Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
stf

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2015, 17:43

Zgadzam się z przedmówcami, skoro takie nazwiska dzisiaj padają w kontekście Juve to ja wolę poczekać na Berardiego i Zazę w lecie. Rolando też nam niepotrzebny, lepiej niech gra Ogbonna.

Jedyna sensowna opcja na to okienko, zresztą gdzieś chyba już w kontekście Juve przewijało się to nazwisko. Młody (22 lata) i tani, z dobrymi warunkami fizycznymi i dużą szansą na rozwój. Wartość wg. transfermarkt 4,4mln funtów. Plusem na naszą korzyść jest fakt, że jego agentem jest Mino Raiola, minusem może być konieczność przekonania Greków, a jak wiadomo z nimi rozmawia się podobnie jak z Turkami. Ciekawe czy Marotta spróbuje? Zapraszam do dyskusji.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2015, 18:14

Naprawdę było trzeba zakładać taki temat?

O czym tu w ogóle dyskutować, jak 99% forum kojarzy chłopa tylko z tego, że mam łupnął bramkę w LM...

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2015, 18:18

1. To temat do podpięcia do mercato.

2. Jaki jest sens go zakładać, skoro nawet nie ma żadnego zainteresowania piłkarzem z naszej strony. Ktoś rzucił hasło, że dobrze by go było wziąć, że agentem jest Raiola i od razu masa spekulacji.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2015, 18:20

Załóżmy 150 takich tematów i dyskutujmy...
Jak dla mnie do zamknięcia.

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2015, 18:46

Nastasić do Schalke, czy Juve kimkolwiek w ogóle jest/był zainteresowany? czy to tylko medialne ploty, po to, aby miały czym żyć klubowe fora?

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2015, 19:30

Principino pisze:Mkhitaryan w porównaniu do tego co grał w Szachtarze, a w Borussi to dwie różne osoby, wtedy przyjął bym go z otwartymi rękami, ale teraz nie widzę go u nas kompletnie, to samo co z Kagawą.
Koleś w Szachtarze grał bardzo dobrze. Dużo strzelał, dużo asystowął. Ogólnie był to porządny gracz. W Niemczech zgasł. Nie wiem czemu. Gra kupe jak cała Borrussia.
Kupowanie tego Rolando to jakiś ponury żart. Ogbonna wymiata. Caceres jak zagra kilka meczy i złapie rytm to samo. Najgorzej w obronie gra teraz Chiellini, którego wystawianie to zwyczajne splunięcie w twarz Ogbonnie. Jak znów wyjdzie na boisko Llorente albo Morata to będzie to kolejne przegięcie Maxa. Ci panowie w pakiecie z Chiellinim to gwarancja buractwa i bezużyteczności na boisku. Wolę oglądać niedoświadczonego Comana od tych 2 asów.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2015, 19:49

Berardi musi zostać przez nas wykupiony już w to lato. On musi się rozwijać i spróbować gry na większym poziomie. W Sassuolo spędza już 3 sezon. To nie ta presja, nie ci partnerzy. Pasuje tylko do 4-3-3 i dobrze, bo może wymusi przejście na to ustawienie. Zwłaszcza, że Marotta na własnej skórze przekonuje się chyba teraz, jak trudno ściągnąć dobrego trequartistę do 4-3-1-2. Tym bardziej szkoda, że nie udało się z Shaqirim, bo mógłby grać na lewym skrzydle, a Berardi na prawym i Tevez w środku. Po wykupieniu Berardiego wyglądałoby to pewnie tak:

Buffon
Vrsaljko (Caceres) - Bonucci (Barzagli) - Ogbonna (Chiellini) - Asamoah (Evra)
Vidal (Pereyra) - Marchisio (Pirlo) - Pogba
Berardi - Llorente/Morata/Zaza - Tevez (Coman)

Tak pewnie będzie to wyglądać, bo też uważam, że w lato wykupimy Pereyrę (17 mln), Berardiego (15 mln) i kupimy jakiegoś prawego obrońcę za ok. 10 mln (zakładam, że będzie to Vrsaljko, bo to zaskakujące, że Sassuolo kupiło go po dosyć obiecującym sezonie w Genoi - pewnie maczaliśmy w tym palce). Z wykupieniem Zazy Sassuolo za swoją trójkę wystawi nam rachunek ok. 40 mln, a jeszcze 17 mln dla Udinese.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2015, 20:06

Crunny@
Hm, ale Lichy przecież jeszcze nie odszedł, ostatnio plotki zupełnie ucichły o nim, więc nie wiadomo, ale Juventus miał być dla niego priorytetem. Mnie się wydaje,że na początku lutego zostanie ogłoszone przedłużenie i Marotta triumfalnie ogłosi,że to najwartościowsze wzmocnienie:)
Berardi jest super, ale to nie taki typowy skrzydłowy, nie widzi mi się za kilka lat graczem podobnym do Robbena. On jest takim jakby rozgrywającym ze skrzydła, często schodzi do środka czy cofa się do defensywy. Myślę,że z biegiem czasu może zostać przesunięty na cofniętego napastnika bądź ofensywnego pomocnika, bo ma wszystko by tam grać.
Co do kwot to Pereyra ma być wykupiony za ok 14 baniek co i tak jest kwotą dużą. Vrsaljiko fajnie pogrywa w Sassuolo,ale bardziej potrzeba nam lewego obrońcy, tym bardziej jeżeli Lichy zostanie.Zaza raczej nie przyjdzie chyba,że pozbędziemy się Ferdka bądź Moraty:) Aczkolwiek na przyszłość atak w formie Berardi-Morata/X-Coman może naprawdę siać spustoszenie w szeregach każdego rywala:) Mamy sporo młodych i od lata czas najwyższy zacząć wprowadzać coraz śmielej młodzież by potem nie obudzić się z ręką w nocniku jak całkiem nie dawno Inter czy Milan.

