LM 14/15 (gr. A) [2]: Atletico 1-0 JUVENTUS
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
Przede wszystkim nie jest powiedziane, że jakość gry Juve z Pirlo byłaby wyższa bo jak pamiętamy - Bayern całkowicie go zneutralizował i maestria Andrei niewiele dała...mecz meczowi nierówny - choć nie uważam Markiza za gracza wybitnego to wierzę, że obdarzony zaufaniem może sprawić niespodziankę...poza tym, grając z Atletico - właściwe rozegranie nie ma większego znaczenia bo oni na tyle skracają pole gry i zagęszczają środek, że niewiele piłek dochodzi do celu...kluczem może być broń Atletico czyli pressing, gra na pograniczu faulu, wybieganie...te cechy nie są Juve obce i wierzę, że będzie dobrze...na szczęście Juve nie ma we krwi tiki taki rodem z Barcelony dlatego nasze szanse wzrastają...

- SKAr7
- Juventino
Jakbyś chwilę pomyślał, to byś zauważył odpowiedź w pozostałej części swojego posta.AdiJuve pisze:SKAr7@
Nie wiem jak w ogóle mogłeś mieć jakiekolwiek wątpliwości,żeby dać Moratę za Teveza, przecież równie dobrze można dać Padoina za Vidala czy Motte za Lichego.
Nie gramy z kontry z prozaicznego powodu- żeby przeprowadzić kontrę trzeba to zrobić szybko. Tymczasem nasz podstawowy atak składa się z zawodników przeraźliwie wolnych.
Morata to zawodnik o charakterystyce świetnej do gry z kontry. Jest szybki, dobry technicznie, podejmuje szybkie decyzje i potrafi wypuścić kolegę na wolne pole.
Na tej samej zasadzie zastanawiałbym się, czy pozycję środkowego pomocnika obsadzić Pjaniciem czy Messim. Jeden pasuje do pozycji, a drugi to klasa i grzechem go na boisku nie umieścić, bo w każdym momencie meczu może coś wyczarować.
Na nierozumienie takich rzeczy to już nic nie poradzę.AdiJuve pisze: Naprawdę brak słów jak Messi z Pjaniciem mają się do Teveza i Moraty?
Ostatnio zmieniony 30 września 2014, 23:00 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
i jak zawsze jedno wielkie nic z tego narzekania wynika, bo Juventus wygrywa mecz za meczem. Jeden z drugim tak samo mądry.zahor do pumexa pisze:Jak zawsze marudzisz i jak zawsze niestety slusznie.
- ewerthon
- Juventino
szczypek pisze: i jak zawsze jedno wielkie nic z tego narzekania wynika, bo Juventus wygrywa mecz za meczem. Jeden z drugim tak samo mądry.

