Serie A 14/15 (6): JUVENTUS 3-2 Roma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 09 października 2014, 11:35

Gotti pisze:Może napisz jeszcze co to znaczy, bo włoskiego nikt tu nie zna, a ja nawet z translatorem tego nie ogarniam.
Pierwsza kolumna to błędy sędziowskie na korzyść drużyny, druga to błędy przeciwko...
Na końcu bilans.
EDIT: damn! trzeba było się zapisać na włoski ;)

Dzięki Chłopaki :bravo:
Ostatnio zmieniony 09 października 2014, 12:50 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 października 2014, 11:40

Karne dla (favore) i przeciwko (contro) czterem wymienionym zespołom w trakcie ostatnich 6 sezonów Serie A. Same suche liczby nie mówią praktycznie nic, bo nie jest przecież tak, że każdy zespół musi w sezonie wyrobić jakąś normę pod tym względem. Wiele zależy od stylu gry - wiadomo, że zespół oparty o szybkich i błyskotliwych skrzydłowych będzie brał udział w większej ilości stykowych sytuacji w polu karnym niż drużyna, która gra ostrożnie, powoli, dokładnie, schematami. Z drugiej strony, wszyscy pamiętają chyba, że szczególnie w pierwszym sezonie po wodzą Conte Milan dostawał sporo naciąganych karnych od sędziów.

Obrazek
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 października 2014, 12:06

Gotti pisze:Może napisz jeszcze co to znaczy, bo włoskiego nikt tu nie zna, a ja nawet z translatorem tego nie ogarniam.
Geniuszem być nie trzeba żeby domyślić się o co tu chodzi :doh:
Za bardzo nie wiem o czym świadczyć ma te porównanie? To, że ktoś ma dużo podyktowanych karnych nie znaczy przecież, że dostał je w prezencie czy coś w tym stylu (no prócz Milanu :prochno:).

#AllegriOut
juventussek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 października 2014, 12:53

Pamiętam ten rok, gdzie Milan do 90 minuty 1-1 i nagle karny bo Balotellego ktoś sfaulował, nie chce nic mówić czy to jakaś korupcja czy nie, ale jestem pewien że Balotelli za każdym razem symulował, poniekąd to była taktyka Milanu w końcówkach meczów, piłka ''na chaos'' i tam co chwile w polu karnym się ktoś przewracał, to nawet zabawne było.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 października 2014, 13:13

Gotti pisze:Może napisz jeszcze co to znaczy, bo włoskiego nikt tu nie zna
30 tysiecy ludzi zarejestrowanych na forum, ale ani jeden po wlosku nawet przedstawic sie nie potrafi. Potwierdzone info.
juventussek pisze:jestem pewien że Balotelli za każdym razem symulował
Tutaj bym akurat slowa "symulowanie" nie uzyl. Balotelli po prostu zastawial sie, czekajac az przeciwnik zacznie go naciskac czy ciagnac, po czym sie przewracal. Zakladam ze chodzi Ci o ostatnia kolejke sezonu 2012-13. Sytuacja taka, jak te karne w ostatnim meczu Juve-Roma. Jak by sie sedzia nie zachowal, zawsze ktos bedzie miec pretensje. Fakty sa takie, ze z jednej strony obronca z pewnoscia przekroczyl przepisy i dal teoretyczne podstawy do gwizdnieniecia faulu, a z drugiej Balo z pewnoscia nie zrobil wszystkiego zeby ustac na nogach, wrecz przeciwnie.

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 października 2014, 00:16

zahor pisze:
Gotti pisze:Może napisz jeszcze co to znaczy, bo włoskiego nikt tu nie zna
30 tysiecy ludzi zarejestrowanych na forum, ale ani jeden po wlosku nawet przedstawic sie nie potrafi. Potwierdzone info..
Gotti = Pluto

Tych panów już dawno przestałem czytać, bo w ich nieobiektywności ktokolwiek mógłby znaleźć zrozumienie, a tego się boje :prochno:

Poza tym...

Mi chiamo Damiano, sono polacco ...

zostanę tutaj włochem ? :prochno:

Mecz walki. Nic więcej. Gadanie o karnych, wolnych to typowo włoskie myślenie, żyjemy w PL więc kuźwa ludu. Ogarnijcie się, bo jak czytam, że wolny/karny nam się nie należał to śmiech mnie ogarnia i jeszcze te wypowiedzi "znafców" i innych pokroju Moggiego :prochno: '

Fajny mecz.

Alvaro ma u mnie dużego plusa. Nedved* za komentarz także- bo pięknie wyczuł moment :D

Romaniści niech ssą pałkę. A odnośnie meczu na ich stadionie, podejrzewam, że tam nawet nie dojedziemy.

Więc liczę na walkower. Bo jedyny klub z jakim możemy rywalizować, to Milan, który liczę, że się pozbiera :wink:

*Nedved to Lazio
Lichy to Lazio
Boniek to roma

niech giną. prawie jak parma :prochno:

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
Zablokowany