Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2014, 00:12

wloski pisze:Wolałbym już na bramce Jana Kollera.
zanim palniesz idiotyzmem pomyśl chociaż tyle razy ile wskazuje Artek w Twoim avatarze, pomysł pozyskania chłopaka fajny, ale skończy jak Szymkowiak, Wawrzyniak i Piszczek w JUVE, czyli plota

za to celniejsze może być to, że Juve poważnie stara sie o ROlando i to może być "zalanie" dziury w obronie

swoją drogą ciekawe co z Marrone, Barzaglim i Caceresem skoro ich Allegri powołał

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2014, 00:36

Za nim pochylisz się nad każdym postem pomyśl, że życie to nie tylko spięte pośladki.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2014, 01:11

PrzemasJuve pisze:swoją drogą ciekawe co z Marrone, Barzaglim i Caceresem skoro ich Allegri powołał
Nic. Po prostu chce by wszyscy razem świętowali zdobycie Superpucharu Włoch :prochno:

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2014, 04:24

Ah, Lacazette. Cóż za piękna plotka. Nie mogę uwierzyć, że Lyon miałby dostać za niego tylko 20 mln E. On albo Depay to moje marzenie do formacji ofensywnej. To tacy piłkarze, dla których byłbym w stanie poświęcić dwóch dowolnych zawodników z naszego ataku oprócz Teveza. Nawet jeśli na ławce mielibyśmy mieć znowu Bendtnera.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2014, 10:16

zaden Lazacazzete bomba wybuchała - Juve idzie po Falcao :) w pakiecie z Juanem Matą za Arturo Vidala ;)
nie, nie zartuje ( co do Maty i Vidala, ale nie Radamela), aczkolwiek takich plotek to bym się spodziewał.
A spekulując dalej to chyba poszedłbym na taki deal w tym momencie.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2014, 11:23

Arbuzini pisze:Ah, Lacazette. Cóż za piękna plotka. Nie mogę uwierzyć, że Lyon miałby dostać za niego tylko 20 mln E. On albo Depay to moje marzenie do formacji ofensywnej. To tacy piłkarze, dla których byłbym w stanie poświęcić dwóch dowolnych zawodników z naszego ataku oprócz Teveza. Nawet jeśli na ławce mielibyśmy mieć znowu Bendtnera.
W przypadku przyjścia jakiegoś zawodnika z ligi francuskiej (tym bardziej Lacazette) bym był zaskoczony nie mniej gdy przychodził do nas Tevez. Ale to transakcja na lato. A obecnie.. No bieda trochę z atakiem, Llorente stracił fromę z poprzedniego sezonu, a Morata to zawodnik "8 mln euro". W zimie trzeba raczej kogoś z jajem, ani Zaza czy Kramaric według mnie takimi nie są. Jak patrze Berbatova czy Drogbę, to aż dziw mnie bierze dlaczego my nie mamy napastnika doświadczonego z taka klasa.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2014, 11:40

Napastnicy to jedno. Ja nie jestem zadowolony mimo wszystko z Pereyry. Niby widoczny i aktywny, tylko że mało z tego wynika. Jestem ciekaw jak wyglądałaby gra z Tevezem za Comanem i Moratą/Llorente.

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2014, 11:47

Pereyra mi się całkiem podoba, ale zdecydowanie brak mu statystyk. Zero bramek i zaledwie jedna asysta to trochę za mało jak na ilość minut, które dostał w tym sezonie. Póki co jednak daleko mi by go krytykować, jeżeli wziąć pod uwagę samą grę, to znacząco nie odstaje, ale tak jak mówię, zawsze będzie w cieniu innych naszych zawodników w środku pola jeżeli nie zacznie strzelać bramek i asystować, a może mieć z tym ciężko, bo w kilku sytuacjach pod bramką rywala ewidentnie pokazał, że nie ma "tego czegoś" co ma (a obecnie bardziej miał) Vidal.

Co do Lacazette... nie napalałbym się, a podobno Kramaric odnowił kontrakt z Rijeką, więc cena za niego trochę skoczy. Skończy się znając życie na Zazie, a na obrone pewnie weźmiemy Rolando.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2014, 12:45

Vincitore pisze:a podobno Kramaric odnowił kontrakt z Rijeką, więc cena za niego trochę skoczy. Skończy się znając życie na Zazie, a na obrone pewnie weźmiemy Rolando.
Tak, przedluzyl, ale pojawilo sie info, ze paradoksalnie nie zmieni to jego ceny, czyli ok. 10 mln €. Problem stanowi zainteresowanie BVB oraz Arsenalu.

