Serie A 14/15 (15): JUVENTUS 1-1 Sampdoria
- Gandalf8
- Juventino
Przy takiej grze powinno być minimum 3:0. Juve ciągle atakuje, bez przerwy rozgrywa piłkę i próbuje się wedrzeć w pole karne rywali. Brawa dla Evry, oby ten gol sprawił, że wreszcie znajdzie swoją dobrą formę a nie, że to tylko jednorazowy wyskok.
W drugiej połowie trzeba podwyższyć wynik spotkania i spokojnie utrzymać to zwycięstwo, bo Sampdoria jak dotąd nie ma żadnych argumentów przeciwko świetnej grze Starej Damy (a nie, przepraszam, Białej Damy jak to mówią nasi wspaniali komentatorzy :rotfl: ).
W drugiej połowie trzeba podwyższyć wynik spotkania i spokojnie utrzymać to zwycięstwo, bo Sampdoria jak dotąd nie ma żadnych argumentów przeciwko świetnej grze Starej Damy (a nie, przepraszam, Białej Damy jak to mówią nasi wspaniali komentatorzy :rotfl: ).
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- pumex
- Juventino
Momentami prezentujemy kapitalny pressing, którego nie powstydziłby się sam Bayern
Brawo dla wujka Pata za gola
Mam wrażenie, że Pogba go tam mocno popchnął, dzięki czemu Evra nabrał takiego pędu w powietrzu
Morata w sumie gra na raczej przeciętnie, ale i tak wolę jego niz Llorente w obecnej formie. Wydaje mi się, ze młodszy Hiszpan daje więcej możliwości w ataku. Marchisio ponownie lepszy w roli Pirlo od samego Pirlo 
Problemem znowu jest u nas kreowanie konkretnych okazji. Niby pełna dominacja, ale do 30-go metra, a dalej ciągle wszerz, bez penetrujących piłek, a szkoda, bo dziś Sampa naprawdę stwarza dla nich miejsce.
Na koniec Vidal... :goh: Kolejny występ-parodia. Aż płakać się chce. Jedyne co mu wychodzi to podania do najbliższego, ale to deczko mało jak na zawodnika o takim potencjale. Kolejny już raz jego trudniejsze zagrania lądują pod nogami rywali, kolejny już raz marnuje kontrataki.
Trzeba strzelić drugą bramkę, żeby nie bać się cały czas o jakiegoś farfocla!

Problemem znowu jest u nas kreowanie konkretnych okazji. Niby pełna dominacja, ale do 30-go metra, a dalej ciągle wszerz, bez penetrujących piłek, a szkoda, bo dziś Sampa naprawdę stwarza dla nich miejsce.
Na koniec Vidal... :goh: Kolejny występ-parodia. Aż płakać się chce. Jedyne co mu wychodzi to podania do najbliższego, ale to deczko mało jak na zawodnika o takim potencjale. Kolejny już raz jego trudniejsze zagrania lądują pod nogami rywali, kolejny już raz marnuje kontrataki.
Trzeba strzelić drugą bramkę, żeby nie bać się cały czas o jakiegoś farfocla!

- Ivory
- Juventino
Wprawdzie to dopiero pierwsza połowa, ale za Conte takie coś się nie zdarzało, że po korzystnym wyniku w LM, zespół był naładowany i (w takim tempie) dobrze grał w meczu ligowym, który następował po wtorkowo/środowej potyczce w LM.
Ostatnio zmieniony 14 grudnia 2014, 13:24 przez Ivory, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Nawet złotówki nie postawiłbym na to, że Evra strzeli gola. A tym bardziej głową:)
Gra dobra, ale na tablicy wyników wciąż tylko 1-0. Tak więc trzeba być uważnym bo jedna akcja może wszystkie zmienić. Od początku drugiej połowy znów usiąść na rywala, dobić go przynajmniej jeszcze jedna bramką i możemy spokojnie czekać na popołudniowe potknięcie romy.
