Bundesliga
- wagner
- Juventino
Nie śledzę prasy niemieckiej ani całego środowiska z Dortmundu, ale jaka jest obecna sytuacja Kloppa w Borussi? Wyniki mają słabe, bardzo słabe, z klubu corocznie odchodzą zawodnicy wielkiego formatu, co gorsza dwóch z nich wybrało największego rywala co nawet mnie, kibica naturalnego, irytuje(?). Pewnie kwestią czasu jest odejście Reusa, może Hummelsa. Nie chce stawiać tu tezy, że Klopp wyleci w środku sezonu, czy nawet po jego zakończeniu, ale ciekawi mnie ile jeszcze będzie godził się na ten stan rzeczy i sam nie poszuka innych wyzwań ? Oczywiście pisząc to łaszę się nie jako na objęcie przez niego funkcji naszego przyszłego trenera w jakieś tam X letniej perspektywie, ale zaraz potem głowa podpowiada mi że to naturalny następca Joachima. Kiepsko to u nich wygląda w tym sezonie. Dziś kolejna porażka, jeszcze do przegranej przyczynił się Lewandowski. To musi boleć jeszcze bardziej.
- Deutscher
- Dortmundczyk
Początek sezonu bardzo słaby, ale akurat mecz z Bayernem do takiego ze strony Borussii nie należał - wszystko zawaliło się wraz z kontuzją Hummelsa i wejściem Suboticia, który wypracował rywalom obie bramki.wagner pisze:Nie śledzę prasy niemieckiej ani całego środowiska z Dortmundu, ale jaka jest obecna sytuacja Kloppa w Borussi? Wyniki mają słabe, bardzo słabe, z klubu corocznie odchodzą zawodnicy wielkiego formatu, co gorsza dwóch z nich wybrało największego rywala co nawet mnie, kibica naturalnego, irytuje(?). Pewnie kwestią czasu jest odejście Reusa, może Hummelsa. Nie chce stawiać tu tezy, że Klopp wyleci w środku sezonu, czy nawet po jego zakończeniu, ale ciekawi mnie ile jeszcze będzie godził się na ten stan rzeczy i sam nie poszuka innych wyzwań ? Oczywiście pisząc to łaszę się nie jako na objęcie przez niego funkcji naszego przyszłego trenera w jakieś tam X letniej perspektywie, ale zaraz potem głowa podpowiada mi że to naturalny następca Joachima. Kiepsko to u nich wygląda w tym sezonie. Dziś kolejna porażka, jeszcze do przegranej przyczynił się Lewandowski. To musi boleć jeszcze bardziej.
W Dortmundzie nie ma w ogóle żadnego tematu odejścia Kloppa. Istnieje wiele przesłanek do tego, aby uważać Jurgena za honorowego człowieka i skoro sam powiedział, że do 2018 się nigdzie nie rusza, to można mu dać wiarę, iż odejdzie dopiero po wypełnieniu swojego kontraktu.
Nie wydaję mi się, aby na ten moment Klopp marzył o prowadzeniu reprezentacji Niemiec. Jako trener jest na to zbyt młody. Obstawiam natomiast, że jego kolejnym przystankiem będzie kiedyś Premier League.
- Zhx123
- Dortmundczyk
Na papierze... ale forma kiepska... przynajmniej w lidze, bo w Lidze Mistrzów kolejna wysoka wygrana, dopiero w czwartej kolejce stracona pierwsza bramka, a bilans bramkowy wynosi 13:1. Jako jedyna drużyna oprócz Realu Madryt mamy już zapewniony awans, Immobile znowu potrzebuje tylko kilku minut aby wpisac się na liste strzelców itp itd... no właśnie ale ta liga, ciężko wyjaśnic taką rozbieżnosc pomiędzy tymi dwoma rozgrywkami.jarmel pisze:Zhx123 nadal uważasz, że to najlepsza kadra w historii Bvb?
Choc myślę, że moment przełamania(psychinego) już nadszedł w meczu z Koln, gdzie gołym okiem było widac kto jest lepszy... no ale jak się nie wykorzystuje tyle sytuacji trzeba liczyc się z porażką, pózniej był mecz z Bayernem gdzie prowadziliśmy do 70 minuty.... teraz z Gladbach po prostu musi się udac! Są oni w świetnej formie... ale po prostu czuje ten moment. Mamy 10 pkt straty do 4 miejsca, które daje kwalifikacje LM, więc nie ma aż takiej tragedii jak mówi samo miejsce w Bundeslidze, wszystko jeszcze do odrobienia.
Jeszcze taka ciekawostka - w meczu z Koln wyszliśmy w strojach Ligi Mistrzów :lol: Miało to podzialac na psychike naszych

