Liga Mistrzów 2014/15

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2014, 19:33

No w zeszlym sezonie (a raczej drugiej jego czesci) Di Maria pokazywal kapitalna formę i sam bylem w nie małym szoku, ze go tak chetnie oddali (za nie mała kase tak swoja drogą)

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2014, 20:46

Na James po MŚ był taki hype, że Realowi spłacił się krótko po wakacjach. A Di Maria przychodząc, a nawet już będąc zawodnikiem ze świetnymi statystykami taki nie był. Sportowo niby Real ucierpiał na tej wymianie, ale finansowo nie. Reus też ma pewien "hype" i jeżeli zostanie sprowadzony za klauzule to tak na prawdę też się spłaci w wakacje i reszta to już będzie tylko wartość dodana. Modricia się nie pozbędą, bo to ich najważniejszy zawodnik obok Ronaldo. Inni zawodnicy to kwestia ceny, Real już nie sprzedaje po taniości.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2014, 23:24

517 – Juventus defender Giorgio Chiellini made the most passes overall in the Champions League group stages
Nie ma to jak z naszego drewniaka zrobić faceta który podał najwiecej razy w grupowej edycji LM o.O

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2014, 23:55

Ziomek pisano o tym tydzień temu.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2014, 00:02

Sprawdziałem kursy bukmacherów na awans. Każda para ma wyraźnego faworyta, nawet Arsenal-Monaco (1.35 do 3.00), Chelsea-PSG (1.40 do 2.70) i Porto-Basel (1.40 do 2.60). Tylko my z Borussią 1.85 do 1.85!

KamilDeath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2014, 13:04

na bwin faworytem jest niemiecki zespół 2,00 -:- 1,75, więc pisanie u buków jest trochę nie do końca sprawdzone
:naughty:

...abyssus abyssum invocat.......piekło wzywa na pomoc piekła....
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2014, 14:24

KamilDeath pisze:na bwin faworytem jest niemiecki zespół 2,00 -:- 1,75, więc pisanie u buków jest trochę nie do końca sprawdzone
:naughty:
A na Betclicku oraz Bet-at-home jest idealnie 1.85 do 1.85.

Kicek7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2014, 14:51

Obrazek

Macie porównanie kilku buków. Bardzo wyrównane kursy i chyba słusznie.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2015, 17:33

http://www.goal.com/en/news/1716/champi ... ID=HP_HN_1

A My tu marudzimy ze sie z nami nie licza! :C

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2015, 17:43

Adrian27th pisze:http://www.goal.com/en/news/1716/champi ... ID=HP_HN_1

A My tu marudzimy ze sie z nami nie licza! :C
Akurat Carlo miał prawo tak powiedzieć, nie dość,ze jest Włochem, prowadził przecież Juve. Ponadto w zeszłym sezonie wcale Juventus w dwumeczu słabszy od Realu pomijając wyniki nie był, Realowi z Juve gra się dosyć ciężko. Także taka wypowiedź może być jak najbardziej zasadna z ust Ancelottiego w kontekście rywala dla Realu.

Dtmiu

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2015, 16:39

Już dzisiaj wraca Liga Mistrzów, a w temacie cisza :) Na początek może mała rozpiska:

17.02 Wtorek:

Paris Saint-Germain vs. Chelsea Londyn
Szachtar Donieck vs. Bayern Monachium

18.02 Środa:

FC Schalke 04 - Real Madryt
FC Basel - FC Porto

Dzisiaj moja uwaga (i pewnie większości z was) będzie skierowana na Paryż. O ile nie jestem wielkim fanem szejkowych tworów, to akurat do wielu piłkarzy PSG mam sentyment, a za Chelsea nigdy nie przepadałem, także trzymam kciuki za Ibrę i spółkę. Szkoda tylko trochę tej mini-plagi kontuzji w Paryżu.

Co mnie zaskakuje w przewidywaniach przedmeczowych, to niesamowite faworyzowanie Chelsea gdziekolwiek bym nie wszedł. Mam wrażenie że francuzi są trochę niedoceniani, a to naprawdę klasowa drużyna. W lidze grają jak grają, ale od dawna wiadomo, że mecze ligowe i pucharowe należy rozdzielać grubą kreską. Nie ukrywam że mam też sporą słabość do takich graczy jak Zlatan czy Veratti i mam nadzieję, że to oni dzisiaj pokażą klasę.

Po Chelsea nie wiem za bardzo czego się spodziewać. Mam wrażenie, że to jest trochę problem drużyn Mourinho: jakkolwiek dobrej ekipy by nie posiadał, to jednak z mocnym rywalem zagra tak, że dwumecze często są stykowe. Mimo, że teoretycznie mógłby wyjść ostrzej do przodu i szybciej pozamiatać. Z tą Chelsea jest nieco podobnie, niby są niesamowicie silni personalnie, mają mnogość wyboru jeśli chodzi o skład, a jednak brakuje im często kropki nad i. Dlatego nie zdziwię się, jeśli dzisiaj wyjdą nieco zbyt zachowawczo i się na tym "przejadą".

