Serie A 14/15 (6): JUVENTUS 3-2 Roma
- Szilgu
- Juventino
TottiGol odnosnie twojej wczesniejszej wypowiedzi w moim kierunku.
Nie chcę się sprzeczać, którzy kibice są bardziej niepełnosprawni, a którzy mniej. Nie odbieram Was przez pryzmat kilku idiotów, na JP też można takich znaleźć, szczególnie w komentarzach. Co nie zmienia mojej oceny Romanistów.
Napisałeś, że moglibysmy przyznać, że sędzia był fatalny i nam pomógł. Moim zdaniem był fatalny, a jego pomoc polegała na tym, że w sytuacjach kontrowersyjnych gwizdnął raz czy dwa więcej w naszą stronę. I to przyznaje też część kibiców Juve, więc nie wiem o co to halo.
Tak samo ja mógłbym wymagać od Romanistów, żeby przyznali, że ok, sędzia był kiepski, ale zarzuty o powrocie do calciopoli, czy lidze Juventusu można sobie darować. Część to przyzna, więc ja nie mam wielkich pretensji. I Ty też nie powinieneś mieć, a cała ta dyskusja jest bez sensu
Do reszty Juventinich, czy Romanistów nie przemówisz, więc obrzucanie się łajnem na obu forach uważam za bezcelowe.
Nie chcę się sprzeczać, którzy kibice są bardziej niepełnosprawni, a którzy mniej. Nie odbieram Was przez pryzmat kilku idiotów, na JP też można takich znaleźć, szczególnie w komentarzach. Co nie zmienia mojej oceny Romanistów.
Napisałeś, że moglibysmy przyznać, że sędzia był fatalny i nam pomógł. Moim zdaniem był fatalny, a jego pomoc polegała na tym, że w sytuacjach kontrowersyjnych gwizdnął raz czy dwa więcej w naszą stronę. I to przyznaje też część kibiców Juve, więc nie wiem o co to halo.
Tak samo ja mógłbym wymagać od Romanistów, żeby przyznali, że ok, sędzia był kiepski, ale zarzuty o powrocie do calciopoli, czy lidze Juventusu można sobie darować. Część to przyzna, więc ja nie mam wielkich pretensji. I Ty też nie powinieneś mieć, a cała ta dyskusja jest bez sensu

- Gotti
- Juventino
Bzdury piszesz. Po meczu z Galatą większość w tym ja pisaliśmy o frajerstwie w poprzednich meczach w tym meczu z Galatą u siebie i Duńczykami.Gotti pisał o braku honoru wśród kibiców Romy, bo rozpamiętujemy sytuację. Nie pamiętasz co się przykładowo działo po meczu z Galatą w zeszłym roku? Płacze że to wszystko przez boisko, czy to nie było śmieszne mając pod uwagę 6 meczów grupowych? Wtedy też taki kibic Galaty mógłby sobie wejść na forum i wyśmiewać przeciwników że są frustratami, bo dla niego żadnej kontrowersji nie było, a boisko jest takie samo dla wszystkich.
O boisku owszem na pewno zostało dużo złego napisane, bo fakt faktem, że mecz odbyć się wtedy nie powinien, ale płaczów tu na forum żadnych nie było, bo winnych odpadnięciu większośc uznała Conte i beznadziejną grę w LM, a nie ostatni epizod z Galatą.
Na pewno Buffon nie zrobił by z siebie takiego idiotę jak Totti to po pierwsze. Po drugie wy nadal chyba nie rozumiecie, że Roma zyskała na pomyłkach więcej? Karny na Tottim, którego dobrze wiecie, że być nie powinno. Bzdurna kartka dla Moraty i wy jeszcze narzekacie? Nie wspominam już o karnym na Marchisio, który spokojnie mógłbyć odgwizdany.czy gdyby było odwrotnie byście przytakiwali, że wszystkie gole prawidłowe i żadnej kontrowersji w tym nie ma - wątpie
Ogólnie mentalność polskich kibiców i całej Romy jest gorsza od Interu z Morattim na czele kilka lat temu. Całkowity brak honoru.
