Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2014, 22:30

Kamex22 pisze:Co się stało, że na livescorze jest "int."?
Kibice chorwaccy rzucali race na murawę, na razie mecz zawieszony.

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2014, 22:31

Sędzia przerwał mecz. Gdy go już nie wznowi to możliwy jest w takim przypadku walkower dla Chorwatów?

EDIT
E, już z powrotem są na murawie.

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2014, 22:51

Po przerwie lepiej, ale pozostawia to wiele do życzenia...

Obrazek
rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2014, 23:10

Morgesztern pisze:Po przerwie lepiej, ale pozostawia to wiele do życzenia...
Delikatnie mówiąc, bo oba zespoły dzieli przepaść w kulturze gry. Fakt, że nie było Pirlo i Verrattiego ale nie sądzę żeby gra Włochów była diametralnie inna z nimi w składzie.

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2014, 23:30

Włosi chyba raczej powinni się cieszyć z tego remisu i mają szczęście, ze obecnie do finałów ME kwalifikują się bezpośrednio dwie drużyny. W innym przypadku z taką grą trudno było by im wyprzedzić Chorwatów a co za tym idzie awansować z pierwszego miejsca. To drugie miejsce powinno jak najbardziej być w ich zasięgu, choć nie wiem czy ta Norwegia nie może naciskać ich do końca.

mcsqrczybyk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 listopada 2014, 23:39

Gra Włochów to totalna żenada. Nie wiem czym się kieruje Conte dobierając takie ustawienie do tak słabych zawodników. De Sciglio, Soriano grają niczym parodyści. Z czwórki napastników, którzy dziś zagrali możnaby ulepic jednego porządnego, indywidualnie stanowią pośmiewisko na poziomie międzynarodowym. Do tego klops Gigiego... Obecna generacja włoskich piłkarzy budzi tylko politowanie i zażenowanie. Niestety Conte wygląda na gościa, który za wszelką cenę będzie chciał udowodnić, że 3-5-2 jest receptą na sukces, a z tyloma drwalami w składzie grozi to kompromitacją.

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 16 listopada 2014, 23:41

Perisic mial pilke meczowa na nodze (wielblad Marchisio...). Wydaje mi sie, ze bledem bylo zdjecie Zazy, ktory mial w tym meczu wiecej jader niz reszta napastnikow razem wzietych. Ogolnie Simone sie fajnie rozwija od dluzszego czasu, byc moze przyjdzie chwila, ze zajmie u nas miejsce Ferdka. Mimo wzrostu jest to zawodnik wszechstronny, 'nowoczesny'. Szary... swietne umiejetnosci, nietrafione decyzje i kiepska forma czyli to co zazwyczaj. Soriano dzis debiut? Bardzo blado wypadl... Nie bardzo bylo kim grac w tym meczu. Zageszczony srodek 3-5-2 w tych personaliach zdecydowanie nie wypalil. Niestety Conte niczym nie zaskoczyl i dal cofnietego De Rossiego (nad ktorym nie chce mi sie juz pastwic) + b2b. Po przerwie na race pojawil sie element ryzyka z podwajaniem na skrzydlach, ale chyba po setce Perisicia postanowili na dobre dac sobie spokoj.

Wiadomo, ze wielu obecnym na murawie zwyczajnie brakuje troche jakosci. Tym bardziej sam sposob gry Wlochow - brak elementu zaskoczenia - mnie sie niezbyt podobal. Przewagi na poziomie indywidualnym nie bylo i nie poszukali zwyciestwa gdzie indziej.

A tak w ogole to byl taki typowy mecz eliminacji... no nic, czekamy co dalej. Beda nowe mecze, nowe powolania. W nowe ustawienie nie wierze ;)

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2014, 23:56

19 pisze:W moim odczuciu Conte marnuje czas, mógłby postawić odważniej
Ciężko nie odnieść takiego wrażenia. W obecnej chwili reprezentacja Polski ma lepszy atak niż Włosi i piszę to biorąc pełną odpowiedzialność za te słowa.

Jest nadzieja w takich zawodnikach, jak Berardi, Destro i El Sharaawy, a najlepiej zdrowy Rossi. Tragedią Włochów jest to, że mając dwóch napastników o umiejętnościach na światowym poziomie jeden jest upośledzony umysłowo, a drugi łapie kontuzje od zbyt mocnego wiatru.

Kiedy De Sciglio zagrał ostatni dobry mecz? Pasqual ma 32 lata. Mogę się założyć, że w 2016 nie będzie podstawowym zawodnikiem w żadnym klubie z pierwszej połowy tabeli Serie A. Po co kogoś takiego powoływać? Abate i Santon to żadni wymiatacze, ale wcale jakoś umiejętnościami nie odstają, a przynajmniej są w normalnym wieku.

