Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2014, 08:32

Arbuzini pisze:A kim to jest Shaqiri, że Serie A jest dla niego za słaba?
Jest piłkarzem, którym zainteresowane jest kilka klubów na mniej więcej podobnym (i wyższym) poziomie co Juventus, grających w silniejszych ligach.
Arbuzini pisze: 3/4 naszego podstawowego składu prezentuje taki sam albo wyższy poziom sportowy od filigranowego Szwajcara i jakoś gra w lidze włoskiej im nie uwłacza.
Pomijając już kwestię czy to aby na pewno 3/4, jaki procent tych graczy trafiając do Serie A był na takim poziomie, na jakim jest obecnie Szwajcar?
Arbuzini pisze: Nie spinam się jakoś mocno na to, że ma takie podejście. Jego prawo. Jednak Juventus to ciągle Juventus. Nawet jakbyśmy grali w lidze rosyjskiej.
To bardzo dobrze że się nie spinasz, bo tutaj nie ma się co spinać, tutaj trzeba pokornie przyjąć pewną informację do wiadomości i wyciągnąć z niej wnioski - fakt, że liga włoska jest w kryzysie ma znaczenie i wpływa na pozycję Juventusu na rynku transferowym. Nawet jeżeli Juve na tle tego bagna prezentuje zupełnie inną jakość.
Kucharius1 pisze: Tyle o tym jak Szwajcar gardzi Serie A.
Gardzić nie gardzi, po prostu mając możliwość grania w silniejszej lidze traktuje przeprowadzkę do Włoch jako plan B, opcję awaryjną. Z tekstu, który przytoczyłeś wynika, że Shaqiri nie powiedział im "nie", co wcale nie znaczy że Roma (czy inny włoski klub) znajduję się na szczycie jego listy życzeń.
Ostatnio zmieniony 19 grudnia 2014, 09:40 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2014, 08:50

http://www.asroma.pl/news/Savini-Shaqir ... Romie-9028

Tyle o tym jak Szwajcar gardzi Serie A.

Medzeer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2014, 11:31

Pełna zgoda z Zahorem, ale w tej kwestii Arbuzini jest uparty i nadal twierdzi, że liga włoska jest super i w ogóle. A na deser, zostawiam link do tematu sprzed paru lat, gdzie starałem się pokazać, że już niedługo będzie bardzo źle z serie a. http://forum.juvepoland.com/viewtopic.p ... highlight=

Kto najgłośniej krzyczał, że gadam głupoty? Arbuzini i wojti-s

Teraz im pewnie nie jest do śmiechu, zawodnicy z ambicjami omijają serie a szerokim łukiem. Liga kuleje pod każdym względem, sportowym, finansowym i kulturowym ( wszechobecny rasizm).

Fakt, że Roma i Fiora przebąkują coś o stadionie tego nie zmieni, jesteśmy lata za czołówką.

Cytując użytkownika wojti-s w tamtym temacie: "Hm...po przeczytaniu Twojego posta też się nad tymi idiotami zastanawiam."

Post był oczywiście skierowany do mnie:) no więc wojti-s, zastanowiłeś się już kto jest idiotą :)?

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2014, 14:03

Shaqiri za 12? Yno brac.

Mozemy sprzedac Morate juz latem czy musimy odczekac 2 lata, az laskawie Real oficjalnie wylozy na niego lache?

Co sadzicie o Mendym i Kurzawie?

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2014, 14:17

http://angielskaliga.eu/news/show/poraz ... y-transfer

Strootman ponoć za za 38 mln w ManU od stycznia.

W tym sezonie po kontuzji nie pograł wiele, a jedynie 2 lata starszy Nainggolan zastępuje go bardzo dobrze. Roma finansowo wyjdzie na tym ok, jakościowo chyba też.
Jacky pisze:Mozemy sprzedac Morate juz latem czy musimy odczekac 2 lata, az laskawie Real oficjalnie wylozy na niego lache?
Przez 2 lata możemy go sprzedać do innego klubu niż Real tylko jeśli ktoś wyłoży 100 mln euro :angry:

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2014, 14:39

Crunny pisze:
Jacky pisze:Mozemy sprzedac Morate juz latem czy musimy odczekac 2 lata, az laskawie Real oficjalnie wylozy na niego lache?
Przez 2 lata możemy go sprzedać do innego klubu niż Real tylko jeśli ktoś wyłoży 100 mln euro :angry:
Najlepszy deal ever.
Liczę, że wzmocnimy się zimą chociaż troszkę. A w lecie czekam w końcu na jakiegoś ogarniętego lewego obrońce.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2014, 15:13

Najgorsze z Moratą jest to, że jeśli się ogarnie i zacznie strzelać bramki to my nie będziemy chcieli go stracić ale Real go kupi, a jeśli będzie grał tak jak do tej pory to będziemy chcieli go opchnąć, ale Real go nie kupi :D Brawa dla Pereza:)

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2014, 15:42

Cóż, Real nie chciał w ogóle oddawać Moraty, ale Juventus się mocno napalił na niego (nasi skauci wystawiali mu laurki od przynajmniej dwóch lat). Dlatego warunki są jakie są. Według mnie nic z tego nie będzie, ale lepiej zaryzykować z takim chłopakiem za 20 mln, niż ładować 15-18 w napastnika typu Matri, Pazzini...