Mój typ: 2-0

O drugim spotkaniu w sumie nie ma co wiele mówić, nawet jeśli sprawa awansu nie rozstrzygnie się dzisiaj, to stanie się to za trzy tygodnie. Szachtar to jedna z tych drużyn typu Schalke czy Bayer, niby wszystko pięknie ale jak trafią na któregoś z gigantów to jesteśmy świadkami manit w najczystszej postaci.

Mój typ: 1-2

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 17 lutego 2015, 17:21

Szkoda mi było PSG w zeszłym roku, odpadli stosunkiem bramkowym (kolejny raz już trafiając szybko na giganta), przez bramkę straconą w pierwszym meczu. Nie uważam, by grali na remis, ale myślę, że jeśli osiągną satysfakcjonujący wynik, to nie będą forsować do końca tempa narażając się na kontry. A na pewno od początku będą chcieli przejąć inicjatywę. Mam sentyment do Ibry czy Cavaniego, dzisiaj trzymam kciuki za Paryżan.

Ciekawie zapowiada się dla mnie starcie FC Basel z FC Porto. Oba zespoły nie są z najwyższej półki, poziom widowiska powinien być wysoki, nie gorszy od starcia w Paryżu. Bazylea od jakiegoś czasu ciekawie radzi sobie w europejskich pucharach, w końcu mają realną szansę awansu do 1/4, więc takiej szansy mogą nie odpuścić. Z drugiej strony Porto, które też wietrzy szanse na wansa do dalszej fazy. Oba zespoły (obok pary Arsenal-Monaco) są potencjalnie wymarzonym przeciwnikiem dla dowolnej ekipy w 1/4.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2015, 17:29

Verratti - czemu tyle osób robi błąd w pisaniu jego nazwiska? :wink:

Zaczynając od drugiego spotkania, zdziwię się jeśli padnie wynik typowany przez Dtmiu. Jeśli musiałbym, stawiałby raczej 0:2 lub 0:3.

W zasadzie z typem pierwszego meczu również się nie zgadzam :wink: Obecna Chelsea Mourinho nie da sobie wcisnąć dwóch goli nie strzelając żadnego. Stawiałbym na 1:1 lub 0:1. Za każdym razem gdy w tym sezonie oglądałem mecze The Blues to zawsze prezentowali się jak czołg (inna sprawa, że chyba za każdym razem widziałem ich grających na Stamford). W sumie to właśnie ich wskazywałbym jako faworytów do końcowego triumfu.

Jeśli miałbym pokusić się o szersze wytypowanie kandydatów do zdobycia LM, to moja subiektywna lista wyglądałaby tak:
1. Chelsea
2. Atletico
3. Bayern

W pierwszej trójce nie ma Barcy, ponieważ imo nie mają trenera do zwycięstwa w Champions League, ani Realu, zgodnie z zasadą, że nie można tego tytułu zdobyć dwa razy z rzędu :)

Obrazek
Dtmiu

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2015, 17:46

Jeśli chodzi o drugie spotkanie, to założyłem po prostu, że jeśli Szachtar chce w ogóle myśleć o dalszej fazie to Bayernowi trudne warunki postawić muszą dzisiaj, stąd mój typ.

W pierwszym spotkaniu rozum podpowiada mi inny wynik niż podałem, ale jednak mam przeczucie że będzie 2:0.

Co do Verrattiego to byłem na 100% pewien, że pisze się Veratti, ale cóż, człowiek uczy się całe życie. Coś jak modne wśród wielu fanów piłki Athletico Madryt :D

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 17 lutego 2015, 18:22

pumex pisze:Jeśli miałbym pokusić się o szersze wytypowanie kandydatów do zdobycia LM, to moja subiektywna lista wyglądałaby tak:
1. Chelsea
2. Atletico
3. Bayern

Atletico jest jak na razie najpoważniejszym kandydatem. Spełnia, jako jedyna z tych drużyn, warunek, który spełniali zwycięzcy 2 ostatnich edycji LM: pokonało na swojej drodze Juve :wink:

Na samym początku sezonu wymieniłbym jako faworytów Real, Bayern, Chelsea. W tej chwili z tego grona zostaje tylko ekipa Romka. Która i tak moim zdaniem jest od Atletico gorsza.

Z 3. (w kolejności wg subiektywnych szans na tytuł) zespołem miałbym mały problem, ale chyba Real z czającym się Bayernem, ale Juventusu bym nie skreślał. Dlatego to jest kandydat nr 3.

1.Atletico
2.CFC
3.Juve

Zespoły, które nie są ustawione skrajnie ofensywnie, z trenerami znającymi się na taktyce (Max :lol: ). Nie będę bardzo się rozpisywać, czemu 3. Juve, ale jednak defensywa jest elementem, w którym lepiej radzi sobie Juventus, niż Real czy Bayern.

Zablokowany