Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Zhx123

Dortmundczyk
Dortmundczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2014, 16:02

blackadder pisze:
Jacky pisze:Tak Arsenal, jak i BVB maja wieksze szanse na wygranie LM, niz Juve.
Wątpię. Oba te zespoły muszą musiałyby mieć sporo szczęścia żeby awansować do półfinału. Prawdopodobnie każdy zespół który trafi na Chelsea, Bayern, Real, Barcę czy PSG, odpadnie.
PSG? Chelsea? To takie stawianie ich w gronie faworytów z automatu. Równie dobrze można dopisac Manchaster City za to jakich mają piłkarzy. Chelsea oglądam w tej LM i po prostu nie wierze że tyle osób stawia ich w roli faworyta.
blackadder pisze: Ja w meczach bezpośrednich z Arsenalem i Borrussią postawiłbym pieniądze na Juventus.
A ja patrząc na 3 ostatnie lata Ligi Mistrzów, włącznie z tym sezonem, na pewno bym tego nie zrobił, bez uszczypliwości.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2014, 16:22

W zimie raczej nikt nie będzie chciał iść na wymiany, a w lecie Giovinco odejdzie za darmo. Mając 20 mln E budżetu transferowego nie ma co gardzić 5 bańkami za ostatniego napastnika. Będzie jak znalazł na wykup Romulo.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 14 listopada 2014, 01:45

blackadder pisze:
Jacky pisze:Tak Arsenal, jak i BVB maja wieksze szanse na wygranie LM, niz Juve.
Wątpię. Oba te zespoły muszą musiałyby mieć sporo szczęścia żeby awansować do półfinału. Prawdopodobnie każdy zespół który trafi na Chelsea, Bayern, Real, Barcę czy PSG, odpadnie. Ja w meczach bezpośrednich z Arsenalem i Borrussią postawiłbym pieniądze na Juventus.
Odwaznie. Ja bym nie postawil :-D Serio wierzysz w to, ze zajdziemy w LM dalej niz Wenger czy Klopp?
blackadder pisze:
Jacky pisze: A teraz liga angielska, jest najlepsza (i najbogatsza) na swiecie
Czy taka najlepsza? Mają jednego poważnego kandydata do wygrania LM. Wyrównana? Też bym tak nie powiedział. 2 zespoły wyraźnie silniejsze od reszty. Nawet bym powiedział że strukturalnie jest to liga podobna do Serie A, tylko że proporcjonalnie lepsza.
Obecnie najlepszy poziom w Europie prezentują zespoły z Hiszpanii.
Moze i racja, ze Hiszpance. Czesciej zdarza mi sie ogladac Premiershit, stad tez taki moj wniosek.
blackadder pisze:
Jacky pisze:Jeszcze co do Liverpoolu, to tam kaska na transfery poplynie i pewnie poprawia oni tym samym swoje osiagi. W Juve szans na kaske nie ma, o ile jej sam klub nie zarobi.
Liverpool akurat chyba nie ma bogatego wujka, tak samo jak Juve zresztą. Nie zapominajmy że Continassa będzie kosztować 340mln euro i są to pieniądze z kasy Juventusu. Nie wiem czy całość tej kwoty, ale raczej nie amatorzy podejmowali decyzję dotyczącą tej inwestycji, więc mają pewnie dalekosiężne plany.
Nie ma tam juz tych Amerykancow-patronow? Co do Conti...coś tam, mam nadzieje, ze za mojego zywota ujrze z tego projektu profity dla druzyny...

Ja w odroznieniu od wielu, chetnie widzialbym u nas Poldiego na lewym skrzydle ataku, majacego za partnerow Teveza i Berardiego.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2014, 11:14

