Liga Mistrzów 2014/15

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2014, 08:07

Przyznam szczerze, że Roma mnie wczoraj niezle zdenerwowała, wypuścić zwycięstwo w takich okolicznościach przesada trochę. Jeszcze żeby stracili tą bramkę wcześniej, a tu praktycznie w ostatniej sekundzie. Zawsze by to było więcej punktów do rankingu. Od pamiętnego meczu z Bayernem mają jakąś obniżkę formy i do tego dochodzą jeszcze kontuzje. Może niektórzy jednak powracają w najbliższym czasie. Nie mniej jednak uważam, że za dwa tygodnie w Rzymie to będzie całkiem inny mecz i Roma jeśli naprawdę chce awansować to tego raczej nie odpuści. Po prostu nie będzie kalkulowała i wygra u siebie.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 26 listopada 2014, 08:23

Roma mi zaczyna przypominać Juventus Conte, tylko nie ten z początku a z końca pracy Antka, jak się nie otrząsną to majstra Juventus zgarnie z jeszcze szybciej niż rok temu:)

Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2014, 11:15

Transmitują gdzies nasz dzisiejszy mecz? Czy only russian stream..

E: ok, już wiem że nie
Ostatnio zmieniony 26 listopada 2014, 11:19 przez Buffalo, łącznie zmieniany 1 raz.

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2014, 11:17

zbysioJuve pisze:Przyznam szczerze, że Roma mnie wczoraj niezle zdenerwowała, wypuścić zwycięstwo w takich okolicznościach przesada trochę. Jeszcze żeby stracili tą bramkę wcześniej, a tu praktycznie w ostatniej sekundzie. Zawsze by to było więcej punktów do rankingu. Od pamiętnego meczu z Bayernem mają jakąś obniżkę formy i do tego dochodzą jeszcze kontuzje. Może niektórzy jednak powracają w najbliższym czasie. Nie mniej jednak uważam, że za dwa tygodnie w Rzymie to będzie całkiem inny mecz i Roma jeśli naprawdę chce awansować to tego raczej nie odpuści. Po prostu nie będzie kalkulowała i wygra u siebie.
Roma zasłużyła by stracić bramkę! Przy wyniku 0-1 (gdzie w Rzymie spokojnie wygrali 5-1) cofnęli się i nie potrafli przytrzymać dłużej piłki ciągle głupio tracąc. Do tego dochodzą dwie akcje 100% Naingola i Ljalicia :prochno: , ale w 89 minucie Dzagoev miał akcje życia, gdzie z pół metra na pusta bramkę nie trafił w piłkę nożycami :smile:

Ps. zauważył ktoś jak De Sanctis jest beznadziejny na bramce w LM? Skorupski o wiele lepiej pokazywał się jak dostawał szansę.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2014, 11:18

AdiJuve pisze:Roma mi zaczyna przypominać Juventus Conte, tylko nie ten z początku a z końca pracy Antka, jak się nie otrząsną to majstra Juventus zgarnie z jeszcze szybciej niż rok temu:)
ja to bym sie wstrzymał z takimi tekstmi, mi póki co ledwo pokonalismy ROme u siebie i zesmy dostali w tylek od Genui, wygrana z Lazialami cieszy, ale mecze najtrudniejsze przed nami, a ten miesiac do swiat może pokazac naszą siła i moc

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2014, 11:33

Powiem tak. Żeby tak jeszcze kibicie Romy dostrzegali korzyści z wygrywania ich rywali z kraju w LM tak jak wy to było by super. Niech "zginie i przepadnie" ta Roma w LM, więcej pieniążków dla nas.

Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2014, 12:14

Z LM niech przepadnie, to racja, ale LE im życzę. Mecze w czwartki trochę męczą :)

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 26 listopada 2014, 12:25

zahor pisze:Nie ma racji. Doczytaj jaki scenariusz zakładaliśmy.
Scenariusz zakładał, że FCB zgarnia komplet punktów, więc tabela:
1. Bayern Monachium 6 spotkań 15 punktów
2. Manchester City 5 spotkań 5 punktów
3. Roma 5 spotkań 5 punktów
4. CSKA 6 spotkań 5 punktów
Nie rozumiem dlaczego City musi wygrać z Romą jakąś różnicą bramek, żeby awansować.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 26 listopada 2014, 12:25

Robaku pisze:
AdiJuve pisze:Roma mi zaczyna przypominać Juventus Conte, tylko nie ten z początku a z końca pracy Antka, jak się nie otrząsną to majstra Juventus zgarnie z jeszcze szybciej niż rok temu:)
ja to bym sie wstrzymał z takimi tekstmi, mi póki co ledwo pokonalismy ROme u siebie i zesmy dostali w tylek od Genui, wygrana z Lazialami cieszy, ale mecze najtrudniejsze przed nami, a ten miesiac do swiat może pokazac naszą siła i moc
Ja piszę o Romie i jej grze a nie o Juventusie, także tego :)

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2014, 12:40

szczypek pisze:
zahor pisze:Nie ma racji. Doczytaj jaki scenariusz zakładaliśmy.
Scenariusz zakładał, że FCB zgarnia komplet punktów, więc tabela:
1. Bayern Monachium 6 spotkań 15 punktów
2. Manchester City 5 spotkań 5 punktów
3. Roma 5 spotkań 5 punktów
Nie rozumiem dlaczego City musi wygrać z Romą jakąś różnicą bramek, żeby awansować.
Szczypku, czytanie ze zrozumieniem.

