Serie A 14/15 (10): Empoli 0-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2014, 18:53

Bardzo dobre kilka akcji, szczególnie na początku. Poza tym pressing, przegrywanie akcji rywala, niedopuszczanie do strzałów, ale i momentalne przyspieszenie przy kontrze. Słowem, brawa dla Empoli :bravo: .

A jeśli chodzi o ten drugi zespół to kto to w ogóle jest? Ogórki jakieś chyba :think: . Gio oczywiście kilka strzałów albo zablokowanych albo w bramkarza, Morata dobra gra bez piłki, wychodzi na pozycję (np w 30 minucie uwolnił się od obrońcy i Pirlo mu ładnie podał, ale co z tego skoro nie było z kim zagrać tej akcji). Poza tym najaktywniejszy to chyba był rozgrzewający się przez pół godziny Lichy :prochno: .

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2014, 18:53

KamilDeath, nadal żal Ci mojej osoby? Dobrze się bawisz oglądając to widowisko? Jak tak, to propsy dla Ciebie.
Paweljuve2006 pisze:Zero składnej akcji o szybkości ani nie pisze.. Allegri jest tępy
Natomiast Conte to geniusz. Za jego kadencji graliśmy, jak z nut. Coś a'la Bayern sprzed dwóch lat. Nie wiem o co chodzi. Może ci piłkarze są za słabi, żeby sami z siebie bez założeń taktycznych coś skleić? Nie wiem, naprawdę nie wiem.

Obrazek
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 01 listopada 2014, 18:54

Aż odechciewa się to oglądać... :doh:

Obrazek
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2014, 18:54

Gramy taki szybki i kreatywny futbol, że tylko w trybie slow motion można cokolwiek zobaczyć.

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 01 listopada 2014, 18:55

Powiedzmy wprost, gowno gramy, gramy gowno.

Co robia Chiellini, Bonucci, Pirlo, Marchisio - ciezko powiedziec. Morata bije sie z Giovinco o tytul najlepszego pilkarza mlodego pokolenia :D. Nie mamy srodka, to mnie przeraza najbardziej. Pomocnicy nie szukaja siebie nawzajem, zawsze wybierana jest opcja do tylu lub na bok. Wrzucajmy na Giovinco...

Btw fajna kiwka Pereyry.
A z tego, jak Maccarone... nawet nie obkiwal... tylko przebiegl Bonucciego - bylby niezly gif

Ciezko sie to oglada, jedynie browar ratuje sytuacje.

Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2014, 18:56

Przeciez na to sie nie da patrzec...

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 01 listopada 2014, 18:56

Komfort oglądania i nie martwienia się o wynik skończył się wraz z odejściem Conte. 1, 7, 15 miejsce - nie będę zaskoczony.

Morata x100 lepszy od LL i "co miałem zrobić w 3 min." Giovinco - duet marzeń. Nieważne. Trzeba dbać o sylwetkę, wiec dalej będę oglądał 'grę' Pirlo - do porzygu.

PS: ten drybling Pereyry to coś czego Lichtsteiner nie wykona/ł nigdy. Nawet w FIFie.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2014, 18:58

pablo1503 pisze:KamilDeath, nadal żal Ci mojej osoby? Dobrze się bawisz oglądając to widowisko? Jak tak, to propsy dla Ciebie.
Paweljuve2006 pisze:Zero składnej akcji o szybkości ani nie pisze.. Allegri jest tępy
Natomiast Conte to geniusz. Za jego kadencji graliśmy, jak z nut. Coś a'la Bayern sprzed dwóch lat. Nie wiem o co chodzi. Może ci piłkarze są za słabi, żeby sami z siebie bez założeń taktycznych coś skleić? Nie wiem, naprawdę nie wiem.
Czyli mamy trenera, który...? Co on robi, jeżeli nie daje im założeń taktycznych, a na to wygląda??

Allegri to minimalista i 1-0 z Empoli sprawi, że wróci z bananem na twarzy. Niestety takiego trenera nikt nie chce oglądać. Po ostatnich kompromitacjach należałoby rozjechać przeciwnika (a trafił się łatwy) i pokazać, że ta drużyna coś potrafi. A my co?

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2014, 18:59

Po pierwszych 10 min wyłączyłem i autentycznie oglądam teraz mecz Juventus Inter z 25/03/2012.

Totalna padaka, obyśmy przegrali.

giorgio to chyba ma celnośc podań 10%

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 01 listopada 2014, 19:00

a tak hejtowaliście nas za skreślanie Maxa...
efekt nowej miotły i korzystanie z wariantów Conte już minął...przykład jak wygląda warsztat trenerski Massimiliano Allegriego właśnie oglądamy.
Z takim dyrektorem sportowym (jego mentalnością) trenerem, my aspirujemy na rywalizacje o środek tabeli Serie A, gdzie toczymy zacięte batalie z drużynami pokroju Palermo, czy Sampdorii.

męczymy się z EMPOLI, my jako potencjalny kandydat na 8 drużynę Europy :bravo: :bravo:

Nie oglądam meczu od 25 minuty i chyba przestanę oglądać, bo jak czytam konferencje prasową, że Empoli to wymagający rywal... :rotfl:

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 01 listopada 2014, 19:01

Antichrist pisze:Módlmy się
:lol:

Czym predzej polecam obstawiac na wtorek Olympiakos lub remis po 3.75.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2014, 19:03

Eric6666 pisze:Czyli mamy trenera, który...? Co on robi, jeżeli nie daje im założeń taktycznych, a na to wygląda??
Na to niestety wygląda. Ale cholera jasna! Gdy tylko nasi piłkarze są w formie, to znaczna większość z nich to bardzo wysoka półka piłkarska, a niektórzy, to nawet TOP na swoich pozycjach. Z całym szacunkiem dla Empoli, ale My powinniśmy to wygrać nawet bez trenera - bazując na umiejętnościach piłkarzy i ich polotowi. Niestety tego ostatniego brakuje.

Obrazek
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 listopada 2014, 19:04

Morata powinien dostać piłke z boku bramki i niech sobie uderza w bandy jak jest taki głupi.
Zero gry zespołowej.

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2014, 20:00

Niby wygrana jest, ale gdyby nie Buffon mogłoby być różnie. Pirlo powinien nie grać, tylko wchodzić na wykonywanie rzutów wolnych (szkoda, że nie ma takiej możliwości zmiany na jedną akcję :P), bo gola strzelił pięknego a mógł strzelić i drugiego. Morata wydaje się bardziej przydatny od Llorente (jest zdecydowanie bardziej aktywny, szuka gry a nie tylko przyjęcia piłki tyłem do bramki i odegrania) i to on powinien zagrać najbliższy mecz w LM. Świetne też wejście Teveza i ten strzał.

P.S. Ogbonna i Asamoah kontuzje? Oby nie :pray: .

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Hołek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 01 listopada 2014, 20:02

Cóż,wyrok odroczony do wtorku. Allegri ma dzień dziecka.

Jedynym plusem jest objawienie się lewego wingbacka.

Niektórzy ludzie postrzegają rzeczy w ich naturalnym stanie i zadają sobie pytanie: Dlaczego? Ja marzę o rzeczach, których nigdy nie było i mówię sobie: Dlaczego nie?
Zablokowany