Serie A 14/15 (15): JUVENTUS 1-1 Sampdoria

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2014, 14:40

W ogóle uważam, że ten atak to jednak trzeba przemeblować. Jasne zostawić Teveza bo gość ma umiejętności nieprzeciętne, Morata - bo tego hajsu nie odzyskamy a gość jeszcze młody no i uznajmy, że te pół roku to taka adaptacja. Ale te wszystkie wymysły pod tytułem Gio, czy Nando to póki mozna to trzeba spienięrzyć, mamy młodych Berardiego, Zaze czy właśnie Manolo grać gorzej niż ci dwa wymienieni grać nie będą, ew. rzucić się na tego Kramaricia ostatecznie i próbować coś z tego zlożyć.
Wydaje mi się, że atak Tevez, Zaza, Kramarić, Morata i Coman wygląda dużo bardziej obiecująco niż obecny.

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2014, 14:47

Jedna rzecz czego brakuje Juve Maxa, a miał Juventus Conte - zimna głowa i granie do końca.

Przecież ta parada Buffona w końcówce. Co to miało być ? Za Conte rzecz, która by się nie stała.

Teraz odnośnie zawodników. Po bramce zlekceważyli Sampę no i skutek jest taki, że tracimy 2 pkt. Z drugiej strony za Conte podobnie się działo i zazwyczaj się ogarniali.

Pereyra :bravo: fakt, że nie ma wykończenia, ale kurna koleś od tego nie jest, a wierzę, że i to wytrenuje. Vidal pod formą i to strasznie. Fakt, że gra coraz pewniej jednak liczę, że będzie ławka w kolejnym meczu dla niego.

Evra na przełamanie bramka :bravo:

Cóż przez LM straciliśmy kilka pkt. w lidze, ale mówi się trudno.

A i jeszcze jedno. LL > Morata. Chyba nie dostrzegacie ile lwiej :prochno: pracy wkłada LL w grę drużyny, co umożliwiało Tevezowi nastukanie tylu bramek. Natomiast z gry Moraty, póki co wynika tyle co z gry (biip) karła, czyli jedno wielkie nic.

My na prawdę nie mamy zmienników :roll:

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 184 razy

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2014, 14:50

Co do Vidala - widać, że nawet Tevez jest poirytowany tym, że Vidal wszystko pitoli...

Obrazek
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2014, 15:10

SKAr7 pisze:ograło się przeciwnikom jak Dżordż Majkel w święta
Ja nadal kocham <3
Fajny mecz... przez 20minut. Dobrze, ze nasi chca postapic z Manolonamandolinie tak, jak zrobili z Immobile, bo jeszcze moglibysmy za duzo wygrac.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2014, 15:26

Oto zdjęcie, które podsumuje mecz:
Obrazek

Krytyka na Teveza, Moratę czy (przede wszystkim) Vidala jest w pełni zasłużona, ale co ma znaczyć jechanie po Evrze :?: Chyba niektórzy już z przyzwyczajenie go besztają. Zdaje się, że Patrice zagrał dziś bardzo przyzwoicie i zrobił to czego nie potrafił zrobić żaden napastnik - strzelił bramkę. Ogarnijcie się

Obrazek
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2014, 15:58

Mecz typu nie chcemy go wygrać. A jedynym który krzyczał żeby z piłką jechać do przodu był.. Buffon. Remis chyba to sprawiedliwy wynik. Manolo pokazał, że ma lewą nogę. Smuteg. Czekam na rehabilitacje w następnym meczu.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2014, 16:19

Frajerstwo. Mamy rywala na widelcu, nie konczymy go, dostajemy bramke po jednym z 2 strzalow przeciwnika... Rzygac sie chce. Rozumiem strate punktow po walce z rownorzednym rywalem, ale nie z ekipa, ktora gra antyfutbol i panikuje widzac atakujacy Juventus...

Usmiechniety po meczu Buffon to wisienka na torcie.

Roma wygrywa, zreszta w bardzo sprzyjajacych warunkach. -1 staje sie faktem i robi sie nerwowo.

ahojekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2014, 16:50

Vidal :roll: .... Powinien miesiąc być odsunięty od składu i spokojnie ten okres przepracować.

Druga sprawa to mentalnośc, fajnie do bramki a potem lekceważenie na potęgę. Echo tej niezrozumiałej euforii po wyjściu z grupy LM.

Dlaczego Allegri zdjął Pereyre, który grał dobry mecz a zostawia Vidala nie mogę pojąć do teraz, Lichtsteiner też żadnych ostrych wrzutek, to te zawiesinki które nie mają prawa dojść do kogoś z drużyny.