Co do Kloppa tematu odejścia nie ma, w Dortmundzie ma on status taki jak Jezus w kościele, a sam traktuje ten klub jak .. swoje dziecko.
Żeby odejsc przed 2018 r musiałby zaliczyc z 2 fatalne sezony i uznac że się tu już wypalił i nie wyciągnie więcej z tej drużyny, wtedy wyobrażam sobie takie odejście wynikające z honoru, ale jest to człowiek na tyle poważny, że jak coś mówi tak będzie. Dzentelmenska umowa do 2018 roku.
Swoją drogą nigdy nie znudzą mi się te jego reakcje... wynik 4:1 a ten kipi ze złości gdy sędzia dolicza 4 minuty. Ale w sumie miał racje, kibice Galaty zaczęli rzucac petardami i racami w sektory gospodarzy(zrobił się nawet taki malutki pożar wcześniej) i takie przedłużanie spotkania było niezbyt bezpieczne, tym badziej że mecz był przerywany już 2 razy.
- Zhx123
- Dortmundczyk
Dzisiaj o 17:30 zmierzą się dwie Borussie. Pierwsza póki co ma najsłabsze 10 kolejek za sobą od lat, natomiast ta druga najlepsze 10 kolejek od lat.
Jest to póki co mecz sezonu, który trzeba wygrac i wrócic wreszcie na właściwe tory w tej lidze. Boje się, że będziemy wizualnie drużyną lepszą, ale to Borussia Gladbach nas użądli.
Strata do 4 miejsca wynosi 9 pkt, jeśli przegramy będzie 12, a to juz jest dużo, więc trzeba się obudzic.
Zachęcam do oglądania.. będzie się działo !
Gladbach jest 4 pkt za Bayernem, ale czy są w stanie nadązac cały sezon?
Jest to póki co mecz sezonu, który trzeba wygrac i wrócic wreszcie na właściwe tory w tej lidze. Boje się, że będziemy wizualnie drużyną lepszą, ale to Borussia Gladbach nas użądli.
Strata do 4 miejsca wynosi 9 pkt, jeśli przegramy będzie 12, a to juz jest dużo, więc trzeba się obudzic.
- Antek666
- Juventino
Odwróć tabelę, BVB na czele. Śmiesznie to wygląda obecnie. Przestań zachęcać, kto by tam oglądał jakiś mecz ostatniej drużyny niemieckiej ligiZhx123 pisze:Dzisiaj o 17:30 zmierzą się dwie Borussie. Pierwsza póki co ma najsłabsze 10 kolejek za sobą od lat, natomiast ta druga najlepsze 10 kolejek od lat.

