Serie A 14/15 (14): Fiorentina 0-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2014, 23:28

Gotti pisze:Ci piłkarze powinni stanowić trzon, a czy zostanie jeszcze Asamoah, Romulo czy Pereyra na rotacje nie wykluczałem.
Przecież to oczywiste, że rozmawiamy o pierwszym składzie, to tam ma być ten trzon prawda?
Gotti pisze:Dla mnie Buffon powinien zawiesić już buty na kołku o czym pisałem i to jest moje zdanie i się go trzymam.
<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> wyrzucanie go z klubu mogę jakoś przełknąć, ale dlaczego taki bramkarz miałby kończyć karierę?

Gotti pisze:Nie wiem czym się kierujesz nazywając Vidala najlepszym zawodnikiem, bo Tevez to jeszcze na chwilę obecną troszkę wyższy poziom co udowadnia tym, że nie ma tak fatalnych spadków formy jak Vidal.
Tym, że ja nie patrzę na ostatnie dwa miesiące, ale na to, co dany zawodnik może nam zaoferować jako całokształt. Vidal w formie jest naszym najlepszym zawodnikiem. Mam daleko gdzieś "chwilę obecną", chwila obecna za chwilę będzie inna.
Gotti pisze:Ty możesz patrzeć na jego potencjalną sprzedaż tak samo jak 13 lat temu inni patrzyli na sprzedaż Zidana.

Żeby o tych sytuacjach można było powiedzieć, że są podobne, trzeba byłoby Vidala sprzedać za 80-90 mln.
Gotti pisze:Tu to chyba żarty sobie robisz. Chiellini jednym z najlepszych? Porównaj go do Tiago Silvy albo Benatti i jeszcze raz to przemyśl.

Niech będzie, że to jest pierwsza dziesiątka najlepszych na świecie. Wymienisz mi 10 lepszych obecnie obrońców od Chielliniego? (A, zaznaczam, że w tym zestawieniu nie może znaleźć się Barzagli, no bo nie wiemy jak on wygląda w chwili obecnej).
Gotti pisze:Nie oglądasz Premier League i nie byłeś świadomy jak Evra gra, dlatego mógł się podobać. Ja go znałem z meczów United i prezentował to samo dno co u nas, dlatego też od razu go skreślałem i oczywiście się nie myliłem.

Nie oglądam, jestem zdrowszy. Podobały mi się warunki transferu i to, że Asamoah wreszcie będzie miał przyzwoitego zmiennika.

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2014, 23:48

Tym, że ja nie patrzę na ostatnie dwa miesiące, ale na to, co dany zawodnik może nam zaoferować jako całokształt. Vidal w formie jest naszym najlepszym zawodnikiem. Mam daleko gdzieś "chwilę obecną", chwila obecna za chwilę będzie inna.
W formie, właśnie. Tej formy obecnie nie ma i nie wiadomo kiedy ją będzie miał. Tevez trzyma wysoki poziom nonstop i to na nim drużyna może polegać, a nie na Vidalu albo Pogbie, którzy raz grają dobrze, a kolejny mecz dno.
Niech będzie, że to jest pierwsza dziesiątka najlepszych na świecie. Wymienisz mi 10 lepszych obecnie obrońców od Chielliniego? (A, zaznaczam, że w tym zestawieniu nie może znaleźć się Barzagli, no bo nie wiemy jak on wygląda w chwili obecnej).
Silva, Benattia, Ivanovic, Terry, Pepe, Ramos, Pique, Boateng, Godin, Varane, David Luiz, Mascherano, Javi Martinez, Dante.
Znalazło by się ich znacznie więcej. Uprzedzając pytania, nie wiem w jakich są formach ci piłkarze, ale grają w znacznie lepszych klubach w pierwszej 11, więc światowy poziom reprezentować muszą.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2014, 00:09