Oj tam, zostawcie zahora. Musi sobie po prostu wypisać wszystkie negatywne możliwości i kataklizmy przed meczem, bo inaczej nie uśnie. Jak możecie podchodzić pozytywnie do meczu, nie po tym się poznaje kibica.
O wygraną będzie bardzo ciężko, ale remis jest jak najbardziej możliwy.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Naprawdę brak słów jak Messi z Pjaniciem mają się do Teveza i Moraty? Przykład kompletnie bez sensu. Kontry powiadasz? Jeden Morata sam będzie do nich biegał? Pod kontry musi być ustawiony cały zespół, szczególnie wahadłowi i gracze na pozycjach box-to-boxa. Napastnik i tak zazwyczaj ma najbliżej do bramki i tutaj szybkość Moraty nie ma ąz tak dużego znaczenia.Pod kontrę musi być ustawiony cały zespół a nie pojedynczy gracze.Pewnie jakby Alllegri chciał tak zagrać to by coś wymyślił, ale jest to bardzo wątpliwe, bo po prostu gracze Juve nie są przyzwyczajeni do gry z kontry i taka zmiana w tak ważnym meczu to duże ryzyko, ale zobaczymy co tam Max wymyśli.Równie dobrze może jednak oddać pole do gry Atletico jak kiedyś Conte to zrobił z Celticiem, kto wie:) Atletico ma problemy z drużynami,które oddają im piłkę ,znacznie lepiej gra im się z kontry.SKAr7 pisze:Jakbyś chwilę pomyślał, to byś zauważył odpowiedź w pozostałej części swojego posta.AdiJuve pisze:SKAr7@
Nie wiem jak w ogóle mogłeś mieć jakiekolwiek wątpliwości,żeby dać Moratę za Teveza, przecież równie dobrze można dać Padoina za Vidala czy Motte za Lichego.
Nie gramy z kontry z prozaicznego powodu- żeby przeprowadzić kontrę trzeba to zrobić szybko. Tymczasem nasz podstawowy atak składa się z zawodników przeraźliwie wolnych.
Morata to zawodnik o charakterystyce świetnej do gry z kontry. Jest szybki, dobry technicznie, podejmuje szybkie decyzje i potrafi wypuścić kolegę na wolne pole.
Na tej samej zasadzie zastanawiałbym się, czy pozycję środkowego pomocnika obsadzić Pjaniciem czy Messim. Jeden pasuje do pozycji, a drugi to klasa i grzechem go na boisku nie umieścić, bo w każdym momencie meczu może coś wyczarować.
- pumex
- Juventino
Gdzie jest narzekanie w stwierdzeniu, że Atletico wyspecjalizowało się w aspektach, z którymi Juventus w ostatnim czasie wyraźnie sobie nie radził? Jak napiszę po meczu z ogórasami, że Juventus ponownie miał 70-kilka procent posiadania piłki to też któraś mądra głowa odczyta to jako narzekanie..?szczypek pisze:i jak zawsze jedno wielkie nic z tego narzekania wynika, bo Juventus wygrywa mecz za meczem. Jeden z drugim tak samo mądry.
I znowu przy okazji gorącego meczu ścierają się dwie, nazwijmy to, 'szkoły'. Żeby się zbytnio nie rozpisywać i nie powielać dyskusji, która była tutaj prowadzona już n-razy: myślę, że każdy kibic Juve w przeddzień meczu z Atletico wierzy w wygraną jego zespołu, ale że ludzie są ostrożni w swoich przedmeczowych ocenach, albo, że przy okazji Champions League jest w nich mniej optymizmu niż w fanach Atletico...? A jakie my mamy podstawy, by urbi et orbi buńczucznie zapowiadać zwycięstwo Bianconerich? Wybacz, ale takie podstawy to mają właśnie hiszpańscy kibice, bo to oni od paru lat idą jak burza w europejskich pucharach, a nie Juventus, który przez ostatnie 3 lata nie wygrał nawet połowy swoich meczów w Europie.alessandro1977 pisze:Wasza wiara w drużynę jest porażająca i godna podziwu maruderzy, tak trzymać...Jasne - Atletico jest nie do ruszenia i nie do pokonania, obrośli w piórka po ostatnim sezonie czego dają wyraz na każdym kroku...już dopisują sobie wszyscy po stronie Atleti 3 pkt., mam nadzieję, że to okaże się zgubne dla nich... (...) tacy kibice jak Wy w ich nie wierzą

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
Oglądałem mecz Romy z MC i Roma spokojnie powinna wywieźć 3 pkt. ...co prawda mogła też przegrać ale gra Romy była imponująca...chciałbym aby jutro Juve - podobnie jak Roma zagrała swoją piłkę bez kompleksów i poczucia niższości...
pumex...nie zamierzam tutaj wychwalać Juve bo doskonale wiem jak jest, nie musisz mi tego przypominać...teraz wszystko zaczyna się od nowa i nie widzę powodów aby mieć kompleksy z powodu Atletico...nie uważam jednak, że Juve obecnie ma gorszą drużynę od Atletico i wydaje mi się, że wszystko siedzi w głowach...Tevez się odblokował po ponad 5 latach, odblokuje się i Juve...
pumex...nie zamierzam tutaj wychwalać Juve bo doskonale wiem jak jest, nie musisz mi tego przypominać...teraz wszystko zaczyna się od nowa i nie widzę powodów aby mieć kompleksy z powodu Atletico...nie uważam jednak, że Juve obecnie ma gorszą drużynę od Atletico i wydaje mi się, że wszystko siedzi w głowach...Tevez się odblokował po ponad 5 latach, odblokuje się i Juve...