A co to jest bet2bet? Jakiś rzymski niszowy serwis bukmacherski?Bet2Bet oddaje kasę tym, którzy postawili X, X2, 2
Ostatnio zmieniony 07 października 2014, 13:56 przez Gotti, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Gdyby tak rozpętać Calciopoli 2 to byłby pewnie koronny dowód zaraz obok tego, że nastroje w czerwonej części Rzymu są złe a ludzie czują się oszukani. Generalnie możecie na wzór interu wyciąć sobie z papieru scudetto za poprzedni i od razu bieżący sezon.TottiGol pisze:Taka ciekawostka: Bet2Bet oddaje kasę tym, którzy postawili X, X2, 2
- pan Zambrotta
- Juventino
szczerze, to trochę się zawiodłem. Miała być masa dobrej rozrywki, a tylko raz się uśmiałem w momencie, jak mrozzi nagle zaczął traktować lgds za rzetelne źródło i zaczął sie na nią powoływać :lol:
Na weszło widzę szambo wywołują "żywe osoby", więc fun jest o wiele większy. Bo tam hejterzy podpinają swoje fejsbuniowe konto pod ich komentarze http://www.weszlo.com/2014/10/06/wlochy ... uryn-rzym/
narazie moją cichą faworytką jest Małgorzata Maciura
sytuacja jest przekomiczna dla mnie, ale plus jest taki - w końcu w serie a się coś dzieje. Nudno było przez ostatnie 3 lata.
Na weszło widzę szambo wywołują "żywe osoby", więc fun jest o wiele większy. Bo tam hejterzy podpinają swoje fejsbuniowe konto pod ich komentarze http://www.weszlo.com/2014/10/06/wlochy ... uryn-rzym/
narazie moją cichą faworytką jest Małgorzata Maciura

sytuacja jest przekomiczna dla mnie, ale plus jest taki - w końcu w serie a się coś dzieje. Nudno było przez ostatnie 3 lata.
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
A wystarczyło, że był jeden mecz z błędami i to w kilku kierunkach, a już wyzywa się nas od turyńskiej mafii i przewiduje kolejne Calciopoli. Zresztą w ogóle wzywanie C po tym co sąd po 6 latach od niego stwierdził, jest nie lada dowcipem.TottiGol pisze: Jakoś w zeszłym sezonie graliśmy 3 razy i nie przypominam sobie narzekania na sędziego. Ani wtedy, kiedy gustownie przyjęliśmy 3 w Turynie, ani w ćwierćfinale PW, kiedy Was wyeliminowaliśmy. Po prostu wtedy sędzia nie kaleczył.
Ostatnio zmieniony 07 października 2014, 16:26 przez Push3k, łącznie zmieniany 2 razy.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Gwoli ścisłości - w meczu CI w zeszłym sezonie Peluso strzelił prawidłowego gola, którego sędzia nie uznał. Wówczas było nieco marudzenia, ale trwało to tak krótko, że nikt tego nawet nie pamięta. Po prostu pogodziliśmy się z tamtą decyzją i tyle. Przypadek? Nie sądzę.
