LM 14/15 (1/8): JUVENTUS 2-1 Borussia
- pumex
- Juventino
Ale ja Wam wyraźnie mówię, że nie popieram formy ich przekazu 
Inaczej - jakby Juventus zagrał na wyjeździe totalną kichę, a mimo tego ugrał 1:2, to jasne - przede wszystkim nie byłbym zadowolony z postawy własnych ulubieńców, ale jednocześnie odebrałbym to jako słabość przeciwnika i stwierdziłbym, że odpadnięcie, mając w perspektywie spotkanie domowe, byłoby frajerstwem i niewykorzystaniem słabości przeciwnika. I dlatego jestem w stanie pojąc tok rozumowania Dortmundczyków.
A mówiąc o niezłym wyniku dla BVB mam na uwadze ich kiepską postawę.
Inaczej - jakby Juventus zagrał na wyjeździe totalną kichę, a mimo tego ugrał 1:2, to jasne - przede wszystkim nie byłbym zadowolony z postawy własnych ulubieńców, ale jednocześnie odebrałbym to jako słabość przeciwnika i stwierdziłbym, że odpadnięcie, mając w perspektywie spotkanie domowe, byłoby frajerstwem i niewykorzystaniem słabości przeciwnika. I dlatego jestem w stanie pojąc tok rozumowania Dortmundczyków.
A mówiąc o niezłym wyniku dla BVB mam na uwadze ich kiepską postawę.

- Volverin
- Dortmundczyk
Ale co wam daje czytanie tych bzdurnych komentarzy? Zrozumcie, że każdy klub ma kibiców normalnych i kibiców idiotów. Temu nie da się zapobiec!
Czemu próbujecie generalizować i sobie wyrabiacie złe zdanie o jakimś klubie, bo przeczytacie głupoty w internecie? Gdybym ja brał tak do siebie komentarze kibiców, to bym musiał chyba każdy większy klub w Europie uznać za "mały klubik" z idiotycznymi kibicami i wasz nie byłby wyjątkiem.
Naprawdę, nie widzę sensu. Nie lubić klubu, bo ich zawodnicy to symulanci czy chamy? Ok. Nie lubić klubu, bo zarząd klubu jest arogancki? Ok. Ale nie lubić klubu, bo w internecie przeczytało się komentarze jakichś <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>... Dajcie spokój.
Czemu próbujecie generalizować i sobie wyrabiacie złe zdanie o jakimś klubie, bo przeczytacie głupoty w internecie? Gdybym ja brał tak do siebie komentarze kibiców, to bym musiał chyba każdy większy klub w Europie uznać za "mały klubik" z idiotycznymi kibicami i wasz nie byłby wyjątkiem.
Naprawdę, nie widzę sensu. Nie lubić klubu, bo ich zawodnicy to symulanci czy chamy? Ok. Nie lubić klubu, bo zarząd klubu jest arogancki? Ok. Ale nie lubić klubu, bo w internecie przeczytało się komentarze jakichś <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>... Dajcie spokój.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Nie odbieraj tego w ten sposób, że ataki są wymierzone w klub...tutaj w stosunku do klubu widać szacunek a ataki skierowane są do cymbałów - sezonowców, którzy uważają się za nie wiadomo kogo tylko dlatego bo Borussia grała dwa lata temu w finale...ja tych kretyńskich komentarzy nie czytam ale wystarczy mi to co zacytował powyżej kolega..