Gotti pisze:W formie, właśnie. Tej formy obecnie nie ma i nie wiadomo kiedy ją będzie miał. Tevez trzyma wysoki poziom nonstop i to na nim drużyna może polegać, a nie na Vidalu albo Pogbie, którzy raz grają dobrze, a kolejny mecz dno.
Widzisz, dla Ciebie wyznacznikiem jest forma i nic nie zrobię. To właśnie dlatego tak łatwo jednych skreślasz a drugich przeceniasz na przestrzeni miesiąca, bo Tobie taki okres czasu wystarczy.
Gotti pisze:Silva, Benattia, Ivanovic, Terry, Pepe, Ramos, Pique, Boateng, Godin, Varane, David Luiz, Mascherano, Javi Martinez, Dante.
Znalazło by się ich znacznie więcej. Uprzedzając pytania, nie wiem w jakich są formach ci piłkarze, ale grają w znacznie lepszych klubach w pierwszej 11, więc światowy poziom reprezentować muszą.
Powinieneś wiedzieć w jakich są formach, bo to dla Ciebie istotna sprawa. Ivanovic to prawy, a nie środkowy obrońca. Javi Martinez ostatni mecz rozegrał 13 sierpnia. Pójdę jednak tak trochę Twoim tokiem rozumowania i zapytam... Dante i David Luiz to ta dwójka obrońców, którym Niemcy wbili w jednym meczu 7 bramek? Światowy poziom. Ramos, Pepe i Varane nie grają razem w podstawowej jedenastce. Poza tym Ramos i Pique, to ci zawodnicy, którzy z reprezentacją Hiszpanii dostali 5 od Holendrów? A razem z Martinezem odpadli, jak i Włosi, w fazie grupowej? Trochę to wszystko naciągane, nie uważasz? Mógłbym się czepiać dalej, ale po co. Nigdzie nie napisałem, że Chiellini jest najlepszym obrońcą na świecie, ale umieszczenie go wśród tych, których wymieniłeś (nawet z Bonuccim), dla nikogo nie byłoby żadną ujmą.

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2014, 00:33

Akurat Bonucciego jak najbardziej bym wśród najlepszych umieścił, bo to on jest obecnie najlepszym włoskim obrońcą i jak na ironię jak wszyscy go na forum linczowali to byłem jednym z niewielu, który w niego wierzył i go nie skreślał.
Widzisz, dla Ciebie wyznacznikiem jest forma i nic nie zrobię. To właśnie dlatego tak łatwo jednych skreślasz a drugich przeceniasz na przestrzeni miesiąca, bo Tobie taki okres czasu wystarczy.
Ale kogo ja skreślał za formę? Tylko mówię, że Tevez>Vidal, bo nie ma wahań formy. Ja Vidala nie skreślam, ale zaakceptuje jego sprzedaż jeśli kasa zostanie rozsądnie przeznaczona na kupno 2-3 bardzo dobrych piłkarzy. Jeśli kasa z Vidala miała by pójść na Padoinów to oczywiście jestem przeciwko jego sprzedaży.
Javi Martinez ostatni mecz rozegrał 13 sierpnia.
Co nie zmienia faktu, że jest lepszy od Chielliniego i każdy by chciał tego zawodnika w Juve.

Odpadnięcia Hiszpanów mundialu nie porównywałbym do tego Włochów. Hiszpania odpadła, bo grała od 8 lat tym samym składem i wygrali wszystko co się dało, więc siłą rzeczy się wypalili, tudzież mundial im po prostu nie wyszedł - nie trafili z formą nie wiem.
Różnica jest taka, że Hiszpania kadrę szybko sobie odbuduje, bo ma mnóstwo talentów i genialnych piłkarzy. Włosi z kolei nie mają obecnie, ani potencjału, ani wielkich talentów, ani stadionów - kompletnie nic co by zapowiadało powrót włoskiej piłki do czasów świetności.

http://krotkapilka.pl/artykul,za_slabi_na_europe,1916
Polecam przeczytać artykuł żeby dowiedzieć się czemu Calcio i cała włoska piłka zdechła.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2014, 01:28

