Wszystko o AS Roma
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Najlepszy i tak jest De Sanctis, ktory wczoraj po meczu zauwazyl, ze gdyby Roma miala 6 pkt z pojedynkow domowych z Milanem i Sassuolo, bylaby dzisiaj liderem.
To tak jakby stwierdzic po czasie, ze gdyby nie pare sekund to Atletico siegneloby po CL. Roma w ostatnim czasie kompletnie nie przekonuje i podzielam zdanie Nedveda, ktory, fakt nieco sprowokowany, stwierdzil, ze rzymianie koncentruja sie na gadaniu, a Juventus na swojej pracy do wykonania na boisku. Taki Mauro Baldissoni (dyrektor generalny Romy, o ile zostalem dobrze poinformowany) stwierdzil, ze liczy na odrobienie strat do Juve jeszcze przed bezposrednim pojedynkiem z nami. Oni nie wyciagaja zadnych wnioskow. Powinni sie skoncentrowac na sobie, bo caly czas sa za nami, a z tych glosnych zapowiedzi zdetronizowania zespolu z Turynu poki co nic nie wynika.
Brak Keity i Gervinho to spora strata dla Romy. Nie chodzi o ilosc, a jakosc. Ten pierwszy byl ostatnio jednym z najlepszych, drugi z kolei jest zawsze bardzo grozny pod bramka rywala.
Brak Keity i Gervinho to spora strata dla Romy. Nie chodzi o ilosc, a jakosc. Ten pierwszy byl ostatnio jednym z najlepszych, drugi z kolei jest zawsze bardzo grozny pod bramka rywala.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Frustracja jest zrozumiała. Odpadli z LM, nie odrobili strat w lidze, każdy by się wkurzył. Trochę ich fantazja poniosła po remisie w Manchesterze. Zresztą nie tylko wtedy, bo podobno chcą 20 milionów za Destro 
PS. De Rossi rozegrał kolejny beznadziejny mecz. Roma miałaby w tym sezonie więcej pożytku z Padoina.
PS. De Rossi rozegrał kolejny beznadziejny mecz. Roma miałaby w tym sezonie więcej pożytku z Padoina.
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2014, 11:25 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Sami dali coś koło 15Ouh_yeah pisze:Frustracja jest zrozumiała. Odpadli z LM, nie odrobili strat w lidze, każdy by się wkurzył. Trochę ich fantazja poniosła po remisie w Manchesterze. Zresztą nie tylko wtedy, bo podobno chcą 20 milionów za Destro

mrozzi@
Roma gadaniem chce wywierać presję na całym otoczeniu, gadaniem o arbitrach już im się niejako udało, bo 2 ostatnie mecze to sędzia był po ich stronie, wczoraj musiał trochę to wyrównać, choć i tak gwizdał też pod Romę jak przy faulu Maicona, gdzie powinien wyciągać czerwoną z marszu, nie wiem na co wtedy boczny patrzył. Oni widzą,ze sportowo nie mają szans z Juve i chcą to na wszelaki sposób nadrobić:)
http://www.panorama.it/sport/la-classif ... juve-samp/
Tabela z uwzględnieniem błędów, wszystko opisane. Tylko dziwi mnie,ze zabrali 2pkt Juve, choć uznają sytuację Pogba-Pjanić za nie do rozstrzygnięcia. Poza tym Maicon twarzy tam na pewno nie chronił, zwykłe domysły.Ale tak poza tym to wszystko dość rzetelnie rozpisują:)
- Knursen
- Romanista
Co do wymiany Szary - Destro, wydaję się być to kompletną plotą. Galliani będzie pewnie chciał dostać jak najwięcej kasy za niego, zamiast się bawić w wymiany. A co do Destro, to liczę że ktoś go kupi jak najszybciej, nawet jeśli za mniej pójdzie niż zapłaciliśmy. W Romie potrzeba dużo lepszego napastnika.
A jeżeli chodzi o SerieA, to wydaję mi się że i Juve i Roma grają gorzej niż rok temu. Od 6 kolejki, czyli bezpośredniego pojedynku, Roma często gra nijak tak naprawdę, a zdobyła bodajże tyle samo punktów co Juve w tym czasie.
A jeżeli chodzi o SerieA, to wydaję mi się że i Juve i Roma grają gorzej niż rok temu. Od 6 kolejki, czyli bezpośredniego pojedynku, Roma często gra nijak tak naprawdę, a zdobyła bodajże tyle samo punktów co Juve w tym czasie.
