Mercato (Lato 2015)
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Uprzedził mnie. Jedynie Marco byłby problemem jeżeli chodzi o pensję ale chyba do zrealizowania. Czasem trzeba coś poświęcić, jeżeli przyświeca temu szczytny cel. Jedynie jak większość obawiam się spożytkowania pieniędzy z Pogby, przez Marotte.Mehehehe pisze:Depay bierze 0.7 bańki, Lacazette 0.96, Willems pewnie w tych okolicach (ze wskazaniem na mniej - jakieś 0.5-0.6 mln za sezon). Nawet jakbyśmy każdemu potroili zarobki, to nie byłoby problemu. Chociaż fakt jest taki, że na Wyspach mogą im dać jeszcze więcej.jarmel pisze:A teraz chłopaki zejdźcie już na ziemięJuż nawet pomijając to o czym napisał pumex to jest jeszcze coś takiego jak pensje zawodników, a żaden z nich za małe pieniądze grać u nas nie będzie chciał.
- jarmel
- Redaktor
Nie "nawet" tylko to byłoby konieczne, no ale niech każdy z nich dostanie chociaż te 2mln to już mamy razem 6. Do tego jeszcze Berardi tak?Mehehehe pisze: Depay bierze 0.7 bańki, Lacazette 0.96, Willems pewnie w tych okolicach (ze wskazaniem na mniej - jakieś 0.5-0.6 mln za sezon). Nawet jakbyśmy każdemu potroili zarobki, to nie byłoby problemu.

O Verrattim w ogóle nie wspominam, bo jak dla mnie to jest pomysł kompletnie nie do zrealizowania. Wszyscy u nas tu tak ciągle o nim rozprawiają, a prawda jest taka, że PSG kompletnie nie jest zainteresowane sprzedażą tego zawodnika jak i on sam deklarował w tamtym roku, że nie chce opuszczać Paryża.
Ja stawiam na dwóch dobrych graczy, nie ma co bujać w obłokach. Chociaż najlepszym wyjściem sportowym i marketingowym byłoby zatrzymanie Paula, no ale to z każdym dniem wydaje się coraz mniej prawdopodobne.
#AllegriOut
- Eric6666
- Juventino
Odchodzi:Alexinhio-10 pisze:Uprzedził mnie. Jedynie Marco byłby problemem jeżeli chodzi o pensję ale chyba do zrealizowania. Czasem trzeba coś poświęcić, jeżeli przyświeca temu szczytny cel. Jedynie jak większość obawiam się spożytkowania pieniędzy z Pogby, przez Marotte.Mehehehe pisze:Depay bierze 0.7 bańki, Lacazette 0.96, Willems pewnie w tych okolicach (ze wskazaniem na mniej - jakieś 0.5-0.6 mln za sezon). Nawet jakbyśmy każdemu potroili zarobki, to nie byłoby problemu. Chociaż fakt jest taki, że na Wyspach mogą im dać jeszcze więcej.jarmel pisze:A teraz chłopaki zejdźcie już na ziemięJuż nawet pomijając to o czym napisał pumex to jest jeszcze coś takiego jak pensje zawodników, a żaden z nich za małe pieniądze grać u nas nie będzie chciał.
Giovinco - 2,2 mln
Pepe? - 1,3 mln
do tego w przypadku przyjścia napastnika prawdopodobnie odpadłby Llorente 3,5 mln
Pogba teraz zarabia 4,5? mln, więc pensje by nas mocno nie zjadły. Problemem raczej byłoby ściągnięcie tych zawodników i wyprzedzenie połowy Europy. O Lazzaca już się biją kluby angielskie, a co dopiero, jeżeli teraz zostanie i utrzyma formę? Depay w poprzednim okienku był jedną z gorętszych bułek i tylko cud sprawił, że został w klubie, w lecie prawdopodobnie już cudu nie będzie. O Willemsie nic w sumie nie słyszałem, więc nie wypowiem się o nim.
Prawda jest taka, że sprzedając Pogbę Marotta MUSI kupić kogoś kto nam to zrekompensuje. Zastępca Pirlo już nie jest potrzebny, aż tak bardzo, bo Claudio sobie ładnie tam radzi, a kupienie kogoś na pozycję Pogby będzie teoretycznie łatwiejsze.
Mając pieniądze?
Roberto Firmino
Kevin de Bruyne
Gundogan
Shneiderlin
i wiele wiele innych. Przydałoby się jakieś głośne nazwisko.
Depay, Lacazette, Willems to byłoby coś, ale już wcześniej był "pomysł" o Verrati + Cavani

