Mercato (Lato 2015)
- sebatiaen
- Juventino
Ale pitolicie.
Wy obserwujecie Marzouka i innych z primavery każdego dnia na treningach tak?
Dalibyście gościowi który ma 18 lat i gra cały czas na poziomie amatorów [ juniorzy] grać mecze seriea a potem byście gówniarza jechali jak psa bo gra nie poradnie, jest blokowany i itp.
Czasami śmiesznie się czyta komentarze na tego typu stronach.
Co do Zazy to jakoś się nie martwie że nie przyjdzie, on jest młody i stylem gry przypomina Matriego/Boriello.
U nas on jeszcze na ten moment nie zabłyśnie. Jego gra narazie nie powala, potrzebuje czasu a w Juve tego nie dostanie.
Na ostatnie dni mercato można się spodziewać telenoweli z Zazą i Necidem.
Juve szuka napastnika, Necid może pójść do Chievo ale też może odrazu do nas w przypadku braku sciągnięcia Zazy dołączyć, nasi też mogą kombinować z wymianą Necid-Zaza, jest kilka możliwości.
Dalibyście gościowi który ma 18 lat i gra cały czas na poziomie amatorów [ juniorzy] grać mecze seriea a potem byście gówniarza jechali jak psa bo gra nie poradnie, jest blokowany i itp.
Co do Zazy to jakoś się nie martwie że nie przyjdzie, on jest młody i stylem gry przypomina Matriego/Boriello.
U nas on jeszcze na ten moment nie zabłyśnie. Jego gra narazie nie powala, potrzebuje czasu a w Juve tego nie dostanie.
Juve szuka napastnika, Necid może pójść do Chievo ale też może odrazu do nas w przypadku braku sciągnięcia Zazy dołączyć, nasi też mogą kombinować z wymianą Necid-Zaza, jest kilka możliwości.
- Shadow Marshall
- Juventino
Pitolisz chłopie. Przypomnij sobie kto w ostatnim czasie przyszedł. Ile on miał...19lat i kopał sobie w drużynie rezerw w Anglii. We Włoszech dostał szanse niemalże od razu i się opłaciło. Młode talenty się objawiają jak dostają szanse. Tak to znikają bo nikt im tej szansy nie daje. Takich historii o młodym zdolnym jest na pęczki. Młody Del Piero pokopał kilkanaście meczy w Serie B i strzelił może ze 2 bramki i to wystarczyło tamtejszym władzom by dać mu szanse. W obecnej chwili Zaza nakrywa czapką Llorente i Morate bez żadnego problemu. O ile mnie pamięć nie myli to pewien chłopak w wieku Zazy już dostał Złotą Piłkę więc nazywanie "młodym" konia który ma 23 lata to chyba tylko we Włoszech obowiązuje.
- bartekoo2
- Juventino
Pogba jak zaczynał grać w 1 składzie to miał 19 lat i było wszystko ok? Nie był za młody? Pewnie powinien pograć jeszcze w rezerwach, żeby się obyć z włoską piłką?sebatiaen pisze:Ale pitolicie.

Coman jest dokładnie w wieku takiego Marzouka, jeśli Juve stara się dać szansę Comanowi to co stoi na przeszkodzie by również dać szansę innemu zawodnikowi, szczególnie że wiązałoby się to z rolą bycia 5tym napastnikiem, czyli z rozegraniem około 200 minut do końca sezonu :lol:
- sebatiaen
- Juventino
Oczywiście są wyjątki a talentem o którym piszesz u nas jest już Morata.
Jeżeli chodzi o Pogbe to ty pitolisz.
Sorry ale bardzo rzadko zdarzają się tacy gracze, takie sytuacje jak ten chłopak. Podając takie przykłady czyli paula i Del Piero tak naprawdę nie rozumiesz tego jak oni budują ten klub.
Wszystko wrzucasz do jednego worka.
Najpierw sprzedajmy Gio,Llorente i w wakacje sprowadźmy kogoś z dwójki Necid/Zaza [ niech trochę więcej pokażą].
Coman jeszcze może pójść na wypożyczenie, narazie bardzo mało gra i konkurencje ma sporą.
Nie piszcie o Pogbie bo to jest naprawdę ewenement.
Jeżeli chodzi o Pogbe to ty pitolisz.
Sorry ale bardzo rzadko zdarzają się tacy gracze, takie sytuacje jak ten chłopak. Podając takie przykłady czyli paula i Del Piero tak naprawdę nie rozumiesz tego jak oni budują ten klub.
Wszystko wrzucasz do jednego worka.
Najpierw sprzedajmy Gio,Llorente i w wakacje sprowadźmy kogoś z dwójki Necid/Zaza [ niech trochę więcej pokażą].