Gra dobra, ale na tablicy wyników wciąż tylko 1-0. Tak więc trzeba być uważnym bo jedna akcja może wszystkie zmienić. Od początku drugiej połowy znów usiąść na rywala, dobić go przynajmniej jeszcze jedna bramką i możemy spokojnie czekać na popołudniowe potknięcie romy.
Mecz super w naszym wykonaniu, dobrze byłoby szybko strzelić druga bramkę, żeby był spokój do końca meczu.
p.s czy tylko kimś wydaje, że vidal jest jakiś upośledzony gdy podaje piłkę?
p.s czy tylko kimś wydaje, że vidal jest jakiś upośledzony gdy podaje piłkę?
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- jakku1
- Juventino
Pierwsza połowę mozemy podzielic na trzy fazy:
1) Pierwsze 15 minut, w ktorym absolutnie dominowalismy na boisku
2) od 15 do tak mniej wiecej 35 minuty, gdzie mielismy dosc spora przewage
3) Od 35 do 45 minuty gdzie mecz sie wyrownał.
Z poczatku bardzo podobał mi sie Pereyra, niezle gral tez Morata, potem i jeden i drugi byli niewidoczni. Absolutnie swietna polowka Marchisio. Tevez stara sie i walczy, ale mowiac szczerze, nie gra jakos wybornie... Vidala pamietam z trzech akcji. Jednego odbioru i dwoch koszmarnie sknoconych akcji w przodzie. To jest w tej chwili pilkarz, ktory ma zdecydowanie najgorsza forme jesli chodzi o naszych srodkowych pomocnikow.
Tak podsumowujac, na plus Marchisio, Ogbonna, Pogba. Wyrozniłbym mimo wszystko Pereyra, Evre (gol, kilka akcji na obieg) i Buffona (dwa, trzy dobre wyjscia). Na maly minus Bonucci (koszmarne przyjecie pilki zakonczone strata, po ktorej poszla kontra), na duzy znow Vidal. Reszta srednio.
1) Pierwsze 15 minut, w ktorym absolutnie dominowalismy na boisku
2) od 15 do tak mniej wiecej 35 minuty, gdzie mielismy dosc spora przewage
3) Od 35 do 45 minuty gdzie mecz sie wyrownał.
Z poczatku bardzo podobał mi sie Pereyra, niezle gral tez Morata, potem i jeden i drugi byli niewidoczni. Absolutnie swietna polowka Marchisio. Tevez stara sie i walczy, ale mowiac szczerze, nie gra jakos wybornie... Vidala pamietam z trzech akcji. Jednego odbioru i dwoch koszmarnie sknoconych akcji w przodzie. To jest w tej chwili pilkarz, ktory ma zdecydowanie najgorsza forme jesli chodzi o naszych srodkowych pomocnikow.
Tak podsumowujac, na plus Marchisio, Ogbonna, Pogba. Wyrozniłbym mimo wszystko Pereyra, Evre (gol, kilka akcji na obieg) i Buffona (dwa, trzy dobre wyjscia). Na maly minus Bonucci (koszmarne przyjecie pilki zakonczone strata, po ktorej poszla kontra), na duzy znow Vidal. Reszta srednio.
Ostatnio zmieniony 14 grudnia 2014, 13:24 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- pablo1503
- Juventino
Ogólnie nie ma się czego czepiać, ale i tak to zrobię. 8)
1) Vidal. Każdy kto ogląda wie o co chodzi. Zanotował dwie fajne odbiory w jego stylu, ale... w sumie na tym można zakończyć chwalenie go. Niedokładne podania, straty piłek, niewidoczna dość gra. Słabiutko, bardzo słabiutko.
