Serie A 14/15 (24): JUVENTUS 2-1 Atalanta
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Dobrze, że mamy prowadzenie, ale z Ceseną też mieliśmy... Gramy beznadziejnie. Fatalnie. Ta bramka Atalanty to jest jakaś potwarz dla nas, kibiców. Bramka Llorente to śmiech, zwłaszcza że nie jesteśmy w stanie stworzyć ŻADNEJ składnej akcji. Póki co geniusz Pirlo ratuje nam pupsko. Dziadek człapie, ale technikę ma, a gol palce lizać.
Z taką grą dostajemy w czapę z Borussią. To pewne. Mam nadzieję, że to tylko koncentracja na rywalu w LM tak na nich wpływa..
Z taką grą dostajemy w czapę z Borussią. To pewne. Mam nadzieję, że to tylko koncentracja na rywalu w LM tak na nich wpływa..
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Ja już nie ogarniam...
Dalsza cześć posta nie ma sensu, biorąc pod uwagę, że jeszcze 45 min. przed nami a scenariusz meczu póki co identyczny jak z Ceseną...
Wróćmy tu ucieszeni po meczu...

Wróćmy tu ucieszeni po meczu...

- Cabrini_idol
- Juventino
Jesli wygramy ten mecz nawet 5 :1 przy takiej grze to i tak wylapiemy z BVB pare bramek, bo gramy wielkie nic. Pogba bez formy LLorente to najgorszy chyba napastnik z calej naszej piątki.

- koki90
- Juventino
Sytuacji mieliśmy jak na lekarstwo, ale w końcu udało się wyjść na prowadzenie. W dodatku strzelcami bramek są gracze, którzy ostatnio nie błyszczeli formą i bardzo tych trafień potrzebowali. W lepszym momencie jak przed meczem z Borussią to się przydarzyć nie mogło. Oby teraz dowieźć to zwycięstwo choćby i w włoskim minimalistycznym stylu, bez urazów, bez głupich kartek, bez zbędnego zamętu i przemęczania się i będzie dobrze.
- Vincitore
- Juventino
Dobrze, że nam Łysy z Brazzers strzelił, bo by były zapasy w kisielu do 75 minuty i wyczekiwanie na geniusz Pogby. Tak sobie oglądałem te rzygowiny i w 44 minucie doszedłem do wniosku, że Pirlo dzisiaj rozgrywa całkiem poprawne zawody jak na to co ostatnio prezentował. Mało strat, kilka całkiem fajnych podań, ciągle pod grą, niespodziewanie kilka odbiorów, brakuje tylko jakiejś bramki. No i bum.
PS1. Jak nie strzelimy na 3:1, to nie wygramy.
PS2. Gol na 1:1 niestety ze spalonego.
PS1. Jak nie strzelimy na 3:1, to nie wygramy.
PS2. Gol na 1:1 niestety ze spalonego.
- Gandalf8
- Juventino
Czy tylko ja mam wrażenie, że niedawno oglądałem już podobny mecz? W poprzedniej kolejce chyba
. Swoją drogą czy zawsze najpierw musimy stracić bramkę, żeby zacząć cokolwiek grać?
Znowu po rzucie rożnym stracimy gola
. Llorente jak rasowy bramkowpychacz, ale na 1:1 strzelił a Pirlo wreszcie pokazał swój geniusz.

Znowu po rzucie rożnym stracimy gola

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- trayor
- Juventino
Co za gol Pirlo oO i do tego nie gra źle w tym meczu, chociaż pewnie naczelni hejterzy twierdzą inaczej
Słabo to wygląda po raz kolejny w obronie. Stałe fragmenty... Mam wrażenie, że po stracie gola zaczęli grać szybciej, nie można było tak od początku?

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 69 razy
Bramka na 1-0 po ewidentnym spalonym Teveza. Mimo strzału z 'pośladów' Pirlo mega beznadziejny. Znów mogła paść bramka po jego błędzie.
Słaba postawa drużyny i tylko fart daje nam w tej chwili prowadzenie.
Coraz bardziej pragnę odejścia Allegriego.
Słaba postawa drużyny i tylko fart daje nam w tej chwili prowadzenie.
Coraz bardziej pragnę odejścia Allegriego.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- mnowo
- Qualità Juventino
Tak już na marginesie, to rozśmieszył mnie trochę włoski komentator, który powiedział po bramce Llorente, że Hiszpan "zamknął wszystkim krytykom usta" i że "zaprzeczył jakoby znajdował się w kryzysie strzeleckim". Wypowiedzi jakby co najmniej walnął petardę z 30 metrów, a on po prostu zdołał wturlać tę piłkę do bramki, kiedy biło się o nią piętnastu czy tam dwudziestu pięciu piłkarzy...
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Była 1, Pogba-Tevez i Pereyra, tylko Roberto17 baniek chciał kończyć z ,,fałsza''mrozzi pisze:zwłaszcza że nie jesteśmy w stanie stworzyć ŻADNEJ składnej akcji.

Robimy bohatera z bramkarza, któremu w Niedzielę Guarin z 30m pakował

- zbysioJuve
- Juventino
O rany co to się dzieje, dwóch najbardziej krytykowanych po bramce, niewiarygodne :shock:. Bramka Pirlo cudo, a Fernando też dziś pozytywnie zaskakuje. Tevez trochę za to niewidoczny.
- MCL
- Juventino

Co to za mecz

Atakujemy głową w mur 25 minut, Atalanta wyprowadza akcję, Buffon swoim majstersztykiem broni, ale minutę potem najmniejszy gracz na boisku pakuje nam bramkę głową. Wkurzamy się, rożny, zamieszanie, el LL strzela

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty 

- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Dobrze, ze Atalanta, to az takie wafle, ze starczylo im sily, determinacji, szczescia tylko do 39minuty... BVB porowadzi na wyjezdzie z duzo trudniejszym przeciwnikiem, niz nasze dzisiejsze wafle.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Setka Caceresa?mrozzi pisze:Bramka Llorente to śmiech, zwłaszcza że nie jesteśmy w stanie stworzyć ŻADNEJ składnej akcji.
A jak to mało to sytuacja Pereyry, która była po całkiem składnej akcji:)
Nie zmienia to faktu,że to stanowczo za mało, choć te 2 sytuacje powinny się kończyć bramkami, no i znowu wraca to,że jak już co zostanie skonstruowane to nie ma tego w sieci;/ BvB jest słabe w defensywie i pewnie jakie akcje będą,ale jak nie będzie skuteczności to ciężko będzie o wynik.
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2015, 21:40 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 1 raz.