Serie A 14/15 (6): JUVENTUS 3-2 Roma
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Utrata punktów z Romą byłaby bardzo irytująca, szczególnie po tak irytującym pojedynku, jak ten z Atletico. Mecz z Hiszpanami był pod naszą kontrolą, ale co z tego, skoro nasi zapomnieli, jak się strzela na bramkę?
Fakt faktem taką porażkę na wyjeździe z tak mocnym zespołem można zawsze brać pod uwagę, ale ja po prostu nie jestem zadowolony z postawy naszych. Może i graliśmy z większym pazurem niż w czasach Conte, ale piłki nożnej wiele tam nie było...
Liczę na właściwą reakcję i pewne 3 punkty. Nie ma innej możliwości. Chcę oglądać gryzienie gleby, walkę o każdą piłkę, nawet tę teoretycznie straconą. Kibice chcą 3 pkt. i tylko wygrana może podnieść nieco nadszarpnięte morale w klubie.

Liczę na właściwą reakcję i pewne 3 punkty. Nie ma innej możliwości. Chcę oglądać gryzienie gleby, walkę o każdą piłkę, nawet tę teoretycznie straconą. Kibice chcą 3 pkt. i tylko wygrana może podnieść nieco nadszarpnięte morale w klubie.
- sebatiaen
- Juventino
Ja trochę bardziej spokojny jestem o ten mecz.
Powinniśmy wygrać albo 0-0
Athletico to Athletico, z Romą będzie prościej.
Dobrze że jest ta Roma tak grająca, nowoczesny futbol, trochy rywalizacji jest a mediolan niech się ogarnie bo daremnie to wygląda.
Dobrze że jest ta Roma tak grająca, nowoczesny futbol, trochy rywalizacji jest a mediolan niech się ogarnie bo daremnie to wygląda.
- grejt
- Juventino
Będzie dobry mecz. Coś czuję ,że to będzie jeden z najtrudniejszych meczy w lidze odkąd Juventus wygrywa bo przez te 3 lata tak naprawdę nie było godnego przeciwnika a Roma teraz wygląda dużo lepiej w porównaniu z Milanem,Napoli o Interze nie wspomnę. Trzeba uważać na Gervinho ... szybki murzyn i robi "smród" w ataku , Mają dobry środek pola ,Arczi Vidal musi zagrać dobry mecz bo z Naingolanem i Pjanicem może być trudno ,Strootmana chyba nie będzie to raczej na plus dla Juventinich.
Obstawiam 2:1 dla Juve.
Pozdrawiam
Obstawiam 2:1 dla Juve.
Pozdrawiam

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
grejt@
Najtrudniejszy?
Takie to były mecze w Nepalu, to chyba jedyna z tych lepszych drużyn,która potrafiła przez 3 lata kadencji Conte naprawdę wygrać z Juve będąc drużyną zdecydowanie lepszą. To 2-0 z zeszłego sezonu to chyba jedyny mecz w którym Juventus przegrał i zasłużył na to w 100%.
Jutro Roma nie będzie się tak murowała jak Atletico. Yanga i Manolas to nie Godin i Miranda, Tevez będzie miał więcej miejsca, nasi gracze potrzebują przede wszystkim miejsca na konstruowanie akcji, Atletico tego miejsca zostawiło bardzo mało, ale Roma nie da rady grać tak jak Atletico nawet 30minut:) Liczę na Teveza i pewną wygraną.
Najtrudniejszy?
Takie to były mecze w Nepalu, to chyba jedyna z tych lepszych drużyn,która potrafiła przez 3 lata kadencji Conte naprawdę wygrać z Juve będąc drużyną zdecydowanie lepszą. To 2-0 z zeszłego sezonu to chyba jedyny mecz w którym Juventus przegrał i zasłużył na to w 100%.
Jutro Roma nie będzie się tak murowała jak Atletico. Yanga i Manolas to nie Godin i Miranda, Tevez będzie miał więcej miejsca, nasi gracze potrzebują przede wszystkim miejsca na konstruowanie akcji, Atletico tego miejsca zostawiło bardzo mało, ale Roma nie da rady grać tak jak Atletico nawet 30minut:) Liczę na Teveza i pewną wygraną.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Chlopie ile razy mozna upominac, ze to nie Athletico tylko Atletico ? To tak jakbys nie mial szacunku dla klubu i jego historii.sebatiaen pisze:Ja trochę bardziej spokojny jestem o ten mecz.
W meczu z Roma licze na 433 bo pare min tym ustawieniem w LM przynioslo swietna akcje Lichego z Parreyra i okazje bramkowa, czego w calym meczu brakowalo. Narzekavie na Lichego i naszych skrzydlowych ale oni misza miec kogos, z kim moga poklepac ta pilke.
- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Szczerzę wątpię, aby wyszli innym ustawieniem aniżeli 3-5-2, ale również mam nadzieję, że w końcu 4-3-3 będzie częściej używane. Najgorsze jest to, że Allegri na zmianę formacji zdecyduje się pewnie w sytuacji gdy do końca meczu z Romą zostanie 20 min, a wynik będzie niekorzystny. Tu podejście powinno być zupełnie odmienne. 4-3-3 wyjściowe i przy korzystnym wyniku przechodzimy na 3-5-2 w którym bronimy się całkiem zacnie.Alexinhio-10 pisze: W meczu z Roma licze na 433 bo pare min tym ustawieniem w LM przynioslo swietna akcje Lichego z Parreyra i okazje bramkowa, czego w calym meczu brakowalo. Narzekavie na Lichego i naszych skrzydlowych ale oni misza miec kogos, z kim moga poklepac ta pilke.
My naprawdę mamy piłkarzy, aby przejść na to ustawienie. Z przodu może przecież w różnych konfiguracjach grać Tevez LL, Morata, Pepe, Giovinco, Pereyra, Coman, jest z kogo wybierać.
- Gotti
- Juventino
Tylko mi to granie 3 obrońcami się nie podoba?
Tęsknie za 2 ŚO i takimi skrzydłowymi na bokach obrony jak Zambrotta. Ogólnie za Capello wielu narzekało na styl, ale on mi pasował w 100%. Fakt, że skrzydłowych to akurat nie mamy. Może za sezon...
Tęsknie za 2 ŚO i takimi skrzydłowymi na bokach obrony jak Zambrotta. Ogólnie za Capello wielu narzekało na styl, ale on mi pasował w 100%. Fakt, że skrzydłowych to akurat nie mamy. Może za sezon...
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Akurat z czwórką z tyłu wystarczyłoby aby boczni obrońcy robili wiatr i podwajali boczne sektory. Gra jeden na jednego nie miałaby już takiego znaczenia i skończyłoby się nasze walenie głową w mur
. Woda na młyn dla Lichego i spółki.