Coman jeszcze może pójść na wypożyczenie, narazie bardzo mało gra i konkurencje ma sporą.
Nie piszcie o Pogbie bo to jest naprawdę ewenement.
- Eric6666
- Juventino
Shadow Marshall pisze:Pitolisz chłopie. Przypomnij sobie kto w ostatnim czasie przyszedł. Ile on miał...19lat i kopał sobie w drużynie rezerw w Anglii. We Włoszech dostał szanse niemalże od razu i się opłaciło. Młode talenty się objawiają jak dostają szanse. Tak to znikają bo nikt im tej szansy nie daje. Takich historii o młodym zdolnym jest na pęczki. Młody Del Piero pokopał kilkanaście meczy w Serie B i strzelił może ze 2 bramki i to wystarczyło tamtejszym władzom by dać mu szanse. W obecnej chwili Zaza nakrywa czapką Llorente i Morate bez żadnego problemu. O ile mnie pamięć nie myli to pewien chłopak w wieku Zazy już dostał Złotą Piłkę więc nazywanie "młodym" konia który ma 23 lata to chyba tylko we Włoszech obowiązuje.
W Polsce jest jeszcze gorzej

Co do Marzouka to fajnie jakby w tym sezonie mógł zostać tym 5 i coś pograć w końcówkach czasami (+PW), ale jeżeli trener go nie widzi to nie ma co go na siłę tam pchać.
Llorente w tym sezonie jest baaardzo słabiutki. W tamtym na początku nie strzelał, ale ogólnie ładnie grał (mało strat) w tym prócz małej ilości goli idzie masa strat spowodowana jego "drewniactwem" (tak tak lubimy tu to słowo). Zaza gorszy być nie może

Coman? Przez Pogbę nasz apetyt urósł niesamowicie i jeżeli Kingsley (a wierzę w to) miałby pójść jego ścieżką, to trzeba zmienić formację. Fajnie jakby mógł wchodzić częściej do gry, ale jak to jest zawsze. Jest ryzyko, gdzie Coman zacznie grać piach i to go zje, a byłoby szkoda. Spokojnie wpuszczanie Pogby do pierwszego składu było strzałem w 10, więc tutaj też warto to zrobić.
Tylko w Fifie i FM zawodnik dostaje więcej szans, bo jest młody. Trener wie, że musi wygrać Serie A, a straty punktów spowodowane słaba grą jednego z młodych mogłyby mu to zabrać.
Może po prostu inna skala talentu? I proszę, nie porównujcie kazdego małolata do Pogby. Bo jego przykład ukazuje, że jest dokładnie odwrotnie, niż twierdzicie. Gdyby taki Marzouk czy ktoś inny z primavery był naprawdę dobry, to zapewne dostałby szanse. Pogba jest świetny, dlatego szybko się przebił.bartekoo2 pisze:Pogba jak zaczynał grać w 1 składzie to miał 19 lat i było wszystko ok? Nie był za młody? Pewnie powinien pograć jeszcze w rezerwach, żeby się obyć z włoską piłką?sebatiaen pisze:Ale pitolicie.
Juve szuka napastnika, Necid może pójść do Chievo ale też może odrazu do nas w przypadku braku sciągnięcia Zazy dołączyć, nasi też mogą kombinować z wymianą Necid-Zaza, jest kilka możliwości.![]()
Coman jest dokładnie w wieku takiego Marzouka, jeśli Juve stara się dać szansę Comanowi to co stoi na przeszkodzie by również dać szansę innemu zawodnikowi, szczególnie że wiązałoby się to z rolą bycia 5tym napastnikiem, czyli z rozegraniem około 200 minut do końca sezonu :lol:
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- zahor
- Juventino
Daremny Twój trud, nie przetłumaczysz. Ja już próbowałem tysiąc razy pisać, że Pogba właśnie dlatego jest tak wyjątkowy i tak wysoko wyceniany, bo w odróżnieniu od 99,99% swoich rówieśników, był w stanie wskoczyć do pierwszego składu Mistrza Włoch, ale nie znalazłem posłuchu. W dalszym ciągu popularny jest pogląd że to nie jest tak, że piłkarz dostaje szanse, bo ma odpowiednie umiejętności, a na odwrót - gracz potrafi szybko biegać, celnie podawać, dokładnie strzelać i umiejętnie odbierać piłkę dlatego, że jest wystawiany w pierwszym składzie.fazzi pisze:Może po prostu inna skala talentu? I proszę, nie porównujcie kazdego małolata do Pogby. Bo jego przykład ukazuje, że jest dokładnie odwrotnie, niż twierdzicie. Gdyby taki Marzouk czy ktoś inny z primavery był naprawdę dobry, to zapewne dostałby szanse. Pogba jest świetny, dlatego szybko się przebił.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
A prawda leży po środku, bo po cholerę ściągać jakiś Bendtenrów,Anelków itd. płacić im sporą kasę jak oni nie wnoszą nic do gry, rozumie 1 czy 2, ale praktycznie co okienko to samo. Owszem jak byłby problem w ataku to tak, ale mamy 4 wcześniej nawet 5 graczy a i tak ściąganie kolejnego, który jak historia pokazywała był praktycznie bezużyteczny. Lepiej dać szanse Comanowi niż ściągać jakiegoś Osvaldo po raz kolejny.
