Mercato (Lato 2015)
- rufi8
- Juventino
Trener Sassuolo twierdzi, że Berardi jest stworzony do gry na prawym skrzydle ataku, więc jeśli Allegri nie zamierza od nowego sezonu przejść na 4-3-3 to przyjście Berardiego mija się z celem i pewnie trafi do nas Zaza. Mnie osobiście marzą się obaj. Berardi jest gotowy na Juve, co tu dużo gadać. Często oglądam Sassuolo i zaobserwowałem, że Domenico bardzo lubi schodzić do środka, więc może na takiego fałszywego AMF też by się nadał. Nie zmarnujmy jego talentu. On po prostu musi do nas trafić.
- Juvefanatp
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Niestety dla nas, ale to nieprawda. Di Francesco w zeszłym sezonie ledwie kilka razy wystawił formację 3-5-2, a tak to zawsze grał 4-3-3 a jak już trójką obrońców to 3-4-3, gdzie Berardi zawsze miał role prawego skrzydłowego (wszystkie najlepsze mecze rozgrywał na skrzydle). Po przyjściu Sansone w Zimie i swoim powrocie na stanowisko trenera, to Esuebio chyba już nigdy nie zagrał na 2 napastników. Berardi tylko podczas krótkiego epizodu Malesaniego był na stałe cofniętym napastnikiem i był to zdecydowanie jego najgorszy okres, kiedy nawet wylądował na ławie. Jak wrócił Di Francesco, to Domenico zdążył jeszcze powiedzieć, że cieszy się z powrotu trenera, który wie jak go wykorzystać na boisku. Co razem z wypowiedziami trenera Sassuolo pokazuje, że nie jest na razie chętny do gry w środku.fazzi pisze:A wiesz, że on w poprzednim sezonie ( w kórym miał świetne statsy ), grał głównie jako cofnięty napastnik w 3-5-2 ?
Dla mnie akurat, jego pozycja nie powinna mieć żadnego znaczenie w kontekście powrotu do Juventusu. Zawodnikiem jest świetnym i uważam, że albo dostosuje się do pomysłów Allegriego, albo Allegri dostosuje się do niego. Griezmann całe życie grał na skrzydle a świetnie się odnalazł jako jeden z napastników w Atletico. Myślę, że nasz trener nie jest takim betonem żeby np. sadzać będącego w dobrej formie Berardiego na ławie, bo nie nadaje się nigdzie do gry w 4-3-1-2, i zamiast zmienić formację, to wolałby na trequartistę wystawiać jałowego tam Vidala czy Pereyrę. Przynajmniej mam taką nadzieję.
Ostatnio zmieniony 12 lutego 2015, 17:13 przez Juvefanatp, łącznie zmieniany 1 raz.
- Szilgu
- Juventino
Najpierw sprawdź swoje źródło. Berardi w sezonie 13/14 zagrał na prawym skrzydle 21 razy. Na cofniętym/wysuniętym napastniku rozegrał 10 meczów. Dokładnie 1544min/602min. Większość czasu w środku spędził u innego trenera, kiedy Sassuolo dołowało i Berardi grał słabo. Po powrocie Di Francesco stwierdził, że cieszy się z jego powrotu, bo środek to nie jego pozycja i dobrze się czuje jedynie na skrzydle.fazzi pisze: A wiesz, że on w poprzednim sezonie ( w kórym miał świetne statsy ), grał głównie jako cofnięty napastnik w 3-5-2 ?
EDIT: O, kolega wyżej mnie uprzedził.
Hmmm... jakoś wydawało mi się, że było odwrotnie
W takim razie zwracam honor.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- ozi(Forza_Juve)
- Juventino
nie wiem co sądzić o tym Vrsaljko, zawodnik dobry, ale mamy Lichego, mamy Caceresa, także raczej zbędny, ja bym jeszcze w tym sezonie dał szanse Romulo i wtedy ocenił jego przydatność, w sumie z tego co grał, mimo że mało, dobrze się prezentował. po powrocie z kontuzji może akurat odpali 

Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają!