Dawniej Virus[Mauro].
mcsqrczybyk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2014, 16:54

Myślę, że najwyższa pora, aby przewietrzyć kadrę.
Vidal raczej myślami jest w Manchesterze, nie ma sensu trzymać go na siłę i tak wiele dla nas ugrał. Grunt, żeby dostać dobre pieniądze i wydać je na kogoś z topu, a nie podążać śladami Liverpoolu i włoskiej mizerii, bo obawiam się, że komuś może przyjść na myśl: po co kupować wielkich, skoro mniejszym kosztem wygramy ligę. :angry:

Trzeba też mieć świadomość, że to już faza schyłkowa Pirlo i Evry, wkrótce podobny problem może dotyczyć Buffona.

W ataku mamy właściwie ostatni moment, żeby coś zarobić na Llorente. I w tej formacji przydałby się ktoś z nazwiskiem. W przeciwnym razie będziemy uzależnieni od Teveza i przebłysków Moraty, Berardiego, Zazy czy innego Kramaricia. Nie widzę nas w LM z takim zestawieniem.

Tegoroczne okienko niestety nie przyniosło wzmocnień, tylko uzupełnienia. Pereyra ma ograniczenia, który nie przeskoczy, ale gościa wchodzącego z ławki jest ok. Do Moraty chyba wszyscy tracą cierpliwość, Coman to melodia przyszłości, Evra przeszłości chociaż dziś zagrał dobrze.

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2014, 17:42

Wszystko sprowadza się do jednego, czyli Skład dobry na Serie A i na tym koniec. W LM walczymy o awans i więcej się raczej nie wyciśnie z naszego składu. Od nas zależy w tych latach bardzo wiele. Agnelli i wszyscy mówią o kryzysie we Włoszech, ale w dużej mierze wiele zależy teraz od nas. Jeżeli we Włoskiej potędze wychodzi się z drugiego miejsca w LM, a wcześniej lądowali w LE to nawet taki piłkarz jak Vidal myśli o odejściu do zespołu, który w tej LM nawet nie gra. Pamiętam lata gdy nam odmawiali nawet nie bardzo wybitni gracze z powodu braku gry w Europejskich pucharach. A tu proszę, my gramy w LM a nasze gwiazdy ledwo utrzymujemy jak narazie w składzie. Przykre, ale prawdziwe, że nawet Juve to już nie to Juve.

Pessos

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2014, 17:49

Z tego co widzę ostatnimi czasami, przeciwnikom aby zastopować Juve wystarczy zagrać defensywnie.
W każdym meczu gdzie przeciwnicy grają na swojej połowie w zwartym szyku, zostawiająć mało miejsca to piłkarze są bezradni i nie mają żadnego pomysłu jak ominąć postawiony autobus.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2014, 18:49

bajbek17 pisze:my gramy w LM a nasze gwiazdy ledwo utrzymujemy jak narazie w składzie. Przykre, ale prawdziwe, że nawet Juve to już nie to Juve.
Bardziej dziwaczne, bo oderwane od rzeczywistości. W zespole nikt nie domaga się transferu
bajbek17 pisze: nawet taki piłkarz jak Vidal myśli o odejściu do zespołu, który w tej LM nawet nie gra
Nie mam pojęcia skąd pojawiają się te głosy. Przecież nie tak dawno sam deklarował, że Juventus jest jego domem. Jak dla mnie to Vidal gra asekuracyjnie, bo boi się odnowienia kontuzji i tutaj upatrywałbym przyczyn w jego słabej dyspozycji. Może po przerwie mu się poprawi (skierować do psychologa bądź innego specjalisty), a jeśli nie, to chętnego na Chilijczyka nie zabraknie.
Ein pisze:Evra na przełamanie bramka :bravo:
I bierna postawa przy straconej bramce. Tak czy siak latem nie powinno być dla niego miejsca w Turynie, a zimą koniecznie zarząd musi kogoś sprowadzić na lewą.
pumex pisze:Ja Buffona charakter podczas meczu skomentowałem już kilkukrotnie
Liczby go bronią, jak i forma. Czepiasz się.
Ostatnio zmieniony 14 grudnia 2014, 19:03 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 2 razy.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2014, 18:53

mrozzi pisze:Usmiechniety po meczu Buffon to wisienka na torcie
Ja Buffona charakter podczas meczu skomentowałem już kilkukrotnie.
1. Przed meczem w tunelu bananowy uśmiech, do każdego rywala z osobna coś żartuje, obściskuje, klepie do tyłu
2. Powtórka z rozrywki jest chwilę później przy linii środkowej podczas przywitania kapitanów - postawa jak na wczasach.
3. Podczas samych meczów jakieś dziwaczne parowanie piłki na rożne w jeszcze dziwaczniejszych sytuacjach, a to wszystko skwitowane uśmiechem i puszczeniem wesołego oka do obrońców - pełen luzik, tak jakby rzut rożny nie był dla rywala żadną okazją do zagrożenia nam.
4. I po meczu podsumowanie tego wszystkiego - niezależnie od wyniku banan na twarzy, kolejne żarty z każdym kto się napatoczy

