Mercato (Lato 2015)
- Vincitore
- Juventino
Odnośnie Vrsalijko to w poprzednim sezonie był jednym z odkryć w Serie A, bardzo fajnie prezentował się na prawej stronie w Genoi, z tego co kojarzę to również zaowocowało debiutem w kadrze Chorwacji.
Nie chcę natomiast siać fermentu, ale w kuluarach mówi się, iż Vrsalijko już podczas minionego okienka "pod stołem" przeszedł do Juve. No bo po co zamieniałby solidną Genoę na Sassuolo? Rozbieżności w potencjałach klubów niby niewielkie, ale spokojnie mógł znaleźć zatrudnienie w takim Milanie czy Interze, które przecież mocno o niego w lecie zabiegały. Wiadomo jakie mamy stosunki z Sassuolo, więc pewnie wysłano go tam by krzepł, ale i jednocześnie zabezpieczyliśmy się jeżeli chodzi o jego przyszłość. To oczywiście tylko plotki i domysły, które można wyczytać na włoskich forach, nie poparte żadnymi konkretami, ale, że zniknęły ukochane wspólwłasności Marotty, to musi sobie radzić w inny sposób.
A ja jakoś specjalnie we Vrsalijko zakochany nie jestem.
Nie chcę natomiast siać fermentu, ale w kuluarach mówi się, iż Vrsalijko już podczas minionego okienka "pod stołem" przeszedł do Juve. No bo po co zamieniałby solidną Genoę na Sassuolo? Rozbieżności w potencjałach klubów niby niewielkie, ale spokojnie mógł znaleźć zatrudnienie w takim Milanie czy Interze, które przecież mocno o niego w lecie zabiegały. Wiadomo jakie mamy stosunki z Sassuolo, więc pewnie wysłano go tam by krzepł, ale i jednocześnie zabezpieczyliśmy się jeżeli chodzi o jego przyszłość. To oczywiście tylko plotki i domysły, które można wyczytać na włoskich forach, nie poparte żadnymi konkretami, ale, że zniknęły ukochane wspólwłasności Marotty, to musi sobie radzić w inny sposób.
A ja jakoś specjalnie we Vrsalijko zakochany nie jestem.
- MCJuveForza32Scudetto
- Juventino
Nawet był w kadrze Chorwacji na Euro 2012 i na tegorocznym Mundialu.Vincitore pisze:Vrsalijko to w poprzednim sezonie był jednym z odkryć w Serie A, bardzo fajnie prezentował się na prawej stronie w Genoi, z tego co kojarzę to również zaowocowało debiutem w kadrze Chorwacji..
Tego to nawet szkoda komentować, tym bardziej jeśli to prawda. Ja już nie chce słuchać o tym że kogoś młodego pozyskaliśmy w celu zrujnowania mu kariery, ogrywając do "30" w jakim zaścianku Serie A.Vincitore pisze:Nie chcę natomiast siać fermentu, ale w kuluarach mówi się, iż Vrsalijko już podczas minionego okienka "pod stołem
Boże wszystkie Ligi Europy by upadły gdyby tak w nich było. Dlaczego Italia jest w postępującej recesji? Między innymi dlatego, właśnie. Dla mnie wiadomość o takim "extra nabytku", równa się sms'owi od operatora sieci, informującym że wygrałem Mercedesa albo wycieczkę dookoła świata. Czyli olać ścieme.
No ale zgodzę się z Tobą - nie przekonuje mnie!Vincitore pisze:A ja jakoś specjalnie we Vrsalijko zakochany nie jestem
- Don Paolo
- Juventino
Oj to nawet nie były kuluary. Pamiętam, że gdy w trakcie letniego okienka lookałem na różne strony zarówno te polskie jak i zagraniczne cytowani eksperci mówili dość otwarcie: Koalicja Juve-Sassuolo, Tandem Juve-Sassuolo. Na polskiej stronie Milanu, który notabene również starał się o Chorwata jeden z redaktorów ujął to nawet jako Oś Sassuolo-Juve wykiwała konkurencję :CVincitore pisze:Nie chcę natomiast siać fermentu, ale w kuluarach mówi się, iż Vrsalijko już podczas minionego okienka "pod stołem" przeszedł do Juve.
http://www.acmilan.com.pl/news/Os-Sassu ... encje-9011
Oś, kolaboracja... prawie jak II WŚ :lol:
PS. Miał do wyboru Milan, a wybrał Sassuolo... hmm, czy to nie dziwne? Jak mawia niejaki Max: To się nie dodaje... tzw. "Osią" pachnie na kilometr

- jakku1
- Juventino
Jest kilka ciekawych informacji.
