Sezon 2014/2015
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
http://www.whoscored.com/Matches/865939 ... ria-Empoli
Zaskoczyła mnie dziś wysoka nota Zielińskiego. Na WhoScored podają, że wszedł w 42. minucie i zdążył zaliczyć 7 udanych dryblingów przeciwko solidnej w tym sezonie Sampdorii. Aż nie chce mi się wierzyć, może to jakiś błąd?
Zaskoczyła mnie dziś wysoka nota Zielińskiego. Na WhoScored podają, że wszedł w 42. minucie i zdążył zaliczyć 7 udanych dryblingów przeciwko solidnej w tym sezonie Sampdorii. Aż nie chce mi się wierzyć, może to jakiś błąd?

- _Piotrek_
- Juventino
Prowadzone od lat badania statystyczne potwierdzają to co wiedzą wszyscy. Juventus ma zdecydowanie najwięcej fanów we Włoszech, a praktycznie co szósty kibic na Półwyspie Apenińskim trzyma kciuki za Starą Damę. Wielka miłość, którą cieszą się bianconeri wiąże się jednak z nienawiścią. Juve to również klub, który ma najwięcej przeciwników w kraju. Kontestatorzy turyńczyków często dają o sobie znać wyżywając się w mediach na aktualnych mistrzach Italii. Dla nich biało-czarni to wróg numer jeden.
Pomawianie Juventusu o oszustwa to prawdziwy stały fragment gry w świecie calcio. Oskarżenia formułują zawodnicy, trenerzy a czasem nawet politycy czy dziennikarze. Tuż po niedzielnym meczu w Neapolu we włoskich mediach rozpętała się prawdziwa burza. Christian Maggio stwierdził, że sędzia boczny nie mógł nie widzieć pozycji spalonej przy golu Caceresa i posądził arbitra o złą wolę i co za tym idzie wypaczenie wyniku. Fakt, że w grę wchodziły centymetry umknął jednak odwróconemu tyłem obrońcy Napoli.
Po więcej zapraszam:
http://tylkopilka.pl/wrog-numer-jeden/
Pomawianie Juventusu o oszustwa to prawdziwy stały fragment gry w świecie calcio. Oskarżenia formułują zawodnicy, trenerzy a czasem nawet politycy czy dziennikarze. Tuż po niedzielnym meczu w Neapolu we włoskich mediach rozpętała się prawdziwa burza. Christian Maggio stwierdził, że sędzia boczny nie mógł nie widzieć pozycji spalonej przy golu Caceresa i posądził arbitra o złą wolę i co za tym idzie wypaczenie wyniku. Fakt, że w grę wchodziły centymetry umknął jednak odwróconemu tyłem obrońcy Napoli.
Po więcej zapraszam:
http://tylkopilka.pl/wrog-numer-jeden/
- Arbuzini
- Juventino
Dość mam wywierania w mediach presji na sędziach. Przodują w tym oczywiście środowiska Romy oraz Napoli. Jakoś nie mam specjalnie przekonania, że władze ligi są w stanie takie zachowania utemperować i coraz bardziej chodzi mi po głowie, że należałoby się wypiąć na to towarzystwo i przewartościować priorytety klubu.
W Serie A byle ugrać 2. miejsce, w najgorszym wypadku 3. Niech w lidze więcej szans niech dostają młodzi piłkarze potrzebujący ogrania, a siły i zdrowie podstawowych zawodników powinny zostać skierowane na Ligę Mistrzów. Bez spiny podejść do tego włoskiego bagienka, a więcej uwagi przyłożyć do zaistnienia w Europie.
Myślę, że pomysł jest na tyle dobry, że powinienem wysłać sugestię na maila Marotty
W Serie A byle ugrać 2. miejsce, w najgorszym wypadku 3. Niech w lidze więcej szans niech dostają młodzi piłkarze potrzebujący ogrania, a siły i zdrowie podstawowych zawodników powinny zostać skierowane na Ligę Mistrzów. Bez spiny podejść do tego włoskiego bagienka, a więcej uwagi przyłożyć do zaistnienia w Europie.
Myślę, że pomysł jest na tyle dobry, że powinienem wysłać sugestię na maila Marotty

- Don Paolo
- Juventino
Oprócz tego dostajemy mniej kasy.Szikit pisze:Arbuzini-genialny pomysł.
Wtedy w przyszłym roku jesteśmy w trzecim koszyku (mistrzowie będą w pierwszych), lądujemy w grupie z Chelsea i Barcą i jazda po LM
Bo mistrz na starcie dostaje więcej kasy z LM. Wielokrotnie było o tym na głównej.
Mówienie, że mistrzostwo Włoch mało znaczy powinno się przemilczeć, ale zrobię wyjątek. Oszczerstwa i wszechobecne wkur...zenie świadczy, że wręcz przeciwnie. Ciśnienie na wygranie ligi w całych Włoszech jest ogromne. Dla ADL, Beniteza i całej reszty śm...iałków Scudetto to niespełnione marzenie.
Moim zdaniem Juventus powinien iść drogą Olympique Lyon, Wisły Kraków i czerpać z ligi pełnymi garściami. Nabić tyle tytułów ile wlezie.