PS Pilnuj się i strzeż, bo pisząc post pod postem mając już dwie żółte ryzykujesz nie mniej od władz BVB które w przypadku braku euro. pucharów w przyszłym sezonie będą musieli wietrzyć szatnię
- Zhx123
- Dortmundczyk
Pewnie ktoś się znajdzie, skoro słaba postawa a na stadionie i tak największa frekwencja w EuropieAntek666 pisze:Odwróć tabelę, BVB na czele. Śmiesznie to wygląda obecnie. Przestań zachęcać, kto by tam oglądał jakiś mecz ostatniej drużyny niemieckiej ligi![]()

Uhuhu ale mi dogryzłeś, to teraz jak na gimba przystało powinienem Ci się odpłacic nawiązując do czegos w stylu zeszłorocznej kompromitacji Juve w fazie grupowej LM? Albo ogólnie na temat spotkań w Europie? Szukaj gdzie indziej tego poziomu ;* A co do pisania postów jeden pod drugim to chyba mogę po 4-5 dniach? Ale pewnie ty jesteś mądrzejszy ;*Antek666 pisze: PS Pilnuj się i strzeż, bo pisząc post pod postem mając już dwie żółte ryzykujesz nie mniej od władz BVB które w przypadku braku euro. pucharów w przyszłym sezonie będą musieli wietrzyć szatnię
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Ja będę oglądał, chociaż patrząc na to, że Mynsiengladbach jeszcze nie przegrało meczu w lidze, a Dortmund ostatnich pięć... raczej skłaniam się ku temu, że przełamanie trzeba będzie odłożyć, ale to całkowicie januszowa opinia, bo Bundesligę oglądam od święta (akurat 11 listopada się zbliża).
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Zhx123 pisze:Pewnie ktoś się znajdzie, skoro słaba postawa a na stadionie i tak największa frekwencja w EuropieAntek666 pisze:Odwróć tabelę, BVB na czele. Śmiesznie to wygląda obecnie. Przestań zachęcać, kto by tam oglądał jakiś mecz ostatniej drużyny niemieckiej ligi![]()
Zresztą jak zawsze. Nie licząc tego co przed telewizorami.
Uhuhu ale mi dogryzłeś, to teraz jak na gimba przystało powinienem Ci się odpłacic nawiązując do czegos w stylu zeszłorocznej kompromitacji Juve w fazie grupowej LM? Albo ogólnie na temat spotkań w Europie? Szukaj gdzie indziej tego poziomu ;* A co do pisania postów jeden pod drugim to chyba mogę po 4-5 dniach? Ale pewnie ty jesteś mądrzejszy ;*Antek666 pisze: PS Pilnuj się i strzeż, bo pisząc post pod postem mając już dwie żółte ryzykujesz nie mniej od władz BVB które w przypadku braku euro. pucharów w przyszłym sezonie będą musieli wietrzyć szatnię
O zesz w morde

Juvepoland w calej okazalosci - tylko tutaj, stronie glownie dla kibicow Juventusu mozna byc swiadkiem slownej szamotaniny milosnika Niemcow, z milosnikiem niemieckiej druzyny

Dalej chlopaki, dalej ! Przygotowalem popcorn i czekam z zainteresowaniem na dalsza wymiane jadowitych ciosow, tylko badzcie raczej jak Kostecki i jego rywal we wczorajszej walce, a nie jak Szpila i Adamek, bo beda nudy

PS: Ja jestem za Antkiem. Moze emigrant, i moze nie przepadam za Niemcami delikatnie mowiac, ale przynajmniej swoj - Juventino

Zeby nie dostac karteczki za offtop - Gladbach wygra, bo w przeciwienstwie do BVB ma kolektyw, zamiast jednej gwiazdy, dwoch lekko drewnianych bramkowpychaczy i reszty - skladu papy i wegla.
BESTER MANN, BESTEEER !