- pumex
- Juventino

Tak ma to dziś wyglądać. Ponoć Evra jest przed tym meczem wyżej w hierarchii niż Asamoah, na co w ogóle nie potrafię znaleźć wytłumaczenia. Jedynie doświadczenie międzynarodowe przemawia na korzyść Francuza, ale to w tym przypadku stanowczo zbyt mało. No nic, zobaczymy...
Ściskam kciuki

- Marian50
- Juventino
Uuuu Evra zamiast Asy...Dobrze,że nie ma jakichś zmian typu nagły ppowrót Pirlo itp.Mecz będdzie transmitowany na czeskiej stacji Prima Cool (odbiór w dvb-t nna obszarze SŚląska,więc można dopisać do listy na pierwszej stronie.Sorry za błędy,piszę z komórki,a poprawianie ich na tym telefonie zajeło by z godzinę
- MoreLL_FTL
- Juventino
Też nie rozumiem wystawiania Evry zamiast Asamoaha, który wg. mnie daje o wiele więcej drużynie. No ale, to na szczęście nie ja jestem trenerem 
Dzisiejszy mecz pokaże, na ile jesteśmy gotowi powalczyć w Europie. Remis biorę w ciemno, ale oczywiście lepiej taki po ładnej grze. Ewentualna wygrana może decydować o naszych szansach na awans. Atletico to mocna i dobrze zorganizowana drużyna, co pokazał ostatni sezon. Będzie ciężko, ale z tego co pamiętamy z zeszłej edycji LM, Juventusowi dobrze gra się z wymagającym przeciwnikiem (mecze z Realem).
Ostatnio zawodzi Lichtsteiner i Llorente, który nie może odpalić z golami. Najabrdziej liczę na Markiza, Vidala i oczywiście Teveza, może Pogbę. Jeżeli nasz Apacz wyjdzie na pełnym gazie jak w poprzednich meczach, to może poważnie namieszać pod bramką Hiszpanów.
Pozostaje dotrwać do wieczora, kupić ze 2 piwka i znaleźć dobrą transmisję w necie.
FORZA JUVE!

Dzisiejszy mecz pokaże, na ile jesteśmy gotowi powalczyć w Europie. Remis biorę w ciemno, ale oczywiście lepiej taki po ładnej grze. Ewentualna wygrana może decydować o naszych szansach na awans. Atletico to mocna i dobrze zorganizowana drużyna, co pokazał ostatni sezon. Będzie ciężko, ale z tego co pamiętamy z zeszłej edycji LM, Juventusowi dobrze gra się z wymagającym przeciwnikiem (mecze z Realem).
Ostatnio zawodzi Lichtsteiner i Llorente, który nie może odpalić z golami. Najabrdziej liczę na Markiza, Vidala i oczywiście Teveza, może Pogbę. Jeżeli nasz Apacz wyjdzie na pełnym gazie jak w poprzednich meczach, to może poważnie namieszać pod bramką Hiszpanów.
Pozostaje dotrwać do wieczora, kupić ze 2 piwka i znaleźć dobrą transmisję w necie.
FORZA JUVE!
Ostatnio zmieniony 01 października 2014, 11:28 przez MoreLL_FTL, łącznie zmieniany 1 raz.
- jarmel
- Redaktor
Kompletnie nie kumam czemu Evra gra za Kwadwo. Ile jeszcze meczy musi partaczyć żeby Allegri posadził go na ławie? Przecież Asa grał świetnie w tamtym sezonie, nie wierzę, że nagle zapomniał jak się gra.
Myślałem, że Evra przychodzi na zastępstwo Peluso, a tu Max z uporem maniaka stawia na niego w pierwszej 11, szlag mnie trafia jak widzę Kwadwo marnującego się na ławce kosztem Francuza.
Myślałem, że Evra przychodzi na zastępstwo Peluso, a tu Max z uporem maniaka stawia na niego w pierwszej 11, szlag mnie trafia jak widzę Kwadwo marnującego się na ławce kosztem Francuza.
#AllegriOut
- wloski
- Juventino
Liczę na dobry wynik. Atletico to bardzo dobra drużyna, ale Allegri nie z takimi asami w składzie umiał sobie poradzić z drużynami na tym samym poziomie albo nawet i lepszymi. Mam jedynie obiekcje, co do samego Evry, bo coś mi tutaj chłopak nie pasuje w ogóle. Asamoah wydaje się być o wiele stabilniejszy i myślałem, że odpoczywa przez LM. Mam nadzieję, że doniesienia prasowe się mylą i tak będzie
.