Liga Mistrzów 2014/15

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 12:22

Push3k pisze:Nie jest źle. Gramy z ekipą, która nie tylko jest cieniem tej z sezonu 2012/2013, co wiosną może być daleko od formy.
Przede wszystkim BVB będzie musiało rzucić więcej sił na ligę, żeby i za rok grać w LM, także jakiś tam dodatkowy handicap jest.

Jest dobrze.

@Maly - jak to możliwe, że PSG zagra z Chelsea, a Barcelona z City? :prochno:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 12:22

Los był łaskawy. Świetne losowanie, w przypadku awansu w ćwierćfinale można trafić na Porto/Basel, Arsenal/Monaco, Atletico/Bayer.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 12:23

Szanse na awans są, jest to niezle losowanie ale nie zapominajmy, ze Borussia wyszla ze swojej grupy z pierwszego miejsca i w LM gra bardzo dobra pilke.

Niemniej, mina Nedveda mowila wiele po tym losowaniu ;-). Moze beda jakies porządne transfery nawet! :prochno:.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 12:23

Nie ma bidy, choć i tak Juventus musi nauczyć się wykorzystywać swój potencjał w Lidze Mistrzów, kreować okazje podbramkowe i przede wszystkim strzelać z nich gole, bo inaczej, niezależnie od przeciwnika, będzie lipa.

Rywal również o tyle fajny, ze mamy wśród naszych forumowiczów ogarniętych fanów Bundesligi vide Zhx123, Effe i inni, więc będzie z kim podyskutować :)

Obrazek
STALNYSA

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 12:25

Losowanie dla nas świetne. Trzeba pamiętać, że Borussia w lutym może być całkiem inną drużyną ale myślę, że nawet w optymalnej formie są w naszym zasięgu.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 12:25

pumex pisze:Nie ma bidy, choć i tak Juventus musi nauczyć się wykorzystywać swój potencjał w Lidze Mistrzów, kreować okazje podbramkowe i przede wszystkim strzelać z nich gole, bo inaczej, niezależnie od przeciwnika, będzie lipa.

Rywal również o tyle fajny, ze mamy wśród naszych forumowiczów ogarniętych fanów Bundesligi vide Zhx123, Effe i inni, więc będzie z kim podyskutować :)
Ja to dodam że mój brat jest Borussen przez cale zycie wiec szykuje się wojna w domu.

Czułem to w kościach.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 12:26

Do lutego i marca formy każdej z drużyn mogą się diametralnie zmienić także obecna postawa Borussii w lidze niewiele mnie obchodzi. W Lidze Mistrzów radzą sobie dobrze. Mecz na pewno będzie ciekawy i szybki, niemiecka drużyna wydaje się mieć styl jaki nam będzie odpowiadał, raczej kojarzą mi się z dość otwartym futbolem. Są w naszym zasięgu, damy radę ! :)

wongier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 12:31

blackadder pisze:Los był łaskawy. Świetne losowanie, w przypadku awansu w ćwierćfinale można trafić na Porto/Basel, Arsenal/Monaco, Atletico/Bayer.
Z czego to wynika, że na takie drużyny możemy trafić 1/4 ?

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 12:32

Z niczego. Jemu chodziło o to, że da się uniknąć największych nawet w 1/4.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 12:35

Nawet w 1/2 będzie można spotkać którąś z tych drużyn, kwestia kolejnych losowań. Ale takiego prezentu od losu się nie spodziewałem (szansy na łatwą drabinkę). Teraz trzeba pokonać BVB. Najpierw gramy w Turynie?

Plus taki, że jeden mecz pokaże TVP :prochno:
Ostatnio zmieniony 15 grudnia 2014, 12:36 przez Mehehehe, łącznie zmieniany 1 raz.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Szkoda, że nie gramy z nimi jeszcze w tym roku, bo przez zimę mogą się wzmocnić, np. kupując jakiegoś dobrego napastnika, którego tam im brakuje.

Ostatnio przeglądałem polskie strony kibiców BVB, bo miałem takie przeczucie, że to właśnie na nich trafimy i chciałem się dowiedzie czy oni też :D

Weidenfeller nie borni już tak, jak kiedyś. Gundogan, Sahin, Kagawa i Großkreutz to cienie siebie sprzed 2 lat. Piszczek i Subotić też nie grają już chyba tak dobrze. Jedynie Hummels i Schmelzer trzymają poziom. Z przodu Borussi zostali tylko Reus i Mkhitaryan. Błaszczykowski jest po długiej kontuzji. Immobile, Ramos i Aubameyang totalnie nie spełniają oczekiwań, że zastąpią Lewandowskiego.

Mimo wszystko uważam, że naszą grą w Europie, jaką prezentujemy od 2 lat, to oni są minimalnymi faworytami. I to nawet obecnej formie. Potwierdzają to chociażby kursy bukmacherów. Kurs na Juve w Turynie wynosi aż 2.45! Ale jest szansa, bo nie trafiliśmy na Bayern ani Real.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Borussia to dobre losowanie, ale trzeba pamiętać że to wciąż Borussia, nie ważne czy są na spadku w Bundeslidze, oni wciąż posiadają potencjał w ofensywie na tyle mocny by nas pokarać i odesłać z kwitkiem w LM...od Borussii wolalbym Monaco, ale nie ma co plakac. Jest swietnie.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 12:36

Mehehehe pisze:Najpierw gramy w Turynie?
Tak, 17 lutego w Turynie.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 12:43

Plus jest taki że Borussia nie potrafi zagrać tak jak Atletico - doskonale w obronie, a w ofensywie nie jest tak mocna jak zespoły z którymi to my musielibyśmy postawić na wyrachowaną grę defensywną.
Będą grać otwarty futbol i w tym doszukiwałbym się największej szansy na zwycięstwo w dwumeczu.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 12:47

Mehehehe pisze:Teraz trzeba pokonać BVB. Najpierw gramy w Turynie?
Tak, drużyny z drugich miejsc najpierw zagrają przed własną publicznością. Znając nasze wyjazdowe 'przygody' w LM, wygrana na Juventus Stadium to absolutna podstawa by myśleć o awansie. Żadne domowe 0:0 argumentowane brakiem straty gola raczej nie będzie zadowalające i choć do dwumeczu jeszcze kupa czasu to liczę, że Allegri pokaże jaja i jego podopieczni nie zagrają tak jak z Atletico.

Na szybko:
- Chelsea ogra PSG, nie widzę innej możliwości
- Barca ogra City, --||--
- Atletico ogra Bayer, --||--
- Real ogra Schalke, --||--
- Bayern ogra Szachtar, --||--
- Arsenal ogra Monaco, --||--

Tak naprawdę jedynie wyniki dwóch dwumeczów (naszego i Porto vs Basel) są ciężkie do przewidzenia. Inne wyniki niż powyższe będą kosmo-sensacją.

Obrazek
Zablokowany