Dokładając do tego, że Pirlo ma tyle lat co węgiel w Bełchatowie, a De Rossi zaliczył zjazd o jakieś 2-3 klasy piłkarskie to obecnie najbardziej rozsądnym ustawieniem wydaje mi się 4231, ale jestem przekonany, że bez względu na wyniki Conte nie zmieni taktyki.

Z drugiej strony nie ma się wcale co dziwić, że ta reprezentacja obecnie tak wygląda. Załóżmy, że żelazną trójką Serie A są: Juventus, Roma i Napoli. Pomijając naszych zawodników zostają tacy piłkarze z:
Romy - Astori, De Rossi, De Sanctis, Totti, Florenzi, Destro
Napoli - Insignie, Maggio
Z Włochów, którzy coś znaczą za granicą są Sirigu, Verratti, Immobile i ostatnio Pelle, ale on raczej nie powtórzy historii Luki Toniego. Mariuszek skończył się zanim dobrze się zaczął.

Osobiście bym to widział tak:
Buffon (lub Sirigu/Perin) - Abate, Bonnuci, Chiellini, Darmian - Verratti, Marchisio - Berardi, Candreva, El Shaarawy - ???
Skład może nie powala na kolana, ale chyba wyciąga co najlepsze z obecnie dostępnych zawodników i wymusza jako-taką konkurencję na wszystkich pozycjach.

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2014, 10:53

Wiecie, tak patrząc na Włochów to zaczynam się cieszyć, że rozstaliśmy się z Antonio. Oczywiście podniósł nasz poziom o kilka klas i chwała mu za to, ale teraz zagubił się w tym swoim 3-5-2 co widać teraz po grze repry i wydaje mi się, że kolejny rok pod jego wodzą w Juve nikomu nie wyszedłby na dobre. Tzn nie żebym się cieszył, że prowadzi nas Allegri, bo to już inna sprawa :wink:

#AllegriOut
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2014, 10:56

jarmel pisze:Wiecie, tak patrząc na Włochów to zaczynam się cieszyć, że rozstaliśmy się z Antonio. Oczywiście podniósł nasz poziom o kilka klas i chwała mu za to, ale teraz zagubił się w tym swoim 3-5-2 co widać teraz po grze repry i wydaje mi się, że kolejny rok pod jego wodzą w Juve nikomu nie wyszedłby na dobre. Tzn nie żebym się cieszył, że prowadzi nas Allegri, bo to już inna sprawa :wink:
POdobne mam odczucia. Conte bardzo dobry trener, ale to nie znaczy że nie ma lepszych i że inni nie dadzą nam więcej.

dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 listopada 2014, 21:45

Nierozumiem Conte..mecz towarzyski z Albanią a on wystawia Morettiego, Giovinco itd..zamiast dać zadebiutować Ruganiemu czy sprawdzić Gabbiadiniego :think:
Ostatnio zmieniony 18 listopada 2014, 21:51 przez dp10, łącznie zmieniany 1 raz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 listopada 2014, 22:48

Arbuzini pisze:Buffon (lub Sirigu/Perin) - Abate, Bonnuci, Chiellini, Darmian - Verratti, Marchisio - Berardi, Candreva, El Shaarawy - ???
Skład może nie powala na kolana, ale chyba wyciąga co najlepsze z obecnie dostępnych zawodników i wymusza jako-taką konkurencję na wszystkich pozycjach.
Candreva nie nadaje się na trequartistę/OŚP. Jego główną siłą jest szukanie wolnego miejsca wysoko na flankach i dośrodkowania z tamtych rejonów.

Czy chciałbym go w Juve za 20 baniek? Podtrzymuję swoje dawne zdanie - nie.

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 18 listopada 2014, 22:52

Okaka rozwalił system... co taki zawodnik robi w kadrze Włoch to ja nie wiem, rozumiem że to mecz towarzyski ale są jednak pewne granice przyzwoitości wydawało mi się...

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 18 listopada 2014, 23:02

Maly pisze:Okaka rozwalił system... co taki zawodnik robi w kadrze Włoch to ja nie wiem, rozumiem że to mecz towarzyski ale są jednak pewne granice przyzwoitości wydawało mi się...
Strzela bramki, ot co robi.

Jak juz jeden z poprzedników napisał - Zaczynam się cieszyć ze się rozstaliśmy z Conte. Jak bym ogladał nasz Juve w Europie za jego czasów..

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 listopada 2014, 12:00

Conte płacze, że go nikt nie wspiera, jako trenera kadry... Ewidentnie mu się poprzestawiało pod tym tupecikiem. Ja rozumiem, że punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia ale jak ktoś w jednym roku płaczę, że mu reprezentacja piłkarzy eksploatuje a po paru miesiącach jako trener kadry płacze, że kluby nie chcą mu dawać piłkarzy na kadrę poza terminami FIFA to już zakrawa na problemy z głową.

ODPOWIEDZ