Serie A 14/15 (8): JUVENTUS 2-0 Palermo
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Pierwszy dzień czasu zimowego i wróciłą dobra godzina na forum JP
Llorente bliżej niż dalej przełamania, skoro już gra, to niech się przełamie.
Dominujemy, gra wygląda ładnie, inny Juventus, niż ten we środę i wcześniej, z Sassuolo.
Pereyra fajnie sobie radzi, chociaż czasem widać pewne braki porozumienia z Tevezem czy Vidalem przy akcjach ofensywnych, ale jednak akcja zakończone golem na jego konto.
Spokojnie wturlać coś jeszcze, niech Coman czy Morata wejdą.
Llorente bliżej niż dalej przełamania, skoro już gra, to niech się przełamie.
Dominujemy, gra wygląda ładnie, inny Juventus, niż ten we środę i wcześniej, z Sassuolo.
Pereyra fajnie sobie radzi, chociaż czasem widać pewne braki porozumienia z Tevezem czy Vidalem przy akcjach ofensywnych, ale jednak akcja zakończone golem na jego konto.
Spokojnie wturlać coś jeszcze, niech Coman czy Morata wejdą.
- pumex
- Juventino
Strzeliliśmy gola po kontrze i wygrywamy - konic dobrych informacji.
Poza tym nasza gra to jedna wielka kpina. Wolno, niedokładnie, przewidywalnie. Czy naprawdę ktoś z obozu Juve jeszcze dziwi się takim a nie innym wynikom w Europie, gdzie przeciętne tempo gry jest o dwa poziomy szybsze niż dziś na JS!? Zero pressingu i jedna jedyna akcja podbramkowa przez 45 minut meczu z beniaminkiem to dorobek żenujący. Boże, śledzę piłkę od blisko 20 lat i przysięgam, że chyba nie widziałem drużyny regularnie grającej tak prymitywny futbol jak teraźniejszy Juventus.
Pirlo niby lekko odżył, dograł dwa świetne podania, ale ciągle bardzo spowalnia grę, a dośrodkowania w jego wykonaniu to porażka. Pereyra jest słaby na pozycji wingbacka. Zresztą, zagrał raptem dwa niezłe mecze i ludzie szybko chwycili haczyk, ale na moje oko koleś jest na razie po prostu przeciętny. Llorente powinien zejść czym prędzej.
Poza tym nasza gra to jedna wielka kpina. Wolno, niedokładnie, przewidywalnie. Czy naprawdę ktoś z obozu Juve jeszcze dziwi się takim a nie innym wynikom w Europie, gdzie przeciętne tempo gry jest o dwa poziomy szybsze niż dziś na JS!? Zero pressingu i jedna jedyna akcja podbramkowa przez 45 minut meczu z beniaminkiem to dorobek żenujący. Boże, śledzę piłkę od blisko 20 lat i przysięgam, że chyba nie widziałem drużyny regularnie grającej tak prymitywny futbol jak teraźniejszy Juventus.
Pirlo niby lekko odżył, dograł dwa świetne podania, ale ciągle bardzo spowalnia grę, a dośrodkowania w jego wykonaniu to porażka. Pereyra jest słaby na pozycji wingbacka. Zresztą, zagrał raptem dwa niezłe mecze i ludzie szybko chwycili haczyk, ale na moje oko koleś jest na razie po prostu przeciętny. Llorente powinien zejść czym prędzej.

- Gandalf8
- Juventino
Szału nie ma. Cała pierwsza połowa na stojąco, żeby tylko się nie zmęczyć (swoją drogą czy każdy mecz ze słabszą drużyną trzeba grać w duchu jak najmniejszego nakładu sił? Czy oni są aż tak słabi kondycyjnie? Czy nie lepiej zagrać pierwszą połowę na maksa, strzelić 3 gole i w drugiej odpoczywać a nie przez 90 minut martwić się o wynik?).
Ostatnio zmieniony 26 października 2014, 15:53 przez Gandalf8, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- Kubba
- Juventino
Ale ta gra jest wolna to nie mam pytań... Wczoraj oglądając Real - Barca to nie nadążałem wzrokiem za piłką, tak tam chodziła wymiana podań... A tu?! :doh:
Przez tak wolna grę, Palermo jest w stanie spokojnie się ustawić w obronie. Wcale się nie bunkrują, więc szybsza gra dałaby więcej w ataku... No, ale jak to się mówi, z kupska bata nie ukręcisz...
Pereyra na skrzydło się nie nadaje.
Przez tak wolna grę, Palermo jest w stanie spokojnie się ustawić w obronie. Wcale się nie bunkrują, więc szybsza gra dałaby więcej w ataku... No, ale jak to się mówi, z kupska bata nie ukręcisz...
Pereyra na skrzydło się nie nadaje.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Pewnie strzelimy na 2:0 w okolicah 60 minuty i tak się skończy mecz, bo nam się już nie będzie chciało, a Palermo nie da rady nic ukłuć...
P.s. Allergri rozwalił mnie z tym Pirlo znowu
P.s. Allergri rozwalił mnie z tym Pirlo znowu

- Smolwin
- Juventino
No cóż to tylko SerieA, nudna jak zawsze i tego raczej nic nie zmieni.
Oby dzisiaj nie stracić żadnych punktów a będzie pozytywnie. Mi się dzisiaj podoba LL gra najlepsze pierwsze 45 minut od dawien dawna, oby coś w nagrodę udało mu się strzelić.
Oby dzisiaj nie stracić żadnych punktów a będzie pozytywnie. Mi się dzisiaj podoba LL gra najlepsze pierwsze 45 minut od dawien dawna, oby coś w nagrodę udało mu się strzelić.
- pumex
- Juventino
Wtedy, kiedy istniał w Europie - prosta sprawa.west88 pisze:A kiedy Juventus grał szybko piłką?Nie żartujmy.
Allegri odcina kupony od pracy Conte, a gadanie Trapa typu "Max jeszcze uczy się drużyny" nie przemawia do mnie w ogóle. Dla niego wszystko jest w porządku, ale to tylko iluzja. Z taką grą jak w pierwszej odsłonie raz wygramy, raz przegramy a raz zremisujemy. Takie występy Juventinich nie są żadną gwarancją..