Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2014, 22:54

Vimes pisze:
Nadziej pisze:Prandelli polecial z Galaty. Dlugo sie nie natrenowal. Ciekawe gdzie teraz trafi...
Powiedziałbym, że do Parmy
Milan :wink:

Potwierdza się po raz kolejny, że ciężko przestawić się z długoletniej roli selekcjonera na stołek trenera klubowego, choć swoją drogą nigdy nie uważałem Prandellego za trenera z wysokiej półki, prędzej na najlepszego wśród średniaków.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2014, 23:32

No bo tak jest. Niemniej z kadry narodowej wycisnął wszystko co się dało. Poza tym jakoś tak mam, że bardzo go lubię. Wydaje się przystępnym i honorowym facetem z klasą. Życzę mu żeby nie trafił do jakiegoś bagna, a praca w Milanie albo Interze to może być niezła droga przez mękę.

Czytaliście o tym, że Conte namawia Dybale i Vazqueza żeby grali dla Squadry (obaj mają paszporty)? Nie lubię takich ruchów, ale kiedyś trzeba było wcielić Camoranesiego, bo nie było we Włoszech ani jednego porządnego skrzydłowego i wyszło to wszystkim na dobre. Może coś jest na rzeczy z tym kolejnym argentyńskim ofensywnym zaciągiem.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2014, 23:57

Arbuzini pisze:Czytaliście o tym, że Conte namawia Dybale i Vazqueza żeby grali dla Squadry (obaj mają paszporty)? Nie lubię takich ruchów, ale kiedyś trzeba było wcielić Camoranesiego, bo nie było we Włoszech ani jednego porządnego skrzydłowego i wyszło to wszystkim na dobre. Może coś jest na rzeczy z tym kolejnym argentyńskim ofensywnym zaciągiem.
O Dybali już się od paru dni mówi, a on sam, zapytany dzisiaj przez dziennikarzy, nie potrafił dać konkretnej odpowiedzi: Moim marzeniem jest Argentyna, ale jak Conte się odezwie, to pomyślimy. Mało to poważne, powinien dokonać wyboru opartego na tym co czuje i się go trzymać, a nie zachowywać się jak handlarz używanymi samochodami.

Na ten temat wypowiedział się też Zamparini, który twierdzi, że jego gra dla Azzurrich nie byłaby w porządku, bo jest Argentyńczykiem i powinien grać dla Argentyny. Na włoskich portalach pojawiły się też słowa Bońka, który powiedział, że PZPN jest poważną federacją i nie skupia się na naturalizowaniu cudzych piłkarzy, stawiając na własnych młodych chłopaków, którzy śpiewają polski hymn.

Z kolei jeśli chodzi o Prandellego, to we wtorek żalił się, że Turcy zwabili go do siebie obietnicami konkretnych nazwisk (Pato, Ibarbo, Doria, Balanta, Marcelo, Douglas, Campbell, Song), a po trzech tygodniach powiedzieli, że jednak nie mają odpowiednich środków na takie wzmocnienia :prochno:

Obrazek
mcsqrczybyk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 listopada 2014, 00:26

Ehhh. Dybala takie same pierdziu-pierdziu walił, gdy mówił o grze w kadrze Polski. http://www.weszlo.com/2014/04/30/dybala ... paszportu/
Argentyna to mój kraj i chyba każdy obywatel chciałby bronić barw miejsca, w którym się przyszło na świat. Ale nie byłbym ani pierwszym, ani ostatnim zawodnikiem, który zagrał w reprezentacji kraju, w którym się nie urodził.
Niestety, Conte prowadząc Italię błyskawicznie niweczy swój wizerunek, na który zapracował w Juve.

I chociaż byłem przeciwnikiem Allegriego, odnoszę wrażenie, że on bardziej inteligentnie reaguje na postawę swojego zespołu niż Conte.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 listopada 2014, 00:30

WhoScored poświęciło mu ostatnio artykuł: http://www.whoscored.com/Articles/tmze_ ... at-Palermo.