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2014, 15:51

http://www.acmilan.com.pl/news/SkySport ... iego-10787

Zaskoczyła mnie wiadomość na stronie Milanu, że niby obserwujemy Ramiego :shock:

Spoko obrońca, ale na pewno nie zgodzi się na ławkę, a my szukamy kogoś do trójki: Bonucci, Chiellini, Ogbonna (Barzagliego nie liczę, bo nie wiadomo co z nim będzie). W ogóle mam wrażenie, że w takim Milanie i Interze gra wielu graczy, którzy gdyby grali u nas, byliby wymiataczami. Rami jest jednym z nich. Oba mediolańskie kluby grają totalnie poniżej możliwości swojej kadry.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2014, 17:14

A ja mam zdanie takie że ci obrońcy Milanu i Interu a nawet Romy i Napoli nie są o 2 klasy gorsi od naszych środkowych i nie mieli by żadnych szans na przebicie.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2014, 17:25

Rami bardzo dobry obrońca, w Valencii grał naprawdę dobrą piłkę, ale lepiej inwestować w Ruganiego.
Co do Shaqiriego, coraz bardziej przychylam się do oceny Pepa,że Szwajcar inteligencją nie błyszczy, raz mówi to a za chwilę coś innego.
Na lewą mi się marzy Gaya z Valencii ale to science fiction niestety;/Za chwilę zgarnie go Barca albo Real ew. ktoś z europejskich gigantów.

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2014, 18:47

Crunny pisze:http://www.acmilan.com.pl/news/SkySport ... iego-10787

Zaskoczyła mnie wiadomość na stronie Milanu, że niby obserwujemy Ramiego :shock:

Spoko obrońca, ale na pewno nie zgodzi się na ławkę, a my szukamy kogoś do trójki: Bonucci, Chiellini, Ogbonna (Barzagliego nie liczę, bo nie wiadomo co z nim będzie). W ogóle mam wrażenie, że w takim Milanie i Interze gra wielu graczy, którzy gdyby grali u nas, byliby wymiataczami. Rami jest jednym z nich. Oba mediolańskie kluby grają totalnie poniżej możliwości swojej kadry.
czyli norma, mial byc Schar, bedzie Rami albo inne Zapaty z Bonerami...

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2014, 20:10

Swego czasu pojawiły się plotki że jesteśmy zainteresowani Gaudino z Bayernu któremu w przyszłym roku kończył się kontrakt
( http://www.juvepoland.com/news.php?id=29715 )
Niestety Gaudino podpisał na dniach czteroletni kontrakt z Bawarczykami.
http://www.bayern.munchen.pl/art/show/s ... tami/15282
Rabiot podpisał z PSG, Gaudino z Bayernem. Kogo my teraz ściągniemy z młodych, z kończącymi się kontraktami latem? :prochno:

"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2014, 20:48

M.R. pisze:Swego czasu pojawiły się plotki że jesteśmy zainteresowani Gaudino z Bayernu któremu w przyszłym roku kończył się kontrakt
( http://www.juvepoland.com/news.php?id=29715 )
Niestety Gaudino podpisał na dniach czteroletni kontrakt z Bawarczykami.
http://www.bayern.munchen.pl/art/show/s ... tami/15282
Rabiot podpisał z PSG, Gaudino z Bayernem. Kogo my teraz ściągniemy z młodych, z kończącymi się kontraktami latem? :prochno:
Tielemansa :prochno:

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2014, 21:08

Medzeer pisze:Pełna zgoda z Zahorem, ale w tej kwestii Arbuzini jest uparty i nadal twierdzi, że liga włoska jest super i w ogóle. A na deser, zostawiam link do tematu sprzed paru lat, gdzie starałem się pokazać, że już niedługo będzie bardzo źle z serie a. http://forum.juvepoland.com/viewtopic.p ... highlight=

Kto najgłośniej krzyczał, że gadam głupoty? Arbuzini i wojti-s
Nie wiem nawet jak to skomentować. Jesteś cholernie małostkowy w tym momencie. Przytaczasz jakąś dyskusję sprzed ponad pięciu lat, w której napisałem jednego posta w stonowanym tonie i manipulujesz w taki sposób, że starasz się mnie przedstawić jako jakiegoś krzykacza i jeszcze wciskasz, że mam inne poglądy od tych faktycznych. Słabo kolego, słabo :naughty:

Odniosłem się tylko do Shaqiriego i jego wysokiego mniemania o sobie. Tym czasem gość jest regularnym rezerwowym w Bayernie i nie cieszy się opinią zbyt bystrego zawodnika. Przydałbym się nam oczywiście bardzo ze względu na umiejętności i pozycję na boisku, ale mamy w składzie piłkarzy o podobnej lub wyższej klasie i jakoś Serie A nie jest dla nich póki co za ciasna. Nie on to znajdą się inni chętni do reprezentowania naszych barw.

To, że liga (i reprezentacja) regularnie idzie w dół jest dość oczywiste i ostatnie wybory na prezydenta tylko potwierdzają, że układ jest ważniejszy (i silniejszy) niż dobro włoskiej piłki. Jednak Juventus i Roma (w sporym stopniu naśladując nasz model) walczą w tym bagnie jak się da i nie wydaje mi się żeby ujmą było granie w tych dwóch klubach.

Zablokowany