Serie A 14/15 (23): Cesena 2-2 JUVENTUS
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Fajnie, że Llorente sobie cały mecz "pograł". Moim zdaniem należał się karny dla rywala gdy Lichy ręką zagrał. Ogólnie jak zwykle frajerstwo + Max genialna pierwsza 11-stka i zmiany, Pepe zbawca.
- rad
- Juventino
Cesena zasłużyła na ten wynik. Jeżeli tak gramy z drużyną pretendującą do spadku, to mamy raczej marne szanse przejść BVB.
Pirlo i LL nie powinni grać w pierwszym składzie.
Pirlo i LL nie powinni grać w pierwszym składzie.
Ostatnio zmieniony 15 lutego 2015, 22:38 przez rad, łącznie zmieniany 2 razy.
- Wojtek
- Juventino
Di Carlo się rzuca a była ewidentna ręka!! Vidal już nie powinien strzelać karnych...Morata zrobiłby to lepiej.
Allegri chciał utrzymać 7 pkt przewagi to mu się udało
Nasi mają 2:1 myśleli, że mecz jest wygrany i bardzo dobrze, że dostaliśmy taki zimny prysznic przed LM!
Zapomnieć...
FORZA JUVE!!
Allegri chciał utrzymać 7 pkt przewagi to mu się udało

Nasi mają 2:1 myśleli, że mecz jest wygrany i bardzo dobrze, że dostaliśmy taki zimny prysznic przed LM!
Zapomnieć...
FORZA JUVE!!
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Takich paralityków to ja dawno nie widziałem :shock: Obrona to jakaś parodia.
Llorente, Pirlo, cała obrona i Vidal dzisiejszego dnia to wafle. Ja już nie wiem co się dzieje z Vidalem, koleś nawet z karnego już nie potrafi strzelić...
Z taką grą dostaniemy baty od słabo grającej drużyny Dortmund.
No i wielki wafel do ust dla Maksia za późne zmiany.
Llorente, Pirlo, cała obrona i Vidal dzisiejszego dnia to wafle. Ja już nie wiem co się dzieje z Vidalem, koleś nawet z karnego już nie potrafi strzelić...
Z taką grą dostaniemy baty od słabo grającej drużyny Dortmund.
No i wielki wafel do ust dla Maksia za późne zmiany.
- wojczech7
- Juventino
Kołek z Ceseny zawstydził Llorente.
Przejśćie na 4-3-3 w 87 minucie - majstersztyk.
Vidal w drugiej połowie przypomniał, jak gra po kontuzji...
Przejśćie na 4-3-3 w 87 minucie - majstersztyk.
Vidal w drugiej połowie przypomniał, jak gra po kontuzji...
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
2 szansa na odskoczenie rywalowi i 2 beznadziejny występ.
Przecież ten zespół miał wszystko w swoich rękach, a dał sobie strzelić 2 bramki Cesenie!
Vidal spalił karnego na wagę 3 punktów, podobnie jak to zrobił w meczu z Grekami w LM.
Mam ich dosyć na tydzień.
Frajerstwo i 3 metry mułu.

Mam ich dosyć na tydzień.

- Morgesztern
- Juventino
Mók komentarz będzie milczeniem... 