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
W zasadzie i w jednym i w drugim meczu sprawa awansu rozstrzygnięta, ale myślałem (ba, miałem nadzieję), że TVP jednak zdecyduje się pokazać ostatni dla Błaszczykowskiego i Piszczka mecz w tej edycji LM.Kamex22 pisze:Właśnie w studiu potwierdzili. W TVP1 będzie mecz Farsa-$ity
- MCL
- Juventino
Zaraz, a czy czasem Juve - Real nie leciał w TVP w zeszłym sezonie? Pamiętam że wściekłem się po komentarzach Szpaqa po karnym, którego nie odgwizdał sędzia na Tevezie (czy Vidalu?), po tym jak powtórka ewidentnie pokazała, że został wytrącony z równowagi, po tym uszczypliwa uwaga, że piłkarze Juve błyszczą fryzurami zamiast umiejętnościami na boisku (po zbliżeniu na fryz Vidala bodajże). To był mecz u nas czy w Madrycie?
A co do komentarzy: nie ma co oceniać ich przez pryzmat tego co widzimy tu na forum. Po pierwsze - BVB jest Polską marką, drugim zagranicznym zespołem, któremu Polacy kibicują najchętniej. Co oznacza z automatu dużą ilość pikników i gimbusów. Poszczekają, poszczekają, kiedy BVB pozbędzie się Polaków ze składu przestanie być dla nich atrakcyjnym klubem i przeniosą się na inny klub (po tym sezonie ucieknie spora część z nich, bo małe są szanse na LE dla BVB), którego internetową bojówkę będą zasilać. Ten mecz pokazał kto był lepszy, i choć wynik niczego nie przesądza, to różnica poziomu na którym stoją oba zespoły była widoczna. Jeśli kielon nie złapie zająca w rewanżu powinniśmy ich gładko przejść
I to nie jest subiektywny rant, tylko obiektywna obserwacja, BVB mimo posiadania piłki nie było w stanie nam zagrozić.
A co do komentarzy: nie ma co oceniać ich przez pryzmat tego co widzimy tu na forum. Po pierwsze - BVB jest Polską marką, drugim zagranicznym zespołem, któremu Polacy kibicują najchętniej. Co oznacza z automatu dużą ilość pikników i gimbusów. Poszczekają, poszczekają, kiedy BVB pozbędzie się Polaków ze składu przestanie być dla nich atrakcyjnym klubem i przeniosą się na inny klub (po tym sezonie ucieknie spora część z nich, bo małe są szanse na LE dla BVB), którego internetową bojówkę będą zasilać. Ten mecz pokazał kto był lepszy, i choć wynik niczego nie przesądza, to różnica poziomu na którym stoją oba zespoły była widoczna. Jeśli kielon nie złapie zająca w rewanżu powinniśmy ich gładko przejść

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty 

- PrzemasJuve
- Juventino
dziwi Cię to? zagra tylko 1 Polak i to może, a tutaj cała rzesza wiernych fanów siądzie, szczególnie jak rodzice pozwolą i zrobią zadania domoweKamex22 pisze:Właśnie w studiu potwierdzili. W TVP1 będzie mecz Farsa-$ity

enka pewnie puści Juve więc nie ma tego złego...
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- sebatiaen
- Juventino
Ja wiem że tutaj podobnie jak na każdym innym portalu piłkarskim są starsi i młodsi i wiadomo że jedni po takim meczu pochwalą a drudzy pojadą drużynę bo oczekują cudów.
Liga mistrzów jest bardzo wyrównana, nasi poraz pierwszy od lat zagrali naprawdę fajny mecz w tym turnieju z dobrym przeciwnikiem.
Nie jesteśmy drużyną z za czasów Lippiego bo takiej nie było nawet za czasów Capello, ale jest wkońcu jakiś element zaskoczenia i jest ten KONTRATAK!!!!!!!!!!!!!!!!
Dawno w Juve tego nie widziałem, podoba mi się ten Juventus i myślę że będzie dobrze:)
Morata bardzo wiele daje tej drużynie, Juventus powinien grać właśnie już zawsze takim zestawem napastników, dwóch ruchliwych, wtedy jest ten element zaskoczenia.
Gdybyśmy zamienili Vidala za naprzykład Isco to było by jeszcze lepiej.
Liga mistrzów jest bardzo wyrównana, nasi poraz pierwszy od lat zagrali naprawdę fajny mecz w tym turnieju z dobrym przeciwnikiem.
Nie jesteśmy drużyną z za czasów Lippiego bo takiej nie było nawet za czasów Capello, ale jest wkońcu jakiś element zaskoczenia i jest ten KONTRATAK!!!!!!!!!!!!!!!!
Dawno w Juve tego nie widziałem, podoba mi się ten Juventus i myślę że będzie dobrze:)
Morata bardzo wiele daje tej drużynie, Juventus powinien grać właśnie już zawsze takim zestawem napastników, dwóch ruchliwych, wtedy jest ten element zaskoczenia.
Gdybyśmy zamienili Vidala za naprzykład Isco to było by jeszcze lepiej.
- cziro
- Juventino
Mnie trochę dziwi, bo jeszcze chwilę temu cała redakcja sportowa TVP była oddaną grupą fanowską BVB, nawet na tvp sport widze jakiś Borussia Channel czy coś 8), ale jednak odejście Lewandowskiego, przyniosło korzyść drugiej wielkiej miłości TVP. Musieli być rozdarci. Przynajmniej oszczędzimy sobie gadki ekspertów, którzy zawsze coś ciekawego mają do powiedzenia o włoskiej piłce, catenaccio i te sprawy.PrzemasJuve pisze:dziwi Cię to? zagra tylko 1 Polak i to może, a tutaj cała rzesza wiernych fanów siądzie, szczególnie jak rodzice pozwolą i zrobią zadania domoweKamex22 pisze:Właśnie w studiu potwierdzili. W TVP1 będzie mecz Farsa-$ity
- zbysioJuve
- Juventino
Długo się nie nacieszyliśmy pokazaniem Juve w TVP. Też czekałem do końca wczorajszych skrótów i pan Darek naprawdę rozwalił system. Swoją drogą chyba by pokazywali Barcelonę nawet gdyby Messi strzelił karniaka. Ale po kolei najpierw komentując skróty meczu w Manchesterze, Szpakowski mówi, że sprawa awansu w tym dwumeczu jest już sprawą rozstrzygniętą. Z kolei Jasina o meczu Juve, że tutaj jest wszystko możliwe. I co i na koniec wyjeżdżają, że Farsa będzie leciała. Naprawdę przegięcie pały
Ja to widzę tak, że Szpakowski (jeśli będzie to komentował) po prostu może się domyśla, że i tak awansuje Juve i chce sobie oszczędzić przykrości z tego powodu. Drugi półfinał Mś lepiej niech się nie powtarza gdy aż mu głos odbierało gdy Brazil dostawał bęcki
. Woli już lepiej się popodniecać nurkami z Farsy i zrobić sobie wycieczkę do Katalonii.
Powinien Juventus coś udowodnić i awansować dalej i później także dokopać innym co poniektórym, żeby niektórym dziwnym komentatorom aż głos odbierało. Monaco wczoraj pokazało, że czasami można, czemu Juventus tego nie może.