1. Pumi sie powinien ucieszyc. Istnieje opcja, ze opchniemy Giovinco juz zima
. Byc moze do Napoli, byc moze gdzies indziej. Coman przy takim obrocie spraw zacznie dostawac wiecej szans, albo/jak i rowniez sprowadzimy Berardiego z Sassuolo. W zamian w przeciwna strone mialby powedrowac ktorys z naszych graczy (rozne nazwiska sie wymienia, wraz z tymi, ktorzy... jeszcze nie sa oficjalnie naszymi pilkarzami
).
2. Po przejsciu na 4 obroncow z tylu raczej nie bedziemy juz szukac kogos do srodka. A bardziej... na lewa. Slabe zrodla mowia nawet o Rodriguezie z Wolfsburga i pilkarzach ligi francuskiej.
3. Nie bedziemy szalec zima, ale... jesli pojawi sie jakas okazja to nie zawahamy sie wydac nawet wiekszej kwoty. W tym kontekscie byla mowa o np. Shaqirim.
1. Pumi sie powinien ucieszyc. Istnieje opcja, ze opchniemy Giovinco juz zima

2. Po przejsciu na 4 obroncow z tylu raczej nie bedziemy juz szukac kogos do srodka. A bardziej... na lewa. Slabe zrodla mowia nawet o Rodriguezie z Wolfsburga i pilkarzach ligi francuskiej.
3. Nie bedziemy szalec zima, ale... jesli pojawi sie jakas okazja to nie zawahamy sie wydac nawet wiekszej kwoty. W tym kontekscie byla mowa o np. Shaqirim.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Robaku
- Juventino
mnie się marzy takie jednookienkowe opchnięcie takich tuzów jak Motta, DeCeglie, Padoin, Pepe, Marrone ale pewnie to mało realne. Choc dużo zależy od postaw tych drużyn od których coś chcemy wyrwać Sassuolo, Sampa ( tutaj Manolo), jeśli będą zdeseprowne to mogą wymienić jednego prospekta na 2,3 zawodnikow, którzy ten poziom poprawią. I w tym widzę szanse Juve, jesli zabierzemy z Sassuolo Berardiego to pewnie kosztem wzmocnienia ich obrony bądź pomocy. Bo w ataku oni wyglądają całkiem do rzeczyjakku1 pisze:Jest kilka ciekawych informacji.
1. Pumi sie powinien ucieszyc. Istnieje opcja, ze opchniemy Giovinco juz zima. Byc moze do Napoli, byc moze gdzies indziej. Coman przy takim obrocie spraw zacznie dostawac wiecej szans, albo/jak i rowniez sprowadzimy Berardiego z Sassuolo. W zamian w przeciwna strone mialby powedrowac ktorys z naszych graczy (rozne nazwiska sie wymienia, wraz z tymi, ktorzy... jeszcze nie sa oficjalnie naszymi pilkarzami
).
.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Robaku@
O ile Mota i De Ceglie out o tyle Padoin to wszechstronny i bardzo użyteczny zawodnik, nie jest jakimś tuzem, no ale na ławkę zawodnik,który obstawi 3-4 pozycje, nie zrzędzi na ławce, wejdzie na boisko i da z siebie 120% to bardzo dobre rozwiązanie, w tym sezonie ma ponadto już 2 asysty.Tacy gracze wbrew pozorom są bardzo użyteczni.
Marrone chyba już nic nie wyrośnie, miał chłopak talent, ale za mało gry w połączeniu z kontuzjami sprawiło,że nic z niego nie ma. Pepe natomiast po kontuzji pewnie nie wróci do formy, ale wątpię by go sprzedali, najprędzej odejdzie latem za darmo, a do tego czasu będzie siedział na ławce i zagra w razie, co jest dobrym wyjściem, bo nikt za niego kasy nie zapłaci a zawsze się może przydać.
