Transmisja w TV/Internecie - TUTAJ WSZYSTKO

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
ODPOWIEDZ
marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 20 lutego 2015, 09:50

ja próbowałem już różnych cudów i skończyłem na tym http://sport.vod.pl/ Płacę 6zł i oglądam bez ścinek w b.dobrej jakości.

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
delarudii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2015, 10:45

Próbowałem wczoraj obejrzeć mecz Torino - Bilbao przez Kodi no i straciłem mecz.. Próbowałem wielu źródeł i albo w ogóle nie działało albo po chwili się wieszało.. Nawet jak pokazywało 40 seedów (w sumie nie mam porównania, ale raczej mało to nie jest). To samo miałem z kanałem Premium Calcio, gdzie leciał mecz Romy - każda próba jego włączenia kończyła się zawieszeniem programu... Fajny programik, ale takie coś odrzuca...

ktoś się orientuje czy Sky Calcio 1 to to samo, co Sky Sport Italia 1?

A jeśli chodzi o LM i mecz z Borussią to na pewno nie będę ryzykował i skorzystam z sport.vod.pl - jeszcze nigdy mnie nie zawiodło.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2015, 11:04

delarudii pisze:ktoś się orientuje czy Sky Calcio 1 to to samo, co Sky Sport Italia 1?
Sky Sport Italia to Sky Sport Italia, a Sky Calcio to Sky Calcio :wink:

Podobnie jak Polsat Sport News to nie to samo co Polsat Sport Extra, a Canal+ Family to nie to samo co Canal+ Sport :wink:

Obrazek
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2015, 20:36

Zlokalizowaliscie transmisje dzisiejszego meczu u makaronów na tym magicznym komi?

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2015, 20:41

pumex pisze:
delarudii pisze:ktoś się orientuje czy Sky Calcio 1 to to samo, co Sky Sport Italia 1?
Sky Sport Italia to Sky Sport Italia, a Sky Calcio to Sky Calcio :wink:

Podobnie jak Polsat Sport News to nie to samo co Polsat Sport Extra, a Canal+ Family to nie to samo co Canal+ Sport :wink:
Dodałbym jeszcze, że TVP1 to nie to samo co TVP2... ludzie czasami wystarczy napisac Tak/Nie, a nie bawic sie w zbede pierdzielenie.

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2015, 20:41

Też właśnie szukałem ale nic nie znalazłem niestety :( ale podoba mi się to całe Kodi

ozi(Forza_Juve)

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2015, 19:21

przez naziemną jest transmisja gdzieś? ja mam konto internetowe w banku spółdzielczym jak najlepiej zapłacić za bilet na vod?

Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają!
Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 24 lutego 2015, 19:51

Ja tez mam w spoldzielczym ale watpie zeby przelew teraz dotarl, ja wczoraj placilem Vod smsem i wydaje mi sie to najpewniejszym rozwiazaniem.

filipoj

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2015, 01:24

ozi(Forza_Juve) pisze:przez naziemną jest transmisja gdzieś? ja mam konto internetowe w banku spółdzielczym jak najlepiej zapłacić za bilet na vod?
Najlepiej to kartą :) Podajesz dane karty oraz magiczny kod cvv2 i poszło. Nie wiem czy wszystkie banki to obsługują (karaty bzwbk po wymianie starych kb są dla mnie bezużyteczne lub częste problemy) ale SGB oraz wirtual mBank na pewno działa podczas płatności w internecie a co najważniejsze kasa trafia w ciągu paru minut na konto odbiorcy niezależnie czy to święto czy 3 nad ranem :D

Kiedyś korzystałem z tego Kodi@XBMC zainstalowanego systemie (obecnie tylko z pendrive jako przenośne centrum rozrywki) ale zwykle oglądam rożne spotkania (poza Juve) w okienku "pip" i wykonuję inne czynności więc dla mnie się nie sprawdza. Ale jak napisał
pan Zambrotta pisze:Diabeł tkwi w pluginach. Istnieje pierdyliard pluginów do tego...
Pluginy w tym przypadku to potęga! Można znaleźć wszystko, tylko trzeba wiedzieć gdzie szukać :smile:
Maly pisze:
Poprostu pisze:tak na dobrą sprawę czym to się rożni od sopcasta bądź acestreama?
o to samo wczoraj pytałem Misia i powiedział, że jemu się mniej tnie a raczej praktycznie wcale Ace Stream mu się zacinał... mnie osobiście zacina się coś bardzo rzadko i jeśli już to z winy komputera który nie wyrabia (np ACS wraz z pluginem do FF zżera mi 99% CPU) dlatego nie wiem czy coś mi ten Kodi pomoże poza prostszym dostępem do linków...
A oglądasz przez plugin w przeglądarce? Ja kopiuję ID kanału zamykam FF i w samym ACE Player oglądam, przez co użycie zasobów pc bardzo spada i żadnych zwiech no chyba, że transmisja pada :prochno:

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 25 lutego 2015, 07:56

tak właśnie oglądałem i szczerze to nawet nie wiedziałem co instalowałem (że program a nie tylko wtyczkę) i że tak można ale ostatnio na stronie z której korzystam zaczęli podawać właśnie bezpośrednie linki więc się dowiedziałem... no i rzeczywiście mniej obciąża procka ;)

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
delarudii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2015, 08:42

Pytanie do oglądających wczorajszy mecz na sport.vod.pl: Czy mieliście jakiekolwiek problemy z transmisją? Ja po raz pierwszy miałem delikatne przycinki w drugiej połowie i zastanawiam się czy to coś od nich czy może jednak wina mojego sprzętu, bo pierwszy raz oglądałem w "nowym" miejscu, a wcześniej nigdy nie miałem z tym problemu.

Zdun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2015, 08:54

delarudii pisze:Pytanie do oglądających wczorajszy mecz na sport.vod.pl: Czy mieliście jakiekolwiek problemy z transmisją? Ja po raz pierwszy miałem delikatne przycinki w drugiej połowie i zastanawiam się czy to coś od nich czy może jednak wina mojego sprzętu, bo pierwszy raz oglądałem w "nowym" miejscu, a wcześniej nigdy nie miałem z tym problemu.
Ja tez mialem w drugiej polowie przycinki lekkie , takze to chyba od nich cos. Oby rewanz byl w tvp

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2015, 20:30

Po wczorajszym nieudanym streamie postanowiłem w końcu zainwestować w nc+.. Praktycznie każdy mecz Juve jest transmitowany w którymś z Canal+ lub Orange Sport ewentualnie jakiś mecz z outsiderem nie jest w TV tylko trzeba szukać streama. Tak jest w tym seznie jednak nie mam pewności czy będzie tak w następnych. Kupuję tę telewizję przede wszystkim z uwagi na mecze więc chciałbym się cieszyć oglądaniem również w następnych latach. Moje pytanie brzmi: Czy wiecei może czy przyszłe sezony również będą transmitowane przez nc+? Gdzie to można sprawdzić?

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2015, 21:06

naros pisze:Moje pytanie brzmi: Czy wiecei może czy przyszłe sezony również będą transmitowane przez nc+? Gdzie to można sprawdzić?
Po tym sezonie nc+ straci prawa do pokazywania SerieA. To czy przedłużą umowę to najstarsi górale nie wiedzą. Co do Orange Sport to nie wiem, ale gdzieś kiedyś czytałem, że mają definitywnie zamknąć kanał.

Obrazek
cziro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2015, 00:40

No ciekawe kto się połakomi na prawa do Serie A, które jeśli mnie pamięć nie myli pod względem ceny są 2 w Europie po Premiership.

ODPOWIEDZ