Mercato (Lato 2015)
- zahor
- Juventino
Muszę się przyznać że nie zagłębiałem się w najnowsze przepisy, te sprzed miesiąca czy dwóch, ale jeżeli cały mechanizm dla zespołów mający w składzie wielu obcokrajowców (jak Juventus) został zachowany bez zmian, to wydaje mi się że możemy sobie pozwolić na sprowadzenie jednego gracza spoza UE, jako że latem udało się wyeksportować Szwagra. Do pierwszego zespołu nie trafił w międzyczasie nikt, kto by to miejsce wykorzystał, nie wiem jak wygląda sprawa z juniorami, oni liczą się tak samo. Na kogo swoje sieci zarzuca Marotta? James Rodríguez ? Neymar? Di María?jakku1 pisze: Jest jeszcze jedna opcja, moim zdaniem najciekawsza, ale zeby sie upewnic, ze to nie jest jakas sciema musze ustalic czy np. mozemy jeszcze sciagnac jakiegos pilkarza spoza panstw UE? Orientuje sie ktos? Zahor?
- Dybala 4ever
- Juventino
Oficjalnie: De Ceglie wraca do Juve Wypożyczenie zostało skrócone i zawodnik będzie do dyspozycji trenera na kolejny mecz.
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Elo Vidal:) pisze: Oficjalnie: De Ceglie wraca do Juve Wypożyczenie zostało skrócone i zawodnik będzie do dyspozycji trenera na kolejny mecz.
Coś pięknego. Jeszcze tylko Osvaldo brakuje
- jarmel
- Redaktor
Bombowe okienkomateelv pisze:Elo Vidal:) pisze: Oficjalnie: De Ceglie wraca do Juve Wypożyczenie zostało skrócone i zawodnik będzie do dyspozycji trenera na kolejny mecz.![]()
Coś pięknego. Jeszcze tylko Osvaldo brakuje

Edit:
O matko, myślałem, że już jego temat jest zamknięty :shock:
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2015, 19:46 przez jarmel, łącznie zmieniany 1 raz.
#AllegriOut
- ewerthon
- Juventino
Przecież Motta cały czas jest naszym zawodnikiem, tylko Allegri po prostu pomija go w powołaniach :-Djarmel pisze: Czekam jeszcze na powrót Peluso albo Motty.

Tym razem jakoś nie przejmuję się powrotem De Ceglie. Nie sądzę, że często powącha murawę.
- Sorek21
- Juventino
Mimo wielu wad Osvaldo jednego zabrać mu nie można- 2 pkt ze z102 z historycznego rekordu Juventusu Conte to jego zasługa.Gdyby nie strzelił z Romą to byłoby okrągłe 100 a tak ma swòj mały udział.
A teraz odrobina humoru.
Juventus FC poszukuje zawodnika na pozycję piąty napastnik.
Oferujemy
Umowę na czas określony
Kilkanaście minut gry przez pół roku
Udział w ceremoni i medal za mistrzostwo Włoch
Żadnego wpływu na grę zespołu
Wymagania
Włoch w wieku 30 -35 lat
Niskie zarobki
Zgoda na grzanie ławki na Juventus Stadium
Dyspozycyjność w ostatnich godzinach zimowego mercato
A teraz odrobina humoru.
Oferujemy
Umowę na czas określony
Wymagania
Włoch w wieku 30 -35 lat
Niskie zarobki
- jakku1
- Juventino
mrozzi pisze:Jakku na pewno nie chodzi o Tello, bo ten gracz z całą pewnością przyjdzie do Primavery.
Chodzi o Pato, ktory po raz kolejny został nam podobno zaproponowanyzahor pisze: Na kogo swoje sieci zarzuca Marotta? James Rodríguez ? Neymar? Di María?

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- pablo1503
- Juventino
Słałbym CV z miejsca, ale niestety nie jestem Włochem i nie mam jeszcze trzydziestki... So close!!Sorek21 pisze:Mimo wielu wad Osvaldo jednego zabrać mu nie można- 2 pkt ze z102 z historycznego rekordu Juventusu Conte to jego zasługa.Gdyby nie strzelił z Romą to byłoby okrągłe 100 a tak ma swòj mały udział.
A teraz odrobina humoru.
Oferujemy
Umowę na czas określony
Wymagania
Włoch w wieku 30 -35 lat
Niskie zarobki
Ciekawi mnie ten 17 latek z Brazylii. Mówi się o 11 bańkach za juniora i to w dodatku grającego w Ameryce południowej. Gruby hajs, jak na wielką niewiadomą. Ale skoro chłopak ma wielki talent i damy mu szanse rozwoju, to dlaczego nie.

