Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2015, 22:24

Maly pisze:Morata [...] ma dobry strzał
Od strony technicznej może tak, ale dla mnie najlepsze strzały to takie, które wpadają do bramki przeciwnika i pozbawiają go punktów. Z tym, że Morata ma potencjał muszę się zgodzić, ale obecnie przypomina Ogbonne z pierwszego sezonu u nas. Oby Hiszpan ogarnął się mentalnie tak jak Angelo.

Knursen

Romanista
Romanista

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2015, 22:36

zbysioJuve pisze:P.S. Jakoś ostatnio żaden z kolegów romanistów już od dłuższego czasu nie ustosunkowuje się do ich obecnej gry? Czyżby tak samo już się pogodzili z losem i nie wierzyli w to upragnione scudetto.
Nadrabiam zaległości. Roma styczeń rozegrała fatalnie. Obecna strata 7 punktów to jeszcze nie koniec zabawy, ale w zasadzie ostatni dzwonek żeby wrócić do gry. Uważam że luty będzie kluczowy, zostały 4 mecze do naszego bezpośredniego starcia. Roma gra z ogórami, Juventus ma trochę trudniej, ale jeżeli nie straci punktów z Udine ani Milanem, to już w zasadzie szanse zostaną iluzoryczne dla mnie.
Liczę że wróci Gervinho w weekend, dojdzie ten Adriano i miesiąc z ogórami uda się zakończyć kompletem. Jak gdzieś stracimy punkty to też już Juventusowi praktycznie będzie można zacząć gratulować.
Roma jest źle przygotowana do tego sezonu fizycznie. Za mało pressingu, biegania, wszystko statyczne. Może to koszt gry w LM?

sebatiaen, kibice Romy nie narzekają na samego gracza, tylko że kończy mu się kontrakt za pół roku, a mamy dać 10 baniek za niego.

Co do LE, wydaję mi się że wszystko będzie zależeć od straty do Juve. Jak strata się nie zmniejszy i Napoli czy Lazio się nie zbliżą, to Roma faktycznie może rzucić siły na te rozgrywki. Bez wątpienia jednak priorytetem w głowach jest scudetto i jeśli Juventus nie ucieknie dalej, to jednak siły pójdą na SerieA. Tak naprawdę wydaje się że ten 2 marca na Olimpico da wiele odpowiedzi co do celów na wiosnę.

Na tą chwilę jednak, w zasadzie wszystko przemawia za kolejnym tytułem Juventusu.
Ostatnio zmieniony 26 stycznia 2015, 22:41 przez Knursen, łącznie zmieniany 1 raz.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2015, 22:36

AdiJuve pisze: :prochno: A któren to:D?
przypatrz się może go wyłuskasz...

@Arbuzini: masz rację ale to też często kwestia szczęścia, nawet jeśli Morata w dorosłej piłce od zawsze ma problemy z tym szczęściem ;) strzelał jednak hurtowo za młodu dlatego obstawiam, że właśnie brakuje mu spokojnej głowy

EDIT:
dodam jeszcze tylko, że jego średnia gola na strzał to 0.17, Teveza - 0.19 a Zazy - 0.17 ;) sezon temu: Zaza 0.1, Tevez 0.15, Morata 0.2 ;)
Ostatnio zmieniony 27 stycznia 2015, 08:23 przez Maly, łącznie zmieniany 3 razy.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2015, 01:09

Knursen pisze:Tak naprawdę wydaje się że ten 2 marca na Olimpico da wiele odpowiedzi co do celów na wiosnę
Certo.

Jeśli Roma nie wygra tego spotkania to losy Scudetto będą niemal pewne.

btw. Jeśli Roma wciśnie komuś Destro za cenę 15 mln € to będę uważał to za jeden z ich lepszych ruchów. Generalnie Roma świetnie sprzedaje. To jest coś, czego nam brakuje.
Maly pisze:strzelał jednak hurtowo za młodu dlatego obstawiam, że właśnie brakuje mu spokojnej głowy
Tak dla pewności :) Liczę, że Twoja teza się sprawdzi. Zaznaczam co teraz mnie irytuje. Osobiście chcę żeby Twój scenariusz nt Moraty się zrealizował :)