- wloski
- Juventino
Chyba, że... Chorwatem zastępujemy Szwajcara, bo jest okazja, żeby go sprzedać (interesują się nim kluby).ozi(Forza_Juve) pisze:nie wiem co sądzić o tym Vrsaljko, zawodnik dobry, ale mamy Lichego, mamy Caceresa, także raczej zbędny, ja bym jeszcze w tym sezonie dał szanse Romulo i wtedy ocenił jego przydatność, w sumie z tego co grał, mimo że mało, dobrze się prezentował. po powrocie z kontuzji może akurat odpali
- ozi(Forza_Juve)
- Juventino
wcale to nie jest głupi pomysł, tylko czy Chorwat jest równie dobry co Sztefan? wiadomo młodszy jestwloski pisze:Chyba, że... Chorwatem zastępujemy Szwajcara, bo jest okazja, żeby go sprzedać (interesują się nim kluby).ozi(Forza_Juve) pisze:nie wiem co sądzić o tym Vrsaljko, zawodnik dobry, ale mamy Lichego, mamy Caceresa, także raczej zbędny, ja bym jeszcze w tym sezonie dał szanse Romulo i wtedy ocenił jego przydatność, w sumie z tego co grał, mimo że mało, dobrze się prezentował. po powrocie z kontuzji może akurat odpali
Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają!
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Raczej nie po to przedłużano kontrakt z klauzulą o jeszcze rok by go teraz sprzedawać za kilka baniek i sprowadzać słabszego gracza. Wymiana Lichego na Vrsaljiko ani finansowo ani sportowo się po prostu nie opłaca 
Co do Berardiego to szkoda kasy i chłopaka jak ma przyjść i grać obok Teveza w 2 napastników.

Co do Berardiego to szkoda kasy i chłopaka jak ma przyjść i grać obok Teveza w 2 napastników.
- wloski
- Juventino
Tylko, że Chorwat byłby zastępcą ... Caceresa, który wydaje się być I wyborem Allegriego.AdiJuve pisze:Raczej nie po to przedłużano kontrakt z klauzulą o jeszcze rok by go teraz sprzedawać za kilka baniek i sprowadzać słabszego gracza. Wymiana Lichego na Vrsaljiko ani finansowo ani sportowo się po prostu nie opłaca
- Arbuzini
- Juventino
Chodzą słuchy, że Vrsaljko to kolejny Marotta style deal. To, że poszedł do Sassuolo żeby łatwiej nam go było potem ściągnąć do siebie nie jest akurat żadną tajemnicą. Krążą za to informacje, że zapłacimy za niego jakieś grosze, bo już się rozliczyliśmy na innych transakcjach 
edit: ort

edit: ort
Ostatnio zmieniony 12 lutego 2015, 19:30 przez Arbuzini, łącznie zmieniany 2 razy.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Zobaczymy na LM kto będzie pierwszym wyborem aczkolwiek nie widzę sensu wymiany Lichego na Vrsaljiko za Ew. zastępcy Caceresa. Jak wspomniałem i finansowo i sportowo tracimy. Nie widzę sensu w tym momencie zajmowania się prawą obroną gdy na lewej mamy Evre, który swoje lata ma i ew. Asamoaha, który poza epizodami nie grał dłuższy czas na lewej obronie. Aczkolwiek zarządowi zdarzyło się robić podobne-dziwne ruchy jak ściągnięcie 6 napastnika na 2 pozycję mając 4 pomocników na 3, więc się nie zdziwię jak Vrsaljiko przyjdzie a nikt nie odejdzie.wloski pisze:Tylko, że Chorwat byłby zastępcą ... Caceresa, który wydaje się być I wyborem Allegriego.AdiJuve pisze:Raczej nie po to przedłużano kontrakt z klauzulą o jeszcze rok by go teraz sprzedawać za kilka baniek i sprowadzać słabszego gracza. Wymiana Lichego na Vrsaljiko ani finansowo ani sportowo się po prostu nie opłaca
Arbuzini@
Tylko jakie inne transakcję? Kupiliśmy od nich Marrone za 5 baniek i połówkę Berardiego za połówkę właśnie Marrone a sprzedaliśmy im Zaze,Peluso a teraz Denis wypożyczony z prawem wykupu za 4 bańki. No chyba,że plotki o tym,że to Juve stoi za sprowadzeniem Chorwata przez Sassuolo są prawdziwe aczkolwiek wtedy nasuwa się pytanie czemu nie został kupiony przez Juve i wypożyczony do Sassuolo. Grubymi nićmi to wszystko jest szyte.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Ulalala! Nie wiedziałem, że są wśród nas tak zatwardziali obrońcy Moraty za 20 mlnsebatiaen pisze:Crunny co ty człowieku za głupoty wypisujesz![]()
Weź się ogarnij, to jego pierwsze miesiące w seriea, cały sezon przygotowawczy przez kontuzję stracił, ma dopiero 22 lata a ty go trzymasz na równi z Diego którego sprzedano bo taktyki nie pasował w przeciwieństwie do Moraty.