- zahor
- Juventino
Ty tak na serio? Jedno drewno zaliczyło dzisiaj gola i asystę, drugie zrobiło karnego, więc nie tutaj upatrywałbym głównego problemu. Katastrofą jest to, że takie bolki jak Cesena są w stanie wcisnąć Juventusowi dwa gole (a mogli jeszcze więcej), co jeszcze do niedawna było nie do pomyślenia.krystiank pisze:Bez Teveza atak kompletnie nie istnieje bo te dwa drewna kompletnie sobie nie radza ............
Ostatnio zmieniony 15 lutego 2015, 22:40 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- evilboy
- Juventino
Po 15 minutach Cesena mogła prowadzić z nami 3:0.... Całe szczęście, że mają ogórkowych napastników, których wizja zmierzenia się z Buffonem 1 na 1 przerastała, bo byłoby nieciekawie. W ogóle od początku było widać, że coś naszym nie szło - albo ta murawa nie taka, albo za dużo wina przy obiedzie, albo chłopaki byli myślami już w domu świętując +9 pkt nad Romą.
Allegri, sądząc po zmianach, oglądał chyba inny mecz. Spotkania takie jak to obrazują najlepiej różnicę między naszym obecnym a poprzednim trenerem.
Kilka obserwacji po spotkaniu:
1. Marchisio jest obecnie lepszy od Pirlo pod każdym względem - nie tylko lepsza motoryka i więcej daje z tyłu, ale też lepiej rozgrywa i nie traci tyle piłek.
2. Llorente jest fajnym wysuniętym pomocnikiem
3. Kawał chłopa z tego Djuricia. Nadałby się do następnej walki z Wachem.
Allegri, sądząc po zmianach, oglądał chyba inny mecz. Spotkania takie jak to obrazują najlepiej różnicę między naszym obecnym a poprzednim trenerem.
Kilka obserwacji po spotkaniu:
1. Marchisio jest obecnie lepszy od Pirlo pod każdym względem - nie tylko lepsza motoryka i więcej daje z tyłu, ale też lepiej rozgrywa i nie traci tyle piłek.
2. Llorente jest fajnym wysuniętym pomocnikiem

3. Kawał chłopa z tego Djuricia. Nadałby się do następnej walki z Wachem.
"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- Tengen
- Juventino
Nie mam słów, a w zasadzie mam, ale na kartke :roll: jak w takim meczu można było nie odskoczyć na 9 pkt? To jest materiał do "Z archiwum X". Takie faile w obronie. Tak na dobrą sprawę, to Cesena miała więcej sytuacji
Tak męczący LLorente wywalcza wreszcie karnego, a tu Vidal nie trafia nawet w bramkę. O Pirlo nawet nie będę wspominać. Zmiany też pierwsza klasa kto za kogo i kiedy 

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Kadrę mamy jaką mamy i takie wyniki będą się zdarzać. Podstarzały Pirlo, Ferdek bez formy, drewniany chłopiec, podstarzały Evra, młody Coman, za bardzo to my nie mamy się czym chwalić przed światem, nawet personalnie poza kilkoma wyjątkami Buffon,Pogba,Markiz czy Tevez reszta to zwykłe przeciętniaki albo gracze w tej chwili bez formy.
Trzeba zaakceptować ten wynik i iść dalej.
evilboy@
Ja tam różnicy nie widzę, Conte by zrobił pewnie jeszcze później zmiany i tyle, a Vidal w formie strzeliłby karnego.Personalnie Allegri ma gorszy skład od Conte(Vidal,Ferdek i Pirlo formy nie wiedzieli dawno).
Trzeba zaakceptować ten wynik i iść dalej.
evilboy@
Ja tam różnicy nie widzę, Conte by zrobił pewnie jeszcze później zmiany i tyle, a Vidal w formie strzeliłby karnego.Personalnie Allegri ma gorszy skład od Conte(Vidal,Ferdek i Pirlo formy nie wiedzieli dawno).
Ostatnio zmieniony 15 lutego 2015, 22:43 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- johnnybgoode
- Juventino
Dobrze że tylko twoim - to była jakaś groźna sytuacja, albo coś co uniemożliwiło przeciwnikowi rozegranie akcji bramkowej/dojście do sytuacji/strzał? Nie, po prostu pokazało jak skoordynowany jest Licht, i nic więcej, karnego brak.Smok-u pisze:Moim zdaniem należał się karny dla rywala gdy Lichy ręką zagrał.
Chcę tylko poinformować współforumowiczów że jeżeli Allegri zdobędzie scudetto to zostanie na przyszły sezon, niestety. Juventus Conte w kluczowych momentach w lidze (podkreślam, w lidze) zawsze włączał piąty bieg i rozstrzygał na swoją korzyść. Już wiecie dlaczego nazywa się Allegriego przegranym?
- LordJuve
- Juventino
To zapomnieć czy wyciągnąć wnioski?Wojtek pisze:Nasi mają 2:1 myśleli, że mecz jest wygrany i bardzo dobrze, że dostaliśmy taki zimny prysznic przed LM!
Zapomnieć...
FORZA JUVE!!

Co za beznadziejny mecz. Nasze morale przed spotkaniem z Borussią mogą polecieć w dół, ich wręcz przeciwnie (zaczęli wreszcie wygrywać).
To nie jest dobry prognostyk.