- zahor
- Juventino
Oglądałeś taki film "Jack"? W telegraficznym skrócie, główny bohater starzeje się cztery razy szybciej niż normalni ludzie. To jest moje pierwsze skojarzenie z Pato. Gość, jeżeli dobrze pamiętam, w wieku 20 lat miał już na koncie rozwód, mając lat 23 na dobrą sprawę przeszedł na emeryturę. Trochę strach w niego inwestować jakiekolwiek pieniądze, bo za pół roku może umrzeć.jakku1 pisze:Chodzi o Pato, ktory po raz kolejny został nam podobno zaproponowany.
- mcsqrczybyk
- Juventino
Ciekawe, ale i niepokojące doniesienia znalazłem na chelsea.pl
Chelsea gra na ostro. Cuadrado już praktycznie pewny, Douglas Costa z Szachtara podobno również.
Pato nie chciało nawet QPR. Szczerze mówiąc, mam nadzieję, że nasze okienko już się zakończyło
Edit. Rzuciłem okiem na stronę Interu. Ponoć Cassano do Interu. Cóż, tak sobie myślę, że aktywność Interu może pobudzi do działania naszych. Mówię w kontekście lata. Powoli zbliżaliśmy się do samozadowolenia Celticu, co miało wiadome skutki. Teraz Marotta nie będzie miał wymówek. Czas na mocną odpowiedź.
Czyżby Inter wracał do życia? Zwłaszcza, że o Konopliance również pisze się w kontekście ekipy Manciniego. A i jeszcze jest mowa o Paulinho bądź Lucasie z Liverpoolu w zależności od efektów negocjacji.Roberto Mancini potwierdził, że Yaya Toure znajduje się na jego transferowym celowniku. Przenosiny zimą wydają się mało prawdopodobne, jednak Włoch nie wyklucza, że do transferu dojdzie latem.
Chelsea gra na ostro. Cuadrado już praktycznie pewny, Douglas Costa z Szachtara podobno również.
Pato nie chciało nawet QPR. Szczerze mówiąc, mam nadzieję, że nasze okienko już się zakończyło
Edit. Rzuciłem okiem na stronę Interu. Ponoć Cassano do Interu. Cóż, tak sobie myślę, że aktywność Interu może pobudzi do działania naszych. Mówię w kontekście lata. Powoli zbliżaliśmy się do samozadowolenia Celticu, co miało wiadome skutki. Teraz Marotta nie będzie miał wymówek. Czas na mocną odpowiedź.
- Principino
- Juventino
Jejku jakieś potwierdzone info z tym Douglasem w Chelsea?Chelsea gra na ostro. Cuadrado już praktycznie pewny, Douglas Costa z Szachtara podobno również.
- Karowiew
- Juventino
Pojawiły się nowe doniesienia.
Oprócz Gersona JUVE interesuje się innym zawodnikiem z Brazylii U-20 - niejakim Marcosem Guilherme (Atlético Paranaense). Ofensywny pomocnik, jak na razie 4 bramki w turnieju Campeonato Sudamericano Sub-20 Juventud de América Uruguay 2015. Tutaj brameczka strzelona Kolumbii:
Axel Witsel (Zenit) jest ponoć również obiektem zainteresowania.
Tutaj mały opis Gersona: http://www.gazzetta.it/Calciomercato/28 ... 6505.shtml
Przewijały się także nazwiska graczy biorących udział w PNA: Rahman Baba, Pape N'Diaye oraz Issiaga Sylla.
Oprócz Gersona JUVE interesuje się innym zawodnikiem z Brazylii U-20 - niejakim Marcosem Guilherme (Atlético Paranaense). Ofensywny pomocnik, jak na razie 4 bramki w turnieju Campeonato Sudamericano Sub-20 Juventud de América Uruguay 2015. Tutaj brameczka strzelona Kolumbii:
Axel Witsel (Zenit) jest ponoć również obiektem zainteresowania.
Tutaj mały opis Gersona: http://www.gazzetta.it/Calciomercato/28 ... 6505.shtml
Przewijały się także nazwiska graczy biorących udział w PNA: Rahman Baba, Pape N'Diaye oraz Issiaga Sylla.
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
- zbysioJuve
- Juventino
Czyżby Inter za Osvaldo życzył sobie 28 mln €, tak podaje gazzetta jeśli dobrze czaję, KLIK. Jeśli dobrze zrozumiałem, a nie jestem pewny to w takiej sytuacji Juventus spogląda teraz w stronę A. Matriego. I nie wiem w ogóle skąd by się wzięła taka cena za Osvaldo :shock: .