Mercato (Lato 2015)
- koki90
- Juventino
Na prawdę jesteście tak krótkowzroczni ? Narzekacie na Marottę, że nie potrafi wnieść Juve na wyższy poziom, kiedy ten jeszcze nie miał na to prawdziwej szansy. Ani nie miał na to funduszy ani.... czasu. Wszystkie pozostałe okienka transferowe to były zupełnie inne etapy budowania drużyny. Wszystko opierało się na zupełnie innych priorytetach i celach. Ostatnie letnie okienko ocenię dopiero w lecie po sezonie. Wtedy się okaże czy w ogóle wykupimy Pereyre i jak się prezentował na przestrzeni całego sezonu. To samo tyczy się Moraty. Ciężko się czyta już niektóre wypowiedzi. Wieczni malkontenci, Pirlo przed transferem za stary. Lllorente po pół sezonu większość oddałaby za grosze, bo przecież po darmowym transferze i tak zyskalibyśmy. Póki co więcej zyskaliśmy na zatrzymaniu go w drużynie, nawet teraz kiedy nie strzela aż tylu bramek. To samo może być z Moratą, dajcie mu czas na przystosowanie się do naszej ligi.
To tak w skrócie. Aha i tak abstrahując od samych transferów to wniesienie drużyny na wyższy poziom zależy też w dużej mierze od trenera także nie idźcie na łatwiznę i nie róbcie z Marotty kozła ofiarnego. Niektórzy szybko zapominają gdzie się tułaliśmy nim on objął stery wraz z Agnellim.
Do narzekań po wielu meczach już się przyzwyczaiłem i nic do tego nie mam jeśli wiąże się z tym konstruktywna krytyka (tak dla przypomnienia przegraliśmy w lidze aż 1 mecz). Natomiast narzekanie na dyrektora sportowego, który jeszcze nie powąchał pieniędzy ze sprzedaży Pogby i linczowanie go za zmarnowanie tych pieniędzy to jakiś absurd. Dajcie mu szansę się wykazać.
Teraz przydałyby się taka taktyka transferowa jaką proponował Deschamps kiedy odchodził z Juve. Niech przychodzi mniej piłkarzy, ale jakościowych. Już wolałbym żebyśmy w zimę nikogo nie kupili, a w lato jedno, dwa nazwiska i tyle. Ale niech to będą tylko klasowi piłkarze lub na takich się zapowiadający, np. Berardi.
To tak w skrócie. Aha i tak abstrahując od samych transferów to wniesienie drużyny na wyższy poziom zależy też w dużej mierze od trenera także nie idźcie na łatwiznę i nie róbcie z Marotty kozła ofiarnego. Niektórzy szybko zapominają gdzie się tułaliśmy nim on objął stery wraz z Agnellim.
Do narzekań po wielu meczach już się przyzwyczaiłem i nic do tego nie mam jeśli wiąże się z tym konstruktywna krytyka (tak dla przypomnienia przegraliśmy w lidze aż 1 mecz). Natomiast narzekanie na dyrektora sportowego, który jeszcze nie powąchał pieniędzy ze sprzedaży Pogby i linczowanie go za zmarnowanie tych pieniędzy to jakiś absurd. Dajcie mu szansę się wykazać.
Teraz przydałyby się taka taktyka transferowa jaką proponował Deschamps kiedy odchodził z Juve. Niech przychodzi mniej piłkarzy, ale jakościowych. Już wolałbym żebyśmy w zimę nikogo nie kupili, a w lato jedno, dwa nazwiska i tyle. Ale niech to będą tylko klasowi piłkarze lub na takich się zapowiadający, np. Berardi.
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2015, 16:10 przez koki90, łącznie zmieniany 1 raz.
- Cabrini_idol
- Juventino
Nie miał funduszy ?? 20 mln za Marote i 17 za Pereyra, do tego jakies wypozyczenia Anelki, Osvaldo itp STRATA KASY.
Zamiast Moraty Pereyry wolalbym jakiegos porządnego ogranego w Europie zawodnika za 30-35 mln. Ile zarabia Morata i Pereyra razem? będzie powyzej 3 mln ? pewnie tak, dorzucic 1,5 mln do stawki i mamy za 30-35 mln z pensją 4,5 mln gracza który z miejsca podnosi poziom druzyny.
