Sezon 2014/2015

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 15 lutego 2015, 11:09

selby pisze:
MCL pisze:Ktoś wie, czy już kiedyś taki ruch został odnotowany w historii, że zespół zmienił ligę?
Tak, Juventus Serie A zmienił na Serie B :D
Celtic i Rangers w najlepszych latach miały być podłączone do angielskiej ligi ale nic z tego nie wyszło. Chodziło o prestiż, którego w Szkocji nie mieli, bo tam walczyły tylko 2 zespoły a reszta to dodatek.
A tak to ze świeżych przypadków na linii Rosja- Ukraina. Tu można poczytać.

Obrazek
Dizzee

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2015, 16:31

Guarin 98/100 strzałów z dystansu pośle w trybuny, albo panu Bogu w okno, ale czasami ma takie dni jak dziś.

Guarinić raz

Guarinić dwa

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2015, 16:37

A o czym bramkarz myślał przy drugim golu? :prochno:
Co do tych ciągłych prób strzałów z dystansu Guarina to on chyba po prostu ciągle pamięta tę bombę kiedy grał jeszcze w Porto :wink:

#AllegriOut
Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 15 lutego 2015, 16:38

Ktos moze oglada mecz Interu? jak wyglada ich gra ? 8)

Inter 16/02/2025 :juveflag:
Dizzee

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2015, 16:46

jarmel pisze:A o czym bramkarz myślał przy drugim golu? :prochno:
Co do tych ciągłych prób strzałów z dystansu Guarina to on chyba po prostu ciągle pamięta tę bombę kiedy grał jeszcze w Porto :wink:
W Interze też kilka razy popisał się kapitalnymi bramkami z dystansu, ale ostatnie kilka miesięcy to było walenie na siłe po trybunach. Dzisiaj dwa razy zwolnił nogę, uderzył technicznie i wpadło, ale przypuszczam, że wyczerpał limit szczęścia do końca sezonu.
Tyrael pisze:Ktos moze oglada mecz Interu? jak wyglada ich gra ? 8)
Od dwóch spotkań progres, wydaje się, że Mancini w końcu znalazł złoty środek w pomocy w postaci ustawienia Shaqiriego na 3/4 i trójki Guarin, Brozović, Medel za jego plecami. Rozbicie u siebie Palermo i Atalanty, to fajne wyniki tym bardziej, że gdy ostatni raz Inter wywoził 3 punkty z Bergamo na ławce Nerrazurrich siedział ... Mancini :-D. No ale to nadal tylko Atalanta i Palermo, prawdziwa weryfikacja przyjdzie za 2 i 3 tygodnie bo zagramy z Violą u siebie i Napoli na San Paolo. Za tydzień Cagliari i szansa na pobicie niechlubnego rekordu Mazzarriego, z którym Inter przez półtora roku nie potrafił wygrac 3 spotkań z rzędu w lidze.

Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 15 lutego 2015, 16:53

Guarin odzyl czy mi sie wydaje? a jak wasze nowe nabytki sie zaprezentowaly?

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 15 lutego 2015, 16:55

Dziś wieczorem mamy szansę odskoczyć Romie na 9 pkt. W dodatku za tydzień my gramy u siebie z Atalantą, a oni na wyjeździe z Veroną. Zatem przewaga może jeszcze wzrosnąć, bo są w dołku.

Pięknie, pięknie! My podejdziemy do spotkania z Borussią jako lider z taką przewagą, a oni zmuszeni traktować w tej chwili LM na równi z Bundesligą, bez możliwości oszczędzania się przed spotkaniami z nami. Takiej szansy na przypomnienie się Europie (Borussia to bądź co bądź wciąż ceniona marka) nie można zmarnować :-D

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2015, 16:56

Ja widziałem pierwszą połowę i wcale to tak imponująco nie wyglądało jak opisuje kolega Dizzee. Szybko zdobyty gol trochę ustawił mecz, a później do bramki Guarina na 1:2 Inter był drużyną wyraźnie słabszą. Atalanta mocno pressowała, Pinilla zepsuł piłkę od Zappacosty do pustej bramki i wydaje mi się, że gospodarzom należał się przynajmniej jeden rzut karny. Drugiej połowy praktycznie nie widziałem, ale mecz skończył się po czerwonej kartce dla Benalouane. Wygrana 1:4, więc oczywiście nie ma co sądzić Interu, ale zobaczymy teraz jacy są mocni, bo na rozkładzie Fiorentina u siebie i wyjazd od Neapolu. Guarin 2 bramki, asysta i wywalczony karny, widać, że ma DNA Juventusu we krwii. :prochno:

Roma :ok:

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2015, 17:03

Dizzee pisze: Od dwóch spotkań progres, wydaje się, że Mancini w końcu znalazł złoty środek w pomocy w postaci ustawienia Shaqiriego na 3/4 i trójki Guarin, Brozović, Medel za jego plecami.
A co z Kovacicem, bo już chyba któryś mecz na ławie?

