Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
-JuveFan-

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2015, 21:28

to jak, Sturaro wraca do nas w styczniu?

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2015, 21:28

Pereyra został ściągnięty jako koło zapasowe do 352. Przechodzimy na 4312 i Argentyńczyk gra w pierwszym składzie w roli ofensywnego pomocnika, robi się więc dziura w środku pola. Opcje:
a) dokupujemy trequartistę żeby rywalizował z Pereyrą albo pozwalał na jego grę w środku pola,
b) uznajemy, że w zimie nikogo lepszego od Alvaro nie ściągniemy, niech rywalizuje z Vidalem o tę pozycję i szukamy rezerwowego dla trójki środkowych.

Już wiadomo czemu Marotta, nasz cesarz współwłasności, wypowiadał się w nie najlepszym tonie o tej formie transakcji. W głowie miał model, który stawia nas w dużo lepszej pozycji.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2015, 23:02

Vidal w formie grający na of. pomocniku, ja tam jemu pozycji trequartisty bym nie przypisał, bardziej wysunięty box-to-box, ale wracając do Arturo, to w formie ustawiony bliżej bramki rywali będzie bardzo groźny, bo kto jak kto ale Vidal ma to coś,co pozwala mu większość okazji kończyć bramką.
Dlatego Sturaro jako zabezpieczenie środka to opcja całkiem ciekawa.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2015, 00:38

Rozwiązanie umowy z Giovinco i ściągnięcie Osvaldo na 6-miesięczne wypożyczenie. Bralibyście? Ja chyba tak.

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2015, 00:51

Ten sezon od początku jest w strasznym bałaganie. Tym bardziej szacunek dla trenejro, ze to ogarnął. Niby przejął gotowy team, ale jak weźmiemy wszystkie okoliczności tego przejęcia, to okielznanie tego rydwanu wydaje się trudne. Dlatego tym bardziej nie oczekuje żadnych mega ruchów. Ciesze sie ze bierzemy Staruro do rotacji, niż gwiazdki, które pouciekaly do Turcji czy chin. W LM i tak nie pomogą, ale ligę ogarniemy bez nich.

Plan na sezon jest ewidentny. Osiągnąć jak najwięcej jak najmniejszym kosztem. To jest w pełni zrozumiale, bo żadna topowa drużyna nie pozwala sobie na duże zmiany w grudniu.

Odnośnie Seby. Jeżeli deal z JoJo nie jest dogadany to ja tego nie rozumiem. Seba to zmiennik Teveza. Coman nim nie jest i na razie nie będzie. Przyjście Osvaldo zamiast Seby, brzmi jak przyjście np. Ormianina zamiast Vidala/Markiza. Niby wszystko ok bo to cciągle środek pomocy. Ale rola na boisku...?

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2015, 00:57

bramek pisze: Plan na sezon jest ewidentny. Osiągnąć jak najwięcej jak najmniejszym kosztem.
Ok. Ale ja mam wrażenie, że taki plan to my mamy zawsze.
:roll:

Obrazek
Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2015, 07:41

Z ciekawszych plotek, Raiola chce zainteresować Juve osobą lewoskrzydłowego Ricardo Kishny (Ajax Amsterdam). Tutaj mała kompilacja z jego udziałem:

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2015, 10:35

Karowiew pisze:Z ciekawszych plotek, Raiola chce zainteresować Juve osobą lewoskrzydłowego Ricardo Kishny (Ajax Amsterdam). Tutaj mała kompilacja z jego udziałem:
Wyglada swietnie, jakos tak bez egoizmu. Swietne dosrodkowania, celne podania.

Brac.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2015, 10:53

Chyba jednak będzie w planach wypchnięcie GIo już teraz i ponowna próba pozyskania Zazy już tej zimy. Ja jestem za, choć charakterystyka bliska do Ferdka i Alvaro.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2015, 10:58

Robaku pisze:Chyba jednak będzie w planach wypchnięcie GIo już teraz i ponowna próba pozyskania Zazy już tej zimy. Ja jestem za, choć charakterystyka bliska do Ferdka i Alvaro.
Charakterystyka może i podobna do Ll i Alvaro, ale pierwszy jest bez formy i którego Zaza może przebić walecznością. Drugi dalej nie może w pełni pokazać swego potencjału z racji tego, że trzymamy głównie pierwszego w składzie...