Brawotylko przyklasnąć takim komentarzom, takie porównania
MELO
DIEGO VS PEREYRA
MORATA kibicowi który kibicuje klubowi ładnych kilkanaście pewnie lat nie przystoją takie komentarze.

Generalnie nie porównuję transferów Pereyry i Moraty do takiego np. Martineza, ale właśnie Melo i Diego, czyli graczy, którzy nie grali tragicznie, ale wydaliśmy na nich tyle, żeby kiedyś pociągnęli ten wózek. Nie pociągnęli. Boję się, że z Moratą też tak będzie, na co w mojej opinii wskazuje jego pierwsze pół roku. Ot tyle. Nie ma się co sebatiaen tak bulwersować.
Po Moracie oczekiwałem tylko tego, że go nie kupimy. Ale jak już wydajemy 20 mln euro na jednego piłkarza (nie wydaliśmy tyle od 5 lat!) to oczekuję, że będzie grał lepiej, niż do tej pory gra Morata.Makiavel pisze:Nie wiem jakie Ty pokładałeś nadzieję w Moracie ale na szanse, jakie on dostał i na fakt, że ma 22 lata, zmienił ligę i stracił sezon przygotowawczy na kontuzje, to trudno powiedzieć, żeby nie spełniał oczekiwań.Crunny pisze:Oby istniała jakaś dżentelmeńska umowa między nami a Realem, że jak obie strony będą chciały, to Morata wróci w lato do Madrytu, a my dostaniemy z powrotem swoje 20 mln w ratach
Obyśmy nie mieli obowiązku wykupowania Pereyry za te 17 mln tylko mogli tę kwotę renegocjować
Te 2 tegoroczne transfery to jak Melo i Diego w 2009 roku. (proszę nie doszukiwać się analogii co do narodowości, pozycji itp. itd., bo chodzi mi tylko o to, że w czasie 1 okienka ściągamy graczy za grubą jak na nas forsę i obaj nie spełniają pokładanych w nich nadziei) Jedyny plus, to że są młodzi. Ale pomyśleć, że zbudowaliśmy spoko drużynę, płacąc za Lichtsteinera, Barzagliego, Evrę, Caceresa, Pogbę, Pirlo, Vidala, Llorente i Teveza (naszych 6-7 podstawowych obecnie graczy i 1-2 żelaznych rezerwowych) tyle samo co za dwójkę rezerwowych Pereyra-Morata.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Powaliło Was z tym Lichym ? Gość ma topowe statsy w Europie na swojej pozycji i jak ma z kimr grać na skrzydle to jest świetny. Gdzie Vrslajko, czy Caceres(który jest też dobry) do Lichego ?
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
No mnie powaliło i to chyba "srogo" bo dla mnie jakbym się nie przyglądał to Lichy oprócz kondycji i umiejętności bronienia to za wielu atutów nie ma, zwłaszcza w ataku. Drybling - śmiech, dośrodkowania - śmiech, słabsza noga - śmiech, trzymanie emocji na wodzy - śmiech, a te jego machanie rękami i pretensje do wszystkich to mnie nawet nie śmieszą tylko bardzo mocno wku.. irytują. Jakby przyszło oferta 12 mil+ za Niego to z miejsca bym sprzedał. I jeszcze dodam, że te plusy Szwajcara czyli szybkość, kondycja itp, z sezonu na sezon są gorsze bo się starzeje.Alexinhio-10 pisze:Powaliło Was z tym Lichym ? Gość ma topowe statsy w Europie na swojej pozycji i jak ma z kimr grać na skrzydle to jest świetny. Gdzie Vrslajko, czy Caceres(który jest też dobry) do Lichego ?