Serie A 14/15 (6): JUVENTUS 3-2 Roma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
grejt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 20:05

No ważne 3 pkt. Stwierdzam ,że brakuje nam drugiego klasowego napastnika bo ani Llorente ani Morata mnie w ogóle nie przekonują cały czas jak od poczatku trzymam się zdania ,że Morata nie był wart takiej kasy i tego się trzymam ,Stefan słabizna totalna , Chiellini ...lubie gościa bardzo i potrafi bardzo dobrze zagrać w obronie ale czasami robi błedy jak junior , Bonucci bramka majstersztyk ,Ogbonna pare razy wkręcony w ziemie przez murzyna ale tragedii nie było ,Kwadwo jak zawsze solidnie ten mnie jeszcze nigdy nie zawiódł. Podsumowując co jak co styl gry Juventusu mi się na chwile obecną nie podoba.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 20:05

Kapitalne spotkanie! Wszystko było co trzeba - karne, kartki, gole... Świetne spotkanie! Fantastyczna reklama Serie A!

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 20:06

Bardzo emocjonujący mecz i co najważniejsze 3 punkty zostają w Turynie :dance: .

Nie wiem za co Morata dostał czerwoną kartkę? Za to, że się nie przewrócił jak Manolas go uderzył? Już prędzej należała mu się żółta za faul kilkanaście sekund wcześniej po drugiej stronie boiska, ale nie czerwona za nic...

Dobry mecz Teveza, pewnie wykonane karne i gra na luzie z zaufaniem do własnych umiejętności. Bonucci też ładnie, w obronie, ale też kilka długich piłek no i gol. Pirlo jak na powrót po kontuzji też ok. Po strzale Moraty w poprzeczkę miałem napisać, że Llorente, który dziś nie grał nic (a za poprzednie mecze go broniłem, jednak dziś był bezproduktywny totalnie) wreszcie w następnym meczu usiądzie na ławce, ale chyba jednak nie usiądzie, bo Morata w następnym meczu zagrać nie będzie mógł :/ .

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 20:06

Już na stronie romy analizują faul na Pogbie . Jak widać nawet zdjęcie mają :D

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
west88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 20:08

deszczowy pisze:Kapitalne spotkanie! Wszystko było co trzeba - karne, kartki, gole... Świetne spotkanie! Fantastyczna reklama Serie A!
Fantastyczna..czerwone kartki i sędzia, który ustalił wynik meczu. Obiektywnie, powinien być remis. Kibice romy w sumie mają dużo racji.
No chyba, że deszczowy ironizuje..? :P
Ostatnio zmieniony 05 października 2014, 20:08 przez west88, łącznie zmieniany 1 raz.

mati888

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 20:08

przypomniały mi się gole Tudora z Deportivo i Nedveda z ostatniego sezonu, właśnie z Romą - miód

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 20:09

Gotti pisze:Czerwo dla Moraty to jakiś żart. Sfaulował brzydko i powinien dostać żółtą, a Manolas za rękoczyny czerwo.
Morata nie trafił tam czasem piłki? Bo tak mi się zdawało z któregoś ujęcia.
Poza tą czerwoną kartką Morata trochę taki jeździeć bez głowy, biegnie z tą piłką do przodu i mu ją szybko odbierają. Ale to spojenie, jest czego żałować.

Roma nieźle spięła na nas tyłek, dobrze im tak. Byli slabsi i pojechali do domu z płaczem. Ale spotkanie trochę popsuł arbiter, nawet jeśli te karne słuszne to i tak naciągane, bo jakas granica, odgwizdać czy nie, istnieje i powinno to iść z duchem sportu.
Ostatnio zmieniony 05 października 2014, 20:11 przez dawid1897, łącznie zmieniany 1 raz.

FORZA JUVE!!!
Tom_my

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 20:11

annihilator1988 pisze:Już na stronie romy analizują faul na Pogbie . Jak widać nawet zdjęcie mają :D
No sorry, ale to zdjęcie to dla mnie ewidentnie udowadnia, że karny się należał. Przecież Pogba jest tu ewidentnie na linii w momencie kontaktu. Linia = pole karne. O co w takim razie chodzi?

Widać, że Morata to charakterny chłopak (w pozytywny sposób). Nie pęka ewidentnie, ale musi popracować nad głową, bo za bardzo nabuzowany na razie wchodzi na boisko.

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 20:11

dawid91 pisze:
Gotti pisze:Czerwo dla Moraty to jakiś żart. Sfaulował brzydko i powinien dostać żółtą, a Manolas za rękoczyny czerwo.
Poza tą czerwoną kartką Morata trochę taki jeździeć bez głowy, biegnie z tą piłką do przodu i mu ją szybko odbierają. Ale to spojenie, jest czego żałować.

Roma nieźle spięła na nas tyłek, dobrze im tak. Byli slabsi i pojechali do domu z płaczem
Jak teraz patrzę na powtórke to niby trafił w piłkę, ale po nogach też poleciał. Jednak chyba nawet żółtej nie powinno za to być.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 20:13

Gotti pisze:
dawid91 pisze:
Gotti pisze:Czerwo dla Moraty to jakiś żart.
Jak teraz patrzę na powtórke to niby trafił w piłkę, ale po nogach też poleciał. Jednak chyba nawet żółtej nie powinno za to być.
Że trafił w piłkę nic nie daje. Liczy się tylko to czy ktoś stwarza zagrożenie czy nie. Minimum żółta. Rozstrzygać słuszność faulu przez to czy ktoś trafił w piłkę czy nie, można przy lekkich faulach.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 20:17

Agnelli tak musiał nasmarować sędziemu, żeby Bonucciemu ta piłka tak siadła idealnie, że w następne mercato będziemy mieli do wydania tylko 10 euro.

Mi się mecz nie podobał za bardzo. Takie widowisko rodem z Premier League. Dużo biegania, mało w nim sensu, dużo prężenia mięśni i ogólnie ciężka atmosfera + sędzia w roli głównej. Piłki było tam tak naprawdę tyle, co kot napłakał.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 20:25

Gdyby ktoś przegapił:
Obrazek
:oops:

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 20:26

Ouh_yeah pisze:Agnelli tak musiał nasmarować sędziemu, żeby Bonucciemu ta piłka tak siadła idealnie, że w następne mercato będziemy mieli do wydania tylko 10 euro.

Mi się mecz nie podobał za bardzo. Takie widowisko rodem z Premier League. Dużo biegania, mało w nim sensu, dużo prężenia mięśni i ogólnie ciężka atmosfera + sędzia w roli głównej. Piłki było tam tak naprawdę tyle, co kot napłakał.
I to jest dobre podsumowanie meczu :ok: Żałuję tylko tej prostopadłej piły od Claudio do Pogby :doh: I 3 strzałów Teveza które już widziałem w bramce tylko został zablokowany... :evil:

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 20:27

Śmiechąłbym się gdyby zawieszenie Greka było dłuższe, a niżeli Moraty. W końcu Hiszpan dostał czerwień za atak wślizgiem, piłkarz romy oprócz agresywnej postawy dorzucił rękoczyny.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Feeps

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2014, 20:29

Romaniści to chyba nigdy nauczą się pokory i zawsze będą płakać jak dzieci.

Wygraliśmy zasłużenie, nieziemska petarda Bonu! :) Sędzia był słaby i jak sędziował każdy widział.

Nie ma nic piękniejszego niż Juve
Zablokowany