Scenariusz był zakładany w trakcie meczu Bayern-City. Więc tabela wyglądałaby tak:
1. Bayern Monachium 6 spotkań 18 punktów
2. Roma 5 spotkań 5 punktów
3. CSKA 6 spotkań 5 punktów
4. Manchester City 5 spotkań 2 punkty
W momencie gdy City wygrywa z Romą mamy:
1. Bayern Monachium 6 spotkań 18 punktów
2. Manchester City 6 spotkań 5 punktów
3. Roma 6 spotkań 5 punktów
I w takim wypadku robi się małą tabelę bez Bayernu.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2014, 12:41

AdiJuve pisze:
Robaku pisze:
Ja piszę o Romie i jej grze a nie o Juventusie, także tego :)
No dokładnie piszesz o ROmie i ona przegrała tylko z nami i Napoli, a my zesmy dostali w dupsko z Genuą, a z mocniejszych rywali to zesmy grali tylko z Romą, wiec nie wiem skad takie dobre zdanie, iż mistrzostwo roma przegra bardzo wczesnie.

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2014, 12:44

Eric6666 pisze:
zbysioJuve pisze:Przyznam szczerze, że Roma mnie wczoraj niezle zdenerwowała, wypuścić zwycięstwo w takich okolicznościach przesada trochę. Jeszcze żeby stracili tą bramkę wcześniej, a tu praktycznie w ostatniej sekundzie. Zawsze by to było więcej punktów do rankingu. Od pamiętnego meczu z Bayernem mają jakąś obniżkę formy i do tego dochodzą jeszcze kontuzje. Może niektórzy jednak powracają w najbliższym czasie. Nie mniej jednak uważam, że za dwa tygodnie w Rzymie to będzie całkiem inny mecz i Roma jeśli naprawdę chce awansować to tego raczej nie odpuści. Po prostu nie będzie kalkulowała i wygra u siebie.
Roma zasłużyła by stracić bramkę! Przy wyniku 0-1 (gdzie w Rzymie spokojnie wygrali 5-1) cofnęli się i nie potrafli przytrzymać dłużej piłki ciągle głupio tracąc. Do tego dochodzą dwie akcje 100% Naingola i Ljalicia :prochno: , ale w 89 minucie Dzagoev miał akcje życia, gdzie z pół metra na pusta bramkę nie trafił w piłkę nożycami :smile:

Ps. zauważył ktoś jak De Sanctis jest beznadziejny na bramce w LM? Skorupski o wiele lepiej pokazywał się jak dostawał szansę.
Też oglądałem cały mecz i niewątpliwie remis w tym meczu jest wynikiem sprawiedliwym. Ale ta bramka stracona w ostatnich sekundach i w takich okolicznościach. Trochę niedosyt pozostaje jako kibicowi, któremy leży na sercu dobro serie a. Właśnie gdyby wcześniej Nainggolan i Ljajić wykorzystali swoje setki nie było by o czym mówić. Jednak tak uczciwie mówiąc to z przebiegu drugiej połowy ta bramka dla CSKA należała się. Szybka gra i ciągłe ataki z ich strony, szczególnie nie wiem jak nie strzelił tego Dżagojew w końcówce.

Pisałem już wcześniej, że Skorupski obronił by ten strzał z ostatniej minuty. Ten De Sanctiś to naprawdę jest jakieś nieporozumienie, parodia bramkarza. Występy chyba tylko zawdzięcza hierarchii w drużynie bo po takim czymś jak się zbłaźnił podczas pierwszego meczu z Bayernem to od tego czasu powinien w ogóle nie rozstawać się z ławką.
Wagner pisze:Żeby tak jeszcze kibice Romy dostrzegali korzyści z wygrywania ich rywali z kraju w LM tak jak wy to było by super. Niech "zginie i przepadnie" ta Roma w LM, więcej pieniążków dla nas.
Spokojnie bez takiej nienawiści, LM przecież to nie to samo co serie a. Ja tam z tego korzyści nie będę miał żadnych :wink: .

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2014, 13:06

zbysioJuve pisze:Spokojnie bez takiej nienawiści, LM przecież to nie to samo co serie a. Ja tam z tego korzyści nie będę miał żadnych :wink: .
Ja tam nienawiści nie mam, nie muszę, bo i tak wiem że jesteśmy od Rzymian lepsi w każdej płaszczyźnie. Ale nie widzę korzyści dla Juve z ich ewentualnym wygrywaniem w LM. My się o zakwalifikowanie do LM nie musimy martwić, jesteśmy mistrzami.. Niech się martwią punkcikami drużyny numer 2, 3 ect.

hellspawn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2014, 13:55

wagner pisze:
zbysioJuve pisze:Spokojnie bez takiej nienawiści, LM przecież to nie to samo co serie a. Ja tam z tego korzyści nie będę miał żadnych :wink: .
Ja tam nienawiści nie mam, nie muszę, bo i tak wiem że jesteśmy od Rzymian lepsi w każdej płaszczyźnie. Ale nie widzę korzyści dla Juve z ich ewentualnym wygrywaniem w LM. My się o zakwalifikowanie do LM nie musimy martwić, jesteśmy mistrzami.. Niech się martwią punkcikami drużyny numer 2, 3 ect.
I tu się mylisz. Więcej zespołów w Lidze Mistrzów to większa atrakcyjność ligi. Większa atrakcyjność ligi, lepsi piłkarze przychodzą grać. Większa kasa się kręci. Prawa telewizyjne, reklamowe itp.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 26 listopada 2014, 17:24

Szikit pisze:Szczypku, czytanie ze zrozumieniem.

Scenariusz był zakładany w trakcie meczu Bayern-City.
A to z miejsca przepraszam wszystkich (głównie zahora). Mam tak ustawiony czas na forum, że byłem przekonany iż dyskusja odbywała się już po meczu.

Zablokowany