owszem nieźle, ale tylko nieźle. Matriego pewnie zastąpi inny ogór w postaci być może darmowego Pazziniego.
Jakoś nie mogę się przekonać do tego Zazy, zbyt często jeszcze dobre mecze przeplata słabymi jak wczoraj z Napoli. Nie wiem czy to jest materiał na napastnika pierwszego składu. Może w przypadku transferu Pogby, Marotta nam kogoś topowego wylansuje do napadu, ale w Cavaniego nie wierzę mimo tego co pisze prasa. Po prostu za dużo zarabia, więc pewnie wyląduje w jakimś Man United. Falcao to już bardziej prawdopodobna opcja, wszak byliśmy całkiem niedawno blisko jego wypożyczenia, ale właśnie w ostatniej chwili sprzątnęły nam go Czerwone Diabły. Kolumbijczyk nie zachwyca teraz więc jeśli zgodziłby się na obniżkę pensji to kto wie.
No i oczywiście naszym obowiązkiem jest pozyskać Berardiego już teraz, ale mam pewne wątpliwości czy my go naprawdę chcemy już tego lata.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 24 lutego 2015, 16:12

jakku1 pisze:
pumex pisze:
Jeszcze dwie kwestie. Pierwsza - dziwne wyglądałoby, jakby nasi zaufali Sturaro, ale mieli zarzuty do bardziej doświadczonego, rozwiniętego i po prostu lepszego Berardiego.
Tutaj podobno głównie chodzi o "głowe" Berardiego. O ile Zaza jest pod wzgledem charakteru w pełni gotowy na Juventus tak co do Berardiego są watpliwosci.
Chyba wole goscia, ktory zagra 3 fajne mecze i dostanie pauze, niz grajka, ktory przez 8 meczow bedzie sie kopal po czole i nic z tego nie wyniknie.
annihilator1988 pisze:
rufi8 pisze:Nie wiadomo co z Pogbą, Vidalem (...) Llorente
Jeśli Juve faktycznie miałoby zarobić takie pieniądze jakie przytaczają media, to ja nie lękam się niczego.
Za Vidala juz takich kokosow, jak rok temu nie wyciagniemy. I tak szczerze, to Chilijczyka uwazam za serducho zespolu, jakiego nie mielismy od czasow La Furia Ceca.
PogbON zostaje do lata 2016 - sprawdzone info.
Virgil pisze:Atak : Tevez, Berardi, Zaza,Morata + jakiś Matri wygląda nieźle.
Ilez mozna...? Z Berardim w skladzie, nasz atak bedzie (a przynajmniej powinien, zeby nie stopowowac mlokosa) skadac sie z trojki atakujacych. Wiec pewnie bedzie to nieco inaczej wygladalo osobowo i ilosciowo.

Uprasza sie niektorych: porzuccie tabletki i nazwiska typu Cavani, Falcao...

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 lutego 2015, 10:29

Ancelotti dzisiaj powiedział że Morata raczej zostanie w Juve.
Mnie trochę uspokoił, dla mnie gość jest rewelacją, w końcu Max dał mu szansę i daje naprawdę sporo tej drużynie.

Martiala chcemy ale chce go także Milan chociaż wydaję mi się że oni nie są dla nas konkurencją jeżeli naprawdę chłopaka chcemy.
[/list]

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 lutego 2015, 10:43

Mam nadzieję, że damy spokój z szykaniem ofensywnego pomocnika ( a tacy lepsi, jak wiadomo, swoje kosztują ) i od przyszłego sezony przejdziemy na 4-3-3 z Berardim. Wiem, że Tevez grając na boku może się trochę marnowac, ale Miras jakoś dawał radę jakiś czas 8)

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 lutego 2015, 10:49

Morata może też zagrać w 3 osobym ataku z lewej, przecież pokazał to już nie tylko z Borussią:)[chodzi mi o kontre i jego asyste.

Morata Tevez i Berardi, w takim ataku oni mogą ze sobą co chwile zmieniać pozycję, cała trójka może wykańczać akcje ale też asystować.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 26 lutego 2015, 11:46

Teveza już raczej nie ma co brać pod uwagę bo wiadomo, że jego czas się kończy...para napastników Morata/Berardi wygląda jednak bardzo obiecująco...

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 26 lutego 2015, 16:02

fazzi pisze:Mam nadzieję, że damy spokój z szykaniem ofensywnego pomocnika ( a tacy lepsi, jak wiadomo, swoje kosztują ) i od przyszłego sezony przejdziemy na 4-3-3 z Berardim. Wiem, że Tevez grając na boku może się trochę marnowac, ale Miras jakoś dawał radę jakiś czas 8)
Dokładnie, trzeba przygotowywać wszystko pod 433. Mirko spisywał się u nas najlepiej grają lewego napastnika i schodząc do środka w 433.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 26 lutego 2015, 16:10

Grając 433 Tevez musi grac na środku napadu. Na lewym skrzydle na pewno dużo lepiej poradziłby sobie Morata bo normalnie w świecie jest szybszy i dynamiczniejszy od Apacza. My możemy tu sobie gdybać jednak wszystko będzie zależało od Allegriego i mimo nadziei nie nastawiam się na 433w przyszłym sezonie.

sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 lutego 2015, 19:04

szukanie na siłe Apaczowi nowej pozycji nie ma sensu swietnie sie sprawdza tam gdzie gra tak samo Morata tez . wciskanie na siłe Młodego włoch tylko dla tego ze ma talent nie ma sensu . Po za tym mysle ze prędzej do nsa trafi Zaza kto by nie trafił powinniśmy grac 442 . ja bym sie martwił o pomoc w przyszłym sezonie

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2015, 20:07

sebastian10 pisze:szukanie na siłe Apaczowi nowej pozycji nie ma sensu swietnie sie sprawdza tam gdzie gra tak samo Morata tez . wciskanie na siłe Młodego włoch tylko dla tego ze ma talent nie ma sensu . Po za tym mysle ze prędzej do nsa trafi Zaza kto by nie trafił powinniśmy grac 442 . ja bym sie martwił o pomoc w przyszłym sezonie
Brzmi zupełnie jak przypadek Moraty. To chyba najdroższy zawodnik kupiony przez Marotte i Agnelliego. Daje radę, a Berardi to mus jeśli chcemy mieć względnie tanim kosztem znacznie więcej kreatywności w ataku. Teraz nasze ataki wyglądają słabo. Wszystko jest czytelne i bardzo asekuranckie. Boimy się ryzyka, wrzutki, podania. Zwątpię w naszych dyrektorów jeśli go nie wykupią patrząc na to, że koleś gra znacznie lepiej w porównaniu do poprzedniego sezonu. Bardziej gra dla drużyny.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2015, 20:16

To nie jest żadne wciskanie na siłę. Obaj zawodnicy mają doświadczenie grając w 433. Tevez na szpicy, a Morata na lewym skrzydle.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2015, 20:29

Arbuzini pisze:To nie jest żadne wciskanie na siłę. Obaj zawodnicy mają doświadczenie grając w 433. Tevez na szpicy, a Morata na lewym skrzydle.
A Berardi na prawym. Wszystko się składa ładnie w jedną całość. Szkoda tylko, że ten środek to wielka niewiadoma. Pirlo ledwo oddycha samodzielnie, Pogba może odejść w każdej chwili, Vidal szuka formy prawie rok, Pereyra gra co najwyżej poprawnie. Jedynie Marchisio jest pewny.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 lutego 2015, 20:49

Fajnie dzisiaj grają Milik i Kishna:)
Ta dwójka sprawdziła by się u nas i być może ten sam albo lepszy poziom od pary z Saussuolo.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 26 lutego 2015, 22:17

Shadow Marshall pisze:
Arbuzini pisze:To nie jest żadne wciskanie na siłę. Obaj zawodnicy mają doświadczenie grając w 433. Tevez na szpicy, a Morata na lewym skrzydle.
A Berardi na prawym. Wszystko się składa ładnie w jedną całość. Szkoda tylko, że ten środek to wielka niewiadoma. Pirlo ledwo oddycha samodzielnie, Pogba może odejść w każdej chwili, Vidal szuka formy prawie rok, Pereyra gra co najwyżej poprawnie. Jedynie Marchisio jest pewny.
Tylko,że w obecnej taktyce także potrzebujemy tych graczy w formie bo to głównie na nich opiera się cała gra, przy 4-3-3 już to wszystko się rozkłada bardziej pod kątem skrzydeł.
sebatiaen pisze:Fajnie dzisiaj grają Milik i Kishna:)
Ta dwójka sprawdziła by się u nas i być może ten sam albo lepszy poziom od pary z Saussuolo.
:smile: Widziałem dostatecznie dużo meczy Ajaxu by to po prostu wyśmiać.Obrona w Holandii składa się czasami z bardzo przeciętnych graczy, którzy zbyt dobrzy w swoim fachu nie są, a i na ich tle Milik czy Kishna nie wyglądają jak Bony o Suarezie nie wspominając. W Holandii jest wielu lepszych graczy.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2015, 22:29

AdiJuve pisze: :smile: Widziałem dostatecznie dużo meczy Ajaxu by to po prostu wyśmiać.Obrona w Holandii składa się czasami z bardzo przeciętnych graczy, którzy zbyt dobrzy w swoim fachu nie są, a i na ich tle Milik czy Kishna nie wyglądają jak Bony o Suarezie nie wspominając. W Holandii jest wielu lepszych graczy.
Nie wykluczałbym Kishny. To piłkarz Raioli, a dodatkowo kończy mu się kontrakt w 2016r także za mały pieniądz mógłby wpaść do nas. Mi się w tym sezonie bardzo podoba Arthur Masuaku. Mieliśmy okazje grać z Olympiakosem i gra na lewej obronie i chyba też na wingbacku, ale pewny nie jestem. U nas ta pozycja kuleje bo Evra i De Ceglie to dramat. Asamoah nie nadaje się na lewą obronę, a Masukau - brałbym. Chyba facet ma jakiś EU paszport ale nie pamiętam. Minusem jest chyba to, że gość rozgrywa świetny sezon i klepałbym go szybko póki cena jeszcze nie podskoczyła to kosmicznych rozmiarów.

Zablokowany