- jarmel
- Redaktor
Może i tak, ale BVB przynajmniej nie ma sabotażysty w swoim składzie :rotfl: Jak ktoś nie widział samobója Kramera to niech szybko obczai, gol roku normalnie.Dobry Mudżyn pisze: Zeby nie dostac karteczki za offtop - Gladbach wygra, bo w przeciwienstwie do BVB ma kolektyw, zamiast jednej gwiazdy, dwoch lekko drewnianych bramkowpychaczy i reszty - skladu papy i wegla.
#AllegriOut
- Zhx123
- Dortmundczyk
Dortmund atakował, deklasował, słupkował, poprzeczkował... a bramke zdobył piłkarz Gladbach :lol:
Ogólnie ta nieskutecznosc przeraża, nie ma wątpliwości kto zaprezentował lepszą piłke i to bez porównania, ale boje się pomyslec co by było gdyby nie ten samobój.
W bramce Weidenfeller totalnie bezrobotny, mógł stac za niego każdy inny zawodnik z pola, nie wiem czy nawet Gladbach oddała choc jeden celny strzał. Gra BVB w obronie perfekcyjna... choc Durm mnie irytuje, mam nadzieje, że Schmelzer jak najszybciej wróci.
Awans w Lidze Mistrzów już mamy zapewniony, więc teraz powinniśmy skupic się w 100% na lidze, mam nadzieję, ze ten mecz będzie początkiem marszu dogonienia czołówki. Argumenty w nogach mamy, oby z głową było wszystko w porządku.
Ogólnie ta nieskutecznosc przeraża, nie ma wątpliwości kto zaprezentował lepszą piłke i to bez porównania, ale boje się pomyslec co by było gdyby nie ten samobój.
W bramce Weidenfeller totalnie bezrobotny, mógł stac za niego każdy inny zawodnik z pola, nie wiem czy nawet Gladbach oddała choc jeden celny strzał. Gra BVB w obronie perfekcyjna... choc Durm mnie irytuje, mam nadzieje, że Schmelzer jak najszybciej wróci.
Awans w Lidze Mistrzów już mamy zapewniony, więc teraz powinniśmy skupic się w 100% na lidze, mam nadzieję, ze ten mecz będzie początkiem marszu dogonienia czołówki. Argumenty w nogach mamy, oby z głową było wszystko w porządku.
- Zhx123
- Dortmundczyk
Fajne zachowanie Kloppa po ostatnim meczu:Deutscher pisze:wagner pisze:Nie śledzę prasy niemieckiej ani całego środowiska z Dortmundu, ale jaka jest obecna sytuacja Kloppa w Borussi? Wyniki mają słabe, bardzo słabe, z klubu corocznie odchodzą zawodnicy wielkiego formatu, co gorsza dwóch z nich wybrało największego rywala co nawet mnie, kibica naturalnego, irytuje(?). Pewnie kwestią czasu jest odejście Reusa, może Hummelsa. Nie chce stawiać tu tezy, że Klopp wyleci w środku sezonu, czy nawet po jego zakończeniu, ale ciekawi mnie ile jeszcze będzie godził się na ten stan rzeczy i sam nie poszuka innych wyzwań ? Oczywiście pisząc to łaszę się nie jako na objęcie przez niego funkcji naszego przyszłego trenera w jakieś tam X letniej perspektywie, ale zaraz potem głowa podpowiada mi że to naturalny następca Joachima. Kiepsko to u nich wygląda w tym sezonie. Dziś kolejna porażka, jeszcze do przegranej przyczynił się Lewandowski. To musi boleć jeszcze bardziej.
W Dortmundzie nie ma w ogóle żadnego tematu odejścia Kloppa. Istnieje wiele przesłanek do tego, aby uważać Jurgena za honorowego człowieka i skoro sam powiedział, że do 2018 się nigdzie nie rusza, to można mu dać wiarę, iż odejdzie dopiero po wypełnieniu swojego kontraktu.
- zbysioJuve
- Juventino
Mamy tutaj TOP 10 bramek samobójczych w Bundeslidze. Kramer ostatnim mega lobem
wskakuje na pierwsze miejsce tej listy.
Swoją drogą babol Kramera wygląda na to jakby specjalnie chciał strzelić tego samobója. Widział przecież, że bramkarz wyszedł z bramki, to po jakiego podniósł piłkę do góry.

Swoją drogą babol Kramera wygląda na to jakby specjalnie chciał strzelić tego samobója. Widział przecież, że bramkarz wyszedł z bramki, to po jakiego podniósł piłkę do góry.