- annihilator1988
- Juventino
Pieprzysz, Juve swoje cele zrealizowało w 99%, brakuje tylko SPW. A co do przewagi to ona się pogłębi, bez Dżerwinio nie będzie miał kto prześcigać rywali i okazji strzeleckich zabraknie.Knursen pisze:A jeżeli chodzi o SerieA, to wydaję mi się że i Juve i Roma grają gorzej niż rok temu. Od 6 kolejki, czyli bezpośredniego pojedynku, Roma często gra nijak tak naprawdę, a zdobyła bodajże tyle samo punktów co Juve w tym czasie.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Il Messagero podalo informacje, ze kibice Romy sa nieco zniesmaczeni po wczorajszym pojedynku swojego zespolu, nie tylko samym wystepem, ale i faktem, ze pilkarze nawet im nie podziekowali i sie nie pozegnali (choc byla to ich ostatnia potyczka w tym roku).
- RuTeK
- Juventino
Tak sobie siedzę i myślę co będzie z As Roma w zimie jak :
- Dwójka wyjedzie na PNA
-Radja Nainggolan odejdzie do Liverpool
-Kevin Strootman odejdzie do ManU ( tak wiem teraz nie grał)
- Dwójka wyjedzie na PNA
-Radja Nainggolan odejdzie do Liverpool
-Kevin Strootman odejdzie do ManU ( tak wiem teraz nie grał)
- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- zbysioJuve
- Juventino
Myślę, że to jest proste. Jeśli nadal chcą się liczyć i jak najdłużej utrzymywać się w walce o scudetto muszą kogoś zakupić w ich miejsce w zimowym okienku. Jeśli chodzi o atak to chyba najgłośniej w tym przypadku mówi się o Benteke z Aston Villi. Jest także opcja z Jacksonem Martinezem i co wydaje się bardziej prawdopodobne Diego Perottim z Genoi. Jeszcze odnośnie tego Benteke to nie wiem, ale jego przyjście chyba jest uzależnione od wytransferowaniu z klubu M. Destro w tym przypadku najgłośniej mówi się o Arsenalu i Milanie.RuTeK pisze:Tak sobie siedzę i myślę co będzie z As Roma w zimie jak :
- Dwójka wyjedzie na PNA
Raczej jest to nieprawdopodobna opcja. Trudno bowiem jest sobie wyobrazić, żeby ktoś z obozu Romy chciałby go w ogóle w tej chwili gdzieś puścić.RuTeK pisze:-Radja Nainggolan odejdzie do Liverpool
Podobno też są zapewnienia, że ma zostać w klubie. Jednak wg mnie gdyby nawet odszedł w tej chwili to nie byłaby to wielka strata dla nich. Po kontuzji to już nie ten zawodnik co wcześniej. Wiem, że grał na razie niewiele, ale ta forma jego pozostawia dużo do życzenia, widać choćby to było w meczu przeciwko Sassuolo.RuTeK pisze:-Kevin Strootman odejdzie do ManU ( tak wiem teraz nie grał)
- Tobor
- Juventino
http://asroma.pl/news/Kolejny-krok-w-pr ... dionu-9332
Władze Rzymu zaakceptowały projekt stadionu Romanistów, co jest kolejnym krokiem do budowy stadionu (choć i tak cała sprawa ciągnie się, przez włoski beton i biurokrację). Można Romanistów nie lubić, ale fajnie, że jako jedni z nielicznych próbują coś ruszyć w Calcio i wyciągnąć Serie A z marazmu.
Władze Rzymu zaakceptowały projekt stadionu Romanistów, co jest kolejnym krokiem do budowy stadionu (choć i tak cała sprawa ciągnie się, przez włoski beton i biurokrację). Można Romanistów nie lubić, ale fajnie, że jako jedni z nielicznych próbują coś ruszyć w Calcio i wyciągnąć Serie A z marazmu.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Przecież Udinese już dawno działa i swój stadion przebudowywuje, Viola,Inter czy Milan też mają swoje plany, od planów do ich realizacji to jeszcze sporo czasu, gdzieś czytałem,ze stadion Romy ma być gotowy do 2018/19 rok także jeszcze daleka droga:)Tobor pisze:http://asroma.pl/news/Kolejny-krok-w-pr ... dionu-9332
Swoją drogą ich stadion ma kosztować ok 400mln dolców + 600 reszta inwestycji także procentować to może za kilka/kilkanaście lat od powstania.
