Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2015, 16:34

Jesli wierzyc słowom agenta Sneijdera, ze Galate interesują tylko oferty aktywujące klauzule(20mln) to i o Holendrze mozemy raczej zapomniec.

Czas chyba aktywowac plan C :lol:

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2015, 16:38

D-Rose pisze:Jesli wierzyc słowom agenta Sneijdera, ze Galate interesują tylko oferty aktywujące klauzule(20mln) to i o Holendrze mozemy raczej zapomniec.

A Sneijder nie ma czasem prawa zerwać kontraktu z nimi? Bo ponoć mu zalegają z pensją...

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2015, 16:40

D-Rose pisze:Jesli wierzyc słowom agenta Sneijdera, ze Galate interesują tylko oferty aktywujące klauzule(20mln) to i o Holendrze mozemy raczej zapomniec.

Diamanti też rzekomo poza zasięgiem. :rotfl: Spoko, w ostatnich godzinach mercato do klubu dołączy Gilardino i Marotta powie, że był znakomitą okazją i Allegri ma pomysł na jego ustawienie. :smile: Co roku w zimę jest taki sam scenariusz. Zaraz się okaże, że my nikogo nie chcemy kupić, my tylko sondujemy. 8)

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2015, 16:42

mrozzi pisze: Niech mi ktoś wyjaśni ten fenomen - od 3 lat zgarniamy majstra, mamy zyski z tytułu własnego stadionu, gramy regularnie w Europie, a i tak kasy nie ma.
Kyrie Elejson po raz enty słowo klucz - Continassa.

Przez najbliższe lata możecie zapomnieć o poważnych transferach (20mln+). Marotta poluje na tylko na okazje i próbuje jakimś cudem kupić Sneijdera za psie pieniądze, niewykluczone, że mu się to uda. I takimi transferami można pociągnąć jakiś czas, pytanie jaki
Ostatnio zmieniony 04 stycznia 2015, 16:43 przez filippo, łącznie zmieniany 2 razy.

forumowy ujadacz
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2015, 16:42

D-Rose pisze:Czas chyba aktywowac plan C :lol:
Chyba już plan E...

A: Shaqiri (młody i zdolny)
B: Vazquez (jeszcze młody i trochę zdolny)
C: Sneijder (w ogóle nie młody, ale kiedyś dobry)
D: Daimanti (w ogóle nie młody, ale kiedyś solidny)
E: X (stary i nigdy nawet nie solidny)

filippo pisze:Marotta poluje na tylko na okazje
Shaqiri za 15 mln to okazja porównywalna do Vidala. Nie ma pewności, że wypali (jak nie było nawet z Vidalem), ale to niewątpliwie okazja.
Ostatnio zmieniony 04 stycznia 2015, 16:45 przez Crunny, łącznie zmieniany 1 raz.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2015, 16:44

Z tym nie placeniem to nie tak łatwo, tam musi być jakiś termin wyznaczy do zapłaty, jak lub go nie dotrzyma to zwrócenie się do fifa, o rozwiązanie kontraktu.
Wyczytałem ze najbliżej nas Rolando i podobno znowu zaczęliśmy się interesować Scharen

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2015, 16:45

Wojtek pisze:

A Sneijder nie ma czasem prawa zerwać kontraktu z nimi? Bo ponoć mu zalegają z pensją...
Byc moze ma, ale narazie go nie zerwał i trzeba rozmawiac z kebabami a oni go nie puszczą za 2 miliony euro :rotfl:
Diamanti też rzekomo poza zasięgiem. rotfl Spoko, w ostatnich godzinach mercato do klubu dołączy Gilardino i Marotta powie, że był znakomitą okazją i Allegri ma pomysł na jego ustawienie. Smile Co roku w zimę jest taki sam scenariusz. Zaraz się okaże, że my nikogo nie chcemy kupić, my tylko sondujemy
Dobrze, ze Bonaventura poszedł do Milanu bo na 100% byłby teraz na tapecie :lol:

Obrazek
rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2015, 16:47

Arbuzini pisze:
Pozostaje mi tylko mieć nadzieje, że klub ma lepszy plan jak spożytkować w lecie te 15 mln E i może jednak przynajmniej zbijemy cenę za Argentyńczyka.

Względem Sneijdera mam mieszane uczucia. Nie jest dla mnie w ogóle zaskoczeniem, że zawodnik o tym profilu bardziej pasuje Allegriemu i obiektywnie trzeba przyznać, że od Szwajcara na pewno nie prezentuje gorszych umiejętności. Porównania od emeryta Evry są wysoce niesprawiedliwe. Pozostają tylko kwestie ekonomiczne i długość kontraktu.
Podobna nadzieja to matka głupich. Ja już jestem wyzuty z wszelkiej nadziei.
Nie jestem już nawet pewny czy zdecydujemy się na Berardiego. A jeśli tak to jak się ma 15 baniek za Włocha w zestawieniu tej samej kwoty z Shaqirim ? W tej chwili Szwajcar wciąga nosem Domenico- naszą nadzieję na przyszłość.

