Serie A 14/15 (6): JUVENTUS 3-2 Roma
- Feeps
- Juventino
Na moje to tam Totti podziałał i prowokował Lichego na sto procent i tak razem w te objęcia poszli; z tym, że Lichy go powalił i wyglądało to tak strasznie z boku.mateo369 pisze:Czy istnieje jakiekolwiek logiczne wytłumaczenie zapaśniczego ruchu Lichego na Tottim? Wg mnie jemu się kartka należała za samo udawanie zdziwionego. Rozumiem emocje itp. ale tego nie ogarniam
Z kibicem Romy tutaj piszącym się nie zgodzę, że mecz był na remis bo Juve było lepsze, choć i tak muszę przyznać, że w miarę obiektywnie do sprawy podchodzi, oby więcej takich ludzi
Nie ma nic piękniejszego niż Juve
- bramek
- Juventino
Są trzy puntky, jednak nie jestem usatysfakcjonowany naszą grą... Z przebiegu gry (mając na uwadze, że graliśmy u siebie) nie zrobiliśmy takiej różnicy by czuć się zwycięzcą. Jednak liczy się to w sieci. Liczę że własnie przechodzimy mały kryzys i za moment odżyjemy.
- Knursen
- Romanista
albertcamus, włóż trochę wysiłku i przeczytaj najpierw post na który odpowiadam, zanim mnie zaczniesz wyśmiewać.
Czy jeżeli Roma w ciągu ostatnich 14 sezonów była 9 razy w TOP2, to jest drużyną która się tuła w środku tabeli?
Czy jeżeli Roma w ciągu ostatnich 14 sezonów była 9 razy w TOP2, to jest drużyną która się tuła w środku tabeli?
- It Ends Here
- Juventino
Tak sobie poczytałem te żale z asroma.pl i choć początkowo przyznam, że byłem rozbawiony do łez to teraz trochę mi smutno, że niektórzy mają aż taki ból 4 liter, by sugerować, że "kupiliśmy" ten mecz. Najgorsze, że cierpi na tym wizerunek wszystkich polskich kibiców Romy, a są przecież i "normalni" jak użytkownik Knursen który nie szuka zaczepki i stara się zachować obiektywizm (o który przyznam, że ciężko w obliczu takiego meczu ale są przecież jakieś granice).
- sebatiaen
- Juventino
To zależy od tego jak prezydent do tego podejdzie.
Laurentis też się starał, Napoli jest wysoko ale zawsze czegoś brakowało, teraz jest już słabiutko.
Jeżeli chodzi o Rome to najważniejsze jest utrzymanie jeszcze przynajmniej 2 lata Garcie i trzon zespołu i potem zastąpienie Argentyńczyka z głową.
Szkoda że ten mecz miał tyle kontrowersji.
Jak dla mnie karne i bramka Vidala prawidłowo zdobyte.
Maicon - przecież to był wolny, Maicon stał cały czas w miejscu, Pirlo uderzył, na linii piłka trafia w rękę, no jak można tego nie podyktować?
Pogba- na początku myślałem że przyaktorzył ale na powtórkach widać wejście w nogę a ta była przecież na linii idealnie, jeżeli naprawdę linia wchodzi w skład pola karnego to do cholery w czym problem???????????
Bonucci - no przecież Vidal nie brał udziału w akcji, nawet nie zasłaniał.
[/code]
Laurentis też się starał, Napoli jest wysoko ale zawsze czegoś brakowało, teraz jest już słabiutko.
Jeżeli chodzi o Rome to najważniejsze jest utrzymanie jeszcze przynajmniej 2 lata Garcie i trzon zespołu i potem zastąpienie Argentyńczyka z głową.
Szkoda że ten mecz miał tyle kontrowersji.
Jak dla mnie karne i bramka Vidala prawidłowo zdobyte.
Maicon - przecież to był wolny, Maicon stał cały czas w miejscu, Pirlo uderzył, na linii piłka trafia w rękę, no jak można tego nie podyktować?