Budowanie zespolu mamy juz za sobą, mamy pewien kręgosłup druzyny Chiellini Bonucci Vidal Marchisio Pogba Tevez. Teraz trzeba wzmacniac reszte pozycji podobnymi nazwiskami.
Zamiast Moraty Pereyry wolalbym jakiegos porządnego ogranego w Europie zawodnika za 30-35 mln. Ile zarabia Morata i Pereyra razem? będzie powyzej 3 mln ? pewnie tak, dorzucic 1,5 mln do stawki i mamy za 30-35 mln z pensją 4,5 mln gracza który z miejsca podnosi poziom druzyny.
Budowanie zespolu mamy juz za sobą, mamy pewien kręgosłup druzyny Chiellini Bonucci Vidal Marchisio Pogba Tevez. Teraz trzeba wzmacniac reszte pozycji podobnymi nazwiskami.
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2015, 16:16 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

- pumex
- Juventino
No właśnie nie każdy, czego przykładem jest np Andoni Zubizarreta, Franco Baldini czy ten gościu, który jakiś czas temu został wywalony z Liverpoolu.Kucharius1 pisze:\Mając ogromną ilość pieniędzy każdy byłby dobrym DS.
Nie paru chłopaków z Polski, a wielu fanów all over the world. Przejrzyj sobie największe zagraniczne fora.Kucharius1 pisze:Bo paru chłopaków z Polski uważa że moglibyśmy lepiej prezentować się w Europie?
Żeby nie było, nie nawołuję do wypierniczenia Marotty.
- koki90
- Juventino
Chętnie wrócę do tej dyskusji po sezonie. Jeszcze nie wydaliśmy 17 mln na Pereyre i nie wiemy jak obaj będą się prezentować w drugiej części sezonu. O ile w Pereyrę niezbyt wierzę, że będzie wart tej kwoty tak Morata mam jeszcze nadzieję, że pokaże na co go stać. Szczególnie mam nadzieję, że będzie dostawał szansę chociaż w PW i się rozkręci.Cabrini_idol pisze:Nie miał funduszy ?? 20 mln za Marote i 17 za Pereyra, do tego jakies wypozyczenia Anelki, Osvaldo itp STRATA KASY.
Jeśli wyjdzie na twoje, z chęcią przyznam ci rację i przybije pionę. Natomiast nawet jeśli oba transfery okażą się kompletną kichą to uważam, że lepiej będzie zostawić Marottę, pozwolić mu zweryfikować swoje poczynania i dać się zrehabilitować niż ot tak wywalić, bo zastąpić go nawet nie ma kim. Wspominany Galliani to przecież czysta forumowa fantazja.
Tak jeszcze odnosząc się do tej mercatowej strategii kupowania klasowego zawodnika za ok. 30mln to jestem za. Tylko chciałbym przypomnieć, że wydawanie większej kwoty nie gwarantuje podniesienia poziomu sportowego, a i można zrobić to dużo taniej, co pokazywał już właśnie... Marotta.
- Cabrini_idol
- Juventino
Koki co do Moraty masz racje, chlopak ma talent i byc moze za rok dwa zacznie regularnie grac i strzelac ALE wydajac 20 mln na rezerwowego jest glupotą , nie jestesmt REALEM czy BYERNEM aby sobie na to pozwolic.
Fakt jest taki ze sprowadzilismy za 20 baniek rezerwowego( a takim bedzie do konca sezonu ), który jak wystrzeli z forma w przyszlym sezonie to i tak nam go REAL podkradnie, odkupuując go za marne jak dla nich 30 baniek.
Ja w sytuacji klubu wydajac 20-30 mln chcialbym kupic kogos kto z miejsca wskakuje do pierwszej 11 i podnosi jakość zespołu na już.
DO DZIS nie kapuje tego ruchu z Moratą, a tym bardziej dealu przecietnego Pereyry. Dlaczego udine wciska nam jakis przecietniakow , dlaczego nie zaproponowali Sancheza , moglismy spokojnie podzielic to na 2 polowki z prawek wykupu, podobnie jak mialy sie rzeczy z Isla czy Asamoah. Udine nas dyma i to od ladnych paru lat. Wystarczyloby aby ślepy skierowal oko na Francje albo Belgie.