Co do Sneijdera to ja mam podobnie. Niby daleki jestem od zaglądania piłkarzom w metryki, bo idąc tym tokiem rozumowania można dojść do wniosku, że Robben czy Ribery to leszcze i w żadnym wypadku nie byliby wzmocnieniem dla Juve. Tyle, że Sneijder jest po prostu kiepski od ładnych kilku sezonów i raczej nie wierzę w to, że u nas nagle wystrzeli tylko dlatego, że zna Serie A.
Odpuśćmy sobie lepiej to zimowe okienko, bo Marotta nic dobrego nie wymyśli, zresztą nie wierzę nawet w to, że uda mu się zakontraktować Holendra. Bierzmy tego Rolando jak już musimy i zakończmy tą farsę.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2015, 16:47

filippo pisze:Kyrie Elejson po raz enty słowo klucz - Continassa.
:doh: Zapomniałem..

Conte domagał się spektakularnych wzmocnień i musiał odejść. Allegri jest potulny i nawet w przypadku pozyskania jakiegoś leszcza bez problemu stwierdzi, że go chciał, bo to "piłkarz uniwersalny".

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2015, 16:51

Crunny pisze:
Shaqiri za 15 mln to okazja porównywalna do Vidala. Nie ma pewności, że wypali (jak nie było nawet z Vidalem), ale to niewątpliwie okazja.
Oczywiście, że okazja bo dzisiaj byle gówniak kosztuje niewiadomo jakie pieniądze. Z Shaquirim jest wg mnie tak, że jeśli Juve będzie chciało go kupić to go kupi, bo jestem wręcz przekonany, że woli iść do nas niż do Interu (pomimo tego co mówi się w prasie)
D-Rose pisze: Dobrze, ze Bonaventura poszedł do Milanu bo na 100% byłby teraz na tapecie :lol:
Ja bym go tam nie hejtował, bo w Milanie gra przyzwoicie

forumowy ujadacz
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2015, 17:00

Crunny pisze:
Boże widzisz i nie grzmisz. Vidal grał świetnie i był gwiazdą w Niemczech. Szwajcar jest niechcianym kolesiem z łatką ultra talentu, fajnym dryblingiem i to w zasadzie tyle. Indywidualnie wygląda dobrze, ale zespołowi daje niewiele. Na ten moment to żadna gwiazda, tylko niewiadoma która:
- kosztuje sporo
- od dwóch sezonów nie przekonuje
- wymaga sutego i długiego kontraktu
- bryluje indywidualnie, zespołowo ssie jak mało kto
- gdyby nie wymóg wykupu pewnie byłby u nas już
- na ten moment nie różni się niczym od Pereyry, tylko jest fajnie wypromowany. We Włoszech nikogo nie będzie mijał jak tyczki przy tutejszych odległościach między zawodnikami.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2015, 17:04

Zmieniając nieco temat. Mam szczerą nadzieję, że uda nam się wyrwać tego Neto. Coraz więcej źródeł podaje, że jesteśmy najbliżej pozyskania tego bramkarza i byłby on gotów zaakceptować rolę, póki co, zmiennika Buffona. Nie wydalibyśmy na niego ani eurocenta, w Violi robi kapitalną robotę, jest młody. :ok:

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2015, 17:08

mrozzi pisze:

Diamanti też rzekomo poza zasięgiem. :rotfl: Spoko, w ostatnich godzinach mercato do klubu dołączy Gilardino i Marotta powie, że był znakomitą okazją i Allegri ma pomysł na jego ustawienie. :smile: Co roku w zimę jest taki sam scenariusz. Zaraz się okaże, że my nikogo nie chcemy kupić, my tylko sondujemy. 8)
Piszesz jakbyś się wczoraj urodził, przecież zimą to praktycznie zawsze jest tak samo, same plotki i przyjście jakiegoś wynalazku, chyba,że trzeba kogoś kupić jak Matriego, bo Fabio miał kontuzję. Nie wiem jak Was takie coś może dziwić?

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2015, 17:11

filippo pisze:Marotta poluje na tylko na okazje i
Dokładnie...na przykład, na takie typu Morata za 20 baniek... :rotfl:

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2015, 17:18

Finansowo to Juventus jest daleko za największymi jakieś 250 baniek rocznie za Realem czy United, to jest przepaść a 10 lat wszyscy byli obok.
Włosi sami zniszczyli SerieA w 2006 roku i odbudować się tego nie da. Juventus próbuje, ale gdy te największe kluby mają od lat stadiony i rzesze kibiców na całym świecie to Juve jest dopiero na początku tej drogi z wiadomych względów. Teraz Marotta zaczyna oszczędzać, bo niestety w lecie dał ciała po całości.

Zablokowany