Niemiecki Sportbild, powolujac sie na szwajcarski Blick podal dosc zaskakukaca informacje. Bayern jest ponoc gotow, by pojsc na pewne ustepstwa i mialby pozwolic na odejscie Shaqiriego za 12,5 mln € (czyli tyle, ile Bawarczycy musieli zaplacic Basel). Wczesniej mowilo sie o kwocie 20 mln, ale Szwajcar za wszelka cene chce zmienic srodowisko. Jesli okazaloby sie to prawda, Marotta musi go zakontraktowac...

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2014, 13:02

mrozzi pisze:Niemiecki Sportbild, powolujac sie na szwajcarski Blick podal dosc zaskakukaca informacje. Bayern jest ponoc gotow, by pojsc na pewne ustepstwa i mialby pozwolic na odejscie Shaqiriego za 12,5 mln € (czyli tyle, ile Bawarczycy musieli zaplacic Basel). Wczesniej mowilo sie o kwocie 20 mln, ale Szwajcar za wszelka cene chce zmienic srodowisko. Jesli okazaloby sie to prawda, Marotta musi go zakontraktowac...
Jeśli to prawda to super wiadomość. Szkoda tylko, że w LM nam nie będzię mógł pomóc, bo to byłoby wielkie wzmocnienie;) Bierem go!

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2014, 18:03

Jak Szwajcar byłby w takiej cenie to nie ma sie nad czym zastanawiać.Nawet poszedłbym dalej i nie wykupował Pereyry. Problem Shaqiriego w Bayernie jest taki jak u nas Giovinco - grają zwyczajnie lepsi od niego, oczywiście nie ujmuje to jego klasy bo przegrać z Riberym czy Robbenem to nie wstyd.

Sytuacja Shaqiriego przypomina transfer Pirlo.Piłkarz bez wątpienia klasowy, mający problemy w obecnym klubie, naładowany sportową złością , szukający nowych wyzwań,klubu i trenera ktory w niego uwierzy i pozwoli pokazać wszystkim pełnie swoich umiejetności.

Nic tylko brać.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2014, 18:44

mrozzi pisze: Niemiecki Sportbild, powolujac sie na szwajcarski Blick podal dosc zaskakukaca informacje.
Niestety muszę zepsuć święto. W tym samym artykule Blick podaje, że Shaqiri najpewniej wyląduje w Anglii, było to wczoraj. Dzisiaj redaktor naczelny działu piłkarskiego tejże gazety pokusił się o napisanie felietonu na ten temat, który można znaleźć tutaj. W szczególności polecam ostatni akapit. Dla nieznających języka - dziennikarz sugeruje, że być może nie byłoby źle gdyby Szwajcar przemyślał raz jeszcze zdanie co do nieprzechodzenia do BVB lub Juventusu, bo być może te klubu byłby dla niego właściwym wyborem. O tym, że Shakiri nie chce iść do Dortmundu akurat wiedziałem, stwierdził że po Bayernie każdy inny klub w Niemczech byłby krokiem w tył. Z pewnym smutkiem, ale bez zdziwienia przyjmuję do informacji wiadomość, że jest on również juvesceptyczny z powodu słabego poziomu ligi. To jest właśnie jeden z powodów dla których nie podzielam poglądu szczypka i innych pod tytułem "im słabsza Serie A tym lepiej, bo łatwiej o scudetto".

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2014, 19:03

Guardiola uważa go za niezbyt inteligentnego tak delikatnie ujmując:) Zresztą widać,że nie pasuje mu Shaqiri do gry.Daje mu bardzo mało szans, stawia go na równi z młodym Hojbjergiem czy mało znanym Rode. Nie jestem przekonany do Shaqiriego, no chyba,że dałoby radę za te ~10mln, wtedy gra warta ryzyka:)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2014, 22:14

zahor pisze:...
Liga slaba, fakt, ale moim zdaniem argumentem zdecydowanie lepszym jest postep Pogby u nas. Akurat podawanie przykladu Reusa nie jest zbyt trafne, bo Niemiec w obecnym klubie raczej szczesliwy nie jest. Jak dla mnie Shaqiri poradzilby sobie w czolowym klubie Europy i pod tym wzgledem nie zgadzam sie z redaktorem. Ewentualne przejscie do United czy Liverpoolu mogloby byc z kolei strzalem w stope, bo poki co nie ma w ich przypadku mowy o stabilizacji.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2014, 01:10

A kim to jest Shaqiri, że Serie A jest dla niego za słaba? 3/4 naszego podstawowego składu prezentuje taki sam albo wyższy poziom sportowy od filigranowego Szwajcara i jakoś gra w lidze włoskiej im nie uwłacza. Nie spinam się jakoś mocno na to, że ma takie podejście. Jego prawo. Jednak Juventus to ciągle Juventus. Nawet jakbyśmy grali w lidze rosyjskiej.

Zablokowany