To prawdziwy fenomen. Kibice Romy wchodzą na forum Juventusu 2 dni po spotkaniu, by w dalszym ciągu przekonywać o swoich racjach. Sędzia był kiepski, nie radził sobie z presją i ciężarem gatunkowym spotkania na szczycie, ale absolutnie się nie zgodzę, że dzięki niemu wygraliśmy. Przy pierwszym karnym Maicon podbiegł około 1 metra do przodu (a nie ma prawa opuszczać wyznaczonej linii muru przed dotknięciem piłki przez rywala), a i tak jedynie jego ręka wystawała poza linię pola karnego. Jak to interpretować? Koleś zrobił samowolkę i miałoby nie być karnego? Tak, jak pisał ktoś wcześniej - sędzia po to ma ten spray, by wprowadzić nieco dyscypliny. Nie każdy jednak się do tego stosuje. Już bardziej kontrowersyjną decyzją jest podyktowanie wapna na Tottim, który, po pierwsze, nie miał absolutnie żadnych szans na to, by wziąć udział w tej akcji (jakieś 5 metrów od piłki), po drugie, także ściągał Lichtsteinera. Gazzetta słusznie zauważyła, że w takiej sytuacji powtarza się wolnego, bo wina jest obopólna. Dziennikarze Sky nie zostawili po meczu suchej nitki na obrażonym Tottim. Właśnie, pozostaje jeszcze kwestia tego wolnego... Skoro już kibice Romy są tak drobiazgowi, dlaczego nie wspominają o fakcie, że wolny ten w ogóle nie powinien być podyktowany? Wystarczy obejrzeć jedną powtórkę, by stwierdzić, że faul miał miejsce, ale w drugą stronę. Widać był wyraźnie, że sędzia dalej ma w głowie karnego dla Juve i chce <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> przyjezdnych. To jedna sytuacja, z której skorzystała Roma. Po tym, jak w polu karnym przewracany był Marchisio, powinien być podyktowany nie tylko rzut karny, ale i czerwona dla Manolasa. Kumatym nie trzeba chyba tłumaczyć, z jakich względów. To druga sytuacja, w której sędzia sprzyjał rzymianom. Czerwona dla Moraty to są kpiny, po tym jak niemal rozniósł go pobudzony Grek. To sytuacja nr 3. Karnego na Pogbie nie ma co roztrząsać, bo powtórka wyraźnie potwierdza (trzeba być ślepym, by tego nie dostrzec), że Francuz był faulowany na linii, która jest częścią pola karnego. Najpierw trzeba mieć pretensje do piłkarzy Romy, że machają łapami i faulują na linii pola karnego, stąd te kontrowersje. Co do bramki Bonucciego zostało już napisane wszystko - gol prawidłowy zgodnie z nowymi rozporządzeniami Fify.
Statystyki meczu pokazują jasno, że to Juventus był stroną przeważającą, a kibice Rzymian zachowują się tak, jakby to oni zasłużyli na te 3 punkty. Gol Iturbe sprawił chyba, że rzeczywiście uwierzyli w pokonanie zespołu z Turynu... Not so easy.
Totti jest śmieszny. W sumie nie ma się dziwić jego frustracji, bo łącznie z niedzielnym meczem odniósł 18 porażek w spotkaniach z Juve.
Frustrat. 
To prawdziwy fenomen. Kibice Romy wchodzą na forum Juventusu 2 dni po spotkaniu, by w dalszym ciągu przekonywać o swoich racjach. Sędzia był kiepski, nie radził sobie z presją i ciężarem gatunkowym spotkania na szczycie, ale absolutnie się nie zgodzę, że dzięki niemu wygraliśmy. Przy pierwszym karnym Maicon podbiegł około 1 metra do przodu (a nie ma prawa opuszczać wyznaczonej linii muru przed dotknięciem piłki przez rywala), a i tak jedynie jego ręka wystawała poza linię pola karnego. Jak to interpretować? Koleś zrobił samowolkę i miałoby nie być karnego? Tak, jak pisał ktoś wcześniej - sędzia po to ma ten spray, by wprowadzić nieco dyscypliny. Nie każdy jednak się do tego stosuje. Już bardziej kontrowersyjną decyzją jest podyktowanie wapna na Tottim, który, po pierwsze, nie miał absolutnie żadnych szans na to, by wziąć udział w tej akcji (jakieś 5 metrów od piłki), po drugie, także ściągał Lichtsteinera. Gazzetta słusznie zauważyła, że w takiej sytuacji powtarza się wolnego, bo wina jest obopólna. Dziennikarze Sky nie zostawili po meczu suchej nitki na obrażonym Tottim. Właśnie, pozostaje jeszcze kwestia tego wolnego... Skoro już kibice Romy są tak drobiazgowi, dlaczego nie wspominają o fakcie, że wolny ten w ogóle nie powinien być podyktowany? Wystarczy obejrzeć jedną powtórkę, by stwierdzić, że faul miał miejsce, ale w drugą stronę. Widać był wyraźnie, że sędzia dalej ma w głowie karnego dla Juve i chce <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> przyjezdnych. To jedna sytuacja, z której skorzystała Roma. Po tym, jak w polu karnym przewracany był Marchisio, powinien być podyktowany nie tylko rzut karny, ale i czerwona dla Manolasa. Kumatym nie trzeba chyba tłumaczyć, z jakich względów. To druga sytuacja, w której sędzia sprzyjał rzymianom. Czerwona dla Moraty to są kpiny, po tym jak niemal rozniósł go pobudzony Grek. To sytuacja nr 3. Karnego na Pogbie nie ma co roztrząsać, bo powtórka wyraźnie potwierdza (trzeba być ślepym, by tego nie dostrzec), że Francuz był faulowany na linii, która jest częścią pola karnego. Najpierw trzeba mieć pretensje do piłkarzy Romy, że machają łapami i faulują na linii pola karnego, stąd te kontrowersje. Co do bramki Bonucciego zostało już napisane wszystko - gol prawidłowy zgodnie z nowymi rozporządzeniami Fify.