Obrazek
zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2015, 19:04

Knursen pisze:Roma jest źle przygotowana do tego sezonu fizycznie. Za mało pressingu, biegania, wszystko statyczne. Może to koszt gry w LM?
Zgadzam się z tym. Jednak czyja to wina? Mi się wydaje, że Garcii, który dużo notuje w tym swoim kajeciku a mało wyciąga z tego wniosków, grając przeważnie tymi samymi zawodnikami i tym samym ustawieniem. Wiem, że w Romie jest dużo absencji, ale w zespole tez są tzw. święte krowy, których Garcia boi się posadzić na ławce. Chodzi mi tu przede wszystkim o Tottiego, De Sanctisa, De Rossiego a nawet Ljajicia. Choć De Rossi to przynajmniej jako tako te tyły zabezpiecza. Nie wiem czemu w obecnej waszej sytuacji tak mało szans dostaje Paredes ( na pewno nie byłby gorszy od Strootmana) czy powiedzmy Ucan. Cole też mógłby częściej grać odciążając tym samym Holebasa. Widząc też co wyczyniają wasi napastnicy to nie wiem czy Borriello nie byłby lepszym wyborem.

Odnośnie pressingu to jak ma istnieć w waszym wykonaniu? Czterech czy pięciu będzie się zaharowywało przez cały mecz a reszta będzie się tylko przyglądać. Chodzi mi tu przeważnie o tą trójkę z przodu. Pessing ma to do siebie, że wymaga poświęcenia prawie każdego z drużyny. Wasz Capitano jeszcze na koniec chce koniecznie cos wygrać, ale powinien zrozumieć, że sam powinien wziąść się za walkę oczywiście tą fair play. I mi się też wydaje, że to on jest waszym największym problemem i najlepiej by było zarówno dla niego jak i dla samej Romy gdyby dał sobie spokój i zakończył karierę. Takie jest moje zdanie, ale nie skreślam jeszcze Romy w wyścigu o scudetto. Cóż pożyjemy, zobaczymy.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2015, 19:27

"Najlebrza" pomoc Serie A w rozsypce. De Rossi kontuzjowany, Strootman skręcił kolano, Keita na PNA. Z zawodników, którzy robią różnicę pozostał jedynie Najgolan. Smuteczek :wink: Może jednak Empoli coś urwie? :think: :prochno:

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2015, 20:48

Roma wykupiła Mapou za ok. 7 baniek, tyle dostali za Jedvaja, swoją drogę ten gość ma niespełna 26 lat a myślałem, że jest już koło 30, także niezły ruch Romy, bo się nieźle spisuje a może zrobić jeszcze progres.

selby

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2015, 00:03

Roma blisko zakupu Konoplyanki. Ciekawy gracz, ale wielka niewiadoma jak sprawdzi sie poza slaba liga ukrainska.

@zbysiojuve, Ty chyba meczy Romy nie ogladasz wiec lepiej jakbys Ty skonczyl komentowac ich postawe a nie Totti kariere. Ucan czy Paredes za Strootmana ???buhahhahah. Totti problemem ?? Jedyny ktory potrafi stworzyc z niczego zagrozenie pod bramka przeciwnika jakims 'magic touch'. Ale mam swiadomosc ze koniec kariery Tottiego to marzenie wielu juventinich.

selbynator!!!
zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2015, 08:18

selby pisze:@zbysiojuve, Ty chyba meczy Romy nie ogladasz wiec lepiej jakbys Ty skonczyl komentowac ich postawe a nie Totti kariere. Ucan czy Paredes za Strootmana ???buhahhahah. Totti problemem ?? Jedyny ktory potrafi stworzyc z niczego zagrozenie pod bramka przeciwnika jakims 'magic touch'. Ale mam swiadomosc ze koniec kariery Tottiego to marzenie wielu juventinich.
Akurat tak się składa, że większość oglądałem i życzę powodzenia w walce z Tottim na czele o scudetto. Jakie zagrożenia on stwarza pod bramką przeciwnika?, on nawet nie potrafi dobrze podać nie mówiąc już o wypracowaniu komuś innemu jakiejś dogodnej sytuacji. Czym on się takim nadzwyczajnym zasłużył w tym sezonie? Jakąś rekordowa bramka z City, czy strzałem z wolnego z CSKA, strzeleniem jakiegoś gola z karnego z jakimś ogórem, Fakt, że ostatnio mu się udało wbić dwa gole Lazio, ale to bardziej zasługa obrońców i bramkarza Lazio niż samego Tottiego, który wbijał te gole z bliska. A euroria była po nich jakby nie wiem co najmniej zdobyli LM. Jak kiedyś go nawet lubiłem za walkę, choć już wtedy potrafił się po chamsku zachowywać zarabiając dużo czerwonych kartek, to teraz potrafi wyróżnić się jedynie chamska i brutalną grą. Widać zresztą to po jego spojrzeniu. Jeszcze raz powodzenia życze z tymi staruszkami, niech grają nawet i po czterdziestce i trzymają w ryzach cały zespół z trenerem na czele. Wygracie scudetto napewno z nimi. Gdyby nie Nainggolan, który uratował Romie tyłek w kilku meczach już teraz Roma byłaby daleko w tyle.