- Szilgu
- Juventino
Tak, nowy pomysl Platiniego, mistrzowie 7 najlepszych lig i zdobywca LM. Czyli Portugalczycy, Holendrzy i Francuzi sie łapią. Swoja droga bez sensu, Ajax i Real moga byc w tym samym koszyku, a nas w przypadku wicemistrzostwa zrzuca sie do trzeciego.Arbuzini pisze:Damm it
To jakiś nowy przepis z tymi mistrzami z pierwszego koszyka?
- Arbuzini
- Juventino
Dzięki, Szikit. Faktycznie ten przepis jest mocno nietrafiony, bo jednak dysproporcje pomiędzy ligami bywają ogromne. Gdzie Real, a gdzie Ajax lub PSV.
No halo, gdzie ja tak napisałem?! Obecnie jesteśmy Juventus "lejemy wszystkich w Serie A" Turyn, a chciałbym jednak żeby postrzegano nas jako Juventus "oni mogą dojść do finału LM" Turyn. Nawet kosztem gorszych wyników w lidze. Tyle. Włoskie męczenie buły zaczyna być już irytujące.Don Paolo pisze:Mówienie, że mistrzostwo Włoch mało znaczy powinno się przemilczeć, ale zrobię wyjątek.
- pumex
- Juventino
...a chwilę wcześniej Cavanda podał do Rafaela z pięciu metrów w sytuacji 400%.Ouh_yeah pisze:Ale Lazio dzisiaj partaczy.... Candreva lutnął w słupek chyba z metra...
Ogólnie jestem mocno zawiedziony pierwszą połową meczu Lazio - Napoli. Niby na boisku dużo ciekawych nazwisk, ale widowisko jest nudnawe, tempo akcji wolne a ogólny poziom gry zbliżony do podrzędnej, europejskiej ligi. Krótko mówiąc: nic wartego uwagi.
Mimo wszystko imo ciut lepiej wygląda Napoli, które przynajmniej momentami potrafi lekko przyśpieszyć. Lazio natomiast wykonuje tuziny bezsensownych, bezproduktywnych zagrań na aferę.
- pumex
- Juventino
Co kto ogląda, chwalić się!
Chciałem obejrzeć Genoa vs Sassuolo ale nie znalazłem porządnego streamu więc skusiłem się na Milan va Atalanta i nie narzekam. Rossoneri udają drużynę i dostają po rajtach 0:1. Atalanta gra bardzo dobrze, jej zawodnicy umieją przyśpieszyć i całkiem dobrze wyprowadzają kontry. Milan bezzębny, a Bonera na lewej obronie to pomysł nie z tej ziemi (już zastąpił go Armero). Chyba tylko Montolivo można pochwalić za grę na poziomie, reszta tj Cerci, Bonaventura, Menez i tak dalej - przypadkowa zbieranina. Byłem ciekawy Zappacosty, ale dziś jest imo jednym z najsłabszych w szeregach ekipy z Bergamo.
- bendzamin
- Redaktor
Oglądam Milan - Atalanta jednym okiem. Gol dla gości po pięknej grze piętami Meneza w środku pola i jeszcze piękniejszej, piknikowej postawie defensywy Rossonerich. Francuz jest mega nieodpowiedzialny i mega nierówny. Milan w tym momencie, w tabeli live, jest 8 punktów nad strefą spadkową, a do podium traci 7 punktów. Gdybym był złośliwy, zacząłbym wklejać posty ich kibiców po wygraniu ogórkowego sparingu z Realem.
Gdzie indziej strzelają nasi byli (Quagliarella, Falque) i przyszli (Berardi - słabo wykonany karny, miał szczęście).
Gdzie indziej strzelają nasi byli (Quagliarella, Falque) i przyszli (Berardi - słabo wykonany karny, miał szczęście).
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Bardzo ważne zwycięstwo Napoli z Lazio. Dla dobra włoskiej piłka Napoli powinno być na podium. Kluby z Mediolanu są w ciemnej d****. My też byliśmy w dołku, ale tylko przez 2 sezony: 2009/10 i 2010/11. Milan i Inter ciągle idą w dół i powoli stają się średniakami:
2010/11: 1. Milan 2. Inter
2011/12: 2. Milan 6. Inter
2012/13: 3. Milan 9. Inter
2013/14: 8. Milan 5. Inter
2014/15: 8. Milan 9. Inter
Wszelkie wynalazki typu Fiorentina, Lazio, Sampdoria czy Genoa nie miałyby obecnie czego szukać w LM.
2010/11: 1. Milan 2. Inter
2011/12: 2. Milan 6. Inter
2012/13: 3. Milan 9. Inter
2013/14: 8. Milan 5. Inter
2014/15: 8. Milan 9. Inter
Wszelkie wynalazki typu Fiorentina, Lazio, Sampdoria czy Genoa nie miałyby obecnie czego szukać w LM.
- rammstein
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
właśnie w tym momencie goście dzisiejszych spotkań prowadzą
wczesniej Napoli wygrało w Rzymie, wczoraj remis w Empoli. czyzby tylko Juventus miał szansę na zwycięstwo jako gospodarz? Oby ..