Statystyki meczu pokazują jasno, że to Juventus był stroną przeważającą, a kibice Rzymian zachowują się tak, jakby to oni zasłużyli na te 3 punkty. Gol Iturbe sprawił chyba, że rzeczywiście uwierzyli w pokonanie zespołu z Turynu... Not so easy.
Totti jest śmieszny. W sumie nie ma się dziwić jego frustracji, bo łącznie z niedzielnym meczem odniósł 18 porażek w spotkaniach z Juve.
Masz koleżka kompleks.pan Zambrotta pisze:a tylko raz się uśmiałem w momencie, jak mrozzi nagle zaczął traktować lgds za rzetelne źródło i zaczął sie na nią powoływać :lol:
- pumex
- Juventino
Ogólnie nagonka na Juventus jest jeszcze silniejsza niż przed 2006 rokiem. Milan miał zdecydowane podstawy do narzekań, natomiast cała ta ostra pomeczowa kłótnia pomiędzy fanami obydwu drużyn głównie polegała na tym, że fani Rossonerich byli święcie przekonani, że gol Muntariego zagwarantowałby im zwycięstwo. Sytuacja też była tak nakręcona przez różnego rodzaju środowiska, że chyba każdy pomijał fakt późniejszego nieuznania prawidłowej bramki Matriego.AdiJuve pisze:Oni są dużo lepsi od Milanu z bramką Muntariego, tamci mieli podstawi, Ci sobie je same stwarzają i robią z siebie wielkich pokrzywdzonych.
Teraz to już w ogóle dzieją się w mediach cuda niewidy - sędziego chcą wpakować do pierdla, powołać jakąś komisję śledczą, rewidować wynik... :lol: Najważniejsze, żeby obecną sytuację trener jako motywator potrafił przełożyć na korzyść dla swojej drużyny w następnych meczach, tak, jak to swego czasu robił Conte, kiedy wszelka krytyka Juventusu wpływała na niego motywująco, a nie destabilizująco.
No i dobrze, niech wchodzą, jeśli tylko są kulturalni wobec swoich oponentów. Ja szczerze mówiąc mam spory szacunek do tutejszych Romanistów, nawet jeśli kompletnie nie zgadzam się z ich poglądami na poruszane kwestie.mrozzi pisze:To prawdziwy fenomen. Kibice Romy wchodzą na forum Juventusu 2 dni po spotkaniu, by w dalszym ciągu przekonywać o swoich racjach.

- annihilator1988
- Juventino
Ciąg dalszy spisku, Totti może zostać ukarany za celebrację bramki na JS :lol:
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- szymj
- Juventino
Odnośnie niedzielnego spotkania - zapraszam do lektury mojego komentarza. Frustracja fanów Romy jest zupełnie niesłuszna, wylewają żale jakby jednym meczem przegrali sezon. Aż strach pomyśleć co będzie gdy przegrają ligę o trzy punkty i im się przypomni ten biedak Rocchi.
http://ekstraklasa.net/europa/liga-wlos ... 28720667b9
PS. Witam forumowiczów.
http://ekstraklasa.net/europa/liga-wlos ... 28720667b9
PS. Witam forumowiczów.