#AllegriOut
Dizzee

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2015, 17:05

Tyrael pisze:Guarin odzyl czy mi sie wydaje? a jak wasze nowe nabytki sie zaprezentowaly?
Guarin odżył, od tej spinki z kibicami po spotkaniu z Sassuolo dostał motywacyjnego kopa i w 2 spotkaniach zaliczył 3 bramki i 2 asysty. Zobaczymy co będzie dalej. Jeśli chodzi o nowe nabytki to tak:
Shaqiri przestawiony ze skrzydła na pozycję trequartisty gra bardzo fajnie, napędza akcje zespołu, stwarza najwięcej sytuacji bramkowych dla drużyny, no i super bije stałe fragmenty. Niestety jeszcze mocno widać, że brakuje mu ogrania i czucia piłki co dość często powoduje głupie straty, złe odegrania i niepotrzebne dryblingi po których gubi piłkę.
Brozovic Najmniej medialny transfer, jak narazie okazuje się najbardziej wartościowym wzmocnieniem, jak już pisałem potencjał na czołowego B2B w lidze, dziwiłem się zawsze, że wygryzł Kove z pierwszego składu reprezentacji Chorwacji, w Interze wystarczyły mu trzy tygodnie i zrobił to samo. Rządzi i dzieli w pomocy.
Santon Przeciętnie, bez większych błędów, ale nadal mało daje drużynie z przodu. Plusem Santona jest to, że ogarnia gre z czwórką z tyłu w przeciwieństwie do pozostałych pseudo wahadłowych/bocznych obrońców Interu.
Podolski Dno, dno i jeszcze raz dno. Wolny, statyczny, leniwy, wypalony, niewidoczny kolejny mecz przetruchtany niczym Vucinic za swoich najlepszych czasów, ale Mirko chociaż coś strzelał, a Poldi jak narazie nie robi nic. Wstyd mi teraz, bo śmiałem się z Cerciego z nadwagą i uznawałem Poldiego, za piłkarza o klasę lepszego od włocha. Coraz więcej plotek sugeruje, że po sezonie pożegna się z Interem.

jarmel pisze:
Dizzee pisze: Od dwóch spotkań progres, wydaje się, że Mancini w końcu znalazł złoty środek w pomocy w postaci ustawienia Shaqiriego na 3/4 i trójki Guarin, Brozović, Medel za jego plecami.
A co z Kovacicem, bo już chyba któryś mecz na ławie?
Kovacic ława, Mancini nie może znaleźć dla niego pozycji na boisku. Kovacic najlepiej czuje się jako cofnięty rozgrywający, taka młodsza wersja Pirlo , piłkarz kręcący się w okolicach środkowej lini boiska, przez którego musi przejść każda akcja. Mancini wystawiał go jako 10 zawieszoną pod napastnikami i grał piach.

Vincitore

Faktycznie można było odnieść takie wrażenie, bo do 30 minuty Atalanta rzuciła się do zmasowanego ataku, ale po zdobyciu gola cofnęła się plus tak jak piszesz, bramka Guarina ustawiła mecz. Druga połowa już przed czerwoną kartką Atalanty to typowy autobus zespołu z Bergamo i dominacja Interu. Mecz z Violą i Napoli pokaże prawdziwą forme Interu

Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2015, 19:28

Troche niecodzienna sytuacja we wlasnie trwajacym meczu Napoli-Sassuolu. Goście do 20min przeprowadzili 2 zmiany spowodowane kontuzja, a tak naprawde mogliby i 3, ale Floro Flores, który zglaszal zmiane jeszcze jako tako sie trzyma. Tak dla uscislenia informacji, dwojka ktora zeszla to obroncy :)

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 28 lutego 2015, 17:33

mam pytanko, jeżeli Parma zostałaby zdyskwalifikowana, to czy wynik z Romą były utrzymany i dopiero od momentu dyskw. leciałyby walkowery, czy jednak wyniki całej rewanżowej rundy byłby zweryfikowane jako walkowery?

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2015, 17:44

rammstein pisze:mam pytanko, jeżeli Parma zostałaby zdyskwalifikowana, to czy wynik z Romą były utrzymany i dopiero od momentu dyskw. leciałyby walkowery, czy jednak wyniki całej rewanżowej rundy byłby zweryfikowane jako walkowery?
Poczytaj sobie o tym na tej stronie :wink:

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2015, 21:31

Prezesowi Parmy skonfiskowali samochód za niezapłacone mandaty :rotfl:. Jeżeli go nie stać nawet na odzyskanie auta to jakim cudem ma wyciągnąć klub z długów?

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 28 lutego 2015, 22:14

Vimes pisze:Prezesowi Parmy skonfiskowali samochód za niezapłacone mandaty :rotfl:. Jeżeli go nie stać nawet na odzyskanie auta to jakim cudem ma wyciągnąć klub z długów?
A kto tam właściwie teraz jest prezesem, bo się pogubić ostatnio można.

Zablokowany