Jacky pisze:
blackadder pisze:
Wątpię. Oba te zespoły muszą musiałyby mieć sporo szczęścia żeby awansować do półfinału. Prawdopodobnie każdy zespół który trafi na Chelsea, Bayern, Real, Barcę czy PSG, odpadnie. Ja w meczach bezpośrednich z Arsenalem i Borrussią postawiłbym pieniądze na Juventus.
Odwaznie. Ja bym nie postawil :-D Serio wierzysz w to, ze zajdziemy w LM dalej niz Wenger czy Klopp?
Nie mówię że dalej, twierdzę że w w bezpośrednich meczach poradzilibyśmy sobie z tymi zespołami. Mamy problemy z zespołami które bronią się z dużą determinacją, nastawionymi na grę z kontry. Te dwa zespoły nastawione są na otwarty futbol, raczej bez żelaznej obrony.
To moje subiektywne odczucia, nie chcę się tu z nikim licytować.
Zhx123 pisze:
blackadder pisze:
Wątpię. Oba te zespoły muszą musiałyby mieć sporo szczęścia żeby awansować do półfinału. Prawdopodobnie każdy zespół który trafi na Chelsea, Bayern, Real, Barcę czy PSG, odpadnie.
PSG? Chelsea? To takie stawianie ich w gronie faworytów z automatu. Równie dobrze można dopisac Manchaster City za to jakich mają piłkarzy. Chelsea oglądam w tej LM i po prostu nie wierze że tyle osób stawia ich w roli faworyta.
Zakładam że co do Bayernu, Realu czy Barcy wątpliwości nie ma. Chelsea z Mourinho zawsze jest silne, a PSG udowodniło moim zdaniem swoją siłę w Europie i z roku na rok grają coraz lepiej. Wiadomo, Atletico ze swoją walecznością może zaskoczyć, ale stracili ważnych zawodników i na nowo muszą się wykazać.
Zhx123 pisze:
blackadder pisze: Ja w meczach bezpośrednich z Arsenalem i Borrussią postawiłbym pieniądze na Juventus.
A ja patrząc na 3 ostatnie lata Ligi Mistrzów, włącznie z tym sezonem, na pewno bym tego nie zrobił, bez uszczypliwości.
Jak już pisałem, przez ostatnie 3 lata Arsenal nie awansował do ćwierćfinału, a Borrussia przez ostatnie 3 lata miała Lewego. W grupie dobrze sobie radzą, ale w dwumeczu będzie dużo ciężej.

Co do samego okienka, mam nadzieję że w końcu pożegnamy Gio. Lubię gościa, ale on nie ma psychiki na wielki klub. Nawet nie szukałbym dla kogoś na jego miejsce, trzeba postawić na Comana.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2014, 14:31

blackadder pisze:Co do samego okienka, mam nadzieję że w końcu pożegnamy Gio. Lubię gościa, ale on nie ma psychiki na wielki klub. Nawet nie szukałbym dla kogoś na jego miejsce, trzeba postawić na Comana.
Dokładnie, nie ma co szukać na siłę w zimie. Na żadną ciekawą okazję się nie zapowiada.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2014, 13:49

Coraz wiecej pisze się o przyjsciu Podolskiego do Juve. Co się odwlecze to nie uciecze. Ja jestem na tak, na 2 sezony spokojnie chłop da radę a w przypadku odejscia Gio na pewno byłaby to zmiana na plus.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2014, 13:58

Tak na dobrą sprawę potrzeba nam dwóch zawodników do pierwszego składu (lub do walki o pierwszą 11): lewego obrońcy i ofensywnego skrzydłowego. Drugą pozycję załatwia nam Berardi (pewnie zejdziemy z ceny oferując karty innych piłkarzy) więc większość floty spokojnie możemy wpakować w obrońcę.

Ile Arsenal chce za Poldiego? Ihmo maks ile możemy na niego wydać to 7 mln E. Swój wiek ma, Kanonierzy zapłacili za niego 12 mln E, a w Londynie jego tyłek przyspawali do ławki.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2014, 14:03

Arbuzini pisze:Tak na dobrą sprawę potrzeba nam dwóch zawodników do pierwszego składu (lub do walki o pierwszą 11): lewego obrońcy i ofensywnego skrzydłowego. Drugą pozycję załatwia nam Berardi (pewnie zejdziemy z ceny oferując karty innych piłkarzy) więc większość floty spokojnie możemy wpakować w obrońcę.

Ile Arsenal chce za Poldiego? Ihmo maks ile możemy na niego wydać to 7 mln E. Swój wiek ma, Kanonierzy zapłacili za niego 12 mln E, a w Londynie jego tyłek przyspawali do ławki.
Myśle, ze będzie dużo mniej niż 7 mln, kiedyś mówiło się o zainteresowanu Arsenalu - Gio, ale pewnie to już mineło.
EDIT: Właśnie niemieckie media podały, że Arsenał będzie wymagał ok. 5 mln euro. I zaznaczają, że obecnie głównym kandydatem jest Galata, aczkolwiek w lato o Poldkiego pytał Juventus, BVB i Schalke.

Zdecydowanie Berardiego będziemy chcieli obniżyć, ale tak na dobrą sprawe kim? Marrone? był tam i nie do końca to był udane. DeCeglie? całkiem, całkiem sobie radzi w Genui, ale czy Sassuolo da radę z jego zarobkami, Motta? Może.

Zhx123

Dortmundczyk
Dortmundczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2014, 15:41

Jeśli dobrze rozumiem to Podolski żąda kwoty transferu w wysokości 5 mln euro. Natomiast Bild zaznacza, że jego wartosc rynkowa wyceniana jest na 20 mln euro.

Low też zabrał głos i mówi, że dla Podolskiego najważniejsze jest to żeby grac regularnie.

Jeśli faktycznie Podolski miałby gdzieś odejsc za 5 mln euro, to jest jak za darmo.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 listopada 2014, 23:17

Chłopie ogarnij się.
Te twoje posty są coraz głupsze, wczoraj o Lewym w porównaniu z Ronaldo a teraz że to Poldi wycenia się na 5 mln euro.
Zacznij pisać w miarę normalnie.

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2014, 00:32

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
Zhx123

Dortmundczyk
Dortmundczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2014, 01:49

sebatiaen pisze:Chłopie ogarnij się.
Te twoje posty są coraz głupsze, wczoraj o Lewym w porównaniu z Ronaldo a teraz że to Poldi wycenia się na 5 mln euro.
Zacznij pisać w miarę normalnie.
Serio zrozumiałeś to jako porównanie? :shock: :shock: Brak słów.

Co do tej kwoty to po prostu tak zrozumiałem z niemieckiego, mogłem się pomylic (w końcu napisałem "jeśli dobrze rozumiem..."). Ale raczej z kosmosu ta kwota się nie wzięła.

5 mln euro za Podolskiego to zwyczajna promocja, więc cała kolejka klubów by go chciała za taką kwotę. Mnie nie zdziwi jeśli faktycznie wybierze klub pokroju Galatasaray, cholernie zależy mu na regularnej grze. Choc fajnie jakby wybrał Juventus bo darze sympatią ten klub, tak samo jak samego zawodnika. Choc nie wiem jaka u was byłaby jego przydatnosc.
W transfer do Borussii nie wierze, nie w naszym stylu, i zawodnik na następce Reusa to nie jest, a ławka by mu raczej piekła tyłek.

EDIT: Z tego co kolega napisał wyżej to jeszcze Schalke się nim interesuje. Ojjj tak...to transfer w ich stylu. Niewiele myśląc lubią kupic znane nazwisko bo jest znane, licząc że pociągnie ten klub, tak jak było z Boatengiem i chyba im się powoli zaczyna to czkawką odbijac.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2014, 10:02

PrzemasJuve pisze:https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... f3cd1b0093

coś tu by z tego wybrał do Juve
Ayew, Schar godni uwagi, moze jeszcze Konoplyanka. Reszta z tej listy jest nam nie potrzebna kompletnie.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2014, 10:19

Zhx123 pisze:Jeśli faktycznie Podolski miałby gdzieś odejsc za 5 mln euro, to jest jak za darmo.
No nie wiem... Dla mnie 5 mln wydane na Podolskiego byłoby stratą kasy. Nie cierpię Giovinco, ale jeśli mamy się go pozbyć i chwilę później zwerbować Poldiego, to ja już wolę Sebę. Sens odpalenia Gio byłby wtedy, gdy:
1. Dostalibyśmy za niego konkretny pieniądz (nierealne)
2. Jego miejsce wypełniłby Coman
3. W jego miejsce sprowadzony zostałby ktoś znacznie lepszy, albo ktoś z perspektywami na wielką piłkę

Imo pomysł z Podolskim w Juve jest konkretnie poroniony, nie chwytam go. Zwykły półśrodek.

Obrazek
kacopys

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 listopada 2014, 11:15

Za Giovinco albo ktoś w wieku Comana, Moraty z perspektywą rozwoju, albo ktoś taki jak Shaqiri który z miejsca zrobi dym w pierwszej 11. Podolski niech wróci do Bundesligi tam będzie miał status gwiazdy i nie będzie musiał się aklimatyzować.

Ważniejsza jest pozycja LO, ale moim zdaniem Evra może mile zaskoczyć w grze 4 obrońcami

Zablokowany