Gotti pisze:Akurat Bonucciego jak najbardziej bym wśród najlepszych umieścił, bo to on jest obecnie najlepszym włoskim obrońcą i jak na ironię jak wszyscy go na forum linczowali to byłem jednym z niewielu, który w niego wierzył i go nie skreślał.
Jasne.
Gotti w styczniu 2011 pisze:
Bonucci no comment, juz ktoryś raz z rzedu gra słabo i popełnia głupie błędy, kompletny brak formy.
Jakiej formy???? Bonucci to jest dno. On jest po prostu słaby i przepłacony.
Myślałem, że to może jakaś ironia, ale wcześniej i później były podobne posty, że niewypał, że jest przepłacony. W maju dalej wierzyłeś w Bonucciego. Mecz z Napoli w listopadzie 2011? "Bonucci się popisał, ale to było do przewidzenia." Albo: "Bonucci spieprzył nam 2 bramki i myślę, że w lato zawita do nas ktoś kto go zastąpi, bo tak być nie może." Rzeczywiście go nie skreśliłeś, szacunek. Podoba mi się też ten fragment:
Gotti w lutym 2012 pisze:3-5-2 może nie było by takie złe, ale trzeba mieć do tej taktyki świetnych obrońców, a jak wiemy Bonucci takim nie jest i to on zawalił praktycznie cały mecz.
Potem nastąpiła jakaś dziwna metamorfoza, bo w maju tego samego roku napisałeś:
Gotti w maju 2012 pisze:Bonucci według mnie zasługuje w kolejnym sezonie na pewne miejsce w pierwszej 11. Dużo osób jest do niego uprzedzonych. Ja nie byłem nigdy.
Tak jest, nie byłeś.

Zacząłeś w niego wierzyć wtedy, gdy zaczął grać lepiej, czyli złapał formę. W konfrontacji z tym co napisałeś wypadasz ŻAŁOŚNIE. Do czego jednak zmierzam (bo przecież moim celem nie jest pokazanie, że się kompromitujesz, bo to każdy widzi i wie)? Właśnie do tego, żeby nie oceniać zawodnika przez pryzmat aktualnej formy czy krótkiego czasu. Wyrzuciłbyś Bonucciego po pierwszym jego roku w Juventusie, a teraz jest zawodnikiem od którego zaczynałbyś budować drużynę. <TO JEST TEN MOMENT W KTÓRYM, ŻEBY NIE SKOMPROMITOWAĆ SIĘ DO RESZTY, MOŻESZ PRZYZNAĆ MI RACJĘ>
Gotti pisze:Ja Vidala nie skreślam, ale zaakceptuje jego sprzedaż jeśli kasa zostanie rozsądnie przeznaczona na kupno 2-3 bardzo dobrych piłkarzy.
Jeśli. Do letniego mercato, jeśli Vidal nie złapie formy do tego czasu, będziemy się martwić i myśleć. Natomiast uważam, że zarząd postąpił słusznie i rozsądnie zostawiając go na ten sezon, bo to (nawet stawiając na Twoim) drugi po Tevezie najlepszy nasz zawodnik i 2-3 bardzo dobrych go nie przeskoczy.
Gotti pisze:Odpadnięcia Hiszpanów mundialu nie porównywałbym do tego Włochów.
Nie to było istotą problemu.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2014, 11:29

:bravo: szczypek.

Ja nie raz krytykowałem Bonucciego i mówiłem, że powinien odejść. Nadal ma w sobie ten "gen babolowości", jednak prawda jest taka, że zniwelował go do minimum. A dzisiaj trudno byłoby go zastąpić w drużynie.

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2014, 11:35

Gotti mistrz :lol:

Takie metamorfozy są rzadkie, ja nigdy nie wierzyłem w Bonucciego :prochno:

Wojttek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2014, 12:24

Toż to jego młodszy brat pisał z tego samego konta :roll:

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2014, 19:50

Gotti, ja ciągle czekam.

Po remisie Romy, nasz remis nie wygląda źle.

Zablokowany