Fakt jest taki ze sprowadzilismy za 20 baniek rezerwowego( a takim bedzie do konca sezonu ), który jak wystrzeli z forma w przyszlym sezonie to i tak nam go REAL podkradnie, odkupuując go za marne jak dla nich 30 baniek.
Ja w sytuacji klubu wydajac 20-30 mln chcialbym kupic kogos kto z miejsca wskakuje do pierwszej 11 i podnosi jakość zespołu na już.
DO DZIS nie kapuje tego ruchu z Moratą, a tym bardziej dealu przecietnego Pereyry. Dlaczego udine wciska nam jakis przecietniakow , dlaczego nie zaproponowali Sancheza , moglismy spokojnie podzielic to na 2 polowki z prawek wykupu, podobnie jak mialy sie rzeczy z Isla czy Asamoah. Udine nas dyma i to od ladnych paru lat. Wystarczyloby aby ślepy skierowal oko na Francje albo Belgie.

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Załóżmy, że Pereyra zostanie wykupiony a mam dziwne przeczucie, że tak będzie...będziemy mieli przeciętniaka, który na PW jest dobry i nic poza tym...
Morata = 20
Pereyra = 17
Razem wyjdzie 37 baniek....fakt - ocenimy ich po sezonie ale póki co nieciekawie to wygląda...
Sanchez za 37 baniek byłby spokojnie do wyciągnięcia ale po co - za drogi...
Kto nam więcej jakości da ? Sanchez czy Morata + Pereyra ?
Pytanie retoryczne bo odpowiedź jest z góry oczywista...
Gdzie jest tutaj jakikolwiek sens ? Naprawdę uważacie, że Marotta zasługuje na oklaski ?
Po tym co napisałem, przeczytałem wypowiedź przedmówcy a o to samo mi właśnie chodzi...
Morata = 20
Pereyra = 17
Razem wyjdzie 37 baniek....fakt - ocenimy ich po sezonie ale póki co nieciekawie to wygląda...
Gdzie jest tutaj jakikolwiek sens ? Naprawdę uważacie, że Marotta zasługuje na oklaski ?
Po tym co napisałem, przeczytałem wypowiedź przedmówcy a o to samo mi właśnie chodzi...

- zahor
- Juventino
A na co większe są szanse - na to że połamie się Sanchez i pożytku z tego zakupu za 37 baniek będzie zero, czy że połamią się jednocześnie Morata i Pereyra?alessandro1977 pisze: Kto nam więcej jakości da ? Sanchez czy Morata + Pereyra ?
Gdzie jest tutaj jakikolwiek sens ?
Żeby była jasność, gdyby to ode mnie zależało, to bez zastanowienia wybrałbym opcję ryzykowną, bo wygrane w lidze cieszą mnie coraz mniej, a sukcesów w pucharach spragniony jestem coraz bardziej. Ale nie można powiedzieć że nie ma w tym absolutnie żadnej logiki. Marotty bym się tutaj akurat nie czepiał, jak dla mnie wszystko to idzie z góry. Polityka klubu jest taka, że może być bez fajerwerków w Europie, ale ma być stabilnie żeby przychody się zgadzały. Stąd też mocna w klubie jest pozycja dyrektora, którego słusznie przyrównano tutaj do Ranieriego.
- Principino
- Juventino
Marotta najwidoczniej w zeszłym okienku miał na celu jedynie poszerzenie ławki rezerwowych także mam nadzieje że w tym roku przyjdzie ktoś kto wbije się do pierwszej 11 na stałe i podniesie nasz poziom chociaż wiadomo jak to z Marottą.
Jakiś Brahimi, czy Firmino w lato i Marotta będzie oczyszczony.
Jakiś Brahimi, czy Firmino w lato i Marotta będzie oczyszczony.
- wloski
- Juventino
Było o tym milion razy, ale jeszcze raz. Potrzebowaliśmy graczy, którzy uzupełnią skład i postawiono na graczy, którzy mogą się stać gwiazdami. Jest grono, którzy w to wątpi, jest grono, które uważa, że gwiazdami nie będą, ale będą ważnym ogniem itp. Dla mnie to są zawodnicy, którzy za sezon, dwa będą decydować o tej drużynie i jej sile (ławka też musi mieć pewien poziom). Kolejna sprawa, zarobki Sachneza, a zarobki wymienionej dwójki przez Ciebie... oni łącznie nie zarabiają tego, co sam Alexis.alessandro1977 pisze:Załóżmy, że Pereyra zostanie wykupiony a mam dziwne przeczucie, że tak będzie...będziemy mieli przeciętniaka, który na PW jest dobry i nic poza tym...