Powinien Juventus coś udowodnić i awansować dalej i później także dokopać innym co poniektórym, żeby niektórym dziwnym komentatorom aż głos odbierało. Monaco wczoraj pokazało, że czasami można, czemu Juventus tego nie może.
Zgadza się, z tym, że był to mecz w Madrycie, podobnie jak jeszcze wcześniej gdy Juve grało na Stamford Bridge z Chelsea. A teraz to naprawdę olewają pojedynki zespołów z serie a. Pamiętam jeszcze jak to dawniej było gdy z publicznej chełpili się zespołami włoskimi, a mecze często były pokazywane.MCL pisze: Zaraz, a czy czasem Juve - Real nie leciał w TVP w zeszłym sezonie?
- Zhx123
- Dortmundczyk
Dobrze ze sa kibice Juve ktorych to wszystko omijaPrzemasJuve pisze:dziwi Cię to? zagra tylko 1 Polak i to może, a tutaj cała rzesza wiernych fanów siądzie, szczególnie jak rodzice pozwolą i zrobią zadania domoweKamex22 pisze:Właśnie w studiu potwierdzili. W TVP1 będzie mecz Farsa-$ity

W sumie to rybka czy bedzie na tvp czy nie. W najgorszym wypadku obejrzalbym na nc+. Ale mam to szczescie ze jestem juz pewien iz bede w tym czasie w Dortmundzie. Wprawdzie biletu na mecz nie mam, ale spedze ten czas pewnie w jakims dortmundzkim barze. Lepsze to niz zamulanie przed szklanym tv i ocenianie ktora druzyna ma najwiecej "gimbisiarskich" kibicow

Marco Reus: Die Borussia ist einfach mein Verein.
- Karowiew
- Juventino
Nie wiem, czy ktoś wrzucił - ciekawy artykuł Digby'ego o roli Vidala w meczu przeciw Borussii: http://bleacherreport.com/articles/2376 ... a-dortmund
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
- jarmel
- Redaktor
Może to i lepiej, przynajmniej nie będziemy słuchali o kupowaniu meczów, calciopolo i catenaccio 

Wow, ale jesteś true kibic. Tylko, że nie każdy może sobie na coś takiego pozwolić.Zhx123 pisze:Wprawdzie biletu na mecz nie mam, ale spedze ten czas pewnie w jakims dortmundzkim barze. Lepsze to niz zamulanie przed szklanym tv i ocenianie ktora druzyna ma najwiecej "gimbisiarskich" kibicowsamemu czesto nie widzac nigdy nawet glupiego stadionu ;p
#AllegriOut
- cziro
- Juventino
Daj mu spokój chciał błysnąć na forum, gdzie jak zapewne nie zauważył regularnie organizuje się wyjazdy na mecze Juve, czy to wyjazdowe czy domowe.
Ale żebym miał się wybrać do Turynu do pubu na mecz, to do głowy by mi nie przyszło
Nawet z Rzymu, a co dopiero z Polski.
Ale żebym miał się wybrać do Turynu do pubu na mecz, to do głowy by mi nie przyszło