Mercato (Lato 2015)
- wojczech7
- Juventino
Weź sobie chłopie dyspenzę od forum na kilka dni, bo co post to, bez obrazy, durniejszy od poprzedniego. Masz jakiś kompleks na punkcie 11 drużyny w tabeli? Zluzuj trochę.alessandro1977 pisze:Jeśli to prawda, że Nike chce interowi pokryć część kosztów transferu to nie mam pytań...dobrze, że Juve porzuciło tych wafli na rzecz Adidasa...
Przypuszczam, że to celowe działanie Nike, mające na celu danie kopa Juve...
---
Snejder mógłby przyjść
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- annihilator1988
- Juventino
Ponoć Galata oczekuje 8 mln funtów, Juve miało dać 6. Szalonooki i jego przebiegłość. Jeśli cokolwiek w tej wiadomości jest prawdziwe, to skończy się na 5-6 plus bonusywojczech7 pisze:Snejder mógłby przyjść
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Sturaro nie idzie do nas po sezonie? Na pozycji Pirlo grali rowniez Vidal i Pogba, gorzej od Marchisio, ale przynajmniej nie gralismy w 10 (defensywa). Jako opcja awaryjna wystarczy. Zreszta podobno mamy przesunac rozegranie blizej bramki rywala. Boli, ze nie probujemy tam Comana. Ma w nogach 'to cos'...annihilator1988 pisze:Pirlo odejdzie, w jego miejsce wejdzie Marchisio i zabraknie piłkarza do rotacji.
Na chwile obecna Pereyra to dla mnie 'no-buy'. Pewnie wiele bedzie zalezec od losow Pogby i Vidala latem. Strach sie bac.
Wyglada to tak, ze nasi faktycznie chca cos zmienic, cos dolozyc do ukladanki. Rownoczesnie zdaja sobie sprawe, ze pare nowych nazwisk na skrzydla to wiekszy wydatek, jak i wieksze ryzyko. Tego nie lubimy

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Sportmediaset podaje, że Sneijder zdecydował się na przenosiny do nas. Jesteśmy rzekomo w stanie zaoferować Turkom 7,5 mln €, przy czym Galata żąda około 10. Myślę, że jesteśmy na dobrej drodze, zwłaszcza że agent piłkarza nie wykluczył przenosin swojego klienta do Włoch, a wręcz zasugerował, że Wesley byłby z takiego rozwiązania zadowolony.
Galata ma ten problem, że nie ma pieniędzy i może się okazać, że będzie niemal zmuszona do oddania tego gracza. Nie zarobi na nim zbyt wiele (nie może jednak liczyć na klauzulę i jest to raczej takie czcze gadanie w mediach), ale uwolni się od jakże wysokiego kontraktu.
Galata ma ten problem, że nie ma pieniędzy i może się okazać, że będzie niemal zmuszona do oddania tego gracza. Nie zarobi na nim zbyt wiele (nie może jednak liczyć na klauzulę i jest to raczej takie czcze gadanie w mediach), ale uwolni się od jakże wysokiego kontraktu.
- Arbuzini
- Juventino
Czegoś nie rozumiem. Pirlo jest jeszcze zakontraktowany na przyszły sezon. Nie ma chyba zbyt wielkiego sensu się go pozbywać wcześniej, ale w 2016 się żegnamy i kończymy tę przygodę.annihilator1988 pisze:Pirlo odejdzie, w jego miejsce wejdzie Marchisio i zabraknie piłkarza do rotacji.
Z tego też względu niezły wydaje mi się Sneijder, który gra dobrze zarówno za napastnikami, jak i w środku pola. Na skrzydle od biedy też sobie poradzi. Fajny zawodnik, na dwa i pół sezonu jak znalazł. Oby tylko był tani, ale nic nie wskazuje na to żeby miało być inaczej.
- filippo
- Juventino
Uważam, że transfer Sneijdera do nas do świetny pomysł, bo ciągle gra fantastycznie. Troche szkoda, że nie będzie mógł grać w CL, ale przecież kontrakt podpisze pewnie na 2,5 roku. Jestem całkowitym zwolennikiem tego transferu, tymbardziej, że Sneijder ma tylko 30 lat
forumowy ujadacz
- PrzemasJuve
- Juventino
lepszego sarkazmu dawno nie czytałem 

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- Vimes
- Juventino
Juventus ma problem z wykorzystywaniem sytuacji, a nie z ich kreowaniem, bo okazji do zdobycia gola nie brakuje. Sneijder to facet od kreowania, a nie egzekutor, więc nie wiem czy jego przyjście cokolwiek zmieni. Najwyżej będziemy stwarzać jeszcze więcej sytuacji podbramkowych, które zostaną zmarnowane. Nam raczej bardziej przydałby się gracz potrafiący trafić w bramkę, akurat tam, gdzie nie stoi bramkarz.
