Mercato (Lato 2015)
- Boogey96
- Juventino
Z tego co mi wiadomo to Inter żąda 28 milionów od Osvaldo za naruszenie zasad :lol: A sam zawodnik chce od nich odszkodowania za nie wpuszczenie go na trening. Taki tam cyrk na kółkach w Mediolanie.Czyżby Inter za Osvaldo życzył sobie 28 mln €, tak podaje gazzetta jeśli dobrze czaję, KLIK.
Na 5 napastnika może być i Matri jeśli tylko za pół roku wróci skąd przyszedł i nie będziemy musieli myśleć jak znaleźć kolejnego frajera, który go kupi.
- zbysioJuve
- Juventino
No tak to wychodzi jak się włoskiego nie obczaja. W sumie jak dla mnie Osvaldo jednak byłby chyba tą lepsza opcją niż Matri. Do tego doszedłby jeszcze ten Sturaro, który myślę, że mógłby już z powodzeniem występować w pierwszej jedenastce i można by było uznać okienko za raczej udane. No cóż zobaczymy jak to będzie z tym Osvaldo.Boogey96 pisze:Z tego co mi wiadomo to Inter żąda 28 milionów od Osvaldo za naruszenie zasad :lol: A sam zawodnik chce od nich odszkodowania za nie wpuszczenie go na trening. Taki tam cyrk na kółkach w Mediolanie.Czyżby Inter za Osvaldo życzył sobie 28 mln €, tak podaje gazzetta jeśli dobrze czaję, KLIK.
Na 5 napastnika może być i Matri jeśli tylko za pół roku wróci skąd przyszedł i nie będziemy musieli myśleć jak znaleźć kolejnego frajera, który go kupi.
- Bobeknaklo
- Juventino
Nie rozumiem lamentu na temat sprowadzenia Osvaldo.
Pomijamy fakt, czy potrzebujemy napastnika kolejnego. Zarząd kogoś sprowadzi i trzeba się z tym pogodzić.
Nie ciesze się na widok Osvaldo, ale mając do wyboru jeszcze Pazziniego i Matriego to biorę w ciemno Pablo. Warto też przyjrzeć się statystykom.
Serie A plus Europa
Llorente 1499 m 5 goli - gol/299 m
Morata 754 m 4 gole - gol/188m
Pazzini 197 m 0 goli
Matri 1031 m 7 goli - gol/147m
Osvaldo 808 m 6 goli - gol/134m
Nie dość, że ma najlepszą skuteczność, to jeszcze najbardziej przydatny będzie. Matri to dobijacz i nic więcej, a Pazzini już się skończył dawno temu. Sam zawodnik się do nas pcha więc Marotta na pewno nie przepłaci. Na ławkę może przyjść.
Pomijamy fakt, czy potrzebujemy napastnika kolejnego. Zarząd kogoś sprowadzi i trzeba się z tym pogodzić.
Nie ciesze się na widok Osvaldo, ale mając do wyboru jeszcze Pazziniego i Matriego to biorę w ciemno Pablo. Warto też przyjrzeć się statystykom.
Serie A plus Europa
Llorente 1499 m 5 goli - gol/299 m
Morata 754 m 4 gole - gol/188m
Pazzini 197 m 0 goli
Matri 1031 m 7 goli - gol/147m
Osvaldo 808 m 6 goli - gol/134m
Nie dość, że ma najlepszą skuteczność, to jeszcze najbardziej przydatny będzie. Matri to dobijacz i nic więcej, a Pazzini już się skończył dawno temu. Sam zawodnik się do nas pcha więc Marotta na pewno nie przepłaci. Na ławkę może przyjść.
- Cabrini_idol
- Juventino
Po dzisiejszym (czy wczorajszym) wywiadzie Teveza, jestem przekonany, że w 2016 roku nas opuści. I znowu pytanie kto zgarnie ,,10'' ?
Od zawsze to był numer zarezerwowany dla kogoś wielkiego. Czy zbiegnie się to ze sprzedazą Pogby po Euro 2016 ? Pewnie tak, ale mam nadzieję, że do tego czasu w obecnym mercato(letnim) wzmocnimy pomoc(za Pogbe ktorego sprzedamy po Euro i Pirlo, który gra ostatni sezon w podstawowej 11) i boki obrony, aby w 2016 roku wiekszosc z hajsu z Francuza nie poszlo na łatanie pomocy i obrony a zabraknie na <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> ,,10''.
Mam nadzieję, że zarząd już podczas tych wakacji będzie o tym myslał.
Od zawsze to był numer zarezerwowany dla kogoś wielkiego. Czy zbiegnie się to ze sprzedazą Pogby po Euro 2016 ? Pewnie tak, ale mam nadzieję, że do tego czasu w obecnym mercato(letnim) wzmocnimy pomoc(za Pogbe ktorego sprzedamy po Euro i Pirlo, który gra ostatni sezon w podstawowej 11) i boki obrony, aby w 2016 roku wiekszosc z hajsu z Francuza nie poszlo na łatanie pomocy i obrony a zabraknie na <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> ,,10''.
Mam nadzieję, że zarząd już podczas tych wakacji będzie o tym myslał.