- sebatiaen
- Juventino
Dajmy czas Moracie.
On się rozkręca, czuje że z niego będzie niezły kocur...
Na serio.
Z meczu na mecz gra coraz lepiej, jest bardzo młody, szybki, pszyspieszenie, wyczucie, potrafi się ustawić, to może być naprawdę świetny napastnik kiedy zyska trochę doświadczenia.
On potrzebuje systematycznej gry i będzie na serio coraz lepszy.
Temat Zazy będzie wałkowany do ostatniego dnia mercato, tak jak w przypadku Moraty uważam że on się jeszcze rozwinie tylko ja już mam dość oglądania napastników typu Amauri i Llorek, naprawdę już mi się zbiera jak mam teraz Llorka oglądać, Zaza gra podobnie, przytrzyma piłkę, zastawia się i itp, wiele meczy tak jak wczorajszy jest prawie cały mecz nie widoczny, nie lepiej grać często Tevez/Morata? hiszpan naprawdę czasami potrafi przyśpieszyć i trochę zaskoczenia wprowadzić, przypomina mi Higuaina, jeszcze wiele mu brakuje ale Igła w jego wieku też jakiś nadzwyczajny nie był.
On się rozkręca, czuje że z niego będzie niezły kocur...
Na serio.
Z meczu na mecz gra coraz lepiej, jest bardzo młody, szybki, pszyspieszenie, wyczucie, potrafi się ustawić, to może być naprawdę świetny napastnik kiedy zyska trochę doświadczenia.
On potrzebuje systematycznej gry i będzie na serio coraz lepszy.
Temat Zazy będzie wałkowany do ostatniego dnia mercato, tak jak w przypadku Moraty uważam że on się jeszcze rozwinie tylko ja już mam dość oglądania napastników typu Amauri i Llorek, naprawdę już mi się zbiera jak mam teraz Llorka oglądać, Zaza gra podobnie, przytrzyma piłkę, zastawia się i itp, wiele meczy tak jak wczorajszy jest prawie cały mecz nie widoczny, nie lepiej grać często Tevez/Morata? hiszpan naprawdę czasami potrafi przyśpieszyć i trochę zaskoczenia wprowadzić, przypomina mi Higuaina, jeszcze wiele mu brakuje ale Igła w jego wieku też jakiś nadzwyczajny nie był.
- ewerthon
- Juventino
Serio? Jakiś czas temu (w zeszłym roku) deprecjonowałeś wartość Pogby podawaną w transferowych plotkach i śmiałeś się z ludzi na JP, którzy wyceniali go na 60 milionów euro. Jestem ciekaw na ile go sam teraz wyceniasz.zahor pisze: Ja już próbowałem tysiąc razy pisać, że Pogba właśnie dlatego jest tak wyjątkowy i tak wysoko wyceniany, bo w odróżnieniu od 99,99% swoich rówieśników, był w stanie wskoczyć do pierwszego składu Mistrza Włoch, ale nie znalazłem posłuchu.
Jeśli Real i PSG będą zdeterminowane, by pozyskać Francuza, to Juventus może spokojnie żądać tyle, by pobić rekord transferowy we Włoszech. Wystarczy przypomnieć przypadek Pastore. Zamparini cały czas powtarzał, że gość jest wart 50 milionów i Argentyńczyk został sprzedany za niewiele mniej. Tak samo był z De Laurentiisem i Cavanim. I co z tego, że nie byli tyle warci w rzeczywistości? Pogba jest już wielką medialną gwiazdą, rok temu wybrali go na najlepszego młodego piłkarza na świecie. Jest filarem reprezentacji, którą teraz sporo ludzi obserwuje ze względu na EURO2016. Strzela genialne gole, to największa gwiazda Serie A.
Marotta nigdy nie powiedział, że Pogba jest za sprzedaż i ostatnio podpisali nowy kontrakt. Jego wartość marketingowa będzie zapewne rosnąć i latem będzie można za niego oczekiwać ogromnej kwoty, nie zmieni tego pieprzenie forumowych ekspertów.
