Mercato (Lato 2015)
- Arbuzini
- Juventino
Pereyra został ściągnięty jako koło zapasowe do 352. Przechodzimy na 4312 i Argentyńczyk gra w pierwszym składzie w roli ofensywnego pomocnika, robi się więc dziura w środku pola. Opcje:
a) dokupujemy trequartistę żeby rywalizował z Pereyrą albo pozwalał na jego grę w środku pola,
b) uznajemy, że w zimie nikogo lepszego od Alvaro nie ściągniemy, niech rywalizuje z Vidalem o tę pozycję i szukamy rezerwowego dla trójki środkowych.
Już wiadomo czemu Marotta, nasz cesarz współwłasności, wypowiadał się w nie najlepszym tonie o tej formie transakcji. W głowie miał model, który stawia nas w dużo lepszej pozycji.
a) dokupujemy trequartistę żeby rywalizował z Pereyrą albo pozwalał na jego grę w środku pola,
b) uznajemy, że w zimie nikogo lepszego od Alvaro nie ściągniemy, niech rywalizuje z Vidalem o tę pozycję i szukamy rezerwowego dla trójki środkowych.
Już wiadomo czemu Marotta, nasz cesarz współwłasności, wypowiadał się w nie najlepszym tonie o tej formie transakcji. W głowie miał model, który stawia nas w dużo lepszej pozycji.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Vidal w formie grający na of. pomocniku, ja tam jemu pozycji trequartisty bym nie przypisał, bardziej wysunięty box-to-box, ale wracając do Arturo, to w formie ustawiony bliżej bramki rywali będzie bardzo groźny, bo kto jak kto ale Vidal ma to coś,co pozwala mu większość okazji kończyć bramką.
Dlatego Sturaro jako zabezpieczenie środka to opcja całkiem ciekawa.
Dlatego Sturaro jako zabezpieczenie środka to opcja całkiem ciekawa.
- bramek
- Juventino
Ten sezon od początku jest w strasznym bałaganie. Tym bardziej szacunek dla trenejro, ze to ogarnął. Niby przejął gotowy team, ale jak weźmiemy wszystkie okoliczności tego przejęcia, to okielznanie tego rydwanu wydaje się trudne. Dlatego tym bardziej nie oczekuje żadnych mega ruchów. Ciesze sie ze bierzemy Staruro do rotacji, niż gwiazdki, które pouciekaly do Turcji czy chin. W LM i tak nie pomogą, ale ligę ogarniemy bez nich.
Plan na sezon jest ewidentny. Osiągnąć jak najwięcej jak najmniejszym kosztem. To jest w pełni zrozumiale, bo żadna topowa drużyna nie pozwala sobie na duże zmiany w grudniu.
Odnośnie Seby. Jeżeli deal z JoJo nie jest dogadany to ja tego nie rozumiem. Seba to zmiennik Teveza. Coman nim nie jest i na razie nie będzie. Przyjście Osvaldo zamiast Seby, brzmi jak przyjście np. Ormianina zamiast Vidala/Markiza. Niby wszystko ok bo to cciągle środek pomocy. Ale rola na boisku...?
Plan na sezon jest ewidentny. Osiągnąć jak najwięcej jak najmniejszym kosztem. To jest w pełni zrozumiale, bo żadna topowa drużyna nie pozwala sobie na duże zmiany w grudniu.
Odnośnie Seby. Jeżeli deal z JoJo nie jest dogadany to ja tego nie rozumiem. Seba to zmiennik Teveza. Coman nim nie jest i na razie nie będzie. Przyjście Osvaldo zamiast Seby, brzmi jak przyjście np. Ormianina zamiast Vidala/Markiza. Niby wszystko ok bo to cciągle środek pomocy. Ale rola na boisku...?
- Karowiew
- Juventino
Z ciekawszych plotek, Raiola chce zainteresować Juve osobą lewoskrzydłowego Ricardo Kishny (Ajax Amsterdam). Tutaj mała kompilacja z jego udziałem:
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Wyglada swietnie, jakos tak bez egoizmu. Swietne dosrodkowania, celne podania.Karowiew pisze:Z ciekawszych plotek, Raiola chce zainteresować Juve osobą lewoskrzydłowego Ricardo Kishny (Ajax Amsterdam). Tutaj mała kompilacja z jego udziałem:
Brac.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Osgiliath
- Juventino
Charakterystyka może i podobna do Ll i Alvaro, ale pierwszy jest bez formy i którego Zaza może przebić walecznością. Drugi dalej nie może w pełni pokazać swego potencjału z racji tego, że trzymamy głównie pierwszego w składzie...Robaku pisze:Chyba jednak będzie w planach wypchnięcie GIo już teraz i ponowna próba pozyskania Zazy już tej zimy. Ja jestem za, choć charakterystyka bliska do Ferdka i Alvaro.