Spadino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2015, 20:11

Crunny pisze: Buffon
Vrsaljko (Caceres) - Bonucci (Barzagli) - Ogbonna (Chiellini) - Asamoah (Evra)
Vidal (Pereyra) - Marchisio (Pirlo) - Pogba
Berardi - Llorente/Morata/Zaza - Tevez (Coman)
Nie wygląda to źle.
Wydatek ponad 50 mln (bo Pereyre raczej i tak wykupimy), ale przydałby się także LO.
Ciekawe też, czy zamiast Barzagliego pojawi się Rugani, choć ja bym Andreę tak szybko nie skreślał.

JUVE PER SEMPRE!
Medzeer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2015, 20:26

Ja osobiście uważam, że powinniśmy odpuścić wykup Pereyry, a te miliony wydać właśnie na Zaze. Wtedy żegnamy się z Llorente i prawdopodobnie wychodzimy na plus. A dlaczego Zaza? Oglądam wszystkie mecze Sassuolo w tym sezonie i naprawdę jestem pod wrażeniem. Tak właściwie to poczynając od trenera. Grają ładną, ofensywną piłkę, ale wracając do Simone. Chłop jest naprawdę silny, zwrotny, ma ponad przeciętne przyjęcie. Jest to dużo lepsza wersja Matriego z porządną domieszką Gatusso. Bardzo często schodzi do środka, walczy, ale zawsze ma siły, aby momentalnie wrócić w pole karne.

Zaza, Berardi to mus. Vrajslko też bardzo chętnie zobaczyłbym w naszych szeregach, świetnie współpracuje z Domenico, ma dosyć niezłe wrzutki i wciąż potencjał do rozwoju.

Problem jest jeden, koszt operacji sprowadzenia tych 3 graczy to prawdopodobnie ponad 40 mln.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2015, 20:47

Serio, karmienie Udinese zaczyna mnie już denerwować. Po tym jak daliśmy Realowi mam mocną potrzebę żebyśmy teraz pokazali komuś miejsce w szeregu. Pereyra nadaje się do tego idealnie.
Medzeer pisze:Problem jest jeden, koszt operacji sprowadzenia tych 3 graczy to prawdopodobnie ponad 40 mln.
To jedna strona medalu. Druga jest taka, że po wyjęciu Sassuolo ich trzech podstawowych zawodników miło by było żeby jednak utrzymali się w lidze.

Sprzedaże. Potrzeba nam sprzedaży. Albo kolejnej pożyczki. Najlepiej tego i tego. Bez hajsu i odpowiednich ludzi niemożliwe było wrócenie do roli hegemona Serie A. Wykonanie kolejnego kroku też musi kosztować.
Ostatnio zmieniony 10 stycznia 2015, 21:33 przez Arbuzini, łącznie zmieniany 1 raz.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2015, 20:53

A jak się skończyła ta akcja z Tomasem Pocchetino z Boca Juniors?

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2015, 22:04

Mehehehe pisze:A jak się skończyła ta akcja z Tomasem Pocchetino z Boca Juniors?
Był już w Turynie tylko wyszły jakieś problemy zdrowotne (nie wyleczona do końca kontuzja czy coś). Twoje pytanie u mnie przypomniało o Tello. Ten niby nowy Cudrado który miał do Nas trafić w styczniu..

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2015, 00:44

Teraz media wpadły na pomysł z Joveticiem i jest tak: City czai się na Bony'ego i chcą uniknąć kłopotów z FF jest skłonne sprzedać Czarnogórca, ale dopiero pod koniec miesiąca. Gdyby zarząd wypożyczył Joveticia (bo zimą kasy nie dadzą) kosztem wykupu Pereyry, to chyba mało kto narzekałby. Do tego dorzućmy sprzedaż Llorente i latem naprawdę może być ciekawie

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2015, 01:01

mrozzi pisze:
jakku1 pisze:Allegri powiedzial, ze albo wezmiemy kogos porządnego, albo w ogóle nie będzie zadnych transferów zimą. I bardzo dobrze, bo w ostatnich dniach pojawialy sie juz takie wynalazki, ze az szkoda slow.

Lepiej poczekac spokojnie do lata, sciagnac tych wszystkich mlodych pilkarzy, ktorych karty posiadamy, dokupic dwa grube nazwiska i tyle. Nie ma co sie bawic w jakies polsrodki.
Pytanie, kto w oczach Allegrego jest zawodnikiem porządnym. :smile:

W lecie weźmiemy Berardiego, może Zazę, wykupimy Pereyrę, coś do obrony i to by było na tyle. Ja w żadne grube nazwiska nie wierzę, CHYBA że oddamy Pogbę (szanse 50/50). Wówczas moglibyśmy sobie na to pozwolić, ale nie wiadomo, jakbyśmy na tym wyszli.
To już ok 45 mln :lol: Przy tym wiecej transferów nie będzie. Chyba że ze sprzedaży przytulimy z 30-40mln.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Zablokowany