Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 16 listopada 2014, 21:16

Nie widzę powodu, żeby narzekać na Buffona.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2014, 21:18

Nie da sie patrzec na Wlochow, autentycznie. Za Prandellego to jeszcze (z wyjatkiem MS oczywiscie) wygladalo calkiem fajnie, ale teraz wieje przecietnoscia i bezplciowoscia na kilometr. Immobile przed chwila wypuscil sobie pilke tak, jakby gral w Serie B albo w slabym zespole Serie A. Dodajac bardzo, bardzo przecietnych pilkarzy, ktorzy sa w dyspozycji Conte do siermieznego 352 (+ ograniczenia, ktore naklada na swoich pilkarzy Conte) mamy taki obraz a nie inny.
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2014, 21:21 przez jakku1, łącznie zmieniany 2 razy.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2014, 21:19

Milano1910 pisze:Nie rozumiem wystawiania Buffona obecnie. Wiem, ze legenda wiem, że wciąż potrafi pokazać klasę. Sam go uwielbiam, ale jego forma pozostawia wiele do życzenia. Ja sam bym postawił na Perina. Rewelacyjna gra tego chłopaka w ostatnich meczach. Jeśli by w wieku 20 lat wywalczył sobie miejsce w kadrze to, aż strach pomyśleć jak by wyglądały jego umiejętności w kwiecie "wieku bramkarskiego" czyli 28 - 32 lata. Duże brawa dla Candrevy i dla Zazy za walkę
Pooglądaj więcej spotkań Juventusu i potem wypowiadaj się o formie Buffona. Tutaj "pachówka", spory błąd, ale się zdarza

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2014, 21:37

Nie wiem co Conte widzi w De Sciglio. :think:
Wielkie brawa dla Candrevy. Chętnie bym go u nas zobaczył, ale nie za 20 paczek.
Co się stało z Pasqalem?

Obrazek
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2014, 21:40

Candreva w takiej formie jest spokojnie wart 20 baniek

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2014, 21:42

Makiavel pisze:Candreva w takiej formie jest spokojnie wart 20 baniek
Ale jakoś nie chce wierzyć, że Beppe wyłoży tyle na stół. Szkoda.

Buffon coś dziś niepewny.

Obrazek
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 16 listopada 2014, 21:50

jakku1 pisze:Nie da sie patrzec na Wlochow, autentycznie. Za Prandellego to jeszcze (z wyjatkiem MS oczywiscie) wygladalo calkiem fajnie, ale teraz wieje przecietnoscia i bezplciowoscia na kilometr. Immobile przed chwila wypuscil sobie pilke tak, jakby gral w Serie B albo w slabym zespole Serie A. Dodajac bardzo, bardzo przecietnych pilkarzy, ktorzy sa w dyspozycji Conte do siermieznego 352 (+ ograniczenia, ktore naklada na swoich pilkarzy Conte) mamy taki obraz a nie inny.
Nic tylko podpisac sie pod powyzszym...
Na szybko:
- bramka na konto Buffona - coraz czestsze bledy (na szczescie w meczach bez wielkiej stawki), nerwowe wyprowadzanie pilki, no umowmy sie ze mlodszy nie bedzie;
- De Rossi jest beznadziejny, gra na kluczowej pozycji za nazwisko, fizycznie odstaje
- De Sciglio to ten nowy Zambrotta? cos mi sie zdaje ze z rok nie zagral dobrego meczu
- Immobile robi naprawde duza kariere jak na swoje umiejetnosci
- Candreva moze sie podobac
- czy Conte ma ambicje stac sie kolejnym 'wloskim betonem'?

