Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2015, 18:21

Ktoś tutaj kogoś zdrowo przydymał, na chwilę obecną wydaje się że jednak Łysy z Milanu Łysego z Romy, bo w zasadzie wszystkie źródła podają że wykup za tę kwotę ma być nieobowiązkowy. Do tego gdzieś coś wyczytałem że wypożyczenie mogłoby być nie na pół roku, a na półtora. Ciekaw jestem jak się to potoczy.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2015, 18:36

Mexes zawieszony na 4 kolejki

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2015, 20:05

Jakiś zadziwiająco wysoki kurs na Lazio przed dzisiejszym meczem, co prawda rzymianie dawno już w Mediolanie nie wygrali, ale biorąc pod uwagę formę w jakiej są oba zespoły to jednak dziwne, że Milan uchodzi za faworyta.

Obrazek
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2015, 20:30

Podobno są blisko Munoza i Destro, kupili Andreoliego [ prawie]
Z Destro to taki zabieg jak z Matrim łysego;)

FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2015, 20:54

Dla zainteresowanych to mecz jest transmitowany na Polsat Sport News

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2015, 22:14

Jezu jak ten Milan gra...masakra. Gdyby zamiast Lazio był Juventus to już byłoby 4-5 goli w pałę. Jak wejdą do europejskich pucharów to będzie cud.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2015, 22:18

Ja ten mecz potraktowałem jako przegląd zawodników w przeszłości łączonych z Juve. Co ciekawe, część kibiców Juve była tak naiwna, że kilku widziała w naszej drużynie (nie wiem jakim cudem ale tak było :wink: )

Cerci to parodia piłkarza gdy pojawia się presja. Ja akurat o tym wiedziałem jeszcze przed jego wyjazdem z Torino, ale nie wszyscy byli tak spostrzegawczy :wink:

Rami to średniak, Alex to kawał kloca. Konko słaby jak barszcz, Poli jak typowy przeciętniak, podobnie jak Abate.

Kim ten Milan chce (?) wywalczyć 3-cie miejsce to ja naprawdę nie wiem. Nazwiska może i tam są, przebrzmiałe lub zakurzone, natomiast prawdziwych zawodników brak. A to jak dają się kontrować grającemu w 10 Lazio to jakiś kosmos.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2015, 23:04

W owym czasie darmowy Honda to nie była taka zła opcja.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2015, 23:27

Wiadomo chcieli zrobić efekt Conte - ale efekt Conte był tylko wyjątkiem. Poza tym przed Conte był Del Neri, którego zatrudnił już kompletnie inny zarząd. Szkoda mi Milanu. Bo jak kocham Juve i kocham ten styl, te ligę to wiem - że silny Milan jest po prostu Calcio potrzebny.

Jestem pewny, że Pippo to tylko ofiara całego chorego systemu jaki panuje w Milanie. Vide Seedorf.

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2015, 23:27

Obejrzałem cały mecz i obecny Milan prezentuje się naprawdę kiepsko. Występowania gry zespołowej nieodnotowano. Taktyka jeżeli tak to można nazwać polega na jak najszybszym podaniu piłki do Meneza lub Cerciego, którzy próbują się ścigać z rywalem lub go okiwać przeważnie z mizernym skutkiem. Obrońcy sabotują grę, gdyby nie Abbiati i jego opanowanie przegraliby zdecydowanie wyżej.

Karny dla Lazio dość przypadkowy, ale zasłużony. Druga żółta kartka dla Cany trochę na wyrost, ale nawet to Milanowi nie pomogło. Obie bramki dla Milanu słusznie nieuznane, bo jak pokazały powtórki przy pierwszej Pazzini dotknął piłkę ręką, a przy drugiej był minimalny spalony.

Warto nadmienić, że Lazio występowało bez Candrevy i Mauriego, całą drugą połowę w dziesiątkę, a w dodatku kontuzje zmusiły ich do kompletnego przemeblowania obrony.

Obrazek
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2015, 23:34

Trzeba powiedzieć, że obecna sytuacja w Milanie to ewidentnie wina zarządu. Ucieranie dupy szkłem zbiera swoje żniwo, a owe ucieranie trwa już bardzo długo. Zawodnicy reprezentujący Milan to co najwyżej średnia ligowa. Większość kadry powinna spokojnie grać w Genoi, Udinese i Torino. Łysy raz wybawił Juventus od Matriego, a teraz rzuca koło ratunkowe Romie i zabiera Destro. Odbudować ten klub może jedynie zastrzyk potężnej gotówki. 100-150 mln pomogłoby klubowi stworzyć zespół grający o top3 w lidze. Niestety na to się nie zanosi.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2015, 23:38

Mecz fajny do analizy.Milan stał a Lazio biegało i wygrało.Przy ataku gospodarzy Rzymianie płynnie przesuwali swoje linie obronne znacznie szybciej niż gracze Milanu kwapili się do gry ofensywnej.

Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2015, 23:40

Shadow Marshall pisze:Trzeba powiedzieć, że obecna sytuacja w Milanie to ewidentnie wina zarządu. Ucieranie dupy szkłem zbiera swoje żniwo, a owe ucieranie trwa już bardzo długo. Zawodnicy reprezentujący Milan to co najwyżej średnia ligowa. Większość kadry powinna spokojnie grać w Genoi, Udinese i Torino. Łysy raz wybawił Juventus od Matriego, a teraz rzuca koło ratunkowe Romie i zabiera Destro. Odbudować ten klub może jedynie zastrzyk potężnej gotówki. 100-150 mln pomogłoby klubowi stworzyć zespół grający o top3 w lidze. Niestety na to się nie zanosi.
Raczej nie gotowka a madra glowa do wydawania jej. Budzet na place Milan ma wikeszy niz my z tego co pamietam....

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2015, 23:45

Seedorf i Inzaghi to ofiary nieudolnej polityki Milanu.Dostali grupę piłkarzy " bierzemy bo za darmo " i mieli zrobić z tego udany zespół.Niestety żadnemu nie udało się. Z drugiej strony każdy orze jak może i gdyby Milan miał kasę to zatrudniłby jakiegoś klasowego trenera a nie decydował się na tanie eksoerymenty.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2015, 08:00

zoff pisze:przed Conte był Del Neri, którego zatrudnił już kompletnie inny zarząd
może i dobrą masz pamięć ale krótką ;)

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
ODPOWIEDZ