A co się tyczy Strootmana, to po kontuzji co on takiego wyjątkowego pokazuje? Mi się wydaje, że poza brakami kondycyjnymi to nic poza tym. Już podoba mi się bardziej Pjanić od niego. Strootman wchodzi w końcówce z CSKA, żeby utrzymać wynik i co? I to pośrednio po jego stracie,( oczywiście i ten komediant De Sanctis zawinił) dochodzi do wyrównania w ostatniej akcji meczu. Dostaje szanse od początku z Sassuolo, żeby odciążyć niektórych graczy przed ważnym meczem z City. I co tez nie umie poprowadzić Romy do wygranej. Nie wykazując nic się w tym spotkaniu. Dopiero po jego zejściu gdy weszli ci co mieli odpoczywać trochę coś się zaczęło dziać. W tych ostatnich meczach już go tak dokłanie nie śledziłem, ale chyba wyniki mówią same za siebie.

Były narzekania na Cola, że słabo gra, a tak się składa, że gdy on z początku częściej występował w pierwszym składzie to były i zwycięstwa. I widziałem, że często tez chciał się podłańczać do akcji ofensywnych zespołu. Tylko co on ma zrobić jak mu nikt nie chce podawać.

Tyle z mojej strony i jeszcze raz powodzenia w walce o tytuł z Tottim w roli kapitana.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2015, 09:30

selby pisze: Ale mam swiadomosc ze koniec kariery Tottiego to marzenie wielu juventinich.
Bo x lat temu roma pokonała Juve 4 do 0, a on sam trafił bramkę z karnego :lol: ? 11 czerwonych kartek i brak szacunku do rywala, gdy nie idzie, przy czym jego dorobek powinien być większy. Z całej grupy piłkarzy oddanych drużynie, to Totti budzi najmniejszy szacunek. A co do jego tegorocznej postawy, to zgadzam się z opinią zbysioJuve. W przeciągu 90 minut wykona kilka ciekawych podań, jeśli ma dobry dzień, a bramki w większości zdobywał dzięki Czarnemu Krasiciowi, który rozciągał linię obrony rywala i wystawiał piłkę na pustą przestrzeń. Oczywiście do tego dochodzą karne i wolne, bo wtedy nikt nie może odebrać mu piłki. Najśmieszniejsze jest to, że ten stary pierdziel ma najlepszą technikę pomiędzy wszystkimi napastnikami romy - drużyny wrzechśfiata :wink:

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2015, 12:02

No i Strootman kolejny sezon z głowy, a Doumbia ma przyjść za 15 baniek, ale po PNA.

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2015, 12:30

Faktycznie Doumbia już jest zaklepany przez Romę. Bez wypożyczenia a od razu transfer definitywny płatny przez trzy lata. Zresztą sam zawodnik podobno się wypowiadał jaki to spotkał go zaszczyt, że będzie mógł występować u boku samego Tottiego :D .
Za Strootmana zaś to nie wiem czy nie planują jeszcze jakiegoś transferu Last Minute. Wymienione jest tam kilka nazwisk w tym chyba Rabiot, Mavuba z Lille, ktoś z Tottenhamu a nawet Grenier z Lyonu.

Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2015, 16:02

annihilator1988, jesteś <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2015, 16:08

Il Fenomeno pisze:annihilator1988, jesteś <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
A ty fenomenem, który żyje jedynie forum :wink: Nie bój się, życie cię wyprostuje.

Z całym szacunkiem do Milanu, ale 18 mln za kupno pachołka, to trochę dużo. Mam nadzieje, że odeślą Destro po sezonie i te pieniądze zainwestują rozsądnie.
Edit
Co ja czytam :shock: Żadnego związku z tematem to nie ma.
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2015, 18:14 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 2 razy.

Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2015, 17:25

annihilator1988 pisze:
Il Fenomeno pisze:annihilator1988, jesteś <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
A ty fenomenem, który żyje jedynie forum :wink: Nie bój się, życie cię wyprostuje.
Nie przekonałeś mnie. Podtrzymuję zdanie.

Roma to klub z Rzymu, a Rzym to stolica Włoch, tak jak Warszawa - Polski.

Obrazek
ODPOWIEDZ