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2014, 22:02

Garreat pisze:
jakku1 pisze:Nie da sie patrzec na Wlochow, autentycznie. Za Prandellego to jeszcze (z wyjatkiem MS oczywiscie) wygladalo calkiem fajnie, ale teraz wieje przecietnoscia i bezplciowoscia na kilometr. Immobile przed chwila wypuscil sobie pilke tak, jakby gral w Serie B albo w slabym zespole Serie A. Dodajac bardzo, bardzo przecietnych pilkarzy, ktorzy sa w dyspozycji Conte do siermieznego 352 (+ ograniczenia, ktore naklada na swoich pilkarzy Conte) mamy taki obraz a nie inny.
Nic tylko podpisac sie pod powyzszym...
Na szybko:
- bramka na konto Buffona - coraz czestsze bledy (na szczescie w meczach bez wielkiej stawki), nerwowe wyprowadzanie pilki, no umowmy sie ze mlodszy nie bedzie;
- De Rossi jest beznadziejny, gra na kluczowej pozycji za nazwisko, fizycznie odstaje
- De Sciglio to ten nowy Zambrotta? cos mi sie zdaje ze z rok nie zagral dobrego meczu
- Immobile robi naprawde duza kariere jak na swoje umiejetnosci
- Candreva moze sie podobac
- czy Conte ma ambicje stac sie kolejnym 'wloskim betonem'?

Nic tylko pogratulować. 100 % racji. Trafiłeś w sedno z Immobile.

Obrazek
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 16 listopada 2014, 22:06

Włosi wyżej nie podskoczą, przyjrzyjcie się ilu jest w kadrze Włoch przeciętnych zawodników: Ranocchia, De Sciglio, Darmian, Zaza, Soriano. Pasqual, a jeszcze są Bertolacci, Moretti, Parolo, Giocinco i Cerci. Ci zawodnicy nic nie znaczą na arenie międzynarodowej, a ponad to część z nich to zawodnicy koło 30tki. Dodatkowo są ustawiani w 3-5-2 przez trenera, który zabrania zawodnikom na elementy indywidualności.
W moim odczuciu Conte marnuje czas, mógłby postawić odważniej na młodych, po co w kadrze Cerci, skoro mógł być Berardi czy Gabiaddini, czemu jest Parolo a nie ma ciekawego Sturaro?

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2014, 22:11

Po tej generacji piłkarzy trudno się spodziewać cudów. Jednak styl, powinien być nieco lepszy. Błędu Gigiego szkoda, ale bywały gorsze klopsy bramkarskie :prochno:

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2014, 22:12

Conte w 60 minucie dokonuje 3. zmiany :shock: W Juve cudem było, jak zrobił trzy zmiany w meczu...

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2014, 22:16

Co ten Borek odpierdzielał :shock: "Po przerwie oba zespoły bez zmian, El Sharaawy przygotowany do wejścia", gdy ten już po przerwie obecny na boisku.

Niektórzy narzekają na impotencję i słabą grę Juve w Europie, a to co odwala squadra azurra teraz i np. w meczu poprzednim z Maltą to nie ma nawet porównania.

Candrewa dobry na szybkie kontry.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2014, 22:22

Nic dziwnego, ze Conte zrobil 2 zmiany napastnikow po przerwie bo Zaza z Immobile grali tragicznie. To znaczy, ten pierwszy jeszcze nie byl najgorszy, ale Immobile to w ogole nie powinien wyjsc na boisko w takiej formie. Nie wiem, czy Conte chce komus cos udowodnic delegujac tych dwoch pilkarzy na murawe mecz w mecz?

Wydaje mi sie zreszta, ze chyba powoli zaczynam chwytac "pomysl" na te kadre, jaki ma Antonio. Przypomina mi ta koncepcja troche Włochów Zoffa z ME 2000. Pomysł ciekawy i przy innych wykonawcach moglby nawet wypalić. Niestety, Immobile to nie jest Inzaghi, De Sciglio to nie Zambrotta, a trojka Darmian-Ranocchia-Chiellini to nie Cannavaro-Nesta-Maldini.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2014, 22:28

Co się stało, że na livescorze jest "int."?

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 16 listopada 2014, 22:29

Jakieś burdy na trybunach, mecz zawieszony

ODPOWIEDZ