Berardiego i Gabbiadiniego trzeba zamienić za Giovinco. Kogoś na lewą stronę za Evrę.
Zastanowiłbym się czy kasy nie szukać na Kwadwo, jeżeli ma dalej grać na tej lewej stronie to chyba lepiej go sprzedać i zainwestować w Rodrigueza, finansowo podobnie a poziom nieporównywalnie wyższy na lewej obronie prezentuje Szwajcar. Środek jest mocno obstawiony:Pirlo,Markiz,Pogba,Vidal,Pereyra,Romulo, miejsca dla Asamoaha tam za dużo nie ma, choć w LM pokazał się tam z dobrej strony. Ale jeżeli na kimś szukać kasy to wg mnie to byłoby najlepsze wyjście.
O ile Mota i De Ceglie out o tyle Padoin to wszechstronny i bardzo użyteczny zawodnik, nie jest jakimś tuzem, no ale na ławkę zawodnik,który obstawi 3-4 pozycje, nie zrzędzi na ławce, wejdzie na boisko i da z siebie 120% to bardzo dobre rozwiązanie, w tym sezonie ma ponadto już 2 asysty.Tacy gracze wbrew pozorom są bardzo użyteczni.
Marrone chyba już nic nie wyrośnie, miał chłopak talent, ale za mało gry w połączeniu z kontuzjami sprawiło,że nic z niego nie ma. Pepe natomiast po kontuzji pewnie nie wróci do formy, ale wątpię by go sprzedali, najprędzej odejdzie latem za darmo, a do tego czasu będzie siedział na ławce i zagra w razie, co jest dobrym wyjściem, bo nikt za niego kasy nie zapłaci a zawsze się może przydać.
Berardiego i Gabbiadiniego trzeba zamienić za Giovinco. Kogoś na lewą stronę za Evrę.
Zastanowiłbym się czy kasy nie szukać na Kwadwo, jeżeli ma dalej grać na tej lewej stronie to chyba lepiej go sprzedać i zainwestować w Rodrigueza, finansowo podobnie a poziom nieporównywalnie wyższy na lewej obronie prezentuje Szwajcar. Środek jest mocno obstawiony:Pirlo,Markiz,Pogba,Vidal,Pereyra,Romulo, miejsca dla Asamoaha tam za dużo nie ma, choć w LM pokazał się tam z dobrej strony. Ale jeżeli na kimś szukać kasy to wg mnie to byłoby najlepsze wyjście.
- sebatiaen
- Juventino
Jeżeli nie sprzedamy Asy to zapomnijcie o Rodriguezie.
Mamy do wykupu kilku graczy, do tego Berardi i z czego my wezmiemy tyle kasy?
Rodriguez nie będzie kosztował 10 mln euro jak podaje tuttojuve i inne portale.
Napewno będą chętni i cena skoczy.
Mamy do wykupu kilku graczy, do tego Berardi i z czego my wezmiemy tyle kasy?
Rodriguez nie będzie kosztował 10 mln euro jak podaje tuttojuve i inne portale.
Napewno będą chętni i cena skoczy.
- annihilator1988
- Juventino
Science-fiction. Chętnych multum, a Juventus nie zwykł w ostatnim czasie do szastania kasą. Szans na poprawę sytuacji na lewej flance upatrywałbym w rozmowach z Barceloną na temat przyszłości Adriano.sebatiaen pisze:Jeżeli nie sprzedamy Asy to zapomnijcie o Rodriguezie.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Morgesztern
- Juventino
Rodriguez na transfermarkt jest wyceniany na... 28 mln €. To my mamy taki budżet w ogóle?
A co do Padoina to jak najbardziej jestem za jego zostawieniem. Na chwilę obecną tylko on jest w stanie w miarę grać jako lewy obrońca, co nie zmienia faktu, że transferowym celem nr 1 jest obstawienie tej pozycji.

A co do Padoina to jak najbardziej jestem za jego zostawieniem. Na chwilę obecną tylko on jest w stanie w miarę grać jako lewy obrońca, co nie zmienia faktu, że transferowym celem nr 1 jest obstawienie tej pozycji.