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Też tak myślałem ale po tym jak paralityczny kuczer objął po Nedvedzie "11" to doszedłem do wniosku, że w tym klubie z tym zarządem wszystko jest możliwe...Cabrini_idol pisze:I znowu pytanie kto zgarnie ,,10'' ?
Od zawsze to był numer zarezerwowany dla kogoś wielkiego.

- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
alessandro1977
Już raz zarząd nie przyznał numeru 10, więc bądź spokojny o to, że ten numer dostanie odpowiedni zawodnik. Co do 11 to Nedved podobno sam dał go pierw Amauriemu a potem De Ceglie. Zresztą nie ma sensu przypisywać takiego dużego znaczenia numerom.
Już raz zarząd nie przyznał numeru 10, więc bądź spokojny o to, że ten numer dostanie odpowiedni zawodnik. Co do 11 to Nedved podobno sam dał go pierw Amauriemu a potem De Ceglie. Zresztą nie ma sensu przypisywać takiego dużego znaczenia numerom.
- Dizzee
- Interista
Szczerze mówiąc, uważam, że transfer Osvaldo do Juve, to super opcja dla was. Fakt, w poprzednim sezonie nie zachwycał zarówno w Southampton jak i w Juve. Ale w tej rundzie Pablo, był (chyba już mogę tak napisać) najlepszym napastnikiem Interu. Zatrzymajmy się przy jego występach. Do momentu kontuzji, Osvaldo był pierwszym wyborem u Mazzarriego jeśli chodzi o pozycję środkowego napastnika. 6 spotkań w lidze, 4 gole, 3 asysty dodatkowo bramka i asysta w LE, moim zdaniem świetny wynik. Oglądałem wszystkie mecze Interu w tym sezonie i w większości to Pablo ciągnął gre drużyny w ataku, w przeciwieństwie do statycznego i człapiącego 90 minut Icardiego. Później przyszła kontuzja na zgrupowaniu reprezentacji, co zbiegło się z problemami osobistymi (podobno śmierć kogoś bliskiego) i przyjściem Manciniego. Osvaldo wrócił na mecz z Romą i Dnipro gdzie znowu ciągnął gre Interu i strzelił w każdym z tych spotkań bramkę. Jak historia potoczyła się dalej, wszyscy wiemy. Większość kibiców Interu jest raczej zniesmaczona zachowaniem zarządu wobec Osvaldo i uważa, że pozbywamy się najlepszego napastnika w kadrze i zostajemy z Icardim, który chociaż strzela bramki to stylem gry bardziej przypomina Destro niż Teveza czy Dybale i odcięty od podań nie jest w stanie zrobić kompletnie niczego. Biorąc pod uwagę, ze nie mieliście problemów z Pablo podczas ostatniego pobytu w Juve, oraz to, że będzie mieć okazję grać ze swoim przyjacielem Tevezem, to jest to świetna opcja. Szczególnie porównując gre Osvaldo z grą Matriego i Pazziniego. Rozumiem, że chcielibyście kogoś z nazwiskiem mogącego realnie wzmocnić klub, ale jak na pozycje 5 napastnika, okoliczności oraz dostępnych piłkarzy na rynku, nie widzę nikogo lepszego od Pablo.
- D-Rose
- Juventino
Zbliza sie mecz z Romą na Olimpico wiec zatrudnienie Osvaldo ktory znów walnie zwycięskiego gola, ku uciesze miejscowych (:lol:) jest w pełni zrozumiałe.
Pozatym osobiscie faceta poprostu lubie i nawet jego półroczny epizod w Interze tego nie zmieni. Takze mocno licze, ze dołaczy do nas
Pozatym osobiscie faceta poprostu lubie i nawet jego półroczny epizod w Interze tego nie zmieni. Takze mocno licze, ze dołaczy do nas