Stadion Juve był dużo tańszy

- zbysioJuve
- Juventino
- Tobor
- Juventino
Szczerze, dla mnie jak będzie zrobiony za prywatne pieniądze, to może i 10mld E kosztować. Prawda, Udine jest w przebudowie, Atalanta i Bologna także mają plany co do stadionów, w Mediolanie Berlu nie wie czy się wynieść czy przebudować San Siro, a Inter nawet nie wiem czy ma działkę pod stadion. Roma ma już konkretne plany, wizualizacje, działkę, część pozwoleń.AdiJuve pisze:Przecież Udinese już dawno działa i swój stadion przebudowywuje, Viola,Inter czy Milan też mają swoje plany, od planów do ich realizacji to jeszcze sporo czasu, gdzieś czytałem,ze stadion Romy ma być gotowy do 2018/19 rok także jeszcze daleka droga:)Tobor pisze:http://asroma.pl/news/Kolejny-krok-w-pr ... dionu-9332
Swoją drogą ich stadion ma kosztować ok 400mln dolców + 600 reszta inwestycji także procentować to może za kilka/kilkanaście lat od powstania.
Stadion Juve był dużo tańszy
Poza tym patrząc na poziom sportowy to w tym momencie porównując Mediolan do Romy to jest przepaść (a szkoda, bo z Milanem zawsze walka była na poziomie - i sportowym i medialnym, czego o Romie nie da się za często powiedzieć, Inter wiadomo, lepiej nie mówić, bo kartki się posypią

Patrząc o zmianie betonu w Calcio to tylko Juve, Roma, Fiorentina i Udine mają zapędy, by coś zmienić. Reszta to leśne dziadki, które wolą nachapać się póki mogą.
Zaś co do stadionów to kiedyś czytałem, że Juve planowało przebudować/zbudować nowy stadion zamiast Delle Alpi w...1996 (czyli 6 lat po budowie na MŚ), to jest dopiero przewał rządzących niewyobrażalny nawet w Polsce.
- Knursen
- Romanista
No nie wiem czy od razu pieprze, po prostu wydaję mi się że w zeszłym sezonie Juventus rzadziej tracił punkty w SerieA i wyglądał lepiej, to samo tyczy się Romy, ale to tylko moje zdanie.annihilator1988 pisze:Pieprzysz, Juve swoje cele zrealizowało w 99%, brakuje tylko SPW. A co do przewagi to ona się pogłębi, bez Dżerwinio nie będzie miał kto prześcigać rywali i okazji strzeleckich zabraknie.Knursen pisze:A jeżeli chodzi o SerieA, to wydaję mi się że i Juve i Roma grają gorzej niż rok temu. Od 6 kolejki, czyli bezpośredniego pojedynku, Roma często gra nijak tak naprawdę, a zdobyła bodajże tyle samo punktów co Juve w tym czasie.
RuTeK, takie gdybanie nie ma sensu. O Radji i Strootmanie krążą ploty i tyle, nic nie wskazuje na to żeby coś było na rzeczy. To tak jakbym teraz rozmyślał jak Juve na wiosnę bez Vidala i Pogby będzie grało, bo pisało się o United czy innych Realach w kontekście tych graczy.
Po pierwsze to Roma nie jest głupia żeby oddawać dwóch czołowych graczy z jednej formacji w połowie sezonu, gdy znalezienie następców w rozsądnej cenie jest misją niemalże niemożliwą.
Po drugie ani nie wierzę w to że Roma chciałaby pozbyć się najlepszego w tym sezonie gracza - Nainngolana, zwłaszcza że ma połówkę jego karty i zamierza w najbliższych miesiącach odkupić drugą, ani nie wierzę też że np. United by teraz wyłożyło kupę kasy za Strootmana - gracza który nie grał grubo ponad pół roku i nie wiadomo co pokaże.
Jeżeli już jakieś poważne transfery będą grane, to pewnie w lecie - gdy Radja będzie zawodnikiem jednego klubu i będzie wiadomo jak Strootman wygląda po kontuzji. Wtedy myślę że max. jeden odejdzie, choć wcale nie musi.
- jarmel
- Redaktor
No nie masz racji, Juventus na początku tamtego sezonu może faktycznie lepiej punktował, ale z tego co pamiętam dużo razy po prostu mieliśmy mega farta. Gra wyglądała straszliwie, ledwo się to dało oglądać, teraz może mecze nie są jakieś mega porywające, ale moim zdaniem gra wygląda dużo lepiej niż w zeszłyum sezonie.Knursen pisze: No nie wiem czy od razu pieprze, po prostu wydaję mi się że w zeszłym sezonie Juventus rzadziej tracił punkty w SerieA i wyglądał lepiej, to samo tyczy się Romy, ale to tylko moje zdanie.
Co do Romy to się zgodzę.
#AllegriOut