- sebatiaen
- Juventino
Tylko żeby te pieniądze za niego wydać z głową:(
Ja się boję że nasi znowu pójdą na ilość.
Milan sprzedał Zlatana i Silve i spłacił długi.
Oby nasi kupili tych trzech kozaków.
Druga sprawa, trzeba będzie trochę przeorganizować się, czy Allegri temu podoła...?
Może być tak że ci co przyjdą nie wskoczą odrazu na ten swój poziom, aklimatyzacja trochę potrwa, Nedved pierwszy rok miał słabiutki.
Osvaldo idzie na wojnę z Interem, zabronili mu wejść dwa razy na trening po ostatniej wpadce z nami;)[ ta akcja z Icardim]
Żąda natychmiastowego rozwiązania umowy z niebieskimi i odszkodowania za takie potraktowanie[ ma rację, w umowie ma zapis że ma prawo brać udział w każdym treningu drużyny a mu nie pozwolili wejść do centrum treningowego]. Może być tak że on wróci teraz do nas.
Wcale bym się nie zdziwił.
Jak dla mnie dobry player, to jest świetny przykład na to jak dużą rolę odgrywa systematyczność, on nigdzie na dłużej nie zagościł miejsca.
U nas jakichś głupich akcji nie miał, potrafiliśmy go przytemperować.
Za duża konkurencja w Juve i dlatego odszedł.
Ja się boję że nasi znowu pójdą na ilość.
Milan sprzedał Zlatana i Silve i spłacił długi.
Oby nasi kupili tych trzech kozaków.
Druga sprawa, trzeba będzie trochę przeorganizować się, czy Allegri temu podoła...?
Może być tak że ci co przyjdą nie wskoczą odrazu na ten swój poziom, aklimatyzacja trochę potrwa, Nedved pierwszy rok miał słabiutki.
Osvaldo idzie na wojnę z Interem, zabronili mu wejść dwa razy na trening po ostatniej wpadce z nami;)[ ta akcja z Icardim]
Żąda natychmiastowego rozwiązania umowy z niebieskimi i odszkodowania za takie potraktowanie[ ma rację, w umowie ma zapis że ma prawo brać udział w każdym treningu drużyny a mu nie pozwolili wejść do centrum treningowego]. Może być tak że on wróci teraz do nas.
Wcale bym się nie zdziwił.
Jak dla mnie dobry player, to jest świetny przykład na to jak dużą rolę odgrywa systematyczność, on nigdzie na dłużej nie zagościł miejsca.
U nas jakichś głupich akcji nie miał, potrafiliśmy go przytemperować.
Za duża konkurencja w Juve i dlatego odszedł.
- zahor
- Juventino
Możesz być w szoku, ale między poglądem "skoro Pogba mógł, to każdy inny 19-letni piłkarz sobie poradzi" a "skoro 19-letni Pogba był 5 razy lepszy niż Zidane w tym wieku, to z automatu Pogba w szczytowej formie będzie dokładnie pięciokrotnie lepszy od swojego rodaka w najlepszym okresie -> poniżej dwustu baniek nie ma co negocjować" istnieją stany pośrednie, a co za tym idzie krytykowanie obu powyższych stanowisk nie jest przejawem niekonsekwencji.ewerthon pisze: Serio? Jakiś czas temu (w zeszłym roku) deprecjonowałeś wartość Pogby podawaną w transferowych plotkach i śmiałeś się z ludzi na JP, którzy wyceniali go na 60 milionów euro. Jestem ciekaw na ile go sam teraz wyceniasz.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
ewerthon pisze: Marotta nigdy nie powiedział, że Pogba jest za sprzedaż i ostatnio podpisali nowy kontrakt. Jego wartość marketingowa będzie zapewne rosnąć i latem będzie można za niego oczekiwać ogromnej kwoty, nie zmieni tego pieprzenie forumowych ekspertów.
Nie dodając ze jego Agentem jest Raiola którego najlepsi zawodnicy chodzą drogo.
Skoro Ibra był warto 80 milionów, to mysle ze Mino wie że Pogba jest w stanie pobic rekord transferowy ustanowiony przez Bale/Ronaldo.
Patrzac na to co wyprawia nasz czarnuszek, wszystko poniżej 100 bedzie po prostu promocją. (Patrzac na ceny na rynku).
Oczywiscie idealne było by wydojenie szejków z kasy,Cavaniego i innych, ale ja chce go jeszcze ze 2-3 lata u nas. Młody jest, niech pogra do 2017 przynajmniej.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.