2) Boskie klepanie piłki między 30, a 35min. Niby wszystko fajnie, szybkie rozprowadzanie piłki, agresywny pressing po stracie, masa wymienionych podań i, i w sumie tyle. Wyglądało to bardzo ofektownie, ale my chyba na chwilę nawet nie pomyśleliśmy, żeby podać w pole karne, albo żeby stworzyć jakąś sytuacje. Po prostu podawaliśmy.
PS. Evra znów fajnie gra. Może się jakoś ogarnie z czasem i będziemy mieli z niego pociechę? Kto wie. I te jego wrzutki są całkiem w porządku. Mocno bite z całkiem sensowną wysokością.
1) Vidal. Każdy kto ogląda wie o co chodzi. Zanotował dwie fajne odbiory w jego stylu, ale... w sumie na tym można zakończyć chwalenie go. Niedokładne podania, straty piłek, niewidoczna dość gra. Słabiutko, bardzo słabiutko.
2) Boskie klepanie piłki między 30, a 35min. Niby wszystko fajnie, szybkie rozprowadzanie piłki, agresywny pressing po stracie, masa wymienionych podań i, i w sumie tyle. Wyglądało to bardzo ofektownie, ale my chyba na chwilę nawet nie pomyśleliśmy, żeby podać w pole karne, albo żeby stworzyć jakąś sytuacje. Po prostu podawaliśmy.
PS. Evra znów fajnie gra. Może się jakoś ogarnie z czasem i będziemy mieli z niego pociechę? Kto wie. I te jego wrzutki są całkiem w porządku. Mocno bite z całkiem sensowną wysokością.

- Kubba
- Juventino
Vidal to jest po prostu tragiczny... Co się z tym gościem dzieje to jakaś masakra.
Pereyra kompletnie mnie nie przekonuje od kilku meczów na tej pozycji. Nic nie daje z przodu, a z tyłu także jakoś szczególnie się nie udziela. Chętnie bym zobaczył za niego Comana.
Pereyra kompletnie mnie nie przekonuje od kilku meczów na tej pozycji. Nic nie daje z przodu, a z tyłu także jakoś szczególnie się nie udziela. Chętnie bym zobaczył za niego Comana.
- blackadder
- Juventino
Chyba najlepsze pytanie jakie można postawić po obejrzeniu tak grającego Juve. Gra może bardziej efektowna niż mogłoby to wyglądać z Pirlo na boisku, ale czy bardziej efektywna?jarmel pisze:Ciekawe czy z Pirlo też to wszystko wyglądałoby tak dynamicznie. Super ogląda się ten mecz, szkoda tylko, że prowadzimy tylko jedną bramką.
Pereyra fajnie wszedł w mecz, ale utwierdzam się w przekonaniu że trequartista to obecnie najmniej eksploatowana pozycja, najmniej od niego zależy. Dużo więcej działoby się z szerzej ustawionymi napastnikami na bokach i jednym wysuniętym.

- Hołek
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Jakoś z Allegrim na ławce, jestem spokojny, że nie cofniemy się do obrony tego wyniku.
Nie mogę patrzeć na Vidala. Z ulubionego walczaka, zmienił się we wszystko psującą pierdołę. Marchisio znowu pokazuje klasę na regiście.
Nie mogę patrzeć na Vidala. Z ulubionego walczaka, zmienił się we wszystko psującą pierdołę. Marchisio znowu pokazuje klasę na regiście.
Niektórzy ludzie postrzegają rzeczy w ich naturalnym stanie i zadają sobie pytanie: Dlaczego? Ja marzę o rzeczach, których nigdy nie było i mówię sobie: Dlaczego nie?
- Vincitore
- Juventino
Hulało jak trzeba do 20 minuty, później już nie było takiego impetu w naszych atakach, ale jakoś dziwnie spokojny jestem o drugą połowę, powinno rozstrzygnąć się około 60 minuty.
Pogba i Marchisio najlepsi na boisku, Vidal
Pogba i Marchisio najlepsi na boisku, Vidal