Jesli miałby wpaść Zaza miast Osvaldo to tym bardziej na tak.
- Robaku
- Juventino
Ja tym bardziej, Zaza jasne 15 mln, ok może udaloby się to obniżyc np. Comanem i Pepe, ale zarobki pewnie na pozimie 1,5 - 2 mln, poza tym młodszy i w przypadku niewypału można by go z powrotem spuscic do Sassuolo, np. celem obnizenia Berardiego.Osgiliath pisze:Charakterystyka może i podobna do Ll i Alvaro, ale pierwszy jest bez formy i którego Zaza może przebić walecznością. Drugi dalej nie może w pełni pokazać swego potencjału z racji tego, że trzymamy głównie pierwszego w składzie...Robaku pisze:Chyba jednak będzie w planach wypchnięcie GIo już teraz i ponowna próba pozyskania Zazy już tej zimy. Ja jestem za, choć charakterystyka bliska do Ferdka i Alvaro.
Jesli miałby wpaść Zaza miast Osvaldo to tym bardziej na tak.
Podobaja mi się te inwestycję w młodych, jakbyś zgarnęli zimą Simone i Sturaro a np. opchnęli Marrone ( może w ramach rozliczenia za Sturaro) to na pewno zmiany na plus.
- Wojtek
- Juventino
Wątpie w to, że jeśli odejdzie Seba to nasi sprowadzą Zazę...raczej bym się spodziewał Osvaldo czy innego piątego napastnika sprowadzonego po kosztach. Dlatego też ja wolę żeby Sebek został z nami do czerwca.
W lato pożegnałbym się też z Llorente (no chyba, że w końcu zacznie coś grać), myślę, że dałoby się zarobić na nim ~15 mln, wtedy zostajemy z Tevezem,Moratą i Comanem. Sprowadzić Berardiego i Zazę i mamy fajny napad
W lato pożegnałbym się też z Llorente (no chyba, że w końcu zacznie coś grać), myślę, że dałoby się zarobić na nim ~15 mln, wtedy zostajemy z Tevezem,Moratą i Comanem. Sprowadzić Berardiego i Zazę i mamy fajny napad

- bramek
- Juventino
Wyciągnięcie 15 za FL byłoby majstersztykiem. W formie spekulowano o sprzedaży za 20, natomiast teraz to za 10 już bym się cieszył. Lubię go i to bardzo, wykazał się bardzo dużym zaangażowaniem i samozaparciem, zwłaszcza kiedy nic nie grał na początku a później ruszył. Mimo wszystko ma zbyt duże wahania formy, a bez małej rewolucji w ataku nie ruszymy w przód nigdy.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Za Mirasa dali 6,5 więc 10 za Ferdka to absolutne minimum, dużo zależy od tego jak dokończy sezon.bramek pisze:Wyciągnięcie 15 za FL byłoby majstersztykiem. W formie spekulowano o sprzedaży za 20, natomiast teraz to za 10 już bym się cieszył. Lubię go i to bardzo, wykazał się bardzo dużym zaangażowaniem i samozaparciem, zwłaszcza kiedy nic nie grał na początku a później ruszył. Mimo wszystko ma zbyt duże wahania formy, a bez małej rewolucji w ataku nie ruszymy w przód nigdy.
Teraz ściąganie Zazy byłoby bezsensu, Tevez ma pewny plac a pozostała 3 nie licząc Comana grając w duecie to chyba nie byłby dobry pomysł, do tego te 15 baniek, jeszcze Marotta wpadnie na durny pomysł i wymieni połowę karty Berardiego za Zaze. Niech Gio zostaje już do końca tego kontraktu a jak odejdzie to ściągnąć kogoś kto zagra czasem za Teveza albo dawać więcej szans Comanowi.
- Robaku
- Juventino
Jeśli znowu mamy bawić się w wynalazki Padoin, Peluso, Osvaldo i każdy przychodzi niby za drobne, ale tu 4,5 mln, tam 4 mln, tam 1 mln + 2 mln zarobków, to serio wole wydać na Zaze 15 baniek, ew. obniżone oddaniem im Pepe, niż znowu pakować kolejne 5 baniek w kolesia, który przyjdzie i za wiele nie wniesie, po czym pół roku później odejdzie ze Scudetto na plecach. Lepiej dać Zazie teraz już szanse, żeby chłopak mógł wejśc w zespół i od nowego sezonu startować jako pierwszy w ataku.