Liga Mistrzów 2014/15

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2014, 08:46

Crunny pisze:Real, Bayern, PSG/Barcelona i Chelsea to zespoły po prostu poza naszym zasięgiem. Możemy pięknie gadać, jak nasi piłkarze przed każdym meczem, ale to drużyny z którymi nie wygramy dwumeczu, choćbyśmy jak się spinali i murowali bramkę, starając się doprowadzić do dogrywki, strasząc jedynie wolnymi Pirlo.
Ja rozumiem racjonalizm, trzeźwe spojrzenie na sprawę itp, ale jak czytam takie posty, to nie wiem, jaki jest sens kibicowania takich osób? Rozumiem, że jak wylosujemy jedną z powyższych drużyn, stawiasz całą wypłatę na awans naszych rywali?

To jest sport, irracjonalne rzeczy się dzieją.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
krystiank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2014, 10:07

Wojtek pisze: w poniedziałek, 15 grudnia ;)
Dzięki ;) Troche nie typowy dzień jak na losowanie no ale to nie zmienia w sumie niczego. Oj chciałbym żeby Juve trafiło na Borussię albo Monaco bo wtedy jest szansa na awans do 1/4. Tyle ze coś mam dziwne przeczucie że trafimy na Bayern lub Real, oby nie :angry:

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2014, 13:01

wojczech7 pisze:
Crunny pisze:Real, Bayern, PSG/Barcelona i Chelsea to zespoły po prostu poza naszym zasięgiem. Możemy pięknie gadać, jak nasi piłkarze przed każdym meczem, ale to drużyny z którymi nie wygramy dwumeczu, choćbyśmy jak się spinali i murowali bramkę, starając się doprowadzić do dogrywki, strasząc jedynie wolnymi Pirlo.
Ja rozumiem racjonalizm, trzeźwe spojrzenie na sprawę itp, ale jak czytam takie posty, to nie wiem, jaki jest sens kibicowania takich osób? Rozumiem, że jak wylosujemy jedną z powyższych drużyn, stawiasz całą wypłatę na awans naszych rywali?
Można chcieć dla Juventusu jak najlepiej, żeby nawet rozbił w 2-meczu Real i Bayern i wygrał w finale, ale po naszych występach w Europie od X lat po prostu w to za grosz nie wierzyć.

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2014, 13:24

Wie ktoś może czy gdzieś w internecie można zobaczyć wczorajsze studio skrótów ligi mistrzów z nc plus ?

KamilDeath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2014, 22:22

Barca z pierwszego a nasz Maxiu jakoś ma (nie)szczęście do tego klubu, ale przekonamy się w poniedziałek po 12 :P

...abyssus abyssum invocat.......piekło wzywa na pomoc piekła....
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2014, 22:43

Coś mi się wydaje,ze Platini podziała i dla PSG i Juve UEFA wylosuje odpowiednio Porto i Monaco, by w 1/4 szanse miały znaleźć się same wielkie ekipy: Bayern,Real,Atletico,Barca,BvB,Chelsea,Juve,PSG :)

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2014, 22:46

Drużyny z pierwszych miejsc grup:
Atletico Madryt (Hiszpania)
Real Madryt (Hiszpania)
AS Monaco (Francja)
Borussia Dortmund (Niemcy)
Bayern Monachium (Niemcy)
FC Barcelona (Hiszpania)
Chelsea (Anglia)
FC Porto (Portugalia)