- PrzemasJuve
- Juventino
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- zahor
- Juventino
Powtórki wideo - jestem jak najbardziej za, natomiast śmieszy mnie że temat ten przywołano akurat w tym momencie. Po spotkaniu, w którym podyktowano trzy kontrowersyjne karne. Kontrowersyjne na tyle, że nawet eksperci na spokojnie, bo obejrzeniu wielu powtórek wydają sprzeczne osądy. Pytam się zatem - co by dało, gdyby Rocchi (czy jego asystent) faktycznie miał możliwość rzucić okiem przez pięć sekund na zapis wideo i dopiero wtedy zadecydować?
Moim zdaniem pierwszym krokiem powinno być ustalenie jasnych kryteriów co zrobić, jeżeli sytuacja jest stykowa. Tak jak chociażby przy spalonym, gdzie wytyczne stanowią żeby przy braku pewności faworyzować drużynę atakującą - tutaj faktycznie powtórka miałaby rację bytu. Rzut oka, jeżeli od razu widać, że był spalony, to znaczy że był. Jak ciężko stwierdzić, to nie było. Podobne ustalenia trzeba by było zastosować przy przewinieniach na linii pola karnego - w razie wątpliwości gwizdać jedenastki (albo wolne). Ale w dalszym ciągu nie wiem jak by to wyglądało z oceną ręki Maicona (celowa, niecelowa, przy ciele, asekurował się?), faulu na Tottim czy czerwonej kartki dla Moraty. Dlatego, tak jak pisałem, fajnie że w tej sprawie coś może drgnąć, ale dlaczego akurat po tym meczu, to jest dla mnie zagadką.
Moim zdaniem pierwszym krokiem powinno być ustalenie jasnych kryteriów co zrobić, jeżeli sytuacja jest stykowa. Tak jak chociażby przy spalonym, gdzie wytyczne stanowią żeby przy braku pewności faworyzować drużynę atakującą - tutaj faktycznie powtórka miałaby rację bytu. Rzut oka, jeżeli od razu widać, że był spalony, to znaczy że był. Jak ciężko stwierdzić, to nie było. Podobne ustalenia trzeba by było zastosować przy przewinieniach na linii pola karnego - w razie wątpliwości gwizdać jedenastki (albo wolne). Ale w dalszym ciągu nie wiem jak by to wyglądało z oceną ręki Maicona (celowa, niecelowa, przy ciele, asekurował się?), faulu na Tottim czy czerwonej kartki dla Moraty. Dlatego, tak jak pisałem, fajnie że w tej sprawie coś może drgnąć, ale dlaczego akurat po tym meczu, to jest dla mnie zagadką.
- jareckik
- Juventino
Było powiedziane już chyba wszystko na ten temat, rozumiem kibiców Romy, że są zaślepieni, ale nie potrafię zrozumieć ekspertów, którzy tak najeżdżają na sędziego. Pierwszy karny oczywisty(była linia wyznaczona za polem karnym, a nie przed-nie ma tematu). Drugi faul jak wyżej na zdjęciu, no i co z tego, że pjanić był przed polem karnym, skoro Paul już w nim był ? To tak jakby złapanie za koszulkę zawodnika, który już jest w polu karnym nie kwalifikowało by się na krniaka? No śmiech na sali. Ostatni gol to już w ogóle nie wiem do czego tu się można się przyczepić ? Widział ktoś kiedykolwiek, żeby taki spalony został odgwizdany ? Przecież w tej akcji Vidal nie był nawet bliski przejęcia piłki. Nie mówiąc o tym, dla nich karny też bardzo wątpliwy. Dodatkowo, Morata niesłusznie wyleciał z boiska. I na koniec perełka za taki faul na pogbie, Pjanic powinien również dostać żółtko. Czy ja jestem stronniczy ?