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
to fakt, ale nie zauważyliście, że nawet jak te akcje są to żadko kiedy piłka podawana jest do LLorente, zawsze wiadomo że będzie podana do Teveza. W Llorente całkiem odcięty jest od podań, nie mówiąc już od naszych beznadziejnych wrzutkach i nie mówię tu o jaki hiszpan biedny tylko, że nasi pomocnicy pomijają tego drugiego napastnika czy jest nim Llorente czy Morata. Co do kreowania to jakiś super 100 % sytuacji też nie mamy aż tak dużo, ale fakt że z tych które tworzymy te 2 czy 3 bramki w meczu z Interem powinny paśc
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
to fakt, ale nie zauważyliście, że nawet jak te akcje są to żadko kiedy piłka podawana jest do LLorente, zawsze wiadomo że będzie podana do Teveza. W Llorente całkiem odcięty jest od podań, nie mówiąc już od naszych beznadziejnych wrzutkach i nie mówię tu o jaki hiszpan biedny tylko, że nasi pomocnicy pomijają tego drugiego napastnika czy jest nim Llorente czy Morata. Co do kreowania to jakiś super 100 % sytuacji też nie mamy aż tak dużo, ale fakt że z tych które tworzymy te 2 czy 3 bramki w meczu z Interem powinny paśc
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Vimes
- Juventino
- bartekoo2
- Juventino
Sorry, że tak zmieniam temat ale nurtuje mnie jedno pytanie... oglądałem mecz Juve-inter i jak patrzyłem na grę miedzy innymi pereyry to mnie krew zalewała... koleś nie miał żadnej dobrej akcji (zero)... wiem, że pereyra jest obecnie na wypożyczeniu z Udinese... pytanie tylko czy mamy OBOWIĄZEK wykupienia tego paczesniaka? :evil:
Przypuszczam że to plota, nie mająca nic wspólnego z rzeczywistością. Nam też już kiedyś pomagali takalessandro1977 pisze:Jeśli to prawda, że Nike chce interowi pokryć część kosztów transferu to nie mam pytań...dobrze, że Juve porzuciło tych wafli na rzecz Adidasa...
Przypuszczam, że to celowe działanie Nike, mające na celu danie kopa Juve...
NIe mamy obowiązku, ale go wykupimy, bo Marotta bardzo lubi się z Udinese i lubimy ich finansować.bartekoo2 pisze:Sorry, że tak zmieniam temat ale nurtuje mnie jedno pytanie... oglądałem mecz Juve-inter i jak patrzyłem na grę miedzy innymi pereyry to mnie krew zalewała... koleś nie miał żadnej dobrej akcji (zero)... wiem, że pereyra jest obecnie na wypożyczeniu z Udinese... pytanie tylko czy mamy OBOWIĄZEK wykupienia tego paczesniaka? :evil:
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- ewerthon
- Juventino
Musisz zapytać Marottę albo uzbroić się w cierpliwość.bartekoo2 pisze:czy mamy OBOWIĄZEK wykupienia tego paczesniaka? :evil:
Jeszcze jakiś czas temu cieszyłem się z transferu Rolando, jednak teraz widzę w tym coraz mniejszy sens. Ogbonna wrócił, Caceres też, a Portugalczyk raczej nie wygryzie obecnego klocowatego duetu z pierwszego składu. Zakontraktujemy 30-latka, a latem ma przyjść Rugani i znowu będzie trzeba kogoś sprzedawać za grosze. Ogbonny szkoda, bo w tym sezonie gra dobrze. To kto w końcu? Mam wrażenie, że w tym klubie pracują ślepcy, ewidentnie widać to co napisał Vimes - stwarzamy sobie okazję, jednak nie potrafimy ich wykorzystać. Pereyra ma strzał na poziomie Chielliniego, Llorente zajmuje się ostatnio tylko odgrywaniem piłek, Morata prezentuje się dobrze do momentu aż dojdzie do pola karnego, o Giovinco lepiej nie wspominać. Jak Tevez straci formę to będziemy w czarnym anusie.