Drużyny z miejsc drugich:
Juventus (Włochy)
FC Basel (Szwajcaria)
Bayer Leverkusen (Niemcy)
Arsenal Londyn (Anglia)
Manchester City (Anglia)
PSG (Francja)
Schalke 04 (Niemcy)
Shachtar (Ukraina)

~~~

Mała zabawa w typowanko ?
Atletico Madryt - Bayer Leverkusen
Real Madryt -Schalke 04
AS Monaco -Arsenal
Borussia - Juventus
Bayern Monachium - Shachtar
FC Barcelona - Man City
Chelsea - FC Basel
FC Porto - PSG

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2014, 22:53

AdiJuve pisze:Coś mi się wydaje,ze Platini podziała i dla PSG i Juve UEFA wylosuje odpowiednio Porto i Monaco
ludzie na JP ciągle mają błędne przekonanie, że Platini nas lubi... a on widzi tylko PSG i kasę a nas nikt nie chce oglądać... ;]

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2014, 23:08

Jesli mamy zagrac z solidna druzyna wole z Realem bo krolewcy moga miec spadek formy w lutym i moga nie obronic tytul.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2014, 23:27

Obrazek

Bukmacherzy już podali kursy. Dziwi mnie tylko tak niski kurs na City.

joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2014, 23:40

Mnie nie dziwi niksi kurs na MC bo Obywatele jeszcze nic w tych rozgrywkach nie pokazali, w poprzednich edycjach byli zadziwiająco słabi jak na taki skład personalny.

EDIT: Racja. Źle zrozumiałem :) Skrót myślowy powiedział mi 'niskie szanse na triumf'.
Ostatnio zmieniony 10 grudnia 2014, 23:50 przez joy, łącznie zmieniany 1 raz.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2014, 23:44

joy pisze:Mnie nie dziwi niksi kurs na MC bo Obywatele jeszcze nic w tych rozgrywkach nie pokazali, w poprzednich edycjach byli zadziwiająco słabi jak na taki skład personalny.
No właśnie, dlatego ten niski kurs dziwi, bo są stawiani na 5 miejscu do wygrania LM a ledwo co z grupy się wyczłapali.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2014, 23:54

AdiJuve pisze:
joy pisze:Mnie nie dziwi niksi kurs na MC bo Obywatele jeszcze nic w tych rozgrywkach nie pokazali, w poprzednich edycjach byli zadziwiająco słabi jak na taki skład personalny.
No właśnie, dlatego ten niski kurs dziwi, bo są stawiani na 5 miejscu do wygrania LM a ledwo co z grupy się wyczłapali.
Bardzo mnie dziwi, że stawiają City tak zdecydowanie przed PSG, a zwłaszcza Atletico, które przecież ma łatwiej, bo wyszło z pierwszego miejsca!

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2014, 00:48

Byle nie trafić na Barcelonę, bo gra z tymi nurkami i aktorami rodem z telenoweli, którym ciągle pomagają sędziowie w zderzeniu ze stylem gry choćby Kielona czy Vidala dyskwalifikuje nas na starcie: mecze kończylibyśmy w 10 albo 9 z trzema bramkami z karnych w plecaku.
Real i Bayern nie bo są za silni. Reszta może być.

Seldon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2014, 01:23

Makiavel pisze:Byle nie trafić na Barcelonę, bo gra z tymi nurkami i aktorami rodem z telenoweli, którym ciągle pomagają sędziowie w zderzeniu ze stylem gry choćby Kielona czy Vidala dyskwalifikuje nas na starcie: mecze kończylibyśmy w 10 albo 9 z trzema bramkami z karnych w plecaku.
A kiedy ostatnio podyktowano Barcelonie niesłusznego karnego lub rzut wolny? Symulek też sobie nie przypominam, ale jeżeli jakieś były, to proszę o przykłady. Rozumiem uprzedzenie, ale bądźmy poważni - ostatnimi czasy to Real jest nieporównywalnie bardziej faworyzowany przez sędziów.

Co do potencjalnych przeciwników to myślę, że Borussia byłaby najlepszą opcją na tę fazę LM. Wiadomo, że ostatnio nie grzeszą formą, więc byłaby realna szansa na awans, a w razie ewentualnej zwyżki dyspozycji os z Dotmundu - zawsze to jakaś weryfikacja umiejętności dla Juventusu.

Zablokowany