Mercato (Lato 2015)
- kacopys
- Juventino
Depay i Willems będą kotami, a Juve jako klub nie mogący rywalizować finansowo z czołówką Europy, powinien nadrabiać to zdecydowanym działaniem, a tu jest z tym problem. Depay jest już za drogi dla Juve, Willems jeszcze może przy determinacji zarządu by przyszedł.
- Arbuzini
- Juventino
Też myślę, że Depay jest poza naszymi możliwościami sportowo-finansowymi, ale z tą ligą holenderską to różnie bywa. Eriksen wcześniej wymiatał w Ajaxie (choć bardziej jako asystent, a nie strzelec), a skończył ostatecznie w Tottenhamie kupiony za jakieś 14 mln E i gra na tyle dobrze, że na pewno nie narzekałbym na jego pobyt w Juventusie. Jeszcze wcześniej Liverpool wyłożył za Suareza 27 mln E. Powinni mieć takie hasło ligi: "Eredivisie. Tu cuda się zdarzają." 
Jak dla mnie sensowną alternatywą dla Holendra byłby Lacazette, ale znając Lyon to będzie tak, że zaśpiewają za Francuza więcej niż PSV za swojego zawodnika.
A pewnie i tak skończy się na tym, że przez dwa miesiące ślinić będziemy się do Candrevy. Lottito powie, że tanio nie sprzeda, a my zrobimy smutną minę i pójdziemy płakać w kąt, bo znowu musimy sprowadzić jakiegoś emeryta z pinsont tysięcy funtów.

Jak dla mnie sensowną alternatywą dla Holendra byłby Lacazette, ale znając Lyon to będzie tak, że zaśpiewają za Francuza więcej niż PSV za swojego zawodnika.
A pewnie i tak skończy się na tym, że przez dwa miesiące ślinić będziemy się do Candrevy. Lottito powie, że tanio nie sprzeda, a my zrobimy smutną minę i pójdziemy płakać w kąt, bo znowu musimy sprowadzić jakiegoś emeryta z pinsont tysięcy funtów.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Z Holanndią jest tak,że albo trafi się prawdziwa gwiazda albo zwykły przeciętny grajek.Trochę kupowanie kota w worku, w Holandii może wymiatać a gdzie indziej już nie, jak niejaki De Jong czy Fingobasson.
Lepiej chyba postawić na Gabbiadiniego, bo na Depaya to raczej Juve nie stać.
Niech jak najszybciej przedłużą ten kontrakt z Lichym, czytałem,że Johnson chce do SerieA, kolejny kołek po Vidiciu,Cole i Evrze.
Lepiej chyba postawić na Gabbiadiniego, bo na Depaya to raczej Juve nie stać.
Niech jak najszybciej przedłużą ten kontrakt z Lichym, czytałem,że Johnson chce do SerieA, kolejny kołek po Vidiciu,Cole i Evrze.
- Arbuzini
- Juventino
Gabbiadini to ani ten poziom, ani ta sama strona boiska. Doprawdy nie rozumiem, co ludzi widzą w Manolo. Przecież to gość, który sprowadzony może być co najwyżej jako rezerwowy Berardiego. Rozumiem, że ludziom może się nie podobać fakt, że Domenico ma trudny charakter, ale to obecnie najlepszy młody gracz, do którego posiadamy prawa i prawdopodobnie najlepszy młody włoski napastnik w ogóle.
Rysiu i 3 bańki na rok. Żeby z nim przedłużyć kontrakt to musi zejść z oczekiwań finansowych. Radziłbym się pogodzić z myślą, że po sezonie odejdzie. Prędzej zamiast Johnsona dostaniemy Abate, który akurat w tym sezonie wcale nie prezentuje się gorzej od Lichtsteinera.
Rysiu i 3 bańki na rok. Żeby z nim przedłużyć kontrakt to musi zejść z oczekiwań finansowych. Radziłbym się pogodzić z myślą, że po sezonie odejdzie. Prędzej zamiast Johnsona dostaniemy Abate, który akurat w tym sezonie wcale nie prezentuje się gorzej od Lichtsteinera.
- sebatiaen
- Juventino
Nasi powinni już teraz w styczniu kupić tego Evertona Ribeiro i to niezależnie czy awansujemy dalej w Lm.
Takiego dryblera nam potrzeba i to bardzo, sam Tevez nie wystarcza co widać było w ostatnim meczu.
Top drużyny w europie mają kilku takich graczy i jak nie idzie to oni ich ratują.
Nas nie stać na gwiazdy więc do 20 mln jeżeli mamy kogoś kupować to właśnie z ameryki połódniowej.
[/list][/code]
Takiego dryblera nam potrzeba i to bardzo, sam Tevez nie wystarcza co widać było w ostatnim meczu.
Top drużyny w europie mają kilku takich graczy i jak nie idzie to oni ich ratują.
Nas nie stać na gwiazdy więc do 20 mln jeżeli mamy kogoś kupować to właśnie z ameryki połódniowej.
[/list][/code]
- Il Fenomeno
- Juventino
Że to bardzo przydatny gracz - wybiegany, mocno pracujący dla druzyny z dobrą techniką i kopytem w lewej nodze, dobrze bijący rzuty wolne. Nie wiem na ile jest wstanie się rozwinąć, ale nie skreślałbym go w życiu.Arbuzini pisze:Doprawdy nie rozumiem, co ludzi widzą w Manolo.