Pogba- na początku myślałem że przyaktorzył ale na powtórkach widać wejście w nogę a ta była przecież na linii idealnie, jeżeli naprawdę linia wchodzi w skład pola karnego to do cholery w czym problem???????????
Bonucci - no przecież Vidal nie brał udziału w akcji, nawet nie zasłaniał.
[/code]
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Knursen pisze:sebatiaen, nie będę tutaj mówił kto ma rację, bo to pokaże przyszłość, ale naprawdę nie widzisz różnicy między De Laurentiisem i Benkiem, a Pallottą i Gracią? Zaraz będzie nowy stadion i założę się że nie budują go po to by Roma się staczała. Na poziom obecnej Serie A nie trzeba wiele robić by być w czubie. Pieniądze są, logika działania i długoterminowe plany również, nie mówię że Juventus zaraz zrzucimy z piedestału, ale Roma z roku na rok jest mocniejsza, a nie słabsza.

- deszczowy
- Juventino
Naprawdę chce wam się teraz roztrząsać teraz decyzje sędziego? Babrać się w jakichś mniej lub bardziej wyimaginowanych spalonych, centymetrowych przekroczeniach linii pola?
Po 18 lat macie? Już. Mecz się skończył kilka godzin temu. Trochę luzu i klasy z obu stron.
Po 18 lat macie? Już. Mecz się skończył kilka godzin temu. Trochę luzu i klasy z obu stron.
- pan Zambrotta
- Juventino
ogólnie mecz fajnie się oglądało, choć poziom kiepski. ale widzę przepychanki z boiska pociągnięto na nasze sympatyczne forum. mrozzi, anihilator, szczypek, romaniści - szambo jak zawsze, mocne propsy za poprawienie mi humoru wieczorem, a coś czuję że jutro w pracy też się rozerwę
PS. ludzie widzący faul na Pogbie -> :lol:

PS. ludzie widzący faul na Pogbie -> :lol:
- Gotti
- Juventino
Obiektywnie patrząc na sytuacje to gol Bonucciego mógł sędzia śmiało anulować i nikt nie powinien mieć większych pretensji, bo jednak Vidal ewidentnie Skorupskiemu mógł przeszkodzić w ocenie sytuacji. Fakt faktem, że jakby go tam nie było to ta petarda i tak by pewnie weszła.
Czasami panowie trzeba trzeźwo spojrzeć na sytuacje. Drugi karny dla Juve był, ale równie dobrze mógł to być wolny i raczej nikt by się o to nie kłóćił.
Staram się być obiektywny, bo wiem, że jakby to Juve po czymś takim przegrało to byłby tu na forum mega shitstorm, że przegraliśmy przez sędziego.
edit: Warto jeszcze dodać, że drugi karny padł w 47 minucie, a arbiter powinien gwizdnąć w 46. Akcja po której był karny zaczęła się już po 46 minucie.
Czasami panowie trzeba trzeźwo spojrzeć na sytuacje. Drugi karny dla Juve był, ale równie dobrze mógł to być wolny i raczej nikt by się o to nie kłóćił.
Staram się być obiektywny, bo wiem, że jakby to Juve po czymś takim przegrało to byłby tu na forum mega shitstorm, że przegraliśmy przez sędziego.
edit: Warto jeszcze dodać, że drugi karny padł w 47 minucie, a arbiter powinien gwizdnąć w 46. Akcja po której był karny zaczęła się już po 46 minucie.
Ostatnio zmieniony 05 października 2014, 22:58 przez Gotti, łącznie zmieniany 1 raz.
- stf
- Juventino
Żałosne jest ten płacz dochodzący z Rzymu, Totti zupełnie postradał zmysły, a przecież nigdy nie grzeszył inteligencją, im się wydaje, że są już tacy świetni, że my potrzebujemy sędziów, żeby z nimi wygrywać. Zero szacunku dla Tottiego, Garcii, Sabatiniego. Wstyd.
- deszczowy
- Juventino
Totti bez trzymanki w Sky: "Powinni stworzyć oddzielna ligę dla Juve"
Oj, panie kapitanie... :naughty:
Oj, panie kapitanie... :naughty: