Wszystko o Squadra Azzurra
- pumex
- Juventino
MilanVimes pisze:Powiedziałbym, że do ParmyNadziej pisze:Prandelli polecial z Galaty. Dlugo sie nie natrenowal. Ciekawe gdzie teraz trafi...
Potwierdza się po raz kolejny, że ciężko przestawić się z długoletniej roli selekcjonera na stołek trenera klubowego, choć swoją drogą nigdy nie uważałem Prandellego za trenera z wysokiej półki, prędzej na najlepszego wśród średniaków.

- Arbuzini
- Juventino
No bo tak jest. Niemniej z kadry narodowej wycisnął wszystko co się dało. Poza tym jakoś tak mam, że bardzo go lubię. Wydaje się przystępnym i honorowym facetem z klasą. Życzę mu żeby nie trafił do jakiegoś bagna, a praca w Milanie albo Interze to może być niezła droga przez mękę.
Czytaliście o tym, że Conte namawia Dybale i Vazqueza żeby grali dla Squadry (obaj mają paszporty)? Nie lubię takich ruchów, ale kiedyś trzeba było wcielić Camoranesiego, bo nie było we Włoszech ani jednego porządnego skrzydłowego i wyszło to wszystkim na dobre. Może coś jest na rzeczy z tym kolejnym argentyńskim ofensywnym zaciągiem.
Czytaliście o tym, że Conte namawia Dybale i Vazqueza żeby grali dla Squadry (obaj mają paszporty)? Nie lubię takich ruchów, ale kiedyś trzeba było wcielić Camoranesiego, bo nie było we Włoszech ani jednego porządnego skrzydłowego i wyszło to wszystkim na dobre. Może coś jest na rzeczy z tym kolejnym argentyńskim ofensywnym zaciągiem.
- bendzamin
- Redaktor
O Dybali już się od paru dni mówi, a on sam, zapytany dzisiaj przez dziennikarzy, nie potrafił dać konkretnej odpowiedzi: Moim marzeniem jest Argentyna, ale jak Conte się odezwie, to pomyślimy. Mało to poważne, powinien dokonać wyboru opartego na tym co czuje i się go trzymać, a nie zachowywać się jak handlarz używanymi samochodami.Arbuzini pisze:Czytaliście o tym, że Conte namawia Dybale i Vazqueza żeby grali dla Squadry (obaj mają paszporty)? Nie lubię takich ruchów, ale kiedyś trzeba było wcielić Camoranesiego, bo nie było we Włoszech ani jednego porządnego skrzydłowego i wyszło to wszystkim na dobre. Może coś jest na rzeczy z tym kolejnym argentyńskim ofensywnym zaciągiem.
Na ten temat wypowiedział się też Zamparini, który twierdzi, że jego gra dla Azzurrich nie byłaby w porządku, bo jest Argentyńczykiem i powinien grać dla Argentyny. Na włoskich portalach pojawiły się też słowa Bońka, który powiedział, że PZPN jest poważną federacją i nie skupia się na naturalizowaniu cudzych piłkarzy, stawiając na własnych młodych chłopaków, którzy śpiewają polski hymn.
Z kolei jeśli chodzi o Prandellego, to we wtorek żalił się, że Turcy zwabili go do siebie obietnicami konkretnych nazwisk (Pato, Ibarbo, Doria, Balanta, Marcelo, Douglas, Campbell, Song), a po trzech tygodniach powiedzieli, że jednak nie mają odpowiednich środków na takie wzmocnienia

- mcsqrczybyk
- Juventino
Ehhh. Dybala takie same pierdziu-pierdziu walił, gdy mówił o grze w kadrze Polski. http://www.weszlo.com/2014/04/30/dybala ... paszportu/
I chociaż byłem przeciwnikiem Allegriego, odnoszę wrażenie, że on bardziej inteligentnie reaguje na postawę swojego zespołu niż Conte.
Niestety, Conte prowadząc Italię błyskawicznie niweczy swój wizerunek, na który zapracował w Juve.Argentyna to mój kraj i chyba każdy obywatel chciałby bronić barw miejsca, w którym się przyszło na świat. Ale nie byłbym ani pierwszym, ani ostatnim zawodnikiem, który zagrał w reprezentacji kraju, w którym się nie urodził.
I chociaż byłem przeciwnikiem Allegriego, odnoszę wrażenie, że on bardziej inteligentnie reaguje na postawę swojego zespołu niż Conte.
- Vimes
- Juventino
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
ot taka ciekawostka jak to Conte się nudzi trenując reprezentacje...
http://www.figc.it/en/204/2526703/2015/01/News.shtmlItaly’s Head Coach led a U15s training session for the first time
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- ewerthon
- Juventino
Nie wiedziałem gdzie to umieścić, a nie chciałem zakładać nowego tematu:
http://forzaitalianfootball.com/2015/02 ... 2000-2010/
Fajny test na znajomość piłkarzy, którzy grali we włoskiej kadrze w latach 2000-2010.
Na pierwszym strzale bez przygotowania udało mi się uzyskać 57/151. Gdybym przed tym przejrzał jakieś kadry zespołów lub nazwiska reprezentantów, to pewnie wynik byłby dużo lepszy.
Jestem ciekaw jaki wynik uzyskałby De Rossi z tego forum.
Fajny test na znajomość piłkarzy, którzy grali we włoskiej kadrze w latach 2000-2010.
Na pierwszym strzale bez przygotowania udało mi się uzyskać 57/151. Gdybym przed tym przejrzał jakieś kadry zespołów lub nazwiska reprezentantów, to pewnie wynik byłby dużo lepszy.
- Maly
- Juventino
fajny test ale zanim nacisnąłem start powinienem się z minutę zastanowić i uspokoić bo później w panice patrzyłem na te nazwy klubów, wiedziałem o kogo chodzi a nie mogłem sobie przypomnieć nazwisk i to nawet takich graczy jak Gilardino czy Candreva, a nawet naszego obrońcy z 4 pozycji na liście 

magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- pan Zambrotta
- Juventino
57 punktów to trochę malutko, zważywszy jak na "redaktora" JP. Ja miałem 115, co wynikiem jak na sympatyka calcio jest imho średnim.ewerthon pisze:Na pierwszym strzale bez przygotowania udało mi się uzyskać 57/151.
gdybym znał odpowiedzi wcześniej, to bym więcej trafił z nich na teścieewethon pisze:Gdybym przed tym przejrzał jakieś kadry zespołów lub nazwiska reprezentantów, to pewnie wynik byłby dużo lepszy.

- ewerthon
- Juventino
Być może ja jestem "redaktorem", nie mnie to oceniać, za to ty na pewno jesteś "dowcipnym" i "błyskotliwym" userem.pan Zambrotta pisze:57 punktów to trochę malutko, zważywszy jak na "redaktora" JP. Ja miałem 115, co wynikiem jak na sympatyka calcio jest imho średnim.ewerthon pisze:Na pierwszym strzale bez przygotowania udało mi się uzyskać 57/151.
Siewier, wywal mnie stąd, bo w teście uzyskałem kiepski wynik, moja wiedza jest znikoma, a zewsząd otaczają nas prawdziwi "eksperci" jak ten powyżej.
Aż zdziwiłem się, że Marco Motta zaliczył w 2010 roku występ w Squadra Azzurra.
- KondzioJuveFans
- Juventino
Fino Alla Fine Forza Juventus!
- Maly
- Juventino
grypa z tego co czytałem na angielskiej stronie jakiejś
http://www.football-italia.net/64464/bu ... garia-game
http://www.football-italia.net/64464/bu ... garia-game
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Dzium
- Juventino
http://www.sporcle.com/games/Freddie/UCLJuventusewerthon pisze:Nie wiedziałem gdzie to umieścić, a nie chciałem zakładać nowego tematu:
Tutaj coś jeszcze lepszego.
- Morgesztern
- Juventino
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Obecna włoska generacja to żart. Bertolacci, Antonelli, Darmian - po co te pokraki są powoływanie4? 1-2 z Bułgarią w 20. minucie!
Obecna włoska generacja to żart. Bertolacci, Antonelli, Darmian - po co te pokraki są powoływanie4? 1-2 z Bułgarią w 20. minucie!

- wagner
- Juventino
Przyznam się, że nie oglądam Włochów nigdy w eliminacjach. Zawsze były niewyraźnie wyniki w eliminacjach wielkich imprez, jeden, dwa słabe mecze, ale suma sumarum wszystko było na spokojnie, w ciszy, pierwsze miejsce zawsze było przesądzone nawet przy kiepskiej formie/słabym stylu gry. Dziś wokół tej reprezentacji wieje smrodem. Niezależnie czy oni dzisiaj ten mecz wygrają.