- Robaku
- Juventino
Marco podobnie jak jego agent co jakis czas podtrzymuja, ze MV chce w pewnym momencie zagrac w Italii, jak dla mnie to Marco przybedzie do Turynu ok. 30. Coś jak Pyrlo.
Troche ucichło o Zazie a dzisiaj miało byc kolejne spotkanie?
Edit. Sam sobie odpowiem. Spotkanie przeniesione na jutro. Sassuolo zrobi wszystko zeby go zatrzymac do lata. via DiMarzio.
Kurde boje sie ze od jutra bedziemy grali opcje B,C i D. Czyli Osvaldo, Casano i szczelam ... Pazza
Czy on ma jakieś algierskie korzenie?
Troche ucichło o Zazie a dzisiaj miało byc kolejne spotkanie?
Edit. Sam sobie odpowiem. Spotkanie przeniesione na jutro. Sassuolo zrobi wszystko zeby go zatrzymac do lata. via DiMarzio.
Kurde boje sie ze od jutra bedziemy grali opcje B,C i D. Czyli Osvaldo, Casano i szczelam ... Pazza
Czy on ma jakieś algierskie korzenie?

- Arbuzini
- Juventino
Wydaje mi się, że jedyna opcja na ściągnięcie teraz Verrattiego to tylko i wyłącznie wymiana z PSG. Podoba mi się kandydatura Gundogana i można ją uznać za jako-tako realną, bo Borussia jest w trudnej sytuacja, a sam zawodnik w czerwcu będzie miał rok do końca kontraktu.
Lacazette, Berardi, Depay, Willems = Pogba? Dla mnie nie ma szans żeby zamknąć to w kwocie tylko tego jednego transferu. Jednak odrzucając z tej listy zawodnika Lyonu to myślę, że jeszcze by nam kasy zostało. Wiem za ile PSV sprzedaje swoich zawodników i o ile transfery byłyby wcześniej ugadane to wątpię żeby łączny koszt operacji przekroczył 50-55 mln E. Zresztą nie o same nazwiska mi tutaj chodzi. Po prostu uważam, że po sprzedaży Pogby należałoby uderzyć w trochę bardziej markowych zawodników niż Morata i Pereyra.
Nie ma obecnie na świecie takiego drugiego środkowego pomocnika jak Paul więc oferta nie do odrzucenia jest tylko kwestią czasu, a Raiola w tej sprawie jest nam raczej sprzymierzeńcem niż wrogiem.
---
Po co nam teraz Zaza? Niech gra sobie w Sassuolo.
Lacazette, Berardi, Depay, Willems = Pogba? Dla mnie nie ma szans żeby zamknąć to w kwocie tylko tego jednego transferu. Jednak odrzucając z tej listy zawodnika Lyonu to myślę, że jeszcze by nam kasy zostało. Wiem za ile PSV sprzedaje swoich zawodników i o ile transfery byłyby wcześniej ugadane to wątpię żeby łączny koszt operacji przekroczył 50-55 mln E. Zresztą nie o same nazwiska mi tutaj chodzi. Po prostu uważam, że po sprzedaży Pogby należałoby uderzyć w trochę bardziej markowych zawodników niż Morata i Pereyra.
Nie ma obecnie na świecie takiego drugiego środkowego pomocnika jak Paul więc oferta nie do odrzucenia jest tylko kwestią czasu, a Raiola w tej sprawie jest nam raczej sprzymierzeńcem niż wrogiem.
---
Po co nam teraz Zaza? Niech gra sobie w Sassuolo.
- Robaku
- Juventino
smiesznie, smiesznie.Arbuzini pisze: Lacazette, Berardi, Depay, Willems = Pogba? Dla mnie nie ma szans żeby zamknąć to w kwocie tylko tego jednego transferu. Jednak odrzucając z tej listy zawodnika Lyonu to myślę, że jeszcze by nam kasy zostało. Wiem za ile PSV sprzedaje swoich zawodników i o ile transfery byłyby wcześniej ugadane to wątpię żeby łączny koszt operacji przekroczył 50-55 mln E. Zresztą nie o same nazwiska mi tutaj chodzi. Po prostu uważam, że po sprzedaży Pogby należałoby uderzyć w trochę bardziej markowych zawodników niż Morata i Pereyra.
Jestem pewien ze gdybysmy kupili tak:
Berardi 15, Lacazette - 25/30, a Depay i Willemsa za ok. 55 to bysmy uznali ze wszyscy sa przepłaceni. A pojawiaja sie glosy, ze Pogba musi zrobic rekord transferowy.
Po czym teraz wszyscy mowia, ze 100 baniek nie starczy na tych 4 graczy. Jakos brak mi w tym wszystkim logiki i konsekwencji.
- Arbuzini
- Juventino
To przypomnij sobie ile kosztowali Buffon, Thuram i Nedved. Buffon wciąż jest najdroższym bramkarzem świata, Thruama z pozycji najdroższego obrońcy dopiero niedawno zepchnął Silva, którego w lecie przebił Luiz. Pobij rekord transferowy i nie przepłać w tym okienku. Pokaż mi dyrektora sportowego, który dokonał tej sztuki.Robaku pisze:Jakos brak mi w tym wszystkim logiki i konsekwencji.
Lacazette za 25 mln E? Myślę, że Lyon nie robiłby problemu z jego sprzedażą, ale rok temu. I to ja piszę śmieszne rzeczy

- Cabrini_idol
- Juventino
A czasami Buffon nie jednym z najdroższych tylko własnie NAJDROZSZYM bramkarzem wszechczasów ? Nie wiem dokladnie jak to wyglada po przewalutowaniu aktualnym ale chyba nadal zajmuje pozycje nr 1.