Jesli miałby wpaść Zaza miast Osvaldo to tym bardziej na tak.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2015, 11:03

Osgiliath pisze:
Robaku pisze:Chyba jednak będzie w planach wypchnięcie GIo już teraz i ponowna próba pozyskania Zazy już tej zimy. Ja jestem za, choć charakterystyka bliska do Ferdka i Alvaro.
Charakterystyka może i podobna do Ll i Alvaro, ale pierwszy jest bez formy i którego Zaza może przebić walecznością. Drugi dalej nie może w pełni pokazać swego potencjału z racji tego, że trzymamy głównie pierwszego w składzie...

Jesli miałby wpaść Zaza miast Osvaldo to tym bardziej na tak.
Ja tym bardziej, Zaza jasne 15 mln, ok może udaloby się to obniżyc np. Comanem i Pepe, ale zarobki pewnie na pozimie 1,5 - 2 mln, poza tym młodszy i w przypadku niewypału można by go z powrotem spuscic do Sassuolo, np. celem obnizenia Berardiego.
Podobaja mi się te inwestycję w młodych, jakbyś zgarnęli zimą Simone i Sturaro a np. opchnęli Marrone ( może w ramach rozliczenia za Sturaro) to na pewno zmiany na plus.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2015, 11:14

Wątpie w to, że jeśli odejdzie Seba to nasi sprowadzą Zazę...raczej bym się spodziewał Osvaldo czy innego piątego napastnika sprowadzonego po kosztach. Dlatego też ja wolę żeby Sebek został z nami do czerwca.

W lato pożegnałbym się też z Llorente (no chyba, że w końcu zacznie coś grać), myślę, że dałoby się zarobić na nim ~15 mln, wtedy zostajemy z Tevezem,Moratą i Comanem. Sprowadzić Berardiego i Zazę i mamy fajny napad ;)

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2015, 12:22

Wyciągnięcie 15 za FL byłoby majstersztykiem. W formie spekulowano o sprzedaży za 20, natomiast teraz to za 10 już bym się cieszył. Lubię go i to bardzo, wykazał się bardzo dużym zaangażowaniem i samozaparciem, zwłaszcza kiedy nic nie grał na początku a później ruszył. Mimo wszystko ma zbyt duże wahania formy, a bez małej rewolucji w ataku nie ruszymy w przód nigdy.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2015, 12:47

bramek pisze:Wyciągnięcie 15 za FL byłoby majstersztykiem. W formie spekulowano o sprzedaży za 20, natomiast teraz to za 10 już bym się cieszył. Lubię go i to bardzo, wykazał się bardzo dużym zaangażowaniem i samozaparciem, zwłaszcza kiedy nic nie grał na początku a później ruszył. Mimo wszystko ma zbyt duże wahania formy, a bez małej rewolucji w ataku nie ruszymy w przód nigdy.
Za Mirasa dali 6,5 więc 10 za Ferdka to absolutne minimum, dużo zależy od tego jak dokończy sezon.
Teraz ściąganie Zazy byłoby bezsensu, Tevez ma pewny plac a pozostała 3 nie licząc Comana grając w duecie to chyba nie byłby dobry pomysł, do tego te 15 baniek, jeszcze Marotta wpadnie na durny pomysł i wymieni połowę karty Berardiego za Zaze. Niech Gio zostaje już do końca tego kontraktu a jak odejdzie to ściągnąć kogoś kto zagra czasem za Teveza albo dawać więcej szans Comanowi.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2015, 13:25

Jeśli znowu mamy bawić się w wynalazki Padoin, Peluso, Osvaldo i każdy przychodzi niby za drobne, ale tu 4,5 mln, tam 4 mln, tam 1 mln + 2 mln zarobków, to serio wole wydać na Zaze 15 baniek, ew. obniżone oddaniem im Pepe, niż znowu pakować kolejne 5 baniek w kolesia, który przyjdzie i za wiele nie wniesie, po czym pół roku później odejdzie ze Scudetto na plecach. Lepiej dać Zazie teraz już szanse, żeby chłopak mógł wejśc w zespół i od nowego sezonu startować jako pierwszy w ataku.

Zablokowany