Serie A 14/15 (18): Napoli 1-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2015, 21:37

Aż oczy bolą, tak paskudny mecz. Chiellini nie mógł nie strzelić kolejnego babola, kiedy to wypracował Napoli pierwszą okazję bramkową. Szczęśliwie piłka poleciała nad poprzeczką. On i Pirlo nie powinni być już częścią Juve w kolejnym sezonie. To samo Llorente. On żyje w ogóle?

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Napoli kurs 12...
:D
Opłaca się chyba ;)

MCL

Juventino
Juventino

Nie gramy wybitnie, ale nie gramy też totalnej padaki. Rozważny futbol i majstersztyk Pogby. Ale nie mówmy nic, bo jeszcze przed nami druga połowa.

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty :)
mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Pogba i te jego uderzenia :dance: Ogolnie mecz średni, bez szału. Ale wynik moze zostac :D Dawać Morate, LLorente niech juz sobie da spokoj.

Hołek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

1.Cieszę się, że Pogba mimo mnóstwa strat w każdym meczu ma jeszcze ułożoną nogę.
2.To co, festiwal błędów i oddane zwycięstwo?
3. Mam wrażenie,że przy stałych fragmentach częściej sami sobie przeszkadzamy niż przeciwnik.

Niektórzy ludzie postrzegają rzeczy w ich naturalnym stanie i zadają sobie pytanie: Dlaczego? Ja marzę o rzeczach, których nigdy nie było i mówię sobie: Dlaczego nie?
delarudii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Wojtek pisze:Noooo taką skuteczność to ja rozumiem :smile:

Pogba jak zwykle ukuł Napoli :dance: Vidal wreszcie jest prawdziwym Vidalem!
Vidal nigdy nie będzie prawdziwym Vidalem na tej pozycji. To nie jest ofensywny pomocnik. I wyraźnie gra na tej pozycji mu nie leży. Nie potrafi rozegrać piłki tak, jakby można było oczekiwać tego od ofensywnego pomocnika.

Co do meczu... ciężko oglądać. Mam nadzieję, że formę złapiemy w drugiej połowie lutego na mecze z Borussią.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2015, 21:38

Dobrze, że teraz ta lepsza połowa :dance:

42. minuta, pojedynek biegowy Chielliniego z Higuainem, kontakt fizyczny, Chiellini zaczyna machać łapami, jak nie trafił, to się przewrócił :prochno: Dobrze, że sędzia to odgwizdał :smile:

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Jako-tako. Oto moje podsumowanie. wygląda to średnio, ale wygrywamy, więc na razie OK. Znowu pytanie czy nie punktów za darmo Napoli.
Buffon i ten drybling...

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Wojtek pisze:Vidal wreszcie jest prawdziwym Vidalem!
A ja wiem.
W ostatnim mecz, a konkretniej w jego pierwszej połowie był tym Vidalem. Dziś? Dla mnie średni występ, niczym się nie wyróżnia. Ale na pewno lepsze to, niż Artek z początku sezonu.
Nie otwieramy się w ogóle i gramy bardzo asekuracyjnie. Jeżeli to ma Nam dać 3pkt, to nie widzę przeszkód.
Skoro Llorente potrafi sobie bardzo ładnie wejść między dwóch obrońców(35 minuta), to dlaczego czasem ma problemy z zaledwie przyjęciem piłki? :whistle:
PS. Piękna bramka.

Obrazek
Spadino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Więcej posiadania piłki, mało efektów.
Dużo niecelnych podań, zwłaszcza w pierwszej fazie meczu.
Czemu Guzman tego nie strzelił - nie wiem, ale nie obchodzi mnie to. :D
Fajne te wejścia Caceresa, mógł nawet strzelić, ale skoro dochodzi do takich sytuacji, to powinien wyciskać z tego więcej.
Llorente nawet nie całkiem tragicznie. Drewno bo drewno (chociaż w jednej ładnie wkręcił w ziemie obrońcę i podał do Pirlo), no ale "ta gra tyłem do bramki".
Bramka trochę z pupy, ale nie narzekam, bo Pogba zrobił to świetnie.
Brakuje mi jakiegoś strzału z dystansu. Może Marchisio. Może Vidal.

Ogólnie nie jest źle! Wystrzegać się kontrataków, gryźć trawę, cholera jasna!

E: Buffon, Ty wariacie.
Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2015, 21:40 przez Spadino, łącznie zmieniany 2 razy.

JUVE PER SEMPRE!
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

annihilator1988 pisze:To samo Llorente. On żyje w ogóle?
Chyba go krytykujesz teraz dla zasady. Zawsze mnie wnerwia, ale dziś jest bardzo przydatny drużynie, podoba mi się! No i po części wywalczył gola ;)

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2015, 21:39

Wojtek pisze: Vidal wreszcie jest prawdziwym Vidalem!
:ok:
Może jeszcze nie czaruje jak za najlepszych czasów, zdarzają mu się błędy, ale wróciła ta dynamika i agresja która była jego znakiem rozpoznawczym.

Kolejny gol, którego nie byłoby gdyby nie drewniany kloc bez techniki, którego nosem wciąga Morata. Być może będzie to odpowiedzią na pytanie dlaczego ślepy Allegri stawia na niego, a nie na młody talent który lada moment zacznie strzelać na potęgę.

Chyba nie muszę pisać czego teraz boję się najbardziej.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2015, 21:40

Wojtek pisze:Chyba go krytykujesz teraz dla zasady. Zawsze mnie wnerwia, ale dziś jest bardzo przydatny drużynie, podoba mi się! No i po części wywalczył gola ;)
Nie, staram się być obiektywny i ja zwyczajnie jakoś nie widzę go na boisku. A co do Pogby, to on właściwie zanotował asystę.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2015, 21:40

Wbrew pozorom jestem dużo bardziej spokojny o drugą połowę niż w meczu z Interem.

Bardzo słaby początek, na szczęście gol trochę naszych uspokoił i poukładał. Nie biegamy jak szaleni, więc jest szansa, że będą siły na drugą połowę :)

JuveGrzesiu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2015, 21:41

Jak dla mnie Vidal znowu słabo xd Pierwsze 10 minut meczu a on nie wiem czy miał chciaż 50% celnych podań :/
No a tak to obrona nie robi jeszcze błędów, w pomocy Pogba mógłby wiecej grać w defensywie zamiast po stracie sie oburzać, no i ten Pirlo... Dziś masakra xd
A ataku Llorente jakby bardziej widoczny czy to przez ten drybling? :D Mam nadzieję, że będzie dziś na niego dużo długich piłek, bo czuję, że może coś ustrzelić ;)

Zablokowany