Ktoś powie - pumex znowu szuka dziury w całym. A ja odpowiem: dla mnie to nie jest normalne.

bajbek17 pisze:Wszystko sprowadza się do jednego, czyli Skład dobry na Serie A i na tym koniec.
Eee tam :stop: Skład ma na pewno wyższy potencjał by prezentować się lepiej w Europie. Nie mówię, że personalnie jesteśmy zdolni do walki z Bayernem czy Realem, ale na pewno jest potencjał do tego, by nie martwić się o wynik dwumeczu z Porto, Monaco czy nawet Borussią. Niestety, włoski filozofia futbolu nie pozwala na wyciśnięcie z obecnego składu 100% w rozgrywkach UEFA, ale nie będę już rozwijał tej myśli, bo w ostatnim czasie robiłem to parokrotnie w różnych tematach.

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2014, 19:09

ahojekk pisze: Dlaczego Allegri zdjął Pereyre, który grał dobry mecz a zostawia Vidala nie mogę pojąć do teraz, Lichtsteiner też żadnych ostrych wrzutek, to te zawiesinki które nie mają prawa dojść do kogoś z drużyny.
Pewnie dlatego,że Vidal dawał szansę choć 1%,ze coś strzeli a ta szansa przy Pereyrze było równa 0.Nie chce krytykować Roberto, ale co nam po tej jego dobrej grze, owszem gra nieźle, jak on w 16 zachowuje się niczym Isla, zupełnie zero pożytku;/ Jak do końca sezonu nie będzie miał >10pkt w punktacji kanadyjskiej to ja nie widzę sensu go wykupować. Morata na razie nie pokazuje nawet w najmniejszym stopniu,że 20mln to dobra cena za niego. Grał gorzej od Ferdka, bo Llorente chociaż walczył jak lew z Atletico, czego dzisiaj u Moraty nie zauważyłem.

Teraz Ferdek i Vidal w słabszej formie, a jak Pogba zacznie sobie grać pod publiczkę a Tevez ma słabszy dzień to ofensywa Juve jest po prostu słaba.Potrzeba więcej jakości w ofensywie, ale ta jakość trzeba wypracować transferami.

pumex@
Personalnie to znajduję 8-9 drużyn z lepszymi nazwiskami i kilka na podobnym poziomie: Bayern,Barca,Real,Atletico,Chelsea,City,Arsenal,PSG a być może United.
Także top 16 w Europie to obecny poziom Juve, będzie dobre losowanie, będzie wyżej.Potencjał ofensywny większości tych drużyn to co najmniej półka wyżej niż Juve. Owszem pieniądze robią swoje, ale też mentalność trenerska i działaczy, którzy wolą często 2 średniaków zamiast jednego lepszego gracza, albo wyrobnika ok 30 zamiast dać szanse młodemu.
Allegri akurat nieco się z tego stereotypu wyłamuje, ale oceniając kadrę teraz a w analogicznym momencie zeszłego sezonu nie uważam by dysponował czymś lepszym niż Conte a wielu uważało,ze tamta kadra nie była tak dobra by wyjść z grupy LM.
To zachowanie Buffona to dopiero teraz zauważyłeś? Mnie to już wkurzyło w zeszłym sezonie, nie wiem czy tio czasem nie było po meczu z Galatą gdzie wyściskał się ze Sneijderem.

Morgesztern pisze:
Krytyka na Teveza, Moratę czy (przede wszystkim) Vidala jest w pełni zasłużona, ale co ma znaczyć jechanie po Evrze :?: Chyba niektórzy już z przyzwyczajenie go besztają. Zdaje się, że Patrice zagrał dziś bardzo przyzwoicie i zrobił to czego nie potrafił zrobić żaden napastnik - strzelił bramkę. Ogarnijcie się
Owszem w ofensywie zagrał dosyć dobrze, ale bramka to głównie na jego konto, bo zostawił Gabbiadiniego samego na 20metrze. Nie wiedział,ze Manolo ma taki dobry strzał, trenerzy ich przed tym nie przestrzegali? Jakoś mi się nie chę wierzyć bo kilkanaście minut później Ogbonna z łatwością odebrał piłkę Manolo,który składał się do kolejnego strzału.
Ostatnio zmieniony 14 grudnia 2014, 19:25 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 3 razy.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2014, 19:17

pumex pisze:znowu szuka dziury w całym. A ja odpowiem: dla mnie to nie jest normalne.
Szukasz dziury w całym.

Zablokowany