- Robaku
- Juventino
ale co to ma do rzeczy? Ile kosztował Buffon.Arbuzini pisze:To przypomnij sobie ile kosztowali Buffon, Thuram i Nedved. Buffon wciąż jest najdroższym bramkarzem świata, Thruama z pozycji najdroższego obrońcy dopiero niedawno zepchnął Silva, którego w lecie przebił Luiz. Pobij rekord transferowy i nie przepłać w tym okienku. Pokaż mi dyrektora sportowego, który dokonał tej sztuki.Robaku pisze:Jakos brak mi w tym wszystkim logiki i konsekwencji.
Lacazette za 25 mln E? Myślę, że Lyon nie robiłby problemu z jego sprzedażą, ale rok temu. I to ja piszę śmieszne rzeczy...
Mamy do dyspozycji 85 baniek za Pogbe - po wykupie Berardiego.
Jesli kupilibysmy kazdego z powyzszych zawodnikow za 28,3 mln euro, to wszyscy tutaj stwierdziliby ze przynajmniej dwóch jest przepłaconych.
Ok. Jesli depaya i Willemsa pozyskamy za 20 baniek każdego, to wychodzi, ze na Lazacetta mozemy rozdysponować, nawet 44,5 mln euro. czyli i tak nam wychodzi,że przepłacony! mnie tu brak logiki w tym,że ze sprzedazy Pogby nie damy rady kupic tych 4 zawodników,a nawet jesli by sie udało to ci, co teraz marzą uznaliby ze albo 1 albo 2 jest przepłaconych.
Patrze na transfermakrt:
Willems- obecnie 4 mln euro, uważam,że za 10 mln PSV pójdzie z pocałowaniem ręki, Depay -12mln, spokojnie obaj do wyciągnięcia za 30 mln + 15 Berardi, wiec mamy 55 baniek na Lacazetta, jakos nie chce mi sie wierzyc, ze wszyscy poszli by na taki deal, byłoby marudzenie, ze młody Francuz przepłacony,ze za 55 baniek to można miec tego i tego i tego...
Złe info. Cassano wolnym zawodnikiem, Parma rozwiazala kontrakt.
- Kucharius1
- Juventino
Oj panowie :rotfl:
Nie wiadomo czy Pogbe sprzedamy, nie wiadomo kiedy, a wy już rozmieniacie kogo za ile.
A co jeśli wam powiem że Poul odejdzie raczej po Euro? Kogo kupicie, nie za 100 mln, a za 120, bo Francuz strzeli jeszcze kilka efektownych bramek Chievo.
Obecnie oferta 100 mln jest nie realna.
Nie wiadomo czy Pogbe sprzedamy, nie wiadomo kiedy, a wy już rozmieniacie kogo za ile.
A co jeśli wam powiem że Poul odejdzie raczej po Euro? Kogo kupicie, nie za 100 mln, a za 120, bo Francuz strzeli jeszcze kilka efektownych bramek Chievo.
Obecnie oferta 100 mln jest nie realna.
- ozi(Forza_Juve)
- Juventino
nie rozumiem czemu Genoa chce na siłę zatrzymać Sturaro za wszelką cenę/ dzisiaj grają z Napoli a młodzieniec siedzi na ławie...
chciałbym tego Lacazette u nas, ale cosik czuję że nierealne.
chciałbym tego Lacazette u nas, ale cosik czuję że nierealne.
Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają!
- Kamex22
- Juventino
Podobno Genoa bardzo chciała, żeby Sturaro pomógł im trochę, a tymczasem nie ma go w pierwszej jedenastce.
Już chyba wyleczył się w 100% nie? Więc nie gra bo cienki czy nie gra bo Genoa nie chce inwestować minut w naszego zawodnika?
Już chyba wyleczył się w 100% nie? Więc nie gra bo cienki czy nie gra bo Genoa nie chce inwestować minut w naszego zawodnika?
- Robaku
- Juventino
ja myślę, że oni położyli na nim już kreche. Moze chcą ew. jeszcze troche hajsu wyciągnąć. Z drugiej strony obawiam się ,że to bedzie drugi Marrone który na siłę przekwalifikowany na obronce stracił cały potencjał, jaki miał grając w pomocy.