- AdiJuve
- Juventino
Arbuzini@
Ja o Domenico nie wspomniałem, bo nie wyobrażam sobie by go Juve nie wzięło latem:)
A co do Gabbiadiniego, to jest bardzo pracowity,niezły drybling, strzał z dystansu też niczego sobie, dobre rzuty wolne, taka lepsza wersja Pepe z przed kontuzji z możliwością dalszego rozwoju:)
Ja o Domenico nie wspomniałem, bo nie wyobrażam sobie by go Juve nie wzięło latem:)
A co do Gabbiadiniego, to jest bardzo pracowity,niezły drybling, strzał z dystansu też niczego sobie, dobre rzuty wolne, taka lepsza wersja Pepe z przed kontuzji z możliwością dalszego rozwoju:)
- Arbuzini
- Juventino
Właściwie podobnie postrzegam Gabbiadiniego. Choć uważam, że zbyt dużo mówi się o zawodniku, który lepsze papiery ma na rezerwowego niż zawodnika pierwszego składu. Jednak jako uzupełnienie kadry może być idealny. Przyjście w lecie Berardiego i właśnie Manolo powinno być wyraźnym sygnałem do wietrzenia kadry oraz zaakcentowaniem faktu, że wierzymy we własną politykę stawiania na młodych.
Ten murzynek z Grecji to Francuz Masuaku. Wcześniej właściwie anonimowy młodziak, ale w tym sezonie zbiera coraz więcej pochlebnych opinii. Takie whoscored przyznało mu dwukrotnie tytuł MotM na cztery rozegrane spotkania w LM. A my co, dalej Asamoah? Nawet mi nas nie żal.
Swoją drogą dziś Immobile dokłada kolejną bramkę w LM. Zagrał w trzech spotkaniach tych rozgrywek i trzy razy ukłuł. Nie przepadam za chłopakiem, ale trochę mi żal, że w Dortmundzie potrafili zrobić z niego niezłego jokera, a nasza formacja ofensywna dalej wygląda smutno.
Ten murzynek z Grecji to Francuz Masuaku. Wcześniej właściwie anonimowy młodziak, ale w tym sezonie zbiera coraz więcej pochlebnych opinii. Takie whoscored przyznało mu dwukrotnie tytuł MotM na cztery rozegrane spotkania w LM. A my co, dalej Asamoah? Nawet mi nas nie żal.
Swoją drogą dziś Immobile dokłada kolejną bramkę w LM. Zagrał w trzech spotkaniach tych rozgrywek i trzy razy ukłuł. Nie przepadam za chłopakiem, ale trochę mi żal, że w Dortmundzie potrafili zrobić z niego niezłego jokera, a nasza formacja ofensywna dalej wygląda smutno.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Masz jakies konkretne argumenty poza tekstem "hala dzieci" w kazdym temacie forumjuvepoland? A swietne sezony to ma i mial (tak, tak) Cristiano Ronaldo. Ferdek tamten mial calkiem dobry.Hypeman pisze:Zostawcie już tego Llorente, bo wstyd mi za was kiedy widzę ten brak wiary jak u hala dzieci, gdzie piłkarza się pozbywa po kilku gorszych spotkaniach. Fernando to profesjonalista, człowiek który zrobił wszystko by grać dla Juventusu, jest po świetnym, pierwszym sezonie i ledwo złapał zadyszkę a wy już chcecie się go pozbywać? Wstyd, wstyd, wstyd.
Ma chyba ze 100kg nadawagi. Instytucja trzeciega bramkarza, to ogolnie pomysl poroniony.MCJuveForza32Scudetto pisze:A co zawinił Rubinho?
Samymi dryblingami, to jeszcze nikt meczu nie wygral. A jesli chodzi o cos, co przydaje sie w wygrywaniu meczy (bramki, asysty), to u tego (nie tak calkiem mlodego juz) Brazola, jest baaardzo blado.sebatiaen pisze:Nasi powinni już teraz w styczniu kupić tego Evertona Ribeiro i to niezależnie czy awansujemy dalej w Lm.
Manolo & Domenico? Domenico & Manolo? Jaram sie <3
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- sebatiaen
- Juventino
Jacky problem w tym że u nas nie ma kto dryblować jeżeli tego nie widzisz to szkoda nawet cokolwiek pisać...
Wczoraj Masuaku pokazał się ze świetnej strony, takiego lewego obrońcy nam właśnie potrzeba.
Rewelacja zawodnik, lada moment trafi do mocnego europejskiego zespołu
Wczoraj Masuaku pokazał się ze świetnej strony, takiego lewego obrońcy nam właśnie potrzeba.
- AdiJuve
- Juventino
Tylko drybling ma być efektywny a nie efektowny jak w przypadku tego brazola. Co z tego,że Asa ma lepszy drybling od Lichego jak ich gra w ofensywie różni się znacząco na korzyść Szwajcara. Dobry drybling to jedno a drugie,żeby drużyna miała z tego korzyści. Pogba też często ogrywa 2-3 graczy, ale zazwyczaj nic z tego nie ma, wczoraj ograł 2-3 wywalczył wolny po którym padł gol i takiego czegoś potrzeba a nie bezcelowych sztuczek na połowie boiska.sebatiaen pisze:Jacky problem w tym że u nas nie ma kto dryblować jeżeli tego nie widzisz to szkoda nawet cokolwiek pisać...
Masuaku będzie kotem, Marotta powinien za wszelką cenę się na niego rzucić już zimą.Asa jedzie na PNA, Evra jest słabiutko, potrzeba kogoś konkretnego na lewą flankę.
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Na pewno warto sprobowac. Jesli mamy dalej szlifowac 4-3-1-2, Asa razem z Pereyra mogliby walczyc o miejsce w srodku.AdiJuve pisze: Masuaku będzie kotem, Marotta powinien za wszelką cenę się na niego rzucić już zimą.Asa jedzie na PNA, Evra jest słabiutko, potrzeba kogoś konkretnego na lewą flankę.