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2015, 10:43

ot taka ciekawostka jak to Conte się nudzi trenując reprezentacje...
Italy’s Head Coach led a U15s training session for the first time
http://www.figc.it/en/204/2526703/2015/01/News.shtml

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 lutego 2015, 15:10

Nie wiedziałem gdzie to umieścić, a nie chciałem zakładać nowego tematu:
http://forzaitalianfootball.com/2015/02 ... 2000-2010/

Fajny test na znajomość piłkarzy, którzy grali we włoskiej kadrze w latach 2000-2010.

Na pierwszym strzale bez przygotowania udało mi się uzyskać 57/151. Gdybym przed tym przejrzał jakieś kadry zespołów lub nazwiska reprezentantów, to pewnie wynik byłby dużo lepszy.

Jestem ciekaw jaki wynik uzyskałby De Rossi z tego forum.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2015, 16:40

fajny test ale zanim nacisnąłem start powinienem się z minutę zastanowić i uspokoić bo później w panice patrzyłem na te nazwy klubów, wiedziałem o kogo chodzi a nie mogłem sobie przypomnieć nazwisk i to nawet takich graczy jak Gilardino czy Candreva, a nawet naszego obrońcy z 4 pozycji na liście ;)

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2015, 17:29

ewerthon pisze:Na pierwszym strzale bez przygotowania udało mi się uzyskać 57/151.
57 punktów to trochę malutko, zważywszy jak na "redaktora" JP. Ja miałem 115, co wynikiem jak na sympatyka calcio jest imho średnim.
ewethon pisze:Gdybym przed tym przejrzał jakieś kadry zespołów lub nazwiska reprezentantów, to pewnie wynik byłby dużo lepszy.
gdybym znał odpowiedzi wcześniej, to bym więcej trafił z nich na teście :think:

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 lutego 2015, 17:43

pan Zambrotta pisze:
ewerthon pisze:Na pierwszym strzale bez przygotowania udało mi się uzyskać 57/151.
57 punktów to trochę malutko, zważywszy jak na "redaktora" JP. Ja miałem 115, co wynikiem jak na sympatyka calcio jest imho średnim.
Być może ja jestem "redaktorem", nie mnie to oceniać, za to ty na pewno jesteś "dowcipnym" i "błyskotliwym" userem.

Siewier, wywal mnie stąd, bo w teście uzyskałem kiepski wynik, moja wiedza jest znikoma, a zewsząd otaczają nas prawdziwi "eksperci" jak ten powyżej.

Aż zdziwiłem się, że Marco Motta zaliczył w 2010 roku występ w Squadra Azzurra.

KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2015, 19:31

Fino Alla Fine Forza Juventus!
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2015, 19:38

grypa z tego co czytałem na angielskiej stronie jakiejś
http://www.football-italia.net/64464/bu ... garia-game

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Dzium

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2015, 20:10

ewerthon pisze:Nie wiedziałem gdzie to umieścić, a nie chciałem zakładać nowego tematu:
http://forzaitalianfootball.com/2015/02 ... 2000-2010/

Fajny test na znajomość piłkarzy, którzy grali we włoskiej kadrze w latach 2000-2010.

Na pierwszym strzale bez przygotowania udało mi się uzyskać 57/151. Gdybym przed tym przejrzał jakieś kadry zespołów lub nazwiska reprezentantów, to pewnie wynik byłby dużo lepszy.

Jestem ciekaw jaki wynik uzyskałby De Rossi z tego forum.
http://www.sporcle.com/games/Freddie/UCLJuventus

Tutaj coś jeszcze lepszego.

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2015, 21:05

:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Obecna włoska generacja to żart. Bertolacci, Antonelli, Darmian - po co te pokraki są powoływanie4? 1-2 z Bułgarią w 20. minucie! :smile:

Obrazek
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2015, 21:28

Przyznam się, że nie oglądam Włochów nigdy w eliminacjach. Zawsze były niewyraźnie wyniki w eliminacjach wielkich imprez, jeden, dwa słabe mecze, ale suma sumarum wszystko było na spokojnie, w ciszy, pierwsze miejsce zawsze było przesądzone nawet przy kiepskiej formie/słabym stylu gry. Dziś wokół tej reprezentacji wieje smrodem. Niezależnie czy oni dzisiaj ten mecz wygrają.

ODPOWIEDZ