- wloski
- Juventino
Kibic Interu ma rację i pełna zgoda, niektórzy chcą piłkarza z "nazwiskiem" albo najlepiej jakiś mega hiper talent, a tu booooom Osvaldo za Giovinco. Tylko, że lepszy zmotywowany Osvaldo niż rozwalony totalnie myślący o transferze Giovinco. Dajmy sobie spokój z krytyką tego transferu, Allegri ma w czym wybierać, a kolejna opcja jak Osvaldo to ciekawa rzecz. Na pewno nie pociągniemy ataku z Comanem.
- Morgesztern
- Juventino
Osvaldo - fajna sprawa. Jeśli ściągnięty zostanie za przyzwoitą kwotę to
.
Zgadzam się z Dizzee i wloskim.
.

Zgadzam się z Dizzee i wloskim.

- wloski
- Juventino
O ile go ściągniemy w ogóle, jakaś parodia panuje w Interze. Chcą od Osvaldo za wyrządzenie szkód na wizerunku 28 mln euro hahaha. A jaki to niby Inter ma wizerunek chciałoby się zapytać, mając w pamięci wymianę Vucinic - Guarin...
- Dizzee
- Interista
Ten pozew na 28 milionów to bardziej straszak ze strony Thohira, żeby zmusić Osvaldo do jak najszybszego odejścia. Klubowi zależy, żeby jak najszybciej go wypchnąć, bo jest to główny warunek do podpisania kontraktu z Cassano, który zadeklarował chęć dołączenia do Interu, dzwonił do Ausilio i już tylko czeka na odejście Pablo. Ja myślę, że jak Osvaldo nie dogada się z Juve, to nie odpuści i na złość włodarzy zostanie w klubie i będzie pobierał pensję za siedzenie w klubie kokosa. Odrzucając oferty Torino, QPR, Cagliari, pokazał że nie interesuje go gra byle gdzie za małe pieniądze, to raczej najemnik, który woli siedzieć na ławie albo na trybunach i liczyć euro niż spełniac się sportowo, sami wiecie jak było u was.
Tymczasem według SM, jakkolwiek wiarygodne jest to źródło negocjacje na linii Inter-Juve tracą rozpęd, właśnie ze względu na żądania płacowe Osvaldo, który w Juventusie ma zarabiać mniej niż w Interze.
Tymczasem według SM, jakkolwiek wiarygodne jest to źródło negocjacje na linii Inter-Juve tracą rozpęd, właśnie ze względu na żądania płacowe Osvaldo, który w Juventusie ma zarabiać mniej niż w Interze.
- annihilator1988
- Juventino
Qe? Nie jestem w temacie, co Osvaldo niby zrobił i czemu inter chce 500 tysięcy euro za jego wypożyczenie, skoro nie są właścicielami karty zawodniczej?wloski pisze:Chcą od Osvaldo za wyrządzenie szkód na wizerunku 28 mln euro hahaha
Ja bym się nawet ucieszył z jego transferu (na warunkach władz Juve).Dizzee pisze:Tymczasem według SM, jakkolwiek wiarygodne jest to źródło negocjacje na linii Inter-Juve tracą rozpęd, właśnie ze względu na żądania płacowe Osvaldo, który w Juventusie ma zarabiać mniej niż w Interze.
Edit
Dzięx Dizzee
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2015, 16:12 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Dizzee
- Interista
Tak po krótce, to pokłócił się z Icardim i Mancinim po meczu z Juve i został zawieszony przez klub.annihilator1988 pisze:Qe? Nie jestem w temacie, co Osvaldo niby zrobił i czemu inter chce 500 tysięcy euro za jego wypożyczenie, skoro nie są właścicielami karty zawodniczej?
Jeśli chodzi o kartę, to Inter chciał odesłać Osvaldo z powrotem do Southampton. Jednak tam też nikt go już nie chce plus sam Koeman się nie zgodził, twierdząc, że Pablo jest wypożyczony do końca roku i ma to wypożyczenie wypełnić. Natomiast Southampton pozostawił Interowi całkowitą swobodę w zarządzaniu kartą Osvaldo w zakresie pozostałego czasu wypożyczenia, stąd najpierw pomysł wymiany na Darmiana a teraz propozycja odsprzedaży na te pół roku do Juve za 500 tys euro.