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Wystarczyło wejście Pereyry i już razem z Lichym zrobili zagrożenie pod bramką Atletico. Moglibyśmy grać 1 skrzydłowym gdyby to byli zawodnicy pokroju Cuardado, świetnie atakują i solidnie bronią, ale takich graczy nie mamy;/ A pod 4-3-3 da się coś niezłego sklecić.
Buffon
Lichy-Bonu/Caceres-Chiellini-Asa/Evra .
Vidal-Markiz-Pogba
Pereyra-Tevez-Morata/Gio
Całkiem nieźle to wygląda:)
Buffon
Lichy-Bonu/Caceres-Chiellini-Asa/Evra .
Vidal-Markiz-Pogba
Pereyra-Tevez-Morata/Gio
Całkiem nieźle to wygląda:)
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Ja dodałbym jeszcze Morate do pierwszego składu i lecimy. Taki mecz mógłby być dobrym wyznacznikiem na ile będzie go stać. Postawa Llorente to ponury żart, nawet na początku za Conte nie był tak rzadki :?wagner pisze: CHciałbym w końcu oglądać w wyjściowym składzie Asamoah.
Roma w Turynie nam leży. Przez 3 sezony (4-0, 3-0, 4-1 i 3-0). Naprawdę liczę dziś na wielką mobilizację i wolę zwycięstwa po tej przykrej porażce z Atletico. Wiadomo, że to dopiero 6 kolejka, ale zwycięstwo da nam moim zdaniem dużą przewagę psychologiczną. Roma jest już kompletną i w pełni konkurencyjną drużyną. Nie spodziewam się na pewno łatwej przeprawy, jednak myślę, że uda nam się wygrać po zaciętym meczu.

- grejt
- Juventino
Mam pytanko.
Od kilku dni jestem posiadaczem cyfrowego polsatu i na Orange Sport widziałem wczoraj ligę włoską Milan : Chievo ale sprawdzałem dzisiaj czy pokazują Juve z Romą i jakoś nie widzę ... czy to jest tak ,że oni mają wykupione mecze tylko kilku drużyn czy jak to jest ?? Bo z tego co widze to znowu mi zostaje ogladanie Sopcasta na Sowieckim kanale chociaż plus ,że jakość jest miodzio szkoda ,że tylko taki parszywy język komentarza. Prosił bym o odp
Od kilku dni jestem posiadaczem cyfrowego polsatu i na Orange Sport widziałem wczoraj ligę włoską Milan : Chievo ale sprawdzałem dzisiaj czy pokazują Juve z Romą i jakoś nie widzę ... czy to jest tak ,że oni mają wykupione mecze tylko kilku drużyn czy jak to jest ?? Bo z tego co widze to znowu mi zostaje ogladanie Sopcasta na Sowieckim kanale chociaż plus ,że jakość jest miodzio szkoda ,że tylko taki parszywy język komentarza. Prosił bym o odp

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Na Orange Sport pojawia się jeden mecz, zazwyczaj nie jest to jednak hit. Co jakiś czas można też obejrzeć jakieś starcie Juve. Dzisiejszy pojedynek możesz obejrzeć na Canal+grejt pisze:Mam pytanko.