- AdiJuve
- Juventino
Tyle,że Rodriguezowi kończy się kontrakt w 2016, więc jeżeli do lata nie przedłuży to z rocznym kontraktem pewnie jego cena będzie się wahać w okolicach 20mln. Marotta powinien jeździć do niego i go namawiać by przyszedł do Juve.Morgesztern pisze:Rodriguez na transfermarkt jest wyceniany na... 28 mln €. To my mamy taki budżet w ogóle?![]()
Tak poza tym z lepszych drużyn to nie wiem kto by się o niego miał bić, Chelsea ma Luisa, Real ma Marcelo,Coentrao,Barca ma Albe, Bayern ma Alabe,Bernata, United ma Shawa i Rojo, Atletico ma Siqueire, PSG ma Digne, City Clichego i Kolarova, choć te 2 ostatnie drużyny chcą każdego. Także jeżeli Marotta uparłby się i robił wszystko by sprowadzić Rodrigueza to szanse na pewno by były:)
BvB,Liverpool,Arsenal,Roma to już nie jest aż taka wielka konkurencja w porównaniu z tymi największymi.
- Robaku
- Juventino
Na TT donoszą, iż tureckie media zaczeły informować o spotkaniu agenta Sneijdera z zarządzem Juve, ws. transferu już w najbliższą zimę. No mnie to nie przekonuje zupełnie. Ale czekajmy może to oznacząc jakieś ruchy w zimę.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Marotta, to nie NawałkaAdiJuve pisze:Marotta powinien jeździć do niego i go namawiać by przyszedł do Juve.
Uwazam, ze kazda z tych ekip (no, moze procz Romy), jest w stanie nas przebic pod wzgledem i finansowym i sportowym.AdiJuve pisze:BvB,Liverpool,Arsenal,Roma to już nie jest aż taka wielka konkurencja w porównaniu z tymi największymi.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- LordRahl
- Juventino
Arsenal i BVB chyba tylko lepsza pensja, bo co więcej?Jacky pisze:Marotta, to nie NawałkaAdiJuve pisze:Marotta powinien jeździć do niego i go namawiać by przyszedł do Juve.
Uwazam, ze kazda z tych ekip (no, moze procz Romy), jest w stanie nas przebic pod wzgledem i finansowym i sportowym.AdiJuve pisze:BvB,Liverpool,Arsenal,Roma to już nie jest aż taka wielka konkurencja w porównaniu z tymi największymi.
Poza tym czy ktoś chce wzmacniać rywala ze swojej ligi?
O Liverpoolu nawet szkoda wspominać, obecnie w żadnym stopniu nie jest to dobra drużyna, kase z Suareza roztrwonili w beznadziejny sposób, a jak widać bez Urusa grają totalny piach, została tylko nazwa.
Podsumowując myślę, że Juve mając do transferu taką 4 rywali mogłoby spokojnie przekonać Rodrigueza do swojego "projektu".
PS. Dodałbym tutaj, że w sumie niezbędne jest wyjście z grupy LM, bo w bardzo złym świetle postawi nas odpadnięcie kolejny raz w grupie.
- AdiJuve
- Juventino
Liverpool pod względem sportowym to raczej nie, finansowo pewnie i tak, Arsenal to wieczni przegrani, finansowo są pewnie wstanie dać mu wiecej, ale z nimi na trofea nie ma co liczy, BvB może po tym sezonie się skończyć, nic do przodu się nie posuwają, co roku tracą najlepszych graczy, ponadto VFL to ich bezpośredni rywala. Z tymi drużynami Juventus na pewno ma szanse, to nie Bayern,Reak,Barca czy ManchsteryJacky pisze:Marotta, to nie NawałkaAdiJuve pisze:Marotta powinien jeździć do niego i go namawiać by przyszedł do Juve.
- Skibil
- Redaktor
Jeśli mielibyśmy konkurować z BvB czy Romą, to nie ma problemu. Ale z Arsenalem czy L'poolem? Niektórzy chyba zapomnieli jak wyglądały przenosiny Sancheza z Barcy do nas. A nie, czekaj! Przecież to Arsenal lekką ręką wyłożył więcej niż my mieliśmy w budżecie i dał mu tygodniówkę jakiej nie ma u nas nikt. Jeśli zgłosi się ktoś z Anglii to nie mamy na niego najmniejszych szans. W takim wypadku dużo lepiej byłoby, gdyby zgłosił się Real, bo byłaby szansa na wyciągnięcie kogoś od nich.