Morata = 20
Pereyra = 17
- Cabrini_idol
- Juventino
Pererya bedzie decydowal o sile Juventusu ? OLABOGA toż tro będzie horror
Oczywiscie ze Alex zarabia wiecej niz oni we dwojke, nikt nie mowi ze nie ale lepiej wydac 5,5-6 mln na pensje Sancheza niz na 2 pensje Moraty Pereyry 3 mln czy tam 4.
Pytanie czy 20 mln za Morate i 17 za Pereyre to byly okazje ? jak tak to ja piernicze takie okazje za rezerwowych. Jeden ma 3 gole i jedna asyste a drugi to chyba ani asysty nie ma po połowie sezonu. Liczby i sama ich gra mowi za siebie, nie byli na dzien dzisiejszy warci 37 mln , TRZYDZIESTU SIEDMIU BANIEK.

Oczywiscie ze Alex zarabia wiecej niz oni we dwojke, nikt nie mowi ze nie ale lepiej wydac 5,5-6 mln na pensje Sancheza niz na 2 pensje Moraty Pereyry 3 mln czy tam 4.
Pytanie czy 20 mln za Morate i 17 za Pereyre to byly okazje ? jak tak to ja piernicze takie okazje za rezerwowych. Jeden ma 3 gole i jedna asyste a drugi to chyba ani asysty nie ma po połowie sezonu. Liczby i sama ich gra mowi za siebie, nie byli na dzien dzisiejszy warci 37 mln , TRZYDZIESTU SIEDMIU BANIEK.

- Cabrini_idol
- Juventino
Nic Cie nie ominęło nie miało co, w sumie jedyne co zapamietamy po tej pierwszej polowce sezonu to to ze Pereyra nie zanotowal ani asysty ani bramki a przy decydujacych sytacjach kopał sie po czole 

No był Sanchez do wyjecia, ale my nie mielismy wolnych 37 mln, dlatego też Pereyra został wypożyczony z opcją wykupu, podobnie jak Romulo.alessandro1977 pisze:Załóżmy, że Pereyra zostanie wykupiony a mam dziwne przeczucie, że tak będzie...będziemy mieli przeciętniaka, który na PW jest dobry i nic poza tym...
Morata = 20
Pereyra = 17
A co do hejtow na Marottę, to nie wiem czy pamiętacie, ale za wybór nazwisk odpowiada Paratici i jego ekipa. Marotta odpowiada za te różne śmieszne oferty. No ale on orze jak może, z pustego i salomon nie naleje.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Zgadzam się z Cabrinim. Dyrektor sportowy w takim klubie nie może sobie pozwolić choćby na to, że liczba udanych transakcji jest równa liczbie nie udanych. Każdemu może się trafić jakiś niewypał ale bez przesady. Poza tym potrzebując wzmocnień do pierwszego składu wydaje odpowiednio 20 i 17 mln (nie oszukujmy się, Marotta zobowiązał się do wykupu), a na lewą stronę, która leży i kwiczy, ściągamy dziadka... Nie mamy takiego budżetu jak Real, Barca, Chelsea, City, Psg, żeby kupować rezerwowych za taką kasę.
- wojczech7
- Juventino
Asystę zanotował i to nie byle-jaką, w meczu z Lazio.Cabrini_idol pisze:Nic Cie nie ominęło nie miało co, w sumie jedyne co zapamietamy po tej pierwszej polowce sezonu to to ze Pereyra nie zanotowal ani asysty ani bramki a przy decydujacych sytacjach kopał sie po czole
Z Pereyry będzie fpyte zawodnik, wspomnicie moje słowa.
Wyliczaj zatem, sprawdzimy czy masz rację.Alexinhio-10 pisze:Dyrektor sportowy w takim klubie nie może sobie pozwolić choćby na to